Witaj
Gość

Wątek: Problem z onfiguracją L2divine dla Abyss x300, jaki protocol version?  (Przeczytany 3312 razy)

• Pochwał: -2

Ma ktoś konfigurację L2divine (lub walkera) dla Abyss x300? Chcę chodzić z bufferem na plecach, a mój komputer niestety nie uciągnie dualboxa :(. Jeśli nie masz zamiaru napisać czegokolwiek co mogło by mi się przydać tylko coś w stylu: „omeeegeee boter, jak śmie, pewnie chce expić na bocie na x300, ban him!!1111oneonejedenjeden” to nie pisz nic proszę ;p. Za pomoc z góry dzięki.

• Pochwał: 3

• ;]
Odp: Problem z onfiguracją L2divine dla Abyss x300, jaki protocol version?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 15, 2008, 12:59:26 am »
Nie radze uzywac takich rzeczy na Abyssie bo od razu bedziesz mial bana... Mialem pisac to co nie chciales zeby ktos pisal ale sie powstrzymam:P
AyGo

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 15, 2008, 04:36:46 pm »
Ok, dzięki za radę. Powyższe jest poparte jakimiś doświadczeniami lub faktami? ;> Jak niby miałbym dostać bana skoro bot wysyła takie same pakiet jak klient? A ja nie zamierzam lolexpić na bocie tylko ciągać buffera na follow i dawać sobie co 20 minut buffa.

• Pochwał: 15

• Urażona dzidzia, urażona dzidzia!
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2008, 08:15:14 pm »
Bardzo łatwo wykryć bota, walker (lub inny prog) nie zastąpi klienta

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 16, 2008, 01:55:15 pm »
Maślan, testowałeś, sniffowałeś?

• Pochwał: 5

• Head Shoot!
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 16, 2008, 03:31:05 pm »
Juz 6 moich kumpli dostalo bana za l2walkera, nie radze probowac zabawy z nim na abyssie.
The Abyss x3:

Insomnia clan www.insomnia.home.pl

Ten rozdział życia mam już za sobą

Na Forum od
    Listopad 27, 2005

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 17, 2008, 02:44:51 pm »
Bot na Abyssie jest dozwolony tylko po wykupieniu pakietu Prof. (szczegoly na stronie Abyssa) i tylko do handlu.
Jezeli uzywasz botow, nawet do handlu, a nie placisz pakietu Prof. - zostaniesz zbanowany.

FYI:

W rozmowach o botach czy wymianie ogolnych wrazen nie widze nic zlego,
natomiast prezentowanie konfiguracji, linkow itp. beda karane banem.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 02:46:26 pm wysłana przez Koszałek Opałek »

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 17, 2008, 02:58:48 pm »
Bardzo łatwo wykryć bota, walker (lub inny prog) nie zastąpi klienta
klikacz chyba nie;)

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 17, 2008, 04:58:32 pm »
Cytat: Koszałek Opałek
W rozmowach o botach czy wymianie ogolnych wrazen nie widze nic zlego,
natomiast prezentowanie konfiguracji, linkow itp. beda karane banem.
Moim zdaniem nie jest ważne kto co robi (o co prosi), tylko w jakim celu to robi. Napisze to po raz trzeci: bota na abyssie chce wykorzystywać jako „lekką” wersję klienta L2, abym mógł się zbuffować niczym na dualboxie. Niestety mój PC nie jest w stanie pociągnąć zwykłych dwóch klientów L2. Więc z moralnego punktu widzenia używając bota nie zyskuję żadnej przewagi nad innymi graczami, a to, że ktoś może wykorzystać to do „lolniecnych celów” to już nie moja sprawa ;p.

Swoją  drogą, gdzie w regulaminie jest napisane, że nie można prezentować konfiguracji czy podawać linków? Przewertowałem 3 razy i nic nie znalazłem, czyżby moja ślepota się pogłębiała?  :o

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 17, 2008, 05:08:19 pm »
Dziekuje za uwage - dzisiaj jeszcze zmienie regulamin.

Jezeli chodzi o intencje - to sa one dla mnie obojetne - moj stosunek do uzywania Botow przez innych jest neutralny.

Rozumiem, ze w chwili obecnej, ze wzgledu na sprzet jestes raczej w dyskomfortowej sytuacji w porownaniu z graczami,
ktorzy ciagna dualbox za mainem - czyli rozumiem Twoj problem.
Gdybys jednak mial buffera na Bocie - bylbys decydujaco "do przodu" w porownaniu z innymi ;) ,
ktorzy ciagle jednak musieliby altowac i obslugiwac dual recznie.
Bo przeciez na serwerze x300 stosowanie go w PvE ma maly sens - jezeli po 20 min. masz lvl 80.

Tu jednak nie chodzi o to, czy go rozumiem, czy nie i nie mieszajmy do tego moralnych kwestii - poruszamy sie ciagle w swiecie gry online.

Nie zmienia jednak to faktu, ze jestesmy na forum, ktore nie rozpowszechnia tego typu informacji.
Nie zmienia to tez faktu, ze stosowanie (nawet w dobrych intencjach) w ten sposob Bota na Abyssie jest po prostu banowane.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 05:19:22 pm wysłana przez Koszałek Opałek »

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2008, 05:27:23 pm »
Nie ma za co.

Gdybys jednak mial buffera na Bocie - bylbys decydujaco "do przodu" w porownaniu z innymi ;) ,
Dlaczego?

Nie zmienia jednak to faktu, ze jestesmy na forum, ktore nie rozpowszechnia tego typu informacji.
Dlaczego? ;p

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 17, 2008, 05:50:29 pm »
Nie ma za co.

- jest, jest - wszystkie konstruktywne uwagi sa mile widziane

Dlaczego?

Czytaj uwaznie i nie rob sobie jajek ze starszego czleka, wykasowales pozostala czesc zadania i myslisz, ze ujdzie Ci to na sucho ;):

ktorzy ciagle jednak musieliby altowac i obslugiwac dual recznie.
Bo przeciez na serwerze x300 stosowanie go w PvE ma maly sens - jezeli po 20 min. masz lvl 80.

Dlaczego? ;p

Zajrzyj na polskie fora o boterce, zobaczysz jak wygladaja i jakie barwne postaci tam znajdziesz.
To jest bardzo fajne i uczciwe forum o Lineage.
Nie preferujemy tej metody grania, przy tym jednak nikt nie krzyczy na Ciebie, ze jestes,
ze zacytuje: "Beeee i w ogóle ProNoob" i te sprawy.
Rozmawiamy sobie spokojnie, wymieniamy w cywilizowany sposob poglady, a ty "mi tu takie ten - no nie?" Fuj! ...

A tak powazniej - wydaje mi sie, ze klimacik jest jasny i nie trzeba "doglebniej" isc w szczegoly.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2008, 05:54:21 pm wysłana przez Koszałek Opałek »

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 17, 2008, 07:04:20 pm »
Masz racje. Zajrzałem i zauważyłem złe rzeczy ;p.

Nie robię sobie jaj, Nie wiem jak walker ale L2divine nie zawsze buffuje dobrze wiec czasem trzeba dać buffy ręcznie (nie jest aż tak komfortowo jakby się wydawało). Jak ktoś ma szybkiego peceta to buffowanie na dualboxie trwa sekundy, a może nawet jest możliwe healowanie się dualboxem ;D. Choć botem można robić to efektywniej.

Trochę się przestraszyłem powyższymi wypowiedziami, a więc jak sądzę zostają mi dwie rzeczy – kupno pakietu Prof. lub dużo lepszego komputera ;f.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 17, 2008, 08:00:06 pm »
Kupno pakietu nic Ci nie da, chyba, ze bedziesz trzymal buffera w miescie i wracal po buffy, bo wyjscie poza miasto = ban.
Ruscy sa kumaci, wszyscy uzywajacy l2w, ktorych znalem dostali bana, nie moga popuszczac, kto by im wtedy kupowal bot packa ;p

Z ta moralnoscia tez tak nie do konca, ja latalem na c4 z 2 bufferami, teraz tylko z jednym, bo komp nie wydala, ale gdyby mozna bylo ciagac je na l2w latalbym z calym party ;p

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 19, 2008, 11:20:50 pm »
Wczoraj znajomy, ktory ma wykupionego PRo Paka postanowil pobawic sie nim "w terenie".
Zabawa trwala 15 min. .... w tej chwili ustala gdzie ma wplacic 49 $ za odblokowanie konta.

• Pochwał: 31

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 20, 2008, 05:41:51 pm »
mi sie udało 4 dni tak bawić bez bot packa;P

• Pochwał: 15

• Urażona dzidzia, urażona dzidzia!
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 20, 2008, 06:50:10 pm »
mi sie udało 4 dni tak bawić bez bot packa;P

słowo kluczowe hehe