Mass PvP

Zaczęty przez Nemath, Listopad 26, 2007, 09:08:10 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Falconek

Cytat: bylyforumowicz w Marzec 03, 2008, 04:25:28 AM
lolstunshot

no, stunshot już nie jest taki lol, przy obecnym landrate i kiedy nagle z pdef rzędu 1000 robi ci się 800 :)

Cytat: bylyforumowicz w Marzec 03, 2008, 04:25:28 AM
kiedy alliance wystawia po 4-5 OLow (osobiscie czegos takiego nie widzialem)

chodź na Teona to zobaczysz :)

coshoo

Temat ma 3 strony a właściwie nie ma o czym dyskutować bo w L2 obecnie liczą sie 2 party:

- nukers party: BD, SWS, EE, Bish, OL, 4x nuker
- archers party: BD, SWS, EE, Bish, WC, 4x archer (lub 3x archer + warlock)
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

comeback

Cytat
chodź na Teona to zobaczysz Smile

nie trzeba retaila.

Cytatcomeback, znasz moje zdanie na temat tankow, ze braki w dmg/s i range nadrabiaja pdefem, resistami na strzaly i generalnie lepszymi skillami niz lolstunshot, jednak nie mam ochoty przebijac znowu glowa muru.
lolSK fanboy;)
CytatTemat ma 3 strony a właściwie nie ma o czym dyskutować bo w L2 obecnie liczą sie 2 party:

yhy i ważne aby wszystkie party a siege/epic tak wyglądały, co przy share accounting nie jest trudne w endgame.

Swarm Member

Luna- 6x HE

TruTherion

A nie bardziej będzie opłacało się postawić zamiast Olka/WC i EE do nukerów/łuczników oddzielnego party dla supportu? Aby otrzymać maksymalną siłę bez straty buffów?

Dla tego chciałem BD do support party Olka, aby szybszy był cast i SE aby pomagał buffować ewentualnie PP, bo chciałem uniknąć dodawania WC do łuczników. Trochę kłopotliwe może być buffowanie, ale zawsze to 1 łucznik więcej.

coshoo

Cytat: TruTherion w Marzec 03, 2008, 03:30:54 PM
A nie bardziej będzie opłacało się postawić zamiast Olka/WC i EE do nukerów/łuczników oddzielnego party dla supportu?

Nie. Gdyby to miało jakikolwiek sens już dawno byłoby stosowane.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

TruTherion

Czyli PP i SE są raczej na siege niespotykanymi klasami?

I na siege mamy reprezentantów:

+ ewentualnie OL party z SWSem i BD? I tutaj ewentualnie zamiast Olka u nukerów nukera?

Kll

no jak jest major event jak siege tezza baium itp, to po prostu archerzy sie odsuwaja, OL pisze na ally, ze mage buff is coming nukerzy i inne klasy ktorym zalezy na buffie sie przysuwaja i tyle, w ct1 niestety ol moze buffowac tylko klan.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

TruTherion

Jeszcze chce się dopytać, czy gdzieś nie powinno się wpakować PP dla greaterów dla magów. Tutaj fajnie go udupili, bo SWS ma song przeciwko elemental attack, a BD holy/unholy...

I czy do party Olków nie opłaca się przypadkiem dać EE dla recharge i PoW, albo WC dla CoM.

PS. Shield of Faith     Maximizes the physical and magical defense power of party members, and takes damage for them as long as the skill is active. - a to by się magom nie przydało? Tylko trzeba miec tanka.

Frohike

Cytat: TruTherion w Marzec 03, 2008, 04:21:04 PMJeszcze chce się dopytać, czy gdzieś nie powinno się wpakować PP dla greaterów dla magów.
Greater shield ? WC też to ma :P I Chant of Protection ;)

montezuma

Co do mag party to era z 4nukerami jest skonczona. Obecnie w ct1 najlepsze sklad mag party to OL+BD+EE+EE/SE+BP+ 3nukers z cancel. U magow najlepiej jak jest bron ze 150atrybute, tacy magowie full bufet zadaja co 3 strzal 5kdmg na osobach full buffed z elemental od pp. Rola 2xEE/BP wlasciwe ogranicza sie do szybkiego rez i rebuff noble, ee/se moga jeszcze uzywac mana burn i se overbuffing pow/pof u wrogow.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

TruTherion

Cytat: Frohike w Marzec 03, 2008, 06:12:38 PM
Cytat: TruTherion w Marzec 03, 2008, 04:21:04 PMJeszcze chce się dopytać, czy gdzieś nie powinno się wpakować PP dla greaterów dla magów.
Greater shield ? WC też to ma :P I Chant of Protection ;)

Najpierw bym musiał wpakować WC do nukerów.

A opłaca się debuffować przeciwnika bufferami? Tz magom wpakować buffy dla woja i odwrotnie, oczywiście jeśli dystans na to pozwala?

Cytat: montezuma w Marzec 03, 2008, 06:23:36 PM
U magow najlepiej jak jest bron ze 150atrybute, tacy magowie full bufet zadaja co 3 strzal 5kdmg na osobach full buffed z elemental od pp.

Ok o tym to jeszcze nie słyszałem... Mogę prosić o informację co to jest?

Co do mag party to era z 4nukerami jest skonczona. Obecnie w ct1 najlepsze sklad mag party to OL+BD+EE+EE/SE+BP+ 3nukers z cancel.

Tu wychodzi 8 osób. 9 to SWS?

bylyforumowicz

Cytat: comeback w Marzec 03, 2008, 11:21:06 AM

lolSK fanboy;)

lol HEfanboy ;P

sprawdz sobie kiedys stosunek zadanego dmg/otrzymanego od test target HE, dajac najpierw HE draco+f/maj light i np DA draco+f/maj hvy i full buff wlacznie z valorem.

montezuma

Cytat: TruTherion w Marzec 03, 2008, 06:30:32 PM
U magow najlepiej jak jest bron ze 150atrybute, tacy magowie full bufet zadaja co 3 strzal 5kdmg na osobach full buffed z elemental od pp.

W bron S moza wkaldac kamiene ktore daja atrybut na konkretna magie, np SpS moze miec w arcane mace 150 water atribute co w przeliczeniu na dmg daje +75% dmg przy max 150atri obecnie, dziala to takze z melee broniami ale tu wystarczy wlozyc dowolny rodzaj kamieni, Przykladowo HE z drac bow 150 fire ma bost +75% dmg i jak jeszcze zrobie enchant skilli jak stun i duble shot na +fire atribute to ma zwiekszony dmg ze skilli.

Co do mag party to era z 4nukerami jest skonczona. Obecnie w ct1 najlepsze sklad mag party to OL+BD+EE+EE/SE+BP+ 3nukers z cancel.

oczywisce sws tez, po prostu wylecila mi z glowy.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

TruTherion

Cytat: montezuma w Marzec 03, 2008, 11:05:34 PM

W bron S moza wkaldac kamiene ktore daja atrybut na konkretna magie, np SpS moze miec w arcane mace 150 water atribute co w przeliczeniu na dmg daje +75% dmg przy max 150atri obecnie, dziala to takze z melee broniami ale tu wystarczy wlozyc dowolny rodzaj kamieni, Przykladowo HE z drac bow 150 fire ma bost +75% dmg i jak jeszcze zrobie enchant skilli jak stun i duble shot na +fire atribute to ma zwiekszony dmg ze skilli.

A to dobrze strzelałem, tylko nie wiedziałem o co chodzi z tym 150attribute. Czyli to poziom tego wzmocnienia teraz wszystko jasne.

Cytat: montezuma

oczywisce sws tez, po prostu wylecila mi z glowy.

Tu chciałem się upewnić, bo się z moim liderem kłóciłem, co lepiej brać. Więcej nuków czy SWSa.

I jeszcze pytanie odnośnie Ol party. Co bardziej będzie się opłacało:
1) SWS+BD+7xOL
2) SWS+BD+6xOL+EE
3) SWS+BD+5xOL+EE+PP - dla greater shield dla magów

bylyforumowicz

osobiscie postawilbym na WC 2xEE BD SWS 4* OL jak ktos ma nadmiar supportu (kazde DD party ma swoj support). Generalnie jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.

TruTherion

Ok kolejne 2 pytania:

1. Czy podczas potyczek w cata i innych mało przestronnych miejscach inne klasy mogą się wykazać? Wydaje mi sie, że jak nie ma miejsca na cofanie się i dość łatwo zaskoczyć przeciwnika to Daggerzy, Gladzi, Tyrki i Destro mogliby całkiem sporo zdziałać...
Tutaj też może i Tank by się przydał, bo inaczej można szybko support stracić... Przynajmniej za szybko.

2. Ktoś już sprawdzał przydatność Kamaeli do mass?

No i 3 pytanie. Czy cos się zmieniło w Gracji względem CT1+? Magowie dostali ostro po dupie, ale czy wystarczająco, aby zrównoważyć drużyny magów, drużynami łuczników? Łucznicy też trochę osłabieni w sumie są.
Za to daggerzy i wojownicy (hmm...) dostali bonusy.

Ceo

wiem ze temat stary ale dosyc ciekawy, wiec dopisze cos od siebie...

moim zdaniem jak juz w katach, mass pvp... ciasne miejsce tak? hmmm... Warlord .... kupa hp, kupa defa, kupa skilli obszarowych i pare obszarowych debufow... najlepsze jest to ze ma 2 masowe stuny... moze nie zabije zbyt duzo osob, moze nawet nikogo, ale ekipa z nim w skladzie ma przewage w ciasnych miejscach... :) moje zdanie

RazielIII

siege i 2 warlordow na wejsciu do tronowki <3
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Madith

jeden nuker z bąbelkiem i nie ma 2 warlordow QQ
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

netheril

Cytat: mdh w Sierpień 16, 2009, 02:45:55 AM
jeden nuker z bąbelkiem i nie ma 2 warlordow QQ
przy okazji zginie kilku adv...  :?
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

Madith

Nie...bo adv odpali dasha i spierdzieli..albo zarzuci SS i zabije tego nukera QQ
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

nienawidzehomikuw

Cytat: mdh w Sierpień 16, 2009, 11:16:13 AM
Nie...bo adv odpali dasha i -_-'zieli..albo zarzuci SS i zabije tego nukera QQ
A go PW zajdzie od tyłu, posmyra, i zabije 1 stabem.

:( Twój Stary

RazielIII

nah SD rzuci meduze na 20 sec przed babelkami, wtedy nawet adv/pw czy aw nie zdaza uciec
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Madith

nie uciekna ale przezyja bo przeciez na meduzie nie dostajesz dmgu QQ
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

RazielIII

stoja 20sec na meduzie, po 20 sec sps rzuca np. raging wawes, dagger wychodzi z meduzy i bum 10k ;p

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77