Witaj
Gość

Wątek: Nowy System Subowania postaci by DRAKE  (Przeczytany 6639 razy)

• Pochwał: 6

Nowy System Subowania postaci by DRAKE
« dnia: Marzec 24, 2008, 12:31:38 pm »
4 subs = 4 horns
8 cows around (instead of 4)
cows will give two horns to the winning party (to two unsubbed chars)
cows must be approached/killed when in "non-sub" mode... means that if you are TH/PA, WC, SpS.... you have to approach/kill it as WC or SpS (else you will get fossilized and sent to town...) (ya, you can't even come near as subbed supporter buffer)
oh, cows will also give same threatment when healed.

tlumaczenie:
4 subki = 4 horny
8 golonek (krow) ma spawn (zamiast poprzednich 4)
krowki daja 2 horny dla zwycieskiego party <last hit? most dmg? niewiadomo....> (dla 2 niesubnietych postaci)
krowki musze zostac zabite w postacia niesubnieta, oznacza to ze jesli jestes np. TH/PA i masz retaile wc i sps, musisz krowke pokonac jako wc albo sps (inaczej dostaniesz fossilize <paraliz> i zostaniesz wyslany do miasta)(tak, nie mozesz przyjsc nawet blisko jako subniety supporcik)
krowki daja dodatkowo rozne (...) kiedy sa leczone   <tu mnie dziwi, w slowniku threatment=leczenie, ale to bez sensu troche :P )
/Reina
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 09:12:40 pm wysłana przez Reina »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: -2

Odp: Nowy System Subowania postaci by DRAKE
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 24, 2008, 12:52:20 pm »
sory, musze przyznac że z anglika jestem dobry, ale jakoś nie całkiem łapie o co tutaj chodzi?
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

• Pochwał: 0

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2008, 12:55:46 pm »
hmmm
czyli to wyglada tak , ze jak chcesz wbic horna sobie to musisz grac na statach tej postaci na ktora wbijasz  ( reszta pt co nie wbija moze miec suby? )

bo nie jestem pewien czy bedzie tak jak pisze czy , ze cale pt musi byc non-sub ;p

ciekawe gdzie beda nowe krowy XD

i jak dobrze rozumiem nie bedzie drop horna ;P

nice nice ;p w sumie to mi sie podoba ^^

..::Provider::..

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2008, 12:57:20 pm »
hmmm
czyli to wyglada tak , ze jak chcesz wbic horna sobie to musisz grac na statach tej postaci na ktora wbijasz  ( reszta pt co nie wbija moze miec suby? )

bo nie jestem pewien czy bedzie tak jak pisze czy , ze cale pt musi byc non-sub ;p

ciekawe gdzie beda nowe krowy XD

i jak dobrze rozumiem nie bedzie drop horna ;P

nice nice ;p w sumie to mi sie podoba ^^

Skończy się handel na allegro/e-bay hornami ^^
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2008, 12:58:58 pm »
ide poszukac tego newsa na dn bo az uwierzyc nie moge ;p

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 24, 2008, 01:10:10 pm »
ide poszukac tego newsa na dn bo az uwierzyc nie moge ;p

http://www.dragon-community.net/forum/index.php/topic,93538.msg1034425.html#msg1034425

co do subowania

4 retaile > 4 suby DN  czyli na jednym char  bedzie miec mozna 5 postaci z sub?
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 01:13:05 pm wysłana przez ThornsPL »

Wiedźmin poszedł przez ogień i wodę, wstecz się nie oglądał. Ale nie wziął ni butów żelaznych ni kostura. Wziął tylko swój miecz wiedźmiński. Nie posłuchał słów wróżki. I dobrze zrobił, bo to była zła wróżka.

• Pochwał: 20

• Siła!
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 24, 2008, 01:30:00 pm »
No to bezie w sumie co robić...;o, ale będzie tak w ogóle dziwne to wyglądać, bo np.  masz skin human wizzarda a suby SH/SE ^^
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 24, 2008, 04:35:01 pm »
wlasnie to mi sie najbardziej podoba , ze bedzie mozna cos zrobic w innym ciele (dorf powa  :D )

Thorns jak juz to 4 a nie 5 ;p

main i 3 ret z subami :)

wiec zrobie kiedys w ciele krasia craft/spoil//sh/sk//pp/bp//he/wk//wc/xx ;p

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 24, 2008, 09:14:25 pm »
hmn, sprawa mutantow...
teraz mozesz wziac subke jako retail DLA tego retaila, wiec wyglada na to, ze nie da sie zrobic mutanta, jest jakies na ten temat info?
co z istniejacymi juz?
poza tym pomysl mi bardzo odpowiada, zwlaszcza motyw z zakazem subek bijacych golke, do tego tez rozwiazanie przeciw jej healowaniu, ktorego zbytnio nie rozumiem ;)

zmiany wprowadzone juz w zycie?
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 24, 2008, 09:37:10 pm »
Troche cie nie było :-)
Wiec  jest  głosowanie na temat mutantow
http://www.dragon-community.net/forum/index.php/topic,93121.0.html

tak "troche" na strone ich skasowania.

a co do healowania to i dobrze bo nie raz byla ona leczona by zyskac na czasie i własne party

wszystko wejdzie od interlude.

btw  threat = groźba 
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2008, 09:40:53 pm wysłana przez ThornsPL »

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 24, 2008, 09:46:55 pm »
noo i teraz wszystko jasne, żeby dostać sube trzeba zabić golke nie subniętą postacią, przynajmniej teraz łatwiej będzie dostać horna i zrobić sube ;)
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 24, 2008, 10:02:56 pm »
noo i teraz wszystko jasne, żeby dostać sube trzeba zabić golke nie subniętą postacią, przynajmniej teraz łatwiej będzie dostać horna i zrobić sube ;)

o to bym sie nie martwił, "pomagający" zabic golke zawsze moga byc na retailu :-)

• Pochwał: 17

• The Soul of an Angel
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 24, 2008, 10:39:36 pm »
Troche cie nie było :-)
btw  threat = groźba 
no troche, swieta ;)
grozba... a mi slownik tlumaczy jako leczenie xD
anyway, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
"The difficulty is not so great to die for a friend, as to find a friend worth dying for"
- Homer

Retarded SuperModerator

Piszę poprawnie po polsku

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 25, 2008, 09:28:36 pm »
to że będzie wiencej golek to nie zmieni za wiele dla zwykłego szarego gracza bo i tak farmersi i LE znajdom sposub na to żeby to oni mieli te horny dla siebie a handel hornami na allegro to jedna mniej szansa na zdobycie horna. zawsze pozostaje tradnonć horna od npc
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 25, 2008, 10:19:06 pm »
masz cos do LE? :D

ma byc 8 golek a horn tylko questowy czyli nie handlowalny..

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 25, 2008, 10:29:21 pm »
ja ani do famrsów ani do LE nic nie mam a co do tego ze będzie 8 golek to wyczytalem to troche wczecniej z poprzednich wypowiedzi :)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

• Proz.Fot.Etc.
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 26, 2008, 12:52:23 am »
teraz pytanie jak to bedzie wygladalo...last hit czy najwiekszy dmg ;p

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 26, 2008, 09:32:10 am »
Jeżeli ma być sprawiedliwie, to lepiej DMG -> Im lepsze party, tym większa szansa na horna.

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 26, 2008, 10:14:13 am »
Nie dokładnie, jeżeli na DN zostaną potki na mane to życzę powodzenia robiąc subę jako tank/support, bo po co masz brać takie klasy do pt, jak możesz złożyć całe pt z nukerów a inni niech sobie tankują golkę i biorą zbędne suporty do pt. Mając 7 nuków w pt, BD i ewentualnie SE dla empa czy potencjalnego heala masz praktycznie pewne że to twoje pt zada największy dmg. Tak więc last hit jest lepszym rozwiązaniem, bo nawet taki tank może zadać last hit a na pewno party w którym byłby tank, bp i jeden czy 2 inne suporty nie zada największego dmg

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 26, 2008, 11:25:06 am »
Jak byc czytał uważnie to bys wiedzial ze teraz golki beda mogly bic tylko chary nie z subowane.
I tak MANA potki beda.. a czemu by je mieli kasowac?  poza tym  po co  tankowac golke?  :D

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 26, 2008, 12:19:11 pm »
Wiem że nie z subowane tylko, ale to i tak nie zmienia faktu odnośnie tego co napisałem. Jeżeli będzie zasada "most dmg" to jak mówiłem, BD+SE+7xnuki i masz raczej pewny największy dmg i takie pt nie będzie chciało brać do siebie tanków/supportów czy innych dd którzy obniżyliby ten dmg. Jeżeli zaś będzie "last pt hit" to już będzie dużo większa szansa na zadanie last hit przez pt które nie posiada nukerów tylko wojów czy jakiś suportów. Oczywiście nie mówię tutaj o sytuacji gdy klan pomaga komuś z subą, bo to inna sprawa, ale zawsze będzie dużo bez klanowych bądź takich, których klan nie jest jeszcze na tyle mocny aby bić golkę i tacy wtedy mieliby małe szanse na zdobycie suby, i tak przyjdzie gościu z klanu X który jest nie za mocnym klanem, ale złożonym z RLfriends i ten jeden akurat się wybił lvlem i chciałby się zsubować ale jest np tankiem. Jakie party nukerów weźmie takiegiego tanka do siebie?? Żadne. I w ten sposób osoby bez klanowe/z słabszych klanów mają dużo mniejsze szanse na zdobycie suby bo nie znajdą pt które zada "most dmg".

Co do potek, to gdzieś słyszałem taką pogłoskę że mają zniknąć tatuaże i potki, ale z racji że już nie gram tutaj, i nie mam zamiaru wracać to aż tak się tym nie interesowałem aby się zagłębiać i szukać info o tym. Tak sobie tylko sprawdzam teraz co się tam dzieje ze względu na wielkie zamieszanie odnośnie IL i "wielkiego przebudzenia Drake'a" po prawie rocznej nieobecności  :P  I już mi się jedna rzecz podobała, kiedyś podał że mutanty zostają, to ludzie zaczęli je tworzyć a tu nagle przychodzi sobie i mówi że mutanty mają zniknąć  :D (teoretycznie ma o tym zadecydować ankieta z tego co się orientuję, ale bądźmy szczerzy, ta ankieta i tak nie będzie miała nic wspólnego z podjętą decyzją)

Na dobrą sprawę to jedyną nadzieją tego serwera byłby total wipe, ale tutaj z kolei chyba z 90% serwera by odeszło, a zostawiając wszystko tak jak jest teraz dodając tylko IL nie zmienia faktu że serwer jest praktycznie niegrywalny. Dając S-recki ze spoila Drake zniszczył serwer totalnie, bo w przeciągu 1 miesiąca 70% ludzi dorobiło się S-setów i broni a sam serwer zamienił się w typowy PVP serwer nie dający na dłuższą metę przyjemności z gry, bo L2 to nie tylko pvp i mając z 5 postaci ubranych w S, część z nich z boss jewel nie ma już celu bo nie ma już czego osiągnąć w grze

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 26, 2008, 01:18:25 pm »
nie no faktycznie, sensem gry jest expienie w c grade :-) kazdy wybiera gdzie chce grac..  dla jednych to jest spoil i crafcenie
dla innych zabawa dopiero zaczyna sie od dobrego sprzetu i lvl.  ja raz zaczynałem od zera na shadow i wiem jaki to ból
ale jestem bynajmniej chodzacym przykładem ze mozna samemu dojsc do S grade  :wink:

bo w przeciągu 1 miesiąca 70% ludzi dorobiło się S-setów i broni a sam serwer zamienił się w typowy PVP serwer nie dający na dłuższą metę przyjemności z gry, bo L2 to nie tylko pvp i mając z 5 postaci ubranych w S, część z nich z boss jewel nie ma już celu bo nie ma już czego osiągnąć w grze

to jest najlepsze..  rozumiem ze ty byles w tych 30% dlatego odszedles z DN?    mozna ciagle biec za króliczkiem (30%) albo go złapac (70%) , masz racje DN to juz bardziej serwery PVP.. i tym ktorzy tu zostali, pasuje to..  a co dla ciebie jest przyjemnoscia grania? wspolne expienie, Rb, dorabianie sie  c b a grade?  do zobacz tez z drugiej strony, ze zostali ci ludzie ktorzy juz to wszystko przechodzili i ich to nie bawi
wola biegac w party na pvp, siege z dobrym sprzetem bo jak na moje dopiero wtedy zaczyna sie zabawa  :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 01:54:42 pm wysłana przez ThornsPL »

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 26, 2008, 02:11:27 pm »
nie no, nie mówię że expienie jest sensem, i to jeszcze w C-gradach. Sam niedawno przeniosłem się na Wrath i też od zera musiałem zaczynać (na dragonie też od zera zaczynałem, nie miałem znajomych) tak więc wiem jaki to jest ból. Rozchodzi mi się o to, że na serwerze w miarę low rate, a x15 jeszcze do takiego można zaliczyć, S-grady to powinien być pewnego rodzaju rarytas, a nie coś w czym biega 70% serwera, przy czym pozostałe 15% nie biega w S bo A jest dla nich lepsze (DC lepsze od arcany dla maga) a tylko 15% nie biega w S bo ich nie stać na nie bądź nie ma jeszcze lvl'u. Ale cóż, jak mówisz, każdy wybiera gdzie chce grac. Tym niemniej, samo IL nic DN nie pomoże jeżeli drake się nie weźmie za korupcję i nie wiem jak jest teraz z okradaniem kont, ale swego czasu był to ogromny problem. Tym bardziej, że z tego co słyszałem, to większość donatów już nie gra na dragonie, więc trzeba skądś kasę wytrzasnąć ;)

EDIT do poniższych postów:

:arrow: michal1989

Niestety nie jestem w stanie porównać obecnych czasów do C3 bo ich nie pamiętam, sam zaczynałem od C4 tutaj :) Ale korupcja od niepamiętnych czasów niszczyła ten serwer, ale jeszcze się dało jakoś grac. W momencie w którym wprowadzono recki S ze spoila wszystko się zaczęło sypać, duale i boty zaczęły masowo zapełniać serwer, okradanie kont było codziennością i żaden GM nic z tym nie robił :( potem pojawiły się mutanty (jedni chwalą drudzy narzekają więc nie będę się na ich temat wypowiadał, osobiście mutanci się mi nie podobają). Dalej nieskończone obietnice wprowadzenia IL i różnych innych updatów. I dopiero teraz, po nie wiadomo jakim już czasie przychodzi drake (o ile to w ogóle drake) i uruchamia arene na której jest IL (nie wiem na ile działające bo nie gram tu). Wszyscy się cieszą, ale radziłbym podejść do tego sceptycznie, bo się jeszcze okaże że X rzeczy nie działa i miną miesiące zanim IL wejdzie na serwery, o ile wejdzie, bo w końcu są dobrymi adminami i nie chcą wprowadzać niedziałającego IL na serwery. Pamiętam pewien wielki update - zamek i CH w rune - miał być tydzień, może dwa zanim zaczną działać, przede wszystkim aby każdy zainteresowany mógł się przygotować na zakup CH, i co, w kwietniu mija rok od pojawienia się ich na mapie i o ile wiem nie działają dalej  :?

:arrow: ThornsPL

Nie płacz tylko stwierdzenie faktów  :wink: A tak btw, to pamiętam jeszcze dawne czasy, jak tylko dragon był up (akcja z FBI) i też wbiłeś na dragona, pamiętam twoje wypowiedzi na temat jaki to syf na tym dragonie (wymieniłeś chyba wszystkie jego wady wtedy) i że nie masz zamiaru grać na takim serwerze, tylko do czasu aż Shadow wstanie i tyle ci na dragonie będzie widać, a tu proszę, nie tylko przeniosłeś się na dragona ale jeszcze go bronisz  :rotfl: A co do botów, to na dragonie skończyłem grać 7-8 miesięcy temu, i zastanawiałem się nad offem. I właśnie to była jedna z głównych przyczyn dla których tam nie poszedłem, każdy mówił ile to tam botów, tak więc zrobiłem sobie dłuższą przerwę od L2i niedawno wróciłem :)

A co do tego że jesteś za stary, no daj spokój, znam ludzi którzy mają po 30 (no offence dla graczy w tym wieku i starszych, po prostu przykład jaki znam z RL) i przyszli na wrath po dragonie. A zważywszy że jesteś już doświadczonym graczem to wydaje mi się że zdobycie sprzętu długo by ci nie zajęło ;)

Ale dobra, koniec tej głupiej dyskusji, ty masz swoje zdanie, ja swoje. Ty mnie nie przekonasz do swojego poglądu, a ja ciebie do swojego i w ten sposób tą dyskusję można by w nieskończoność ciągnąć albo do momentu aż admini zamknęliby temat za spam  :P

:cheers:
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 03:24:27 pm wysłana przez Zorgo90 »

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 26, 2008, 02:27:38 pm »
Zorgo90 nie ma sensu abyś komuś tłumaczył że  ten serwer  nie ma już nic wspólnego  z L2  :) widzisz  co pisze  Thornspl  ludziom którzy tutaj zosatli odpowiada  to co jest S  grade i serwer pvp a sam kiedyś przyznał ze  w tygodniu serw  zamiera  aby się obudzić  w weckend :).To wszystko co Zorgo90 piszesz  120 %  czystej prawdy w prwdzie .Ten serwer miał swoją świetnośc w C 3 a potem te updaty Drake sprowadziły go na droge lamerstwa  około 4 tys  online, dzisiaj to biegające niedobitki które zmieniaj postacie i pzrerzucają itemki z postaci na postac ,aby serwer  się rozwijał musi przybywac graczy .Musi być handel i rozwój nie tylko S grade a  d  i  B  grade a to  ze  zaniknał rynek   C grade  i B  grade  świadczy o tym ,że nie ma na nie zapotrzebowania oprócz retaila .Leżace  itemy  na glebie  stanowią o dobrobycie  ale  garstki ludzi wiernej  która pozostała lub wybiła się dziedzicząc itemki od tych którzy odeszli.Przykład  Thornsa  jak najbardziej  prawdziwy pamietam jak przyszedl na DN bo shadow  padł po akcji FBI  dorobił się chłopak na DC gloves  z BS  :) świadczyto o jego przedsiebierczości  i  ale  na Boga  Thornspl oni zje......li ten serwer  dokumentnie mutanty sranty :)ja grałem tutaj  2 lata pamietam Lotte  i wielkie wojny nie te nubskie pvp gdzie  wpada ekipa  przedstawiciele Thornsa LE  20  minut postoja  na Varce  i zmywają sie  dalej bo  nuda  a nudy nie  ma  jak się expi zdobywa  i ma coś do osiągniecia ta gra to  gra zespołowa  a nie duale  booty DN  od  roku nie ma nic do zaoferowania .Grywalnośc jest wtedy jeśli jest zależnosc postaci od postaci to ze  masz wypas  walakasy i inne srasy co  z tego.Przejdz  sie na Varke ilu  3  ubijesz  to  juzż max  bo dostaniesz  20 strałow w plecy i co bys nie miał i tak gleba :) .Moim zdaniem serwer  został zarżniety bo juz przyniósł dochody wiec go zlano.Szkoda  :) a prawda  jest taka że  z ekipi  sprzed  2 lat pozostało niewielu częsć stoi w mieście  czekajac  na sakramentalne hi  nice  items  :) a częsc  nuda :) i teraz  czytam 4  super  suby  nie  jestem za 25 sub na jednej postaci byłoby lepsze .

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 26, 2008, 02:51:11 pm »
Nie rozumiem waszego płaczu.. Skoro nie gracie juz na DN = Dragon-Network, zmienic dział na własny serw  :wink:

btw. michal1989  jakie 4 super suby?   przeciez nie na raz tylko  na kazdym retailu suba DN  co daje i tak na raz skile tylko
z 2 char wiec nic nie ulega zmianie... tyle ze nie trzeba sie relogowac na inna postac.

Jak juz powiedzialem serw nie jest idealny.. gram tam tylko dlatego ze juz za stary jestem na zaczynanie od nowa
i trzyma mnie klan i ludzie z niego.. bo jak wiadomo w kupie razniej  :D

a nudy nie  ma  jak się expi zdobywa  i ma coś do osiągniecia ta gra to  gra zespołowa

ale ile mozna expic i zdobywac?  jak juz sie ma to wszystko to co?  uninstall?  czemu przeważnie pisza tak ludzie
ktorym nic wiekszego nie udalo sie osiagnac w L2?  (bez urazy , mówilem ogolnie)

A co do dorabiania to nie mialem na mysli Dragona x 15 bo tam w miare łatwo poszło 2 mies. i suba + mj light + Draco Bow bo juz był ukształtowany serw z gospodarka itp.
Miałem na Mysli Shadow x 10 gdzie zaczynałem 1 mieś po starcie serwa a to juz nie było tak łatwo :-)

No i kolejny płacz o  BOTY.. a co na Retailowym serwie nie ma botow?   hehe jest i to duzo bo kazde konto to dodatkowa
kasa miesiecznie dla NCSOFT  :wink:
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2008, 03:00:45 pm wysłana przez ThornsPL »