Witaj
Gość

Wątek: Pomocy  (Przeczytany 2472 razy)

• Pochwał: 0

Pomocy
« dnia: Maj 05, 2008, 01:36:18 am »
witam dopiero chcialbym zaczac grac w lineage 2 ale nie wiem dokladnie co mam zrobic... jezli isnieje podobny temat na forum to bardzo przepraszam za napisanie podobnego ale jestem calkowicie zielony jezeli chodzi o l2 i mam nadzieje ze mi kto kolwiek pomoze...

a wiec sciagnalem clienta lineage 2 Interlude z http://lineage2.com.pl/download_kat/game_files.html udalo mi sie sciagnac tego clienta bez problem... poczym zainstalowalem go... no i chcialem wybrac sobie server (w tym przypadku Abyssa bo ponoc mozna tam grac na Interlude) wszedlem na strone servera i chcialem sciagnac patch: la2_patch.rar ok ściągnąłem go wypakowalem i po wypakowaniu mailem instalatora tego patcha oraz jakis folder... (i teraz dokladnie nie wiem o co chodzi xD) skopiowalem ten folder do folderu System poczym jeszcze uruchomilem instalatora tego patcha... pod koniec instalacji wystapil mi CRITICAL ERROR pokazalo sie okienko w ktorym byly napisane parametry mojego komputera i cos tam jeszcze i przez to nie mogelm uruchomic gry... ale kiedy odpalilem L2 nie z pulpitu tylko tego co jest tam w program files to pokazalo mi sie to gdzie podawalo sie konto i haslo... czy ktos moze mi powiedziec co mam zrobic zeby wkoncu zaczac grac? oraz czy moze ktos mi powiedziec (w razie czego) jakie sa inne prywatne servery gdzie moge zagrac na Interlude?

bardzo prosze o pomoc!!!

PS: moj komputer nie jest jakis super extra bo mam procesor 1 GHz i 512 RAM ale skoro WoW mi chodzi to mysle ze L2 tez pujdzie ;p

Odp: Pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2008, 11:08:50 am »
Komp jest wlasciwie ok - gdybys wrzucil troche RAMu byloby oczywiscie lepiej ;).

Co do instalacji - robisz tak:

- instalacja klienta IL
- nie robisz oryginalnego updatu NCSoft (od razu po instalacji bedziesz pytany o to, czy chcesz updatowac - wtedy po prostu: "Cancel")
- instalujesz Patcha Abyss - po zainstalowaniu pojawia sie skrot da Patcha na pulpicie
- uruchamiasz Patcha Abyss skrotem z pulpitu i tu nastepuje wymiana wszystkich niezbednych plikow
- po zuppowaniu IL na IL Abyss - mozesz grac

pojawi sie normalny LogIn z IL - wpisujesz swoje dane i po chwili widzisz okienko z mozliwoscia wybrania serwerow, logujesz sie i juz ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2008, 11:30:57 am »
no to wlasnie tak robie instaluje L2 po czym sciagam patcha z Abyssa... wypakowuje to na pulpit i pojawia mi sie SETUP oraz folder zatytulowany PATCH no to biore wtedy setup i instaluje ten patch w folderze lineage 2 SYSTEM no i sie instaluje poczym pod koniec instalacji patcha wystepuje mi critical error nie mam pojecia co mam zrobic... pomozcie!

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2008, 11:36:47 am »
Ach ... juz chyba wiem - Abyss zmienil sprzet na nowy i w tej chwili jest robiony Upp na Abyssie.
Poczekaj az serwery beda znow online i wtedy jeszcze raz uruchom Patcha.

Tu masz status serwerow:

The Abyss

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2008, 12:04:53 pm »
BIG THX  :D a czy moglbys mi polecic teraz jakis serverek gdzie dziala Interlude? to bym sobie tak wstepnie zobaczyl co i jak w l2 :)

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2008, 12:15:32 pm »
gram tylko na Abyssie - od czasu do czasu zagladam na jakis serwer reklamowany w dziale "Serwery" zeby sprawdzic co w trawie piszczy.
Zajrzyj do dzialu serwery.

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2008, 12:42:35 pm »
Serwer jest on - teraz jeszcze raz instalka Patcha, update i mozesz smigac

tu znajdziesz nowego updatera:

http://la2.theabyss.eu/?news

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2008, 08:23:27 am »
Serwer on, ale z 512 ramu nie masz co liczyc na super plynna gre.. Niestety bedzie ci cielo troche :( Wiem bo mialem to samo. Jak dokupisz przynajmniej 256, a najlepiej drugie 512 to bedzie juz fajnie. WoW ma mniejsze wymagania od l2 (a mimo to imo wyglada duzo lepiej :)). A procek? Jezeli to intel to bedzie lepiej niz z amd.

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 06, 2008, 11:41:15 am »
Koszalek, masz plusa ode mnie :)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Watch your Back
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 06, 2008, 01:28:04 pm »
Tez bym chcial od Ciebie plusa ;]
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 06, 2008, 01:29:28 pm »
Dev - dzieki

Slomek - dzialaj - masz olbrzymie pole do popisu ;)

• Watch your Back
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 06, 2008, 02:43:19 pm »
Dev i Koszalek to NAJLEPSI MODERATORZY :D !!!!!!!!!!!!!

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 06, 2008, 03:37:21 pm »
Dev i Koszalek to NAJLEPSI MODERATORZY :D !!!!!!!!!!!!!

qurcze jak teraz dam ci "od razu" plusika to bedzie troche podejrzane  :oops: :rotfl: :wink:

Slomek - staniesz sie slawny - ten cytat laduje na tydzien w sygnie - wyobraz sobie - nagle zaistniales w 1200 dodatkowych postach ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 03:41:24 pm wysłana przez Koszałek Opałek »

• Watch your Back
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 06, 2008, 05:06:23 pm »
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA :D NIE NO TERAZ TO BEDA AUTOGRAFY CHCIELI :D a ooo aaa mało mi głowy nie rozje***
Dzieki Koszalek ;]