Witaj
Gość

Wątek: Najlepszy sposób na kase ?  (Przeczytany 5086 razy)

• Pochwał: 0

• Free Your Mind
    • Galeria digART
Najlepszy sposób na kase ?
« dnia: Sierpień 17, 2008, 05:35:31 pm »
Witam.

# Dragon x15
Macie jakieś swoje dobre pomysly i sposoby, żeby zarobić w miare szybko ?
Albo raczej nie tyle szybko co najszybciej z możliwych sposobów, co spoilować/dropić czym się zajmować, co przyniesie największe profity ?
czy da rade samemu bez party czy znajomych też dobrze zarobić ?

Czekam na Wasze sposoby, z góry dzięki.
Pozdr.

ps. jakby ktoś nie chciał tutaj, to prosiłbym o PV na forum ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 05:39:47 pm wysłana przez dmk89 »
w tej sekundzie oddycham, o jutrze nie myśle, bo jeszcze przede mną dzisiaj...

Odp: Najlepszy sposób na kase ?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2008, 05:46:56 pm »
Jest tak, jak sie upowszechni jakiś sposób zarabiania, to im więcej ludzi go praktykuje tym mniejsze przynosi zyski, proste. A to ty musisz znaleźć co w danym czasie jest najbardziej potrzebne na serwie.

• Free Your Mind
    • Galeria digART
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2008, 06:16:31 pm »
no tak o tym muszę pamietać, niestety samemu ciężko jest zbierać cokolwiek, fury idą powoli, czego najlepiej szukać, mam spoila na 53 lvlu, może tak doradzicie, co na tym lvlu spoilować czy szukać, lub do czego dążyć ?

klany szukają spoilów ? od jakich lvli mniej więcej ?

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2008, 06:22:38 pm »
Enchanty i matsy.

Jeśli chodzi o materiały to pobiegaj nieco po rynku, zobacz co ludzie chętnie skupują, na co jest popyt.

http://dc.lineage2.com.pl/   - Drop Calculator, podstawowe narzędzie spoilera :P

Możesz też pobawić się w Manor ( o ile na DN działa, pewnie tak ) - zyskasz matsy na sell lub craft.

Dobry zarobek jest na otwieraniu skrzynek. Jak nie masz daggera żeby produkować klucze to otwórz skup itp. Enchanty na x15 powinny często lecieć(+sporo adeny).

Link do poradnika -

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,20337.0.html

Do tego dochodzi kupowanie taniej, sprzedawanie drożej, craft, scamming(choć nie pochwalam tego :) ) itp.

Spoil na każdym lvl jest w stanie siebie utrzymać.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 06:28:17 pm wysłana przez Inidriel »

• Free Your Mind
    • Galeria digART
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2008, 06:30:56 pm »
oczywiscie ze używam drop'C ale ciężko sie przebić, no ale będę próbować ;)
wiem, że troche leniwie z mojej strony ale dalibyście rade rzucić najlepsze spoty na spoil ewb/eab ?
tak jak mowilem, mam spoila na 53

dzięki za linka, pozdr

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 17, 2008, 06:39:53 pm »
oczywiscie ze używam drop'C ale ciężko sie przebić, no ale będę próbować ;)
wiem, że troche leniwie z mojej strony ale dalibyście rade rzucić najlepsze spoty na spoil ewb/eab ?
tak jak mowilem, mam spoila na 53

dzięki za linka, pozdr

ewb dobrze w toi leci... ale lepszy lvl spoila - lepszy spoil :) do tego pp+bd+cos co bije de albo tyr i mozna spoilowac prawie wszedzie :)
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse

• Free Your Mind
    • Galeria digART
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 17, 2008, 06:43:09 pm »
w toi a na jakich mobkach jesli już tak nienadwyręże was ?
no i jakoś cięzko mi znaleźć party w mistach... ewentualnie jak wejde do gry to sie tam przejde i może tam się załapie...
samemu cięzko...
ale spróbuje z tym skrzynkami :)
dzięki, jakby ktoś miał jeszcze jakieś fajne sposoby to czekam dalej

pozdrawiam

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 17, 2008, 07:13:27 pm »
bardzi miła kasa jest z robienia ssów np. ssa ssb bssc itp. troche trzeba sie namęczyć z kołowaniem kryształków żeby ssy taniej wychodziły, no i trzeba miec krafta na 62 lvl, oraz zdobyć recipki, ale warto sie pomęczyć  :) jak sie ktoś pomęczy to nawed coina dziennie da sie zarobić ale to już jest potrzebny recharger na dualboxie lub bot ;)
o mahum fury to też niezła kasa jest no i można pare pvp nabić ;) ja dropie grając bd lvl 56 z sin eaterem i pp na dualu i nieźle jest, tyle że jak dropie na potrzeby własne nie na sell ;)
MasterOfSpirytus TH/SWS nobl klan B1A Dragon x15 ON
F1stM4st3r TYR/WC nobl Dragon x15 off
Orri SH/SE dragon x15 off

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 17, 2008, 07:35:50 pm »
dmk89 o EWB na tym levelu co masz na razie zapomnij, najlepiej ok. 60 + bufki od PP/SE/WC(któregoś z nich). Jeśli chcesz solo(ja np. sam gram bo nie lubię się dzielić dropami :P , na dualu mam SE i PP na zmianę). Fajny spot miałeś od 43 do ok. 50lvl niedaleko Aden, mob Vanor Silenos Grunt - EWC i M.Ore ze spoila + Varnishe i M.Glue z dropu.

Potem można brać się za steel (u mnie na 4x chodzi po 50-75k, mob - Vanor Silenos Chieftain, Twój 53 lvl powinien być spoko) albo i.ore [Spiteful Ghost of Ruins] , varnish [Soul of Ruins] (zależy na co jest na DN popyt). Jakiś mobów na Enchanted Valley nie polecam, mimo spoilu SoPów, mają dużo HP, zanim ubijesz to zajmie sporo czasu (bez buffów/party ofc).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 07:40:39 pm wysłana przez Inidriel »

• Free Your Mind
    • Galeria digART
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2008, 11:34:41 am »
a byłem na enchanted valley wlasnie... szybko szlo lvl nabilem, z buffami oczywiscie, ale cos malo tych skrzynek tam bylo, na silenosach bylem i to z sin eatherem, dlugo tam siedzialem ale teraz malo kto raczej kupuje ewc a i tak chodza taniej niz kiedys, kiedys 25kk teraz 14 wiec roznica jest...

chyba wlasnie wrzuce sobie na duala buffera i bede go expic, tylko ze nie jestem pewien ktorego bo wszystko co robie chce pod główną postać a z tą też nie jestem przekonany, miałem dziesiątki postaci i tu i na rozncyh serwach i low i high rate, wole jednak mniejsze raty i zastanawiam sie czy robic necro,desta czy tak dla zabawy bd i potem jakąś sub, jesli bd lub dest no to pp, ale do necro bardziej chyba mi sie przyda SE z empem

steel chodzi w zaleznosci od uczciwosci kupujacych 10-60 ale kolo 30-50 przewaznie k
i.ore max 7k, ale wypada po kilka
varnish tez pare k 5-6, i sporo wypada

chyba przejde sie sprawdze przy bandit stronghold, tam widzialem na mapkach ze sa skrzynki i zobacze jak tam bedzie, no nic na razie musze expic, potem moze latwiej mi pt bedzie znalesc...

dzieki i dalej czekam na innych ^^
pozdr

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2008, 12:15:31 pm »
Wg mnie lepiej zbierać matsy, zrobić spoila na wysokim lvlu, albo iść kimś kto ma takiego spoila na drop recek i sprzedawać bronie z nich robione, choć teraz jest dość duże przesycenie a ceny nadal lecą w dół...

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2008, 08:14:38 pm »
i z tego co pamiętam to jest spoil x1...
na C4 jak odpaliłem bota na vanorach to przez nocke dało rade uzbierać prawie 2k M.ore.. i był zysk tego dużyyyyyy bo solo grając na horna i dobre eq można było w jakiś czas zarobić...
Na IL miałem robić bota, ale mi się odechciało :P raty (były, ale chyba nadal bez zmian) są x1 więc jak przez noc dało rade wydrzeć 2k M ore to teraz 2.000/5 = 400, to szkoda prądu nawet ;)
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 19, 2008, 08:36:15 pm »
dmk89 o EWB na tym levelu co masz na razie zapomnij, najlepiej ok. 60 + bufki od PP/SE/WC(któregoś z nich). Jeśli chcesz solo(ja np. sam gram bo nie lubię się dzielić dropami :P , na dualu mam SE i PP na zmianę). Fajny spot miałeś od 43 do ok. 50lvl niedaleko Aden, mob Vanor Silenos Grunt - EWC i M.Ore ze spoila + Varnishe i M.Glue z dropu.

Potem można brać się za steel (u mnie na 4x chodzi po 50-75k, mob - Vanor Silenos Chieftain, Twój 53 lvl powinien być spoko) albo i.ore [Spiteful Ghost of Ruins] , varnish [Soul of Ruins] (zależy na co jest na DN popyt). Jakiś mobów na Enchanted Valley nie polecam, mimo spoilu SoPów, mają dużo HP, zanim ubijesz to zajmie sporo czasu (bez buffów/party ofc).

ktory bot pod aden Twoj? :D

co do iron ore... zamiast spoilowac bardziej olaca sie w stakato nest dropic :) (5k w 5h :D)

a najlepiej to zrobic sobie pare kont... pp, bd, se albo bisha... do tego destro albo jakiegos lucznika, bocik i lecimy z koksem....

jak jest dobry dzien w cata to mozna wyciagnac nawet 5 coinow :)
QQryQ - Adventurer/Hierophant (back in action)
Pheonom - Moonlight Sentinel/Sword Muse