Witaj
Gość

Wątek: Dzieńdobry mam pytanko  (Przeczytany 3595 razy)

• Pochwał: 0

Dzieńdobry mam pytanko
« dnia: Czerwiec 05, 2008, 10:20:36 am »
Dobry?! Ja mam pytanie takie. Jak sie dostac do "Katakumb"? Bo jak potchodze do zigguratu to pisze mi "Do you think u can pass me?" czy coś w tym stylu. czy trzeba wykonać to zadanie (KŁESTA) ? to które oferuje ziggurat?

I jeszcze pytanie.... "Zwój prastarej magii" (scrol of aincent magic) co to daje? co można z tym zrobić?

I ostatnie pytanie... Dual dragon slyer wygląda bez sensu to wiadomo ale czy ork DESTROYER mógł by to używać? czy skile by wchodziły tj CRUSCH OF DOOM itd? czy w ogóle DESTROYER może śmigać z dualami?

Proszę o dpowiedzi z góry dziękuje.  8)
Unless you have 40 to 1

• Pochwał: 1

• Son of Sam :P
Odp: Dzieńdobry mam pytanko
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2008, 11:37:20 am »
Aby dostac sie do katakumb/nekropolii trzeba zapisac sie do Seven Signs... odsylam do odpowiedniego tematu :) http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,12772.0.html

Te scrolle pochodza z questa od zigguratu ktore zdobywamy zabijajac niektore mobki w katakumbach/nekropoliach nalezy je odniesc do zigguratu i wtedy otrzymujemy blank scrolle za ktore mozemy tradowac itemki z mammonami niektorymi...

Dual Dragon slayery to custom weapon... takie cos naprawde nie istnieje i jest wymyslem servera :P sa to normalne duale wiec destroyer nie ma do nich skilli i jego Crush of Doom i reszta nie zadzialaja... Branie tych mieczy jest bez sensu dla destro...
W oczekiwaniu na przyszłość :)

http://antilus.mybrute.com

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2008, 11:44:59 am »
Na DN aby dostac sie do katakumb musisz kupic od graczy na rynku świstek pozwalający na zapisanie się u któregoś z kapłanów[jak na zlosc zapomnialem jak sie nazywa...].

(Dawn lub Dusk - stoją oni w kazdym większym mieście).

Quest ktory oferuje ziggurat jest właśnie na zbieranie scrolli of ancient magic, ktore nastepnie zamieniasz na Blank Scrolle. Blank Scrolle natychmiast[niestety tylko w duzej ilosci] pozwalaja Ci wraz z AA [ Ancient Adena ] na zakup przedmiotow/symboli/enchantow itp u Merchanta Mammona.

[Merchant Mammon natomiast pojawia sie w danym tygodniu w wybranych nekropoliach, zmieniajac swoja lokacje co 30 minut. Dostepny jest jedynie dla graczy ktorzy zapisani byli do zwycieskiego kaplana]

Dual Dragon Slayer wyglada bardzo imponujaco i mimo ze posiada tyle samo P. atk co DLE*Tal nie posiada dodatkowych mozliwosci takich jak DLE*Tal, tj. odpowiednika SA. Chodzi mianowicie o to, co duale zyskuja po enchancie na +4, a w dualach DS*DS jest to mierne ulepszenie.

Desto natomiast musi posiadac 2 handed sworda aby moc uzywac swoich skilli. Duale DS*DS sa jakby na to nie patrzec "Dual Swords" dlatego Destro nie moze ich uzyc.
DN - Dragon x15

Clarisaa - PP 71
MyCoCaine - Glad 6x

Piszę poprawnie po polsku.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2008, 12:13:27 pm »
Nie musisz nic kupować od żadnych graczy, zapis do dusk jest darmowy, natomiast do dawn musisz albo zapłacić 5kk, albo kupić właśnie ten kwit od innych graczy (taniej wychodzi).
Dawn zwykle wygrywa (przynajmniej na infinity), więc jeśli nie chcesz dostawać głupich debuffów, lepiej wydać te pieniądze i zapisać się do dawn. Mammon pojawia się chyba co dwa dni. Więc co tyle musisz się zapisywać do odpowiednich priestów.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2008, 05:10:31 pm »
Dziękuje za pomoc panowie :) ale jeszcze mam pytanie co do cen, mianowicie za ile moge opchnąć następujące przedmioty :

1.Berserker blade +3 "Critical dammage focus"
2.Unsealed DC havey góra
3.Unsealed DC Havey dół
4.Red soul Crystal stage od 4 do 10

I to tyle. Z góry dziękuje  8)
Unless you have 40 to 1

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2008, 07:42:07 pm »
Dual Dragon slayery to custom weapon... takie cos naprawde nie istnieje i jest wymyslem servera :P sa to normalne duale wiec destroyer nie ma do nich skilli i jego Crush of Doom i reszta nie zadzialaja... Branie tych mieczy jest bez sensu dla destro...

To jest custom weapon, ale to jest Dragon-Network więc sąi dual dragon slayery. Co do wyglądu, mi sięmimo wszystko podobają (ale to tylko moja subiektywna ocena ;p). Co do p. atak, to wcale nie mają tak, jak Tal*Dle, bo mają 361 p.atak ale wolny (slow) attack speed. Ogólnie zgodze sięz przedmówcami że do grania są "szitowe ;p"

Dziękuje za pomoc panowie :) ale jeszcze mam pytanie co do cen, mianowicie za ile moge opchnąć następujące przedmioty :

1.Berserker blade +3 "Critical dammage focus"
2.Unsealed DC havey góra
3.Unsealed DC Havey dół
4.Red soul Crystal stage od 4 do 10

I to tyle. Z góry dziękuje  8)
1. Berserker Blade + co? critical damage czy focus?   Z resztą mniejsza z tym, ta sama cena. Żadko to się spotyka na rynku, więc cena może być dość duża (jak na C grade)....może 150kk
2, 3. To grosze, i jak sprzedasz obydwa za 60kk to będziesz dobrym handlowcem ^^
4. RED 4 20kk, red 6 55kk, RED 7, 60kk, RED 9, 80kk, RED 10 110kk.
To są ceny orientacyjne, które pamiętam kiedy tym jeszcze handlowałem w C4.

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2008, 09:03:50 pm »
co do kryształów jeszcze, nie gram tam już więc nie mogę sprawdzić, ale w IL w luxery shop w giran można kupić cry stage 7-10 za grosze, więc są one nic nie warte, chyba że drake tego nie zaimplementował jeszcze

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2008, 10:49:04 pm »
4. RED 4 20kk, red 6 55kk, RED 7, 60kk, RED 9, 80kk, RED 10 110kk.
To są ceny orientacyjne, które pamiętam kiedy tym jeszcze handlowałem w C4.

Hmm...Akutalnie jest tak:

Stage 4-6 sie nawet nie oplaca, 7-20kk, 8-9 - max 30, 10-ok 40-45.
DN - Dragon x15

Clarisaa - PP 71
MyCoCaine - Glad 6x

Piszę poprawnie po polsku.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2008, 07:25:48 pm »
co do kryształów jeszcze, nie gram tam już więc nie mogę sprawdzić, ale w IL w luxery shop w giran można kupić cry stage 7-10 za grosze, więc są one nic nie warte, chyba że drake tego nie zaimplementował jeszcze

Były ale sięzmyły ;p . Drake niedługo po wprowadzeniu IL usunął możliwość kupowania w sklepie.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 15, 2008, 02:40:32 pm »
witam mam pytanie?jakie krysztaly i na jakim lv trzeba miec zeby ulepszyc tatuaz monka na 3 i 4 lv??a jaki krysztal najlepiej by bylo wladowac w dragon grindery??z góry dzieki

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 15, 2008, 04:26:54 pm »
Do tatosów monk empower na 3 lvl 9red na 4 lvl 12red

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 15, 2008, 09:11:53 pm »
dzięki,jeszcze jedno gdzie można na 12 stage podładowac krysztaly?z tego co słyszałem to na doomach mozna tylko do 10

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 16, 2008, 06:15:31 pm »
na rb ale nie wiem na jakich. sluchy tez chodziły ze na dino island na tyranozaurach. ale nie wiem nie sprawdzałem.

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 16, 2008, 06:38:28 pm »
dzięki

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 24, 2008, 05:42:07 pm »
witam mam pytanie,jakie potiony oplaca sie kupowac dla tyranta,ja uzywam geater heeling potion i potion of power attack,sa jeszcze jakies dobre ktore mozna by bylo uzywac???z gory thx za odp

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 24, 2008, 06:11:55 pm »
bez Greater Swift Attack Potion nawet nie wychodź z miasta :D, ewentualnie Combat Haste Potion (ale one drogie są).

Inne, potków jest cała kupa możesz używać:
Potion of Regeneration
Potion of Physical Resistance

ale one mało dają, najważniejszy - gsap

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 24, 2008, 06:19:07 pm »
sorki chodzilo mi wlasnie o great swift attack potion,combatow nie uzywam bo jak napiales sa drogie,dobra dzieki