Witaj
Gość

Wątek: Destroyer vs Paladyn  (Przeczytany 39437 razy)

• Pochwał: 1

• Veni, vidi, vici...
Odp: Destroyer vs Paladyn
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:18:39 pm »
Zacznij grać z inteligentnymi przeciwnikami.
Tanka z -STR to można olać w walce 1 vs 1. Na mass te CON -_-'o ci da.
+1, co z tego ze masz tyle con jak nuk moze cie na 2 hity zdjac :D
na 2 hityxD? aha a jak odejme od con to wtedy mnei zdejmie na 3 hityxD bardzo inteligentne faktyczniexD tankiem z minus str zazwyczaj klade: sh, zawsze: sps, necro, ola, wc, bisha;p ee;p se;p z sorcem najwiecej problemow;p no i z pp;] ubij kiedys bisha na oli z agu shadow flare;p to zoabczysz jak cie to -str boli;p

hmm tanka z -str mozna olac w walce 1vs1 to jest ciekawe dopeiroxD da tez raczej ubijam a mam -8 str;]

zreszta ja zadalem pytanie jakie dye polecacie w takim razie a wy zamiast odpowiedziec to spamujecie ze z moimi dye nikogo nei ubijexD
na mass pvp to ci chuia da +str a nie con... nie rozumiem waszego toku mysleniaxD co wy na mass pvp chcecie z tanka zrobic ddxD? z healera pewnie tez robicie nukera coxD?

przypominam pytanie;p jakie dye proponujecie na oli?:)

Ja będąc na Hexie potrafię zaspamować CP potkami ciosy SK w tallumie, a na Passionie jest wydłużony de-lay CP potka. Jak walczyłem z SK z -STR to o mało nie przysnąłem przed monitorem jak czekałem aż mi HP zbije do 30% HP. A on bije ciut mocniej od Pala bazowo. Na Oli nie dane było mi tego sprawdzać, ale ja mam jeszcze p. def o ok 40% do podciągnięcia...
Jak już mówiłem zacznij walczyć z inteligentnymi przeciwnikami, to zobaczysz, że L2 to jakaś inna gra. Nie wiem jak zabijasz tego SPSa, ale dziw, że on twoje obrażenia zauważa.

DYE to +STR - CON, dla kamikaze +DEX za CON.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 09, 2008, 11:46:34 pm »
Jaki nick na passion?;p

• Banned

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 10, 2008, 06:56:17 am »
imho +5 STR - 5 CON dalej CON'a już nie ruszać.
Asta, officially teh greatestest fanboi ze Marc1na.

« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 10, 2008, 03:17:34 pm »
Zacznij grać z inteligentnymi przeciwnikami.
Tanka z -STR to można olać w walce 1 vs 1. Na mass te CON -_-'o ci da.
+1, co z tego ze masz tyle con jak nuk moze cie na 2 hity zdjac :D
na 2 hityxD? aha a jak odejme od con to wtedy mnei zdejmie na 3 hityxD bardzo inteligentne faktyczniexD tankiem z minus str zazwyczaj klade: sh, zawsze: sps, necro, ola, wc, bisha;p ee;p se;p z sorcem najwiecej problemow;p no i z pp;] ubij kiedys bisha na oli z agu shadow flare;p to zoabczysz jak cie to -str boli;p

hmm tanka z -str mozna olac w walce 1vs1 to jest ciekawe dopeiroxD da tez raczej ubijam a mam -8 str;]

zreszta ja zadalem pytanie jakie dye polecacie w takim razie a wy zamiast odpowiedziec to spamujecie ze z moimi dye nikogo nei ubijexD
na mass pvp to ci chuia da +str a nie con... nie rozumiem waszego toku mysleniaxD co wy na mass pvp chcecie z tanka zrobic ddxD? z healera pewnie tez robicie nukera coxD?

przypominam pytanie;p jakie dye proponujecie na oli?:)

Ja będąc na Hexie potrafię zaspamować CP potkami ciosy SK w tallumie, a na Passionie jest wydłużony de-lay CP potka. Jak walczyłem z SK z -STR to o mało nie przysnąłem przed monitorem jak czekałem aż mi HP zbije do 30% HP. A on bije ciut mocniej od Pala bazowo. Na Oli nie dane było mi tego sprawdzać, ale ja mam jeszcze p. def o ok 40% do podciągnięcia...
Jak już mówiłem zacznij walczyć z inteligentnymi przeciwnikami, to zobaczysz, że L2 to jakaś inna gra. Nie wiem jak zabijasz tego SPSa, ale dziw, że on twoje obrażenia zauważa.

DYE to +STR - CON, dla kamikaze +DEX za CON.
wiesz jaki buff jest na oli? ww/haste/acu/migth/emp/berek/fokus/dw/gui
no i z lasek jak zdazysz wbic cos;p na oli cp potek sie nei uzywa ani inncyh potek ;p jedyne co mozesz to fajerwerke odpalicxD wiec ubic spsa ktory wampira nie to nie jest trudne;p najwazniejsze to byc jak najblizej niego przed rozpoczeciem walki a bramy sie otwieraja 10 sek przed walka wiec zdaze podbiec;p

+5 str da mi kryty az po 1k na oli? jakos nie wierze;p chyba ze to bedzie sps w karmianiexD

a i gra z inteligentnymi ludzmixD sugerujesz ze wygrywam z glabami? no fakt sh ktory specjalnie pode mnie sciaga dc i ubiera maja na oli jest tepakiem strasznym.. przeciez z dc ma wiecej casta... co z tego ze maj ma resisty na stuny przeciez to tylko najwieksza bron PK...

+str - con nawet bym raczyl sprobowac;p ale nei wiem na ile wiarygodna jest ta rada;p ma ktos tu hero PK? i wlaczy z takimi dye na oli?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2008, 03:27:38 pm wysłana przez Whitelife »

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 10, 2008, 03:26:37 pm »
znajdzie przeczyta i jak nadal będzie twierdził że tank musi mieć -con dye to niech zmieni grę albo chociaż klasę
a na oli najlepsze(to znaczy przydają się na większość ilość klas z jakimi możemy walczyć) sa +5str-5con +4wit-4int
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 10, 2008, 05:58:01 pm »
Jaki nick na passion?;p

Namae server low Tyrant 77/Bishop 56.

no i z lasek jak zdazysz wbic cos;p na oli cp potek sie nei uzywa ani inncyh potek ;p jedyne co mozesz to fajerwerke odpalicxD wiec ubic spsa ktory wampira nie to nie jest trudne;p najwazniejsze to byc jak najblizej niego przed rozpoczeciem walki a bramy sie otwieraja 10 sek przed walka wiec zdaze podbiec;p

+5 str da mi kryty az po 1k na oli? jakos nie wierze;p chyba ze to bedzie sps w karmianiexD

a i gra z inteligentnymi ludzmixD sugerujesz ze wygrywam z glabami? no fakt sh ktory specjalnie pode mnie sciaga dc i ubiera maja na oli jest tepakiem strasznym.. przeciez z dc ma wiecej casta... co z tego ze maj ma resisty na stuny przeciez to tylko najwieksza bron PK...

+str - con nawet bym raczyl sprobowac;p ale nei wiem na ile wiarygodna jest ta rada;p ma ktos tu hero PK? i wlaczy z takimi dye na oli?

To, że zmienia zbroje, nie znaczy że jest PRO. Na Oli palkowi ratuje dupę multum UD, ale UD dupa jak obrażeń nie jest kupa (no nie wyszło...).
Hmm SPS ma frost bolta, blizzarda, vortexa i tam coś jeszcze nie może cię spowolnić na tyle aby kitować? No nieźle.

« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 11, 2008, 01:10:41 am »
A propos tego SH- bardzo pro... Jesli na cos powinien zmieniac to na MA, w innym wypadku dc>maj, miedzy innymi ze wzgledu na +running spd. Jedyna szansa na starej oly (interlude i przed) to wsadzic slowa/vortexa i kite. Na nowej vortex/slug i czekac na m crity.

Z tego co podpatrzylem to :
Wykoksany pal>wykoksany SH>SH>przecietny pal

« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 11, 2008, 07:56:29 am »
Jaki nick na passion?;p

Namae server low Tyrant 77/Bishop 56.

To, że zmienia zbroje, nie znaczy że jest PRO. Na Oli palkowi ratuje dupę multum UD, ale UD dupa jak obrażeń nie jest kupa (no nie wyszło...).
Hmm SPS ma frost bolta, blizzarda, vortexa i tam coś jeszcze nie może cię spowolnić na tyle aby kitować? No nieźle.

no dokladnei ale wada spsa jest maly dmg i brak drainow czy wampirow;p jak na poczatku walki jestem kolo niego (a prawie zawsze udaje mi sie dobiec przed rozpoczeciem walki) to juz po 1 stunie co wejdzie ma zbite cp i troche hp... nawrzuca mi spowalniaczy i szybko zbije do 30% wtedy ai+tol i jzu te spowalniacze mnei nie bola;]w ostatecznosci sof leci i sps 0hp:)
A propos tego SH- bardzo pro... Jesli na cos powinien zmieniac to na MA, w innym wypadku dc>maj, miedzy innymi ze wzgledu na +running spd. Jedyna szansa na starej oly (interlude i przed) to wsadzic slowa/vortexa i kite. Na nowej vortex/slug i czekac na m crity.

Z tego co podpatrzylem to :
Wykoksany pal>wykoksany SH>SH>przecietny pal
on tego maja ma na+6... i nei zgodze sie z toba sh maly cast ma i jeszcze major:O grrr... malo co by wyczarowal w walce ze mna;p
znajdzie przeczyta i jak nadal będzie twierdził że tank musi mieć -con dye to niech zmieni grę albo chociaż klasę
a na oli najlepsze(to znaczy przydają się na większość ilość klas z jakimi możemy walczyć) sa +5str-5con +4wit-4int

z tymi dye rozumiem ze masz pewne doswiadczenie i grales PK i miales na nim hero tak;>? i przez te -5con sh cie nie ubijal na wind vorta sluga i 2 hurri? zbiore aa i zmienie dye.. przetestuje czy faktycznie warto odejmowac od con;]

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:25:26 am »
A ty z tym +5 con i chyba - 5 stry robiles tak ogromny dmg  ze ludzie i twoi przeciwnicy nie padli na ziemie ze smiechu ?? Na oli odkąd ja wprowadzono licza sie 2 rzeczy predkosci ataku i jego sila reszte statystyk mozna gleboko gdzies sobie wsadzic. Taki sps z agu z empowerem juz takiego malego dmg nie robi. Nagraj kilka walk jakl uber pro tankiem z +5 con rozwalasz cos innego oprucz spojlow XD

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 11, 2008, 12:13:42 pm »
+4 con;p ok nagram dzis jakiegos replaya i wrzuce;]

« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 11, 2008, 02:54:12 pm »
co do mojego poprzedniego posta to wklejałem go z word pada i ucieło mi gdzieś trochę
tam przed tym co jest powinno być że marcin w dziale sk napisał bardzo ładny poradnik o tym jakie dye powinien mieć tank :P :oops:

hero nie miałem na palku nigdy w sumie nawet jako palek walczyłem tylko parę walk na oli:P ale o tym że na oli dye +5 będą najlepsza akurat wiem
większość walk na oli palkiem powinno sie na ai zaczynać a wtedy nukera na oli bardzo łatwo jest pokonać walkę zaczynasz przy nim i możesz go ubić w kilka sekund jak nie masz dye +5 str to dps na ai spada bardzo mocno, dps na bufera/sumonera też jest ważniejszy niż hp bo z  nie ubijesz go dopóki nie skończy mu się mana, a mana szybciej mu się skończy jak będziesz go bił mocniej
dagerów jedziesz z każdym dye
jak jakiś łucznik pomyli kategorie to wiadomo co się z nim stanie :P
są wyjątki na przykład walka z innym palkiem/da/destro w walce z nimi lepiej zrobić +str-dex ale to są tylko wyjątki i na nie dye specjalnie nie ustawisz
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 11, 2008, 04:34:36 pm »
Hmm ty doganiasz SPSa na AI jak on ci właduje 3 spowalniacze?

« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 11, 2008, 07:27:42 pm »
Hmm ty doganiasz SPSa na AI jak on ci właduje 3 spowalniacze?
to chyba normalne ze w czasei calej walki z spsem nie ma all tego na sobiexD oli jets malutkie sps za bardzo nei am gdzie uciec... po za tym mam nie najgorsze bizu;p
co do mojego poprzedniego posta to wklejałem go z word pada i ucieło mi gdzieś trochę
tam przed tym co jest powinno być że marcin w dziale sk napisał bardzo ładny poradnik o tym jakie dye powinien mieć tank :P :oops:

hero nie miałem na palku nigdy w sumie nawet jako palek walczyłem tylko parę walk na oli:P ale o tym że na oli dye +5 będą najlepsza akurat wiem
większość walk na oli palkiem powinno sie na ai zaczynać a wtedy nukera na oli bardzo łatwo jest pokonać walkę zaczynasz przy nim i możesz go ubić w kilka sekund jak nie masz dye +5 str to dps na ai spada bardzo mocno, dps na bufera/sumonera też jest ważniejszy niż hp bo z  nie ubijesz go dopóki nie skończy mu się mana, a mana szybciej mu się skończy jak będziesz go bił mocniej
dagerów jedziesz z każdym dye
jak jakiś łucznik pomyli kategorie to wiadomo co się z nim stanie :P
są wyjątki na przykład walka z innym palkiem/da/destro w walce z nimi lepiej zrobić +str-dex ale to są tylko wyjątki i na nie dye specjalnie nie ustawisz

chcialbym zaznaczyc ze zbic hp do ai przed walka bufnac sie laskami i stanac obok maga zanim walka sie zacznie nie jest latwoxD z palkiem czy da to raczej bym odjal od conxD niz od dex ale spoko miales kilka walk na oli palkiem wiec pewnie wiesz lepiej;pa co do destra sie zgodze:) btw summonerow tez ubijamxD z moimi dye;p ok dzis chyba nie bede mial czasu na oli;/ zreszta w replayach chyba nie pokazuje paskow hp walczacych wiec nie bedziecie wiedziec kto wygralxD chyba ze se gdzies frapsa skrece;p

« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 11, 2008, 08:27:34 pm »
on tego maja ma na+6... i nei zgodze sie z toba sh maly cast ma i jeszcze major:O grrr... malo co by wyczarowal w walce ze mna;p
dc>maj +6

sry ale widzialem jak GH nie wszedl bluff w StS'a w DC, potem tylko vort->slug->hurri->gf, i AMke max +3 mial

« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 11, 2008, 09:50:39 pm »
dc>maj +6

sry ale widzialem jak GH nie wszedl bluff w StS'a w DC, potem tylko vort->slug->hurri->gf, i AMke max +3 mial

na gh magiem tez bym ubral dc;p maj sie sprawdza tylko na palka lucznikow da na klasy ktore maja silnego stuna;] IMO;p ale co ja tam wiem nei walcze magiem na oli;p ide do gry moze jakas walke nagram tylko frapsa nei mam wiec nei wiem jak w replayu bedzie to wygladalo;p

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:10:09 pm »
Nie ma to jak silny stun łucznika, który ma całe 40% szansy na wejście (Pala/DA 80%).

« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:23:10 pm »
Nie ma to jak silny stun łucznika, który ma całe 40% szansy na wejście (Pala/DA 80%).
o epicach nie slyszales? :>

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:40:16 pm »

Suma sumaru jak i ty i ja mamy epici to nieenchantowany stun ma 40% szansy na wejście...

« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 11, 2008, 10:45:39 pm »

Suma sumaru jak i ty i ja mamy epici to nieenchantowany stun ma 40% szansy na wejście...
zapomniales, ze we wzorze na szanse wejscie stuna sa zmienne modyfikatory: learn lvl, target lvl, con modifier ;)

« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 12, 2008, 12:46:17 pm »
stun shot +13 = 80 learn lvl

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 12, 2008, 07:20:51 pm »

zapomniales, ze we wzorze na szanse wejscie stuna sa zmienne modyfikatory: learn lvl, target lvl, con modifier ;)

Tyle, że ja dawałem bazową szansę skilla, nie końcowy wynik.

« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:00:06 am »
ok wlansie pojechalem destro na oli...

opis walki:
wystartowalem z buffem: ww, haste, guidance,migth, dw, z lasek: btb, regen hp, fokus
moje dye +4 dex +4 con -8str +4 wit -4 int
sprzet: imp+6, antek, aq, biaum, zaken, tateo naszyjnik, basalt+4 z health, fb+3 z fokus, db z fokus, bielizna d+12

zaczalem z basaltem, destro byl na otb.. wiec uciekalem poki nie zejdzie... gdy zeszlo zaczalem walczyc stun nie wchodzil;] lh mial odpalone tak mi sie wydaje;] gdy zaczal zbijac mi hp wszedl mi slam... wtedy zaczal uciekac ubralem luk ale po tym wracal i bil z miecza gdy zmienialem na fb i tarcze znow uciekal wiec postanowilem walic z luku zbey sie nei meczyc ze zmiana broni...wiec stalem z lukiem a on samym mieczem zbil mi ponizej pol hp wiec odpalilem tola z nadzieja ze wykoncze go zanim slam zejdzie i wale lukime... puscil slam gdy destro mial juz min hp na jakies 4-5 strzal z luka bez kryta;p wtedy odpalil roara czy jak to sie nazywa co hp zwraca <mysli>... i odbiegl, odpalil cp, frenzy i inne syfy ja go lukiem w tym czasie.. (nie zdazyl bym zmienic broni i probowac slamem czy stunem mu przerweac wiec wbil all)... wrocil do mnie zmienilem bron odpalilem ud... (wszystkie trzy ud mialem zachowane na koniec wlasnie na frenzy i te syfy;p) wszedl stun jak mailem 3k hp.. (za malo zeby ai odpalic) pociulalem jak sie obudzil ze stanu odbiegl (to chyba jego blad byl;p) w tym czasie na ud zdazylem sie healnac 2 razy (jesio dzialal buff z tola).. puscio ud podbieglem stun nie wszedl vengeance odpalilem... ciulam 3k hp... pach stun wszedl ... gf... ;]nawet ai nie uzylem;p ciut hp za duzo bylo;p
fart fartem ale sprzet tego destro to: hd+4 imp +6 bizu nie wiem jakie... i nie az taki nub bo juz dlugo gra na moim serwie jest drugi w ranku destro na hero;p 9 ptk mi dal;p

opis dla tych co mowia ze z minus 8 str nie mam co podchodzic do pvp;p fakt faktem ze gdybym mial +5 str- 5con bym go ubil zanim slam by zszedl....

nie nagralem tego bo pijany akurat nie pomyslalemxd tak wszedlem powalczyc cosxD zreszta nie wiem jak replay nagrywa.. widac paski hp/cp? frapsa nie amm;p

« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:16:51 am »
i odbiegl, odpalil cp, frenzy i inne syfy ja go lukiem w tym czasie..
i to jest kluczowy moment w walce ... ten Destro na samym poczatku powinien miec odpalone frenzy(albo guts)+zealot+rage+otb ...

no i moglbys cos napisac o sprzecie tego destro ...

« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:46:14 pm »
no i moglbys cos napisac o sprzecie tego destro ...
fart fartem ale sprzet tego destro to: hd+4 imp +6 bizu nie wiem jakie...

:oops: ^^

• Veni, vidi, vici...
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:54:57 pm »
Te bizu może być najważniejsze...