Moim zdaniem płacenie prawdziwymi pieniędzmi za coś wirtualnego (patrz. L2 Clan Hall) jest w pewnym sensie hazardem, bo inaczej tego nie nazwę. Nie powinniśmy aż tak angażować się w wirtualne życie, które i tak nie powinno istnieć (choć dla niektórych tylko ono istnieje). Dla mnie serwer, gdzie jest taki button [Donate!] to nie serwer, to tylko maszynka do zarabiania, do tego aby rozpieszczone dzieci bogatych rodziców wydawały czasem spore ilości pieniędzy które mogłyby być przeznaczone na działania charytatywne. Pomyślcie, te 400 zł może uratować komuś życie, lub zdziałać wiele dobrego. A wasz klan co zrobił? Te pieniądze zaprzepaścił, wrzucił w coś, z czego w realnym życiu NIGDY nie będzie pożytku...
jak dla mnie probujesz cos madrze napisac a wyszla ci qpa ;d
nie atakuje cie, za mocno

taka mala dyskusja tylko:
-kazda zlotowka przez ciebie wydana jest przeznaczona na zbozny cel?

-wiadomo, gra sie 4fun, przynajmniej wiekszasc, ale wezmy pod uwage te 400zl, nie chce mi sie liczyc ile to adeny za to, ale zeby zdobyc jej tyle potrzeba spedzic mnostwo godzin w grze, czesto dosc trudnych, bo jak sie gra dla adeny, farmiac ja, to ten fun tak ucieka troche, a gra staje sie meka ;d
-duzo szybciej zarobisz 400zl w realu niz jej odpowiednik adeny w l2, jesli zechcesz grac bez tego to "zmarnujesz" mnostwo godzin gry i nic nie zarobisz w realu, a jesli wplacisz te 400zl to tracisz niby cztery stowy ale masz czas w ktorym mozesz zarobic duzo wiecej niz 400zl. Dochodzimy do wniosku ze przeczysz sam sobie, jesli zaplacisz za te adene zostanie ci pieniedzy(bo wiecej zarobisz przez ten czas niz 400zl) ktore bedziesz mogl wykorztac na te swoje piekne cele, jesli zostaniesz w grze...to nie bedziesz mial pieniedzy w ogole
powyzsze rozumowanie jest imo dobre tylko dla ludzi doroslych, dzieci dostana od starych, ale to mozna olac, bo oni te pieniadze szybciej przepija niz dadza na cele charytatywne, to niech lepiej sie przyczynia do rosniecia w sile serwera ;d
pss ladne slowa cele charytatywne, ratowanie zycia, ale plz badz powazny

bo 99% ludzi nie przeznaczylo by na nie kasy, niewazne czy to na gre czy na jakies bzdury, taka prawda, wiec nie ma co sie oburzac ze ktos robi donate, bo przesralby te pieniadze w inny sposob
a gwoli wyjasnienia to nigdy nie zrobilem donate i nie zamierzam