Witaj
Gość

Wątek: Nowy Server Abyss X5  (Przeczytany 43030 razy)

• Pochwał: -2

Odp: Nowy Server Abyss X5
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 24, 2008, 10:08:30 am »
nie 15 min a 9 min albo mniej xD Po co czekac do konca aukcji ? A co gdyby ci zegarek chodzil zle :D Takie rozwiazanie bylo najlepsze bo o 9 minut aukcji nie przedluza a o tydzien to dopiero byla by niesprawiedliwosc wiec jest git i strata tych co nie mysla :)

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #126 dnia: Luty 24, 2008, 10:15:58 am »
Najlepsze bylo dla wiekszosci, bo wiecej klanow bidowalo wczesniej niz czekalo na sam koniec, plus drugie tyle ludzi nic ch nie obchodza, ale ludzie wyzywali, ze admini sami to zrobili, zeby wiecej kasy z donate itd., opcja z zostawieniem jak jest tez miala wiecej zwolennikow

To jednak nie zmienia faktu, ze najsprawiedliwszym wyjsciem byloby przedluzenie aukcji, bo szanse na ch mieliby zarowno ci ktorzy zalicytowali jak i ci ktorzy nie zdazyli.

« Odpowiedź #127 dnia: Luty 24, 2008, 12:38:15 pm »
nie 15 min a 9 min albo mniej xD Po co czekac do konca aukcji ?
zeby juz twojego bidu nikt nie przebil ......

• Pochwał: 15

• Onlife
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 25, 2008, 11:03:20 am »
Cytat: kobik
...
Jeżeli ktoś (z głową) widzi że będzie potrzebował więcej czasu na wyposażenie postaci, to albo uzbraja się w cierpliwość albo zmienia serwer na wyższe raty ale na pewno nie zwiększa godzin grania. Bo tak jak Jaki Ganh także nie widzę sensu inwestowania kasy w coś wirtualnego. Lepiej ją przeznaczyć na coś innego w realu. Nieraz na eXi klan nasz musiał mocno zaciskać pasa, albo wywalać tych którzy nie płacili składaek. Nieraz też wkurzały nas inne klany które nas atakowały na expowiskach i wtedy sypały się przekleństwa ale nigdy nikomu nie przyszło do głowy żeby kupować coś za kasę. W grach RPG zawsze lubiłem aspekt kręcenia kasy z niczego i przez to czasem dłużej musiałem poświęcić grze ale dzieki temu zdobywałem przedmioty których wielu graczy nie zdobyło albo zdobyło cheatami. Gdy zacząłem grać w L2 na existence to nie mogłem sobie wytłumaczyć dlaczego ludzie wołają adena please a już o takich akcjach jak dotacja w ogóle mi sie nie śniło. Grałem sobie tak jak zwykle w solówkach i pamiętam że gdy kupiłem daggera dla maga za 1,2kk to gościu nie wierzył mi że taką kasę miałem już na 21lvlu pierwszej postaci. Dla mnie po prostu kupować przedmioty za kasę to tak jakby kupować cheaty do cRPG.
Wszystko jest spowodowane wielką gonitwą za kasą i lvlem. Niewielu graczy gra tak jak choćby KoszałekOpałek który tak jak w solówkach wczuwa się w rolę. Oczywiście nikt nie każe nikomu posługiwać się takim językiem jak on, bo to jest trudne i wymaga pewnego oczytania ale sam fakt używania wyobraźni w L2 jest ważny tak jak to się robi grając w cRPG. Jeżeli ktoś się wczuwa w rolę to obojętne na którym lvlu jest zawsze gra sprawia mu przyjemność, poznaje wielu fajnych ludzi których nie poznałby gdyby zależało by tylko na najszybszym expie. Ale niestety tą gonitwę powodują także sami gracze a raczej No life i ci co dotują którzy lubią się dowartościować kosząc tych słabszych. Dzięki temu widzą sens w tym że zadotowali albo przes*ali real life na rzecz L2.

Oczywiście nie jestem przeciwny dobrowolnemu wpłacaniu na serwer.
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2008, 11:17:15 am wysłana przez doman18 »
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
 When you worry you make it double

Cytat: naris
How to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #129 dnia: Luty 25, 2008, 05:32:22 pm »
Wszystko jest spowodowane wielką gonitwą za kasą i lvlem. Niewielu graczy gra tak jak choćby KoszałekOpałek który tak jak w solówkach wczuwa się w rolę. Oczywiście nikt nie każe nikomu posługiwać się takim językiem jak on, bo to jest trudne i wymaga pewnego oczytania ale sam fakt używania wyobraźni w L2 jest ważny tak jak to się robi grając w cRPG. Jeżeli ktoś się wczuwa w rolę to obojętne na którym lvlu jest zawsze gra sprawia mu przyjemność, poznaje wielu fajnych ludzi których nie poznałby gdyby zależało by tylko na najszybszym expie. Ale niestety tą gonitwę powodują także sami gracze a raczej No life i ci co dotują którzy lubią się dowartościować kosząc tych słabszych. Dzięki temu widzą sens w tym że zadotowali albo przes*ali real life na rzecz L2.

niech każdy gra jak chce, generalnie l2 to walka o dominację i wpływy nad fikcyjnym światem, walka ta to walka o najlepsze grind spoty, epiki, zamki, herosów, tak została zrobiona przez twórców, zwłaszcza ostatnie chronics potęgują różnice w taki sposób że słabym zostaje chowanie się po catach i lewych spotach i oglądanie sieges przez kryształ, a jeśli ktoś znalazł w niej coś innego to już jego sprawa.
Swarm Member

Luna- 6x HE

« Odpowiedź #130 dnia: Luty 25, 2008, 05:56:18 pm »
Upgrade serwa do 4 k online :) Ciekawi mnie ile bedzie grac tam osob za jakis miesiac .... :P

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 25, 2008, 06:30:43 pm »
stawiam, ze za max 2 tygodnie bedzie full, jak nie wczesniej ;]

zaczynalem grac na x3 po, na oko, 2-3miesiacach dzialania jak bylo ~1200online, skonczylem jak bylo 5.5 ;p

« Odpowiedź #132 dnia: Luty 25, 2008, 07:01:11 pm »
w weekend bedzie apogeun online'u

« Odpowiedź #133 dnia: Luty 26, 2008, 03:29:20 pm »
Skorzystam z topicu, dawno nie gralem wiec moze cos sie w I pozmienialo, ale czy czasami ally nie powinno sie skladac w 3 klanow?
Widzialem, ze w ep i antancie, a moze gdzies jeszcze, jest po 4 klany lub wiecej

« Odpowiedź #134 dnia: Luty 26, 2008, 05:27:20 pm »
Ellite Power power :)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 28, 2008, 08:31:36 pm »
Witajcie jestem nowy w L2 (w ogóle!)
Kumpel mnie do tego namówił i przedstawił właśnie ten server.
Tylko nie wiem dlaczego mam takie duże pingi. Na serverze x5 od rana siegaja ponad 120-140 a dla porownania na x7 mam ok 40

Wiem ze pytanie jest lamerskie i dziecinne... Nie pierwszy raz gram w MMorpg ale nigdy nie mialem takich problemow z pingiem, czy to Cod4, cabal i inne gierki.

Mozecie mi cos doradzic? wylaczylem all firewalle ale grac sie nieda, czekac z 1-2 sekkundowym opuznieniem na animacje to mordega.

« Odpowiedź #136 dnia: Luty 28, 2008, 11:50:57 pm »
Mi pisze ping 140 a gram bez lagow nie wiem jak to jest :P

« Odpowiedź #137 dnia: Luty 29, 2008, 09:21:14 am »
Tylko nie wiem dlaczego mam takie duże pingi. Na serverze x5 od rana siegaja ponad 120-140 a dla porownania na x7 mam ok 40
jesli na dwoch serwach masz tak duze roznice to nie jest to twoja wina, a raczej trafiles na czas w ktorym bylo dosc sporo ludu albo serwer mial jakies problemy z polaczeniem czy cos
istnieje tez mozliwosc ze serwery nie stoja w jednym miejscu i do drugiego masz gorsza trase i stad lagi(ale watpie zeby tak bylo)
raczej nic nie mozesz zrobic, a po prostu zaczekaj, bo jesli na x7 raczej masz dobry ping to i na x5 powinienes miec taki sam

« Odpowiedź #138 dnia: Luty 29, 2008, 10:01:42 am »
@Nivea
Właśnie nie przejmowałbym sie tym ale ja mam lagi i to dosc spore, praktycznie uniemozliwiajace prowadzenie normalnej walki...

A stan servera sprawdzalem caly czas..., teraz jest godzina 10:00 rano i pingi wygladaja tak
x7 - 50
x5 - 110
reszta - 80-90

Nie wiem czy pozostale servery rowniez mi laguja, ale teraz nie ma co sprawdzac bo i tak przewaznie grac bede po poludniu, teraz mam wolne tylko...

« Odpowiedź #139 dnia: Luty 29, 2008, 11:23:01 am »
Wydaje mi sie, ze pingi pokazywane na Abysie przy logowaniu nie odpowiadaja rzeczywistosci.
Kilka razy zdazylo mi sie grac juz na pingach >500 - tez bez lagow.
Lagi mam zawsze tylko w Giran i Aden - w pozostalych lokacjach tylko sporadycznie.

Nie wiem na czym to polega, ale bardzo czesto widze swoje polaczenie jako bardzo kiepskie,
ostatnio Unreal pokazywal mi >1000 - gralo sie jednak idealnie, C&C Generals - tez > 1000 - gra idealna.
Rozmawialem z technikiem - twierdzil , ze to normalne przy moim polaczeniu -> hybryda miedz - szklo 50 Mbit.
Ogolnie stwierdzil, ze pokazywane pingi sa przeklamane, jezeli polaczenie nastepuje przy pomocy DSL >= 6Mbit.

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #140 dnia: Luty 29, 2008, 03:29:00 pm »
Jak tylko usłyszałem o starcie nowego serva to zaraz zrezygnowałem z Exi poszedłem na abyssa x5. Wydawało mi się że to dobry server, na początku bardzo mi się podobał bo dużo graczy online świadczy o jakości serva. Ale jak zobaczyłem w sklepie mana potki to troche zwątpiłem. Czy na abyssie zawsze były mana poty?? I czy tam są już skille z C5 albo z IL??

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #141 dnia: Luty 29, 2008, 03:40:53 pm »
To nie sa mana poty tylko mana drugi. Zawsze one byly na abyssie a co skilli to chyba jak zakladales konto to widziales taki dzial jak news?

• SERIAL KILLAH!
« Odpowiedź #142 dnia: Luty 29, 2008, 04:59:52 pm »
Mana poty czy mana drugi nazwa inna ale o to samo nam chodzi prawda?? No nic jakoś przeboleje te mana potki i gram dalej na abyssie.  Rozumiem że krytyki se skilli są bo ja glada robie :D

« Odpowiedź #143 dnia: Luty 29, 2008, 05:32:45 pm »
Nie nie chodzi o to samo. Mana potki - przywracają spora ilość MP jednorazowo (np +1k mp po kliknieciu). Mana drugi działają jak HP Potionki przywracają pewną ilość MP na "thick" przez 15sec. Tak są krytyki ze skilli Gladiatora / Tyranta.

Pozdrawiam.

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #144 dnia: Luty 29, 2008, 05:40:01 pm »
te mana poty w wykonaniu l2abyss można jeszcze przeżyć, nie zmieniają za wiele:P
Swarm Member

Luna- 6x HE

« Odpowiedź #145 dnia: Marzec 08, 2008, 08:41:36 am »
hmm, widze, ze 2 dni temu ubili pierwszego baiuma

« Odpowiedź #146 dnia: Marzec 08, 2008, 09:03:46 am »
cale ally to wejsz..

« Odpowiedź #147 dnia: Marzec 08, 2008, 09:07:21 am »
ally nie ally, ale ringa maja ;]
tutaj raczej zaden klan nie bedzie chodzil solo na baiuma

« Odpowiedź #148 dnia: Marzec 09, 2008, 04:03:30 pm »
zdobyl ktorys z naszych klanow CH na x5 ?

« Odpowiedź #149 dnia: Marzec 09, 2008, 06:11:55 pm »
Tak
Dwa polskie klany maja CH na abyss x5
My w Studd, niestety nazwy drugiego klanu Ci nie podam, podobno maja ch w aden ~~