Soul Breaker / Soul Hound - Female [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:05:00 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Themes

Delios jak myslisz dowalenie empowera do vespera to jest 400m.ataku w broni a tak bede biegac na razie z vesperem bez SA?

AleUrwal

Czyli mówisz , że Focus w Broni da więcej jak Health , zgadza się ?? (upewniam się tylko)

Gandam

omg.... ostatnio zainteresowalem sie ta klasa, jak tak czytam ten topic to na kazdej stronie ktos zada to samo pytanie... nawet wam sie nie chce o 1 strone cofnac...
btw ile lat macie ze wam wszystko wprost trzeba napisac?
dla mnie wypowiedz Deliosa jest daje oczywista odpowiedz

Cytat
Dla hybrydy Imo focus, ponieważ SlH ma -_-'ęcie z kryta ;P Dla pure nukera i tak lepiej nuker wpn niż rapier (chyba że rapier +8++)
Health dużo nam nie daje bo i tak mamy mało hp ^.^

[patrz 3 posty wyzej...]

tu bany powinny leciec oO

Delios wspolczuje CI ... :P [dzieki za filmiki]
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

bula

Cytat: Delios w Styczeń 11, 2011, 08:11:29 PM
Cytat: bula w Styczeń 11, 2011, 06:57:49 PM
w g.final nie ma moirai wiec qq ;d ale chyba sprobuje z tym mw draco
Zmień serwer na normalny♥
normalny w sensie? ten na ktorym jest jak najbardziej normalny pod wzgledem plikow, tylko nie up-to-date wzgledem kroniki

driki

mogę się dowiedziec za ile hitnie taki Slh z kryta powiedzmy robe/light/hvy usera?

AleUrwal

Cytat: driki w Styczeń 11, 2011, 10:20:26 PM
mogę się dowiedziec za ile hitnie taki Slh z kryta powiedzmy robe/light/hvy usera?

Możesz ale musisz spełnić parę warunków :

1. Musisz posiadać rapier
2. Musisz bić ze skilli w robe/light i heavy usera ewentualnie bić regularami jeżeli o taki hit Ci chodzi
3. Musisz liczyć na trochę szczęścia aby wszedł kryt  a następnie musisz umieć go odczytać

Życzę powodzenia ;)

AleUrwal

Cytat: Gandam1989 w Styczeń 11, 2011, 11:18:24 PM

glubszego pytania dawno juz nie widzialem  :noob:

Daj spokój :P Pytanie to pytanie i chyba najważniejsze , że dostał odpowiedź ;)

driki

Cytat: Gandam1989 w Styczeń 11, 2011, 11:18:24 PM

glubszego pytania dawno juz nie widzialem  :noob:
nie ty chyba nie rozumiesz...jeśli Delios powiedział ze Slh "potrafi przywalić z kryta" chciałbym wiedzieć mniej więcej za ile potrafi więc w czym problem? nie mam dostępu do tatkiego eq chwilowo więc sam nie sprawdze:)

orlok

Slh z vesper rapierem w przeciwnika z 2k p.defa bazowo (przykładowo, bo dużo zależy od wardów, buffów, clan skilli etc.) zada 600-730 criticala. Tu starałem się nie dawać nic z dodatkowych rzeczy, tylko podstawowe wc buffki.
Ale wystarczy parę drobnych modyfikacji:
- aq, baium, wypracowanie przewagi elementu (20-30), SA i PvP w broni,
W tym momencie critical będzie już 1000-1200.
Dalej wystarczy dodać trochę do str. Nie koniecznie dye, może to być augment w broni, może to być bonus z territory wardsów.
I dochodzimy do 1100-1300.
Pamiętajmy że to w target z 2k p.defa co w przypadku robe usera nie jest tak mało.
I teraz najlepsze: powiedzmy że wylądował death mark.
Criticale osiągną poziom 1400-1700.
Często ktoś z party asystuje ze stigmą:
Criticale 2000-2400
No i niech jeszcze w takiej sytuacji triggeruje się counter critical:
3900-4800, chyba nieźle.

Ale najlepsze jest to, że nawet osiągniącie poziomu 1k na criticalu to w przypadku slh to dużo. Taktyka jest prosta: Jak tylko przeciwnik wyłapie para robimy szybki ruch za jego plecy i hitujemy regularami (staby to też nie głupie rozwiązanie, ale czasem oszczędzamy mp). W 3 sekundy zadamy spokojnie 5-6 hitów (1,8/sekunde to nie problem, a da się więcej). Z focus sa, na plecach to lecą praktycznie same criticale i w ten sposób bardzo szybko zabijamy.  (2k dmg na sekunde to kładziemy przeciwnika w 5 sekund, przy asystujących innych dd w 2-3 sekundy)
Ostatnio miałem starcie z tyrantem w chwilę po walce z EE. Byłem niemal bez mp. Tyrant wyłapał para. Wskoczyłem mu na plecy z cancel dynasty daggerem. Para udało mi się chainować na nim i po chwili był martwy (2 niecałe paraliże, czyli jakieś 12-15 sekund).
W tym tkwi właśnie siła para we Freya. W H5 już takie działanie nie będzie możliwe w 100%. "Nerf" daje ludziom szansę na wyratowanie się z takiej opresji. Jak dla mnie to dobre zmiany.

Polecam wszystkim którzy chcą sobie skonfigurować kamaela:
1.kalkulator l2calc trochę zaktualizowany ale w zakresie kamaela jeszcze dość ułomny:  http://l2p.planet.ee/l2calc/ 
2.mój kalkulator w arkuszu kalkulacyjnym, już dość dokładny, ale jeszcze bez instrukcji i wymaga odrobinę wiedzy o mechanice gry:
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,40227.0.html

Alarion

Cytat: orlok w Styczeń 12, 2011, 09:24:13 AM
Slh z vesper rapierem w przeciwnika z 2k p.defa bazowo (przykładowo, bo dużo zależy od wardów, buffów, clan skilli etc.) zada 600-730 criticala. Tu starałem się nie dawać nic z dodatkowych rzeczy, tylko podstawowe wc buffki.
Ale wystarczy parę drobnych modyfikacji:
- aq, baium, wypracowanie przewagi elementu (20-30), SA i PvP w broni,
W tym momencie critical będzie już 1000-1200.
Dalej wystarczy dodać trochę do str. Nie koniecznie dye, może to być augment w broni, może to być bonus z territory wardsów.
I dochodzimy do 1100-1300.
Pamiętajmy że to w target z 2k p.defa co w przypadku robe usera nie jest tak mało.
I teraz najlepsze: powiedzmy że wylądował death mark.
Criticale osiągną poziom 1400-1700.
Często ktoś z party asystuje ze stigmą:
Criticale 2000-2400
No i niech jeszcze w takiej sytuacji triggeruje się counter critical:
3900-4800, chyba nieźle.

Tak mniej więcej to wygląda u Deliosa.  Ma +4 STR, 2 x AQ (z oly i normalny), rapier dyna + 8 z focusem i 300 dark. Na full buffie w melee party, gdy ląduje death mark i stigma tłucze konkretnie, z bardzo wysokim atack speedem i critical rate'm. Zasadnicza kwestia to rozrzut damage'u u kamaela z cryta. Rozpiętość wynosi często powyżej 1k O_o

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Delios

Delios has given xxx damage of 434
Delios landed a critical hit!
Delios has given xxx damage of 2361
Delios landed a critical hit!
Delios has given xxx damage of 5984

Rapier is fukin korean random :D
Archeage <3

orlok

Nie taki random. Criticale mogą się gwałtownie zmieniać. Dmg ma standardowo 10% rozrzutu. Spójrz na moją kalkulację powyżej. To nie są jakieś przybliżone wartości tylko wynik po podstawieniu do wzorów. Przy nie dużych wartościach criticali rozrzut jest rzędu 100dmg.
Jak zaczynają wchodzić w grę wysokie buffy/debuffy wynik nagle ma rozrzut rzędu 1000+ dmg.
Wystarczy że po pierwszym criticalu odpaliły się jakieś triggery lub jakieś zeszły. Np: subclass ud, prot. buffs, ale mógł też wylądować expose weak point. Czasem triggery powodują że coś się zoverbuffuje np. combo schield/might, może zszedł cc, który często ląduje na początek bo rzadko jest rebuffowany w pvp itd. Kiedy nasz critical jest już wielokrotnie przemnożony przez modyfikatory to dodanie jednego niewielkiego modyfikatora lub odjęcie modyfikatora ujemnego powoduje nagłą zmianę wartości criticala o dużo.
Zadajesz powiedzmy crity po 1500-2500. Odpalił się trigger cc. Następny critical może być 3000 jeżeli jesteś w dolnej granicy rozrzutu lub 5000 jeżeli w górnej. Efekt jest taki, że wygląda to na random wartość. A tak nie jest.

Delios

Orlok, z mojego doświadczenia- Rapier ma dużo większą wariację dmg - rzędu może nawet kilkudziesięciu %.
Generalnie różne bronie posiadają różną wariację. przyjęcie 10% jako rozrzut to okrutne uogólnienie. Różnie to wygląda przy młotkach daggerach i swordach.

Wracając do "jaki dmg można zadać"
Przykład -_-'ęcia z rapiera
http://www.youtube.com/watch?v=d0FJvdQPpys
2:12
Deska 84-85 ładnie ubrana, posiada nawet nową broń mid S-84
z SoP 500-800 dmg
Checkmate 2123
Crit z suchara 2157

On bez disco, ale ja bez dance w tym momencie bo akurat zeszło to co pokradłem.
(byli po rebuffie bo chwilę wcześniej wbiegli na spota po drodze kogoś zabijając, dlatego tam wpadłem :P)
Na "Divided We Fall" na YT też można spojrzeć na dmg log.
Na wcześniejszych filmikach nie miałem 300 atri i AQ.

Mój przeciętny kryt w piżamkowca to 2000. W kolesi 84-85 z full resistami 1k-2k, ale o czym mu tu rozmawiamy jeżeli ja mam 82-83 lvl i dyna rapier.
Archeage <3

orlok

Na wyższym lvl nie zrobisz specjalnie wyższego dmg. Co więcej ica rapier nie da ci jakiejkolwiek różnicy. Vesper da różnicę odczuwalną, ale dopiero po wbiciu SA i PvP. Nie zmienia faktu, że kamael fajnie bije rapierkiem a im więcej buff/debuff tym bardziej potrafi zaskoczyć.
Dmg magiczny jest bardziej przewidywalny.
W fizycznych criticalach dodatkowo są bugi w samej grze. Jak na końcowy wynik składa się bardzo dużo czynników "gra" ma tendencję, żeby czasem się zapętlić i coś przemnożyć kilka razy.
Przykładowo, czego zaken nie był w stanie udźwignąć:

Uploaded with ImageShack.us

Delios

haha ;d
Pamiętam jak -jeszcze na Bartzie- nasza deska zbiła się na frenzy i na jednego hita zdjęła bossa i był to też hit rzędu 10-20kk.
Na rusku jeszcze mi się coś takiego nie przytrafiło.
Cytat: Themes w Styczeń 11, 2011, 08:27:13 PM
Delios jak myslisz dowalenie empowera do vespera to jest 400m.ataku w broni a tak bede biegac na razie z vesperem bez SA?
!!!
Empower SA NIE zwiększa Matk Twojej broni o podaną wartość tylko Twój Matk. Wydaje mi się również że bonus ten nie przemnaża się przez buffy przez co jest stały.

Sorry, dopiero doczytałem Twój post.

/Tirius: bez double-postów ;)
Archeage <3

orlok

Tak, ta wartość nie przemnaza się przez modyfikatory m.attacku tylko jest dodawana na samym końcu do wyniku. Tak samo m.attack dodany z augmentów, m.attack ze skilli wziętych za subclasy oraz m.attack z heroic berserker. No ale w sytuacji gdy m.attack kamaela oscyluje w granicach 2k to te 117 będzie stanowić jakieś 5% a to nie jest aż tak źle.

Themes

Ladnie tutaj opisaliscie fukcjonowanie rapiera no nic kupuje vespera i zbieram na sa ^^
A tak statystycznie: dynasty staff z acu +3 czy vesp singer +3?
Sprawdzalem z dynasty mace z acu to roznica miedzy vesperem na buffie od kury ok. 50 casting speeda wiec chyba m.atak wygrywa w takowym starciu gdyz hity byly ok. 300 wieksze z vespera
Rzeczywiscie to moja nie wiedza myslalem ze jak empower wbijamy to dojdzie to do broni a tu ZONG ;p.

Tirius

Za wyczerpujące i treściwe posty po plusie dla: Delios i orlok.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

driki

No i bardzo dziękuje za odpowiedzi które nie były takie "głupie" ;f i szczerze jestem zdziwiony siłą krytów u Slh spodziewałem sie słabszych wyników ale jednak bije mocno

AleUrwal

Cytat: Tirius w Styczeń 12, 2011, 03:30:04 PM
Za wyczerpujące i treściwe posty po plusie dla: Delios i orlok.

I moje wątpliwości zostały rozwiane przez tych Panów , tak więc cieszę się , że Pan im przyznał te plusy i Bardzo Dziękuję Tym Panom o pomoc , a Panowi Modowi o wynagrodzenie im tej pomocy .

Walk

ile procentowo wynosi odpalenie dodatkowego skilla Maximum Abillity z Rapiera +4 ?

orlok

około 10% przy criticalu. Czyli ta szansę należy jeszcze przemnożyć przez szansę criticala.
W efekcie to jest taki korean random. Potrafię zadać 30 criticali z rzędu i nie triggeruje a potrafię triggerować przy każdym criticalu i utrzymywać chain.

AleUrwal

Czyli opłaca się ryzykować i robić broń na +4/+5 tak ?? Co ten Boost właściwie daje ??

orlok

Podnosi na kilka sekund m.attack i p.attack o 10% dla całego party. Poza tym daje maximum clarity dla całego party oraz zwiększa efektywność heal. Świetne w pve i często też stanowi czynnik zwiększający szansę na wygraną w pvp. W pvp jednak ma znaczenie dopiero przy dłuższych walkach. Wcześniej to tylko taka mała pomoc. Party musi być przygotowane na ten trigger, bo może on spowodować overbuff.