Witaj
Gość

Wątek: Some Questions  (Przeczytany 1936 razy)

• Pochwał: 3

Some Questions
« dnia: Styczeń 30, 2008, 10:15:20 pm »
Witam,mam kilka pytan co do dragona : Jakie postacie dominują na tym serverze czy są to magowie czy dd i co lepiej robic w tej chwili jesli chce się byc w wybijających się klanach.Chciałbym tez wiedziec gdzie gra więcej ludzi na 10x czy na 5x badz 15x , oraz jaki jest na nich online .Interesuje mnie tez jak wyglada struktura servera 5x czy 10/15 roznia sie np. systemem donacji i czy są na nich łączone subclassy?.Za pomoc dzięki.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 10:30:39 pm wysłana przez bonco_pl »

• Pochwał: 0

Odp: Some Questions
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2008, 10:57:11 pm »
Pff... ja bym proponował opcję SZUKAJ  :oops:
KasiraPL | Sagittarius/Hierophant 78/78 [Necromancer 76] | Noblesse | Dragon x15
K4s1r4   | Tyrant/Destroyer  78/78  |Dragon x15

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2008, 10:58:56 pm »
Heh...ciekawe , może szukaj i "ile online jest na dragonie" ? A nie pomyslales ze to co znajde w szukajce   
będzie informacjami przestarzałymi ?

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2008, 11:11:25 pm »
Hmm a może jeszcze ci podać wiek graczy na dragonie co ??
KasiraPL | Sagittarius/Hierophant 78/78 [Necromancer 76] | Noblesse | Dragon x15
K4s1r4   | Tyrant/Destroyer  78/78  |Dragon x15

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2008, 11:47:44 pm »

haha owned :D A jak dla mnie 80 % to przedział wiekowy od 13 do 15. 15 % 15-18 i 5 % resztę :P 

Ale tak na serio zastanów się co napisałeś. Dragon jest to DrakeL2 tak samo jak KenL2 (były Paradiese).
Tutaj na początku wartało by się zastanowić czy w ogóle chcesz tu grać?? A nie kim tu grać. To nie jest zwykły serwer gdzie gm jest miły, ludzie z chęcią pomagają a każdy kto zacznie gre wybiję się do pro lvlu. Możesz zacząć grać a obok Ciebie zacznie grać ktoś zupełnie nieznajomy doxpcicie sobie razem do 20 lvl będzie fajnie i w ogóle. Ale za jakieś 3 dni gdy tu mozolnie uzbierasz na top c grade zobaczysz tego kolesia w top s z subą- rodzi się pytanei ,,możliwe?" jak najbardziej allegro czyni cuda. Taka prawda. tak jeśli by można oszacować skale tego zjawiska to dużo większa połowa zaczynająca gre na dragonei sama nie zdobywa ekwipunku przez ciężką prace tylko przez internetowe aukcje. Dalej suby z łączonymi skilami ,,duma" drake'a + mutanty. Korupcja na serwerze przekupni gmowie. Małe zainteresowanie serwerem ze strony administracji. taki jest DrakeL2 ?? to jest L2 tylko że z dodanym wyrazem Drake którey zmienia znaczenia skrótu ..L2". Ale ja tam gram na x15 i nie zamienię się na inny serwer :P

A ci di twoich pytań:
najbardziej obleganym serwerem w sieci Dragon- network jest Dragon x15. Średnia ilość osób online od 1 do 1,5 k może więcej. o system donacji nie pytaj lepiej nie drążyć tego tematu :P

A teraz puenta:

Nie lepiej zacząć na Supreme nanaki x15?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2008, 11:50:00 pm wysłana przez Vigor »

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:15:44 am »
raaany on pyta o co innego, o kochanym DN mozna sobie poczytac duzo tutaj, zreszta twoj post jest okrutnie zniechecajacy, a przeciez serv nie ssie az tak bardzo ;)  (od razu mowie, zeby nie drazyc juz tu tego tematu)

a juz wracajac do tematu:
wiekszosc postaci to raczej DD, he/xx, tyr/destro, tyr/wc itp, chociaz magow tez spotkasz, necro/pp, ol/ee czy ol/necro to postacie, ktorych latwo nie zabijesz, jesli w ogole
jesli chcesz byc w dobrym klanie, to ja ci polecam bish/pp, bo powiedzcie mi, kto nie wezmie takiej postaci?
ew. bishop/bd albo bd/wc (bishop/wc tez) - no chyba bym sie zakochal w pt z kims takim ;)
jak nie support, to juz dowolnie, wtedy juz twoja klasa nie przesadzi o sukcesie, wybiciu sie klanu, nie twoja klasa - a ty.
jak juz bylo mowione, wiecej ludzi gra na x13, potem x30 i na koniec te nisko-ratowe
struktura na servach, ogolnie handel i gospodarka w sieci dn nie bardzo ma ochote istniec, no a jesli chodzi o dotacje, drazliwy temat - GMi sa przekupni i to bardzo, co glownie widac na x15, ale i pozostale mu nie ustepuja
subki laczone sa na calej sieci DN, to znaczek firmowy Drake'a

to wszystkie twojje pytania juz, wiec koncze
Pozdrawiam
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2008, 01:38:52 am »
raaany on pyta o co innego, o kochanym DN mozna sobie poczytac duzo tutaj, zreszta twoj post jest okrutnie zniechecajacy, a przeciez serv nie ssie az tak bardzo ;)  (od razu mowie, zeby nie drazyc juz tu tego tematu)

jak juz bylo mowione, wiecej ludzi gra na x13, potem x30 i na koniec te nisko-ratowe
struktura na servach, ogolnie handel i gospodarka w sieci dn nie bardzo ma ochote istniec, no a jesli chodzi o dotacje, drazliwy temat - GMi sa przekupni i to bardzo, co glownie widac na x15, ale i pozostale mu nie ustepuja
subki laczone sa na calej sieci DN, to znaczek firmowy Drake'a

to wszystkie twojje pytania juz, wiec koncze
Pozdrawiam

Co mówisz że mój post jest zniechęcający :D jak napisałeś to samo tylko krócej XD XD Dragon - DrakeL2 tyle wystarczy :P

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2008, 10:32:37 am »
No tak wszystko prawda... tylko czemu ciagle na Dragon x 15 gra najwiecej ludzi?  :P

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2008, 12:17:03 pm »
Jestes smienszy po co w ogóle wypowiadasz się w tym temacie jesli nie wnosisz nic ciekawego ?

Co do reszty to ja chciałem głownie się dowiedziec jak wygląda struktura servera i nie koniecznie grac na dragonie ;) Siedze w tej grze 3 lata a o dragonie wiedzialem malo.I ogolnie to co napisaliscie zdruzgotalo mnie z polakami donatorami do czynienia nie mialem ^^ dzięki za odpowiedzi.

• Pochwał: 1

• OSmember!
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2008, 01:26:22 am »
Na shadow x10 sytuacja wygląda dziwnie, żeby nie powiedzieć dużo inaczej niż np na drake'owym Dragon x15. Shadow choć należy do Dragon Network, w istoci jest osobnym serverm z supportem DN.
Na shadow znajdziesz łączone subki Drake'a ( he+pph, necro+da, etc, etc ), a także mutanty ( crossrace : he+wc, bish+wc, necro+ee, etc, etc jednakże z wyjątkiem crossrace z OL - te są zabronione na shadow ) Shadow jako jedyny posiada skille C5, jednakże do interlude nie daleko ( chyba ) więc to nie ma tak dużego znaczenia. Natomiast dość spora jest aktywność GMów. Mamy 2ch bardzo aktywnych GMów, którzy codziennie są na grze, patrzą na siege, bicie big bossów, na miejsca do expa/pvp i wychwytują różnego rodzaju przekręty. Ostatnio mieliśmy event Assasin, bardzo ciekawy. Zwycięsca w nagrodę dostał unikatowy hair accesory. Niestety shadow ma najgorszy system donacji na całym świecie :S W przeszłości można było prawie za darmo kupić boss jewellery ( teraz już wycofane ), aczkolwiek nadal możesz zdonatować safe ( 100% ) enchant na broń, armor, jewellery aż do +16 . Troche red broni mamy na servie, można by ich liczbę porównać do red na dragonie, przy czym na shadow gra o wiele mniej osób. Mówi się, że średnio gra nas z 400 osób, choć GM panel pokazuje 800. Fakt dużo osób wróciło po powrocie evilEmpire, ale chyba nie aż tak dużo ( dużo jak na shadow ).

Szczerze to bym polecił shadow x10, całkiem niezłe pvp, wkurw enemy ... naprawdę nie trudno znaleźć pretekst żeby się na nich po wyżywać ! Zresztą możesz w mojej sygnaturce kliknąć na link do mojego Shadow Promo Video ;D

/matim/

ps. na shadow gram od początku jedną postacią więc znam ten serv. Zmieniał się wiele razy. Były czasy bardzo dobre, potem przyszły czasy gorsze ... miesiąć temu była kulminacja kiedy na servie max online było 50 osób, no i powrót evilEmpire i znów 500-800 online ;)