Gladiator vs Tyrant

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:32:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vascius

Glad jest nadal świetny w pvp, ale Tyrant to po prostu przekokszony skurwol inaczej się tego nie da ująć.

Scorpion

Nadal bije 20% slabiej z aoe, dlatego glad>tyr jesli chodzi o siege i inne duze imprezy.
...

OneGeer

Tyrant ma ogra i napewno bedzie mniej roznicy miedzy dmg glada i tyrka, i do tego tyr sie dluzej utrzyma :)
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

Paskudny

Cytat: OneGeer w Kwiecień 11, 2011, 01:55:18 PM
Tyrant ma ogra i napewno bedzie mniej roznicy miedzy dmg glada i tyrka, i do tego tyr sie dluzej utrzyma :)
Dolicz do tego zealota dzięki któremu na hawku niszczy i zmieniasz tylko targety po 3-4 krytach : )

x3nomorph

Cytat: Paskudny w Kwiecień 11, 2011, 03:13:52 PM
Cytat: OneGeer w Kwiecień 11, 2011, 01:55:18 PM
Dolicz do tego zealota dzięki któremu na hawku niszczy i zmieniasz tylko targety po 3-4 krytach : )

Bez przesady, na end game tymi krytami bije po 1.5k max.
new future.

Scorpion

CytatTyrant ma ogra i napewno bedzie mniej roznicy miedzy dmg glada i tyrka, i do tego tyr sie dluzej utrzyma :)
Nie, nie bedzie. Duelist spirit i wszystko jasne.
...

Vascius

Ostatnio bawiłem się na HR na h5, a mianowicie na L2 inc. Zauważyłem że obrażenia ze skilla Tyrka Force of Destruction nie zależą od ładunków mimo iż skill pochłania 2 załadowania. Czyli mimo że skill ma power 4500 a TSS ma 42xx to jednak jest słabszy bo do obliczania obrażeń nie jest wliczana premia z załadowań.

I tu teraz moje pytanie: Czy to tak ma być czy to wina lolserwera?

Scorpion

Wczesniej zaladowania byly liczone, wiec podejrzewam bug servera.
...

Vascius

Jeśli są liczone to Glad ma przechlapane, jeśli nie to jeszcze da rade coś ugrać.

sosula

Tyrek nie potrzebuje FOD zeby pokonac glada.
Sila FOD zalezy od naladowan.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Don007

Nie ma co mówić że glad/tyr jest przeowniony lolqq itp itd i ten drugi nie ma szans... wszytsko zalezy od ogaru.
Owszem obecnie tyr jest w troche lepszej sytuacji ale tą przewage bardzo łątwo stracic, wystarczy ze tyr bedzie nieogarniety lub ze przez chwile sie zagapi np ze mu totem zszedl, podsumowując tyrant ma przewage ale nie tak wielką żeby mowic o tragedii

Arimas

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

widelec

Cytat: sosula w Kwiecień 15, 2011, 10:23:43 AM
Tyrek nie potrzebuje FOD zeby pokonac glada.
Sila FOD zalezy od naladowan.

sranie banie co do potęgi tyrka... w praktyce różnie to wygląda, walka w pewnym sensie jak walka daggerów,
dla mnie tyr vs glad to sprawa komu więcej krytnie skilli

sosula

Glad ma przewage bo ma dissarma
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Alarion

który w tyrka na zealocie nei wchodzi za bardzo...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Redbox

niezbyt opłacalne jest wyjscie na glada z 30% hp...

http://www.sadistic.pl/efekty-specjalne-vt231195.htm
Uploaded with ImageShack.us

Cytat: gierojjj w Grudzień 15, 2012, 07:37:50 PM
jestem debilem i kompie sie z karpiami ale to nic tato mnie bije i mama

Alarion

no może masz rację : )
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Arimas

Generalnie to jak sobie oglądałem walki topowych tyrantów i gladów to jak już ogarniają podstawy to bardziej zależy od tego komu więcej krytnie i kto ma fajniejsze talizmany

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Azeron

Generalnie wiele zależy od krytyków.
Glad ma przewagę bo nosi heavy a Tyrant light = różnica w p defie.
Gram Gladem, na Oly był tylko jeden tyrant który mnie powalił. I to raczej fartem bo miałem missclick ;D Zamiast Maximum force wcisnąłem jeszcze raz disarm, w ten oto sposób mi się przegrało.

Glad z tyrantami raczej powinien być spokojny.  Masówkami spokojnie zejdzie CP i trochę hp. Potem TSS = jak wejdzie krytyk to mamy wygraną w kieszeni. Jak nie to polecam po TSS maximum force masówke i kolejnego tss ale to raczej każdy grający gladem wie ;).

Jeszcze jedno. Tyrant nie ma szans na wrzucenie Gladowi stuna bo LH na to nie pozwala. Jeszcze jak ma się moirai set to juzwogóle o stunie nie ma co marzyć.

PS. disarm na orków żadko wchodzi. Ale jak wejdzie to 110% wygranej.
We go all, or together

Azarael

Jak dla mnie to tutaj liczą się kryty najbardziej. A kryty obu postaci bolą chociaż glada bardziej bo tyr light user. Ciekawi mnie walka glad i tyr obaj w light :P

OneGeer

Warto dodac ze tyrant ma ogra, ktory dodaje pokazny bonus do p defa
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

Lunar

warto dodac ze glad ma DS który zrobiony na +30 robi z glada lekką kose:)

Kwadrat

ktos zauwazyl, ze ogar tyrant wyjdzie w hvy?

Azarael

Hvy tyra vs hvy glad+DS+FS? Nadal glad sieka...

OneGeer

Cytat: Kwadrat w Czerwiec 15, 2011, 05:52:54 PM
ktos zauwazyl, ze ogar tyrant wyjdzie w hvy?

Lepiej wyjsc w light, poniewaz mamy do niego mastery, ktore zmniejszaja dmg z krytow