Witaj
Gość

Wątek: Dex pytanko?  (Przeczytany 15120 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Dex pytanko?
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 11, 2008, 07:00:23 am »
cholera, mogliby zmienic zdanie bo jedyna sensowna opcja to paradise, a chyba prawie nikt nie wierzy ze to wypali :]
eee tam, juz ma byc na starcie ct1 zamiast I ;p
Ja tam wolalbym server l2off na plikach ezme jak dexy i inne crazy servery, dziala to przyzwoicie, postawienie tego zajmuje 100 raz mniej czasu niz projekt kena i przynajmniej wiadomo czego mozna sie spodziewac

• Pochwał: 20

• JUŻ 18 LAT z lineage2.com.pl !!
    • Age Of Splendor
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 11, 2008, 08:46:47 am »

cholera, mogliby zmienic zdanie bo jedyna sensowna opcja to paradise, a chyba prawie nikt nie wierzy ze to wypali :]

Jesli po raz 5 masz zamiar ufac KENOWI to ci powodzenia zycze... Ja juz przezylem 2 wipy, kilkanascie rollbackow, dlugie miesiace w oczekiwaniu na ONLINE, korupcje a o bugach juz nie wspomne..

Paradise moze byl dobry ale na samym poczatku potem jak KEN zaczal krecic i zaczal kierowac sie zyskiem to poszlo wszystko w p....u..

Paradise nigdy nie bedzie serwem na miare DEX , SUPREME czy ABYSSa
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 11, 2008, 11:41:09 am »
Jakby na to nie spojrzec ken postawil sobie wysoko poprzeczke, jesli mu sie uda to zostawi w tyle wszystkie inne servery razem.
Laduje w to kupe czasu i zapewne kasy wiec straszna glupota byloby to pozniej zaprzepascic jakimis cyrkami. Zakladajac, ze w ogole mu cos z tego emulatora wyjdzie

Ci co czekaja na paradise, raczej robia to bo nie maja gdzie grac tak jak chca, czasy supreme mijaja, abyss jest jedynym w pelni profesjonalnym serverem ale bez znajomosci ruskiego ani rusz, a dex z kolei to stary server i boxy, co nei kazdemu musi odpowiadac

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 11, 2008, 12:15:27 pm »
Ja tylko chce nadmienic, ze abyss to profesjonalny serwer+boxy+rosyjski, a dex to samo ale zamiast rosyjskiego mozna powiedziec, ze jezykiem jest angielski, z ro sa problemy jedynie jak trafisz do ro party, lub cos w tym stylu, to przewaznie oleja jedynego cudzoziemca i gadaja po rumunsku :P.
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 11, 2008, 12:26:51 pm »
Nie porownalbym tych serverow pod tym wzgledem, abyss jako jedyny server za czasow c3 mial macra itp. pierdoly, ktorych nie mial zaden inny, jak zaczely sie lagi na x3, nikt pieniedzy nie zbieral tylko 3 dni po poczatku lagow koles wzial pozyczke i byla juz nowa maszyna oraz upgrade lacza, o betach nowych kronik nikt nawet nie slyszal, robili sobie z boku i dawali juz gotowe. Gosc prowadzi obecnie 6 serverow l2 + kilka innych

Choc fakt, faktem, gracz bez znajomosci jezyka rosyjskiego jest tam graczem drugiej kategorii i pewnie gdyby powstaly obecnie dwa takie same servery na dex oraz abyss i mialbym na ktoryms grac to wybralbym dex ale podejscie do prowadzenia takiego portalu ejst u ruskich bardziej profesjonalne

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #30 dnia: Luty 11, 2008, 04:31:38 pm »

Jesli po raz 5 masz zamiar ufac KENOWI to ci powodzenia zycze... Ja juz przezylem 2 wipy, kilkanascie rollbackow, dlugie miesiace w oczekiwaniu na ONLINE, korupcje a o bugach juz nie wspomne..

Paradise moze byl dobry ale na samym poczatku potem jak KEN zaczal krecic i zaczal kierowac sie zyskiem to poszlo wszystko w p....u..

powinienem napisac "sensowna"

Nie zapomina sie tego co zrobil ken (bajeczka z fbi), jak dlugo nie byl w stanie zmienic rate sp i jak duzo botow latalo na jego serwerze. Niestety jako jedyny admin deklaruje sie na otwarcie swierzego serwera, mam nadzieje ze nie bede skazany na jego emulator.

Dex wyglada na serio dobrze, jednak mnostwo osob nie zacznie grac na juz tak ustawionym serwerze, nie wyobrazam sobie jak klan ktory mysli powaznie o byciu kims moglby teraz biegac w ng i gonic klany wypchane epicami i s gradem. Supreme wyglada ok, ale niestety mc7 tez nie planuje na razie otwierac nowy serwer, poza tym np dex zostawil takiego supreme daleko w tyle jesli chodzi o modowanie plikow. Abyss, coz- jedyny warty uwagi serwer to x3 (tez ustawiony), reszta wyglada jak kolejna proba zarobienia kasy na donate, tyle samo tam gra ludzi.

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #31 dnia: Luty 11, 2008, 05:59:54 pm »
jak sie nie da gonic innych?

przyklad z EPI , takie Unforgiven wrocilo an serwer w zasadzie gole, z tego co mi mowili moze z 4 osoby z calego klanu mialy swoj stary sprzet, wszyscy zalozyli postacie od 0, po 2 miechach klan full a/s, epic bizu, po 3 zdobyli zamek :D raty 4x ....... nie da sie gonic innych? :D

« Odpowiedź #32 dnia: Luty 11, 2008, 09:14:32 pm »

powinienem napisac "sensowna"

Nie zapomina sie tego co zrobil ken (bajeczka z fbi), jak dlugo nie byl w stanie zmienic rate sp i jak duzo botow latalo na jego serwerze. Niestety jako jedyny admin deklaruje sie na otwarcie swierzego serwera, mam nadzieje ze nie bede skazany na jego emulator.

Dex wyglada na serio dobrze, jednak mnostwo osob nie zacznie grac na juz tak ustawionym serwerze, nie wyobrazam sobie jak klan ktory mysli powaznie o byciu kims moglby teraz biegac w ng i gonic klany wypchane epicami i s gradem. Supreme wyglada ok, ale niestety mc7 tez nie planuje na razie otwierac nowy serwer, poza tym np dex zostawil takiego supreme daleko w tyle jesli chodzi o modowanie plikow. Abyss, coz- jedyny warty uwagi serwer to x3 (tez ustawiony), reszta wyglada jak kolejna proba zarobienia kasy na donate, tyle samo tam gra ludzi.

abyss x5 - start w walentynki...to może  być to ;)
League of Legends

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 13, 2008, 09:28:50 am »
jak sie nie da gonic innych?

przyklad z EPI , takie Unforgiven wrocilo an serwer w zasadzie gole, z tego co mi mowili moze z 4 osoby z calego klanu mialy swoj stary sprzet, wszyscy zalozyli postacie od 0, po 2 miechach klan full a/s, epic bizu, po 3 zdobyli zamek :D raty 4x ....... nie da sie gonic innych? :D

lol epi

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 13, 2008, 10:48:00 am »
co ty porównujesz epi (na ktorym niegra ani 1 ogarniety clan) do serverow typu dex czy supreme (gdzie gra 2 ogarniete ally) . Na takim supreme aq kampi sie od pierwszych minut jego respawnu (pozdro zaluthino <3 ) czy inne epic bossy, wes pozniej walcz o aq clanem ktory niedawno zaczal gre vs ally badz clan ktory jest uzbrojony po zeby w epiki i s grade imo GL& HF
SWARM

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 13, 2008, 12:01:37 pm »
czyli ludzie wola latwizne, czyli swiezy start bo ktos im bije aq i jak ktos ma 3cia profe to jest too hard ?
bez przesady, sadze ze jesli dobry, hardcorowy klan by chcial to bylby w stanie wybic sie co nieco na takim ustawionym serwie, na pewno nie bedzie ownowac wszystkich, ale zawsze mozna kombinowac cos w dogadaniu sie z innymi top-klanami i z czasem tez dolaczyc do czolowki...

przez ten dexowy login trudno mi powiedziec czy rzeczywiscie to zmodowanie plikow jest takie super hiper, ale z tego co idzie przeczytac na forach to jest calkiem niezle :o

szkoda abyss nie dorownuje teraz pod tym wzgledem dexowi, nowy serw 5x zrobilby furore :-)

« Odpowiedź #36 dnia: Luty 13, 2008, 12:13:02 pm »
Dobrze napisales - hardcorowy ;]
Nolifer zawsze sie wybije, na kazdym serverze, ale juz zwykly gracz, ktory ma czas na 1-2h dziennie raczej juz nie, na swierzym servie tez nie znajdzie sie na topie, ale bedzie mial szanse na rywalizacje z najlepszymi

mi tam na abyssie ilosc dzialajacych pierdol zupelnie nie przeszkadza, znacznie bardziej brak znajomosci j rosyjskiego ;p

« Odpowiedź #37 dnia: Luty 13, 2008, 12:37:15 pm »
a ja slyszalme wlasnie o dexie ze 90% klanow jest cienka dlatego np vsall dominowalo dlugo :p

« Odpowiedź #38 dnia: Luty 13, 2008, 01:06:33 pm »
a ja slyszalme wlasnie o dexie ze 90% klanow jest cienka dlatego np vsall dominowalo dlugo :p
No a ja nie slyszalem, tylko gram, i ci powiem, ze to co napisales, to sie sprawdza do polskich klanow, gdzie teraz w interlude jedynym dobrym sa sinnersi chyba, bo ventrue to juz jest miedzynarodowy, a IFC to mozna pisac, ze nie istnieje bo sa juz ich tylko resztki. Co do reszty klanow, to klany co uwazam za top clany z top clanow :) to: RIP,TheOthers,EternalKnights,Ventrue. A co do dominacji vsall, to ci powiem, ze sie mylisz.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 01:15:18 pm wysłana przez Kll »
L2 DEX x4

« Odpowiedź #39 dnia: Luty 13, 2008, 03:19:34 pm »
Dobrze napisales - hardcorowy ;]
Nolifer zawsze sie wybije, na kazdym serverze, ale juz zwykly gracz, ktory ma czas na 1-2h dziennie raczej juz nie, na swierzym servie tez nie znajdzie sie na topie, ale bedzie mial szanse na rywalizacje z najlepszymi

mi tam na abyssie ilosc dzialajacych -_-' zupelnie nie przeszkadza, znacznie bardziej brak znajomosci j rosyjskiego ;p
nie zgodze sie, jak grasz 1-2h a ktos gra powiedzmy 4-6h to czy to by byl swiezy start czy nie to jeden grzyb, bo zawsze ktos kto gra hardcorowo szybciej sie wybija itd, nie sadze zebys mial szanse na rywalizacje z najlepszymi, jesli beda grac 2,3 razy wiecej od Ciebie to beda miec 3rd profe i A grade a Ty 6x i B grade, ktos bedzie kampil boss jewele a Ty nie, gdzie tu rywalizacja?

poza tym, jesli nie grasz duzo to wydaje mi sie nawet ze lepiej wbijac sie na serw gdzie jest juz jakis konkretny rynek i jest manor, szybciej wtedy mozna sie EQ dorobic, pytanie co dalej? ;) jak rzucisz sie z motyka na slonce to wieksi Cie zamiota

i raczej im wiecej dzialajacych rzeczy z IL tym bardziej gra bedzie zbalansowana, porownaj sobie serwer gdzie bedzie clan system i skille z IL a taki gdzie bedzie clan system z c4 i wiekszosc skilli IL - napewno bedzie sie troche inaczej grac

« Odpowiedź #40 dnia: Luty 13, 2008, 05:08:33 pm »
Na swierzym servie odstawia Cie tylko noliferzy, a tacy, badz co badz, to jednak mniejszosc, ludzie na ogol maja jakies obowiazki ;p.
Na starym juz na starcie jestes daleko w tyle za wszystkimi i tymi co graja malo i tymi co zyja l2.

Co do kroniki to akurat watpie, zeby miala jakies znaczenie, w kazdej przekrecona jest inna postac

« Odpowiedź #41 dnia: Luty 13, 2008, 05:54:59 pm »
ok, czyli jesli na raz zacznie grac 1k ludzi to wtedy nie bedziesz tak odstawal... ludzie odchodza i przychodza, zwlaszcza przychodza jesli serwer jest dobry

wiec takie gdybianie zdaje mi sie czysto teoretyczne...

« Odpowiedź #42 dnia: Luty 13, 2008, 06:36:26 pm »
Ja pisze z wlasnego doswiadczenia, znacznie lepiej gralo mi sie na nowych serverach od poczatku konkurujac z innymi niz na starych gdzie przez 1-2miesiace expilem zanim mozna bylo zaczac probowac chodzic na pvp, nie mowiac o osiaganiu jakis dobrych wynikow

• Pochwał: -2

• NO BUFF NO FUN!
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 13, 2008, 07:16:30 pm »
wszystko to tylko kwiestia klanu

edit: zart, ale jesli ma sie kumpli chodzacych czesto w party i expiacych 4fun, czasami pvp to nie ma znacenia czy gra sie na servie, ktory powstal kilka lat temu czy na nowym, zreszta rzeczy tu sa tak tanie, ze nie ma sie problemu ze sprzetem (no moze troche). Gram tu od zeszlej niedzieli, mam he na 59 i gra mi sie znakomicie :), opuszcze dexa tylko wtedy, jesli on padnie...
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2008, 07:19:05 pm wysłana przez Kostek(...) »

« Odpowiedź #44 dnia: Luty 13, 2008, 07:31:07 pm »
dokladnie

rozwiniety serwer = tani sprzet, wiec w tej kwestii nie ma problemu ze ktos ma lepszy, na Dex mozna kupic wszystko(sory necka valakasa jeszcze nie widizalem w giran :D, i tylko tego) tak wszystko doslownie wszystko mozna dostac i po calkiem przyzwoitej cenie. na calkiem swierzym serwerze zanim sie rynek ustabilizuje bedziesz sie cieszyl ze bop-a na 65 lvl poskladales bo do tej pory nie bylo krasia co moglby ta recke wczytac :D a na rozwinietym serwerze na 65 bedziesz juz sie szykowal na s grade powoli :p

« Odpowiedź #45 dnia: Luty 13, 2008, 07:36:09 pm »
wszystko to tylko kwiestia klanu

edit: zart, ale jesli ma sie kumpli chodzacych czesto w party i expiacych 4fun, czasami pvp to nie ma znacenia czy gra sie na servie, ktory powstal kilka lat temu czy na nowym, zreszta rzeczy tu sa tak tanie, ze nie ma sie problemu ze sprzetem (no moze troche). Gram tu od zeszlej niedzieli, mam he na 59 i gra mi sie znakomicie :), opuszcze dexa tylko wtedy, jesli on padnie...

Wlasnie w tym problem ze bardzo duzo osob gra w te gre po to aby bawic sie w pvp, niestety L2 jest tak zrobione, ze albo jest sie w czolowce albo sie ja goni (pve ftw). Oczywiscie, zaraz ktos powie ze przeciez dex czy inny serwer ktory juz dosyc dlugo stoi oprocz klanow wypchanych s grade i epikami ma rowniez osoby z nizszymi lvlami, gorszym sprzetem, ale tak szczerze, bicie sie z klanami ktore nie sa nastawione na pvp nie daje az takiej satysfakcji. Zwlaszcza, ze kolo nosa przechodza roznego rodzaju eventy jak baium, antek, valakas czy inne raidy/ mass pvp/ siege, to co daje najwiecej radochy jest zarezerwowane dla top alliance. 

« Odpowiedź #46 dnia: Luty 13, 2008, 10:22:12 pm »
trzeba zacisnac zwieracze, kupic stoper do manora i 30 kilo kawy i w miesiac mozna sie dorobic i top lvl i top sprzetu :D

no i poprosic rodzine zeby cos do jedzenia czasem dostarczyli :D

• Pochwał: -2

• NO BUFF NO FUN!
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 13, 2008, 11:22:34 pm »
no racja, ale jesli ktos bedzie gral w jakims slabszym klanie bardzo dlugo i osiagnie jakis s grade i costam jeszcze to te mocne ally same sie zainteresuja, z 3 miechy od rozpoczecia gry mozna dostac sie do eternity itp. wiec nie jest to dosc masakrycznie dlugo

« Odpowiedź #48 dnia: Luty 13, 2008, 11:55:47 pm »
Niektorymi klasami, jak sws,ee,bish,wc,ol, to nawet nie trzeba byc noble, wystarczy 78 lvl i suba tak na 60+ to juz niektore z klanow z top alliance moga pomyslec nad wzieciem. :)
L2 DEX x4

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 14, 2008, 08:50:33 am »
Cytat: Catalin
dex will go kamael sooner or later . maybe very soon. and very full

Co o tym sądzicie? :)

Cały temat znajdziecie tu - http://forum.lineage.ro/index.php?topic=26109.0