Brak IP (Radiówka).

Zaczęty przez SzuSzu, Wrzesień 22, 2007, 08:45:15 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SzuSzu

Witam chciałem sie dowiedziec czy mam jakies szanse postawic serwer kiedy nie posiadam zewnetrznego IP poniewaz mam radiowke, słyszałem ze istnieje jakiś sposób gdyby ktoś coś wiedział bardzo bym prosił o udzielenie mi informacji.
Z góry THX. Pozdrawiam.

Qba10

Zależy po co chcesz postawić ten serwer.

1 Jeżeli chcesz grać w to samemu użyj  ip 127.0.0.1
2 Jeżeli masz LAN ip to możesz grać z osobami co są w tej samej sieci co ty i wtedy używasz tego lan ip
3 Jeżeli chcesz grać z osobami z poza tej sieci to użyj hamachi lub poproś admina twej sieci by udostępnił CI publiczne ip

marco378

Qba10 bardzo sie mylisz  on ma ip zewnetrzne ja też mam radiówke i ma ip zewnetrzne ip zewnetrzne zobaczysz na stronie www.whatismyip.com :D :D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P

Qba10

ja tez mam radiówke i wiem ze te zewnetrzne ip jest calej sieci i nie mozna sie na nie podlaczyc na serwa. wiem sam probowalem. musisz miec swoje publiczne ip i w tedy mozesz sie na nie podlaczyc do swojego serwa

Maślan

marco378

Qba bardzo sie mylisz mi działa server na radjówce z whatymyip.com to twoje ip !!!!! a nie sieci lol

maziq

Ewentualnie cmd i ipconfig /all pomaga, podaje wewnętrzne IP sieci bo niekiedy się różni od zew.
Znam ten ból z doświadczenia

Serwer: L2Godz.com [ 25x ]
--------------