a nie upośledzać przeciwnika...
Dobra zrobimy tak,nam debuffy wchodza gorzej ale wy gorzej zabijacie ok? Rozumiecie aluzje? Raczej ciezko zeby postac ktora ma problemy z zabijaniem bedzie tylko stala i uzywala hate.Zreszta po to sa debuffy zeby oslabic przeciwnika.
Obecnie doszło do tego, że najsilniejszymi debufferami w grze są właśnie tanki (przede wszystkim SK)
Hmm ok liczymy debuffy SK(wymienie te ktore sie nie wywalaja):
1)PB
2)Hex
3)FS
4)Sting
5)Judgment
6)Arrest
7)Poison
8)Wind Shackle
9)LS
10)Bash
11)ToD
Teraz przeliczamy:
PB fajnie tylko na co go uzywamy? Aha no tak Summony,Tankow i Archerow.
Hex najczesciej uzywane.
FS wchodzi genialnie szczegolnie pod koniec gry...
Sting o ta ten to ma land rate,dobrze wchodzi w magow tylko.
Judgment czekaj na kim to ja uzywam? No tak na DD(glownie Archerzy i daggerzy) ale zaraz? Ja mam zabijac klasy Rogue.
Arrest jee cos co ma dobry land rate i genialny zasieg ze z dion arrestuje ludzi w goddart...
Poison moj faworyt w pvp zawsze na niego licze...
Wind Shackle jak cub strzeli focha to wejdzie tylko zazwyczaj wchodzi na magow bo takie jest szczescie.
LS od C5 dobrze wchodzi ale im dalej tym ciezej wchodzi(co nie oznacza ze wcale) necro ma to samo.
Bash dostajemy go szybko bo az na 77 i do tego stunuje na dlugo(cale 2 sekundy) jedynie co ma dobre to maly koszt i detarget.
ToD nie no 1,3/1k hp to drobnosta zwlaszcza ze ST ma duzo HP.
Teraz popatrzmy czym sobie to rekompensuje:
-Genialny CON
-Genialny Stun Ressist
-Genialna ilosc HP
-Selfbuff na M.def
-Rzucam tylko o 7% wolniej od elfa
-malo skilli dzieki ktorym oszczedzam MP
niby OL i Necros są, ale odpowiedzmy sobie na pytanie ile oni właściwie debuffów używają
To ci powiem ile debuffow uzywa kazdy tank:
TK:
Arrest,Tribiunal i Entagle(jakos tak) jak ET dochodzi Bash.
Paladin:
Shackle,Tribiunal,Shield Slam,Shield Stun.
DA:
Shackle,Hamstring,Judgment,Shield Slam,Shield Stun,ToD.
SK:
Arrest,Judgment,Bash,Hex,PB,ToD,FS,LS,Sting.
SK uzywa najwiecej bo ma ich najwiecej ale tez szybko wysra sie z many(to samo ma OL).
To chyba nie tak powinno być, że fighterzy lepiej debuffują i czarują niż magowie. L2 idzie w złą stronę... bardzo złą....
No ta moj magic crit to jak nuk maga naprawde lepiej czaruje...
No ba tez to zauwazylem tak samo jak summoneowie i ich summony z kazda kronika robia sie slabsi ...... a tankowie zaczynaja wymiatac
O ta Summonerzy tak usrani...
Tank
Feline King Hit you for 901 damage
Robe
Feline King hit you for 1990 damage
Ta to sa drobne...Kai na selfach leje mnie za 400...
Tank zaczyna wymiatac? Powiedz mi jak? Dostaje TP na PT? Wow moge ci je dac ty mi daj bane summonera.
C1-nie wiem co tam wymiatalo wlasciwie.
C2-TH
C3-Sps
C4-Necro
C5-Glad
IL-Glad
CT1-Glad
CT2-dla odmiany duelist
CT3-Glad