Kilka pytań o x3

Zaczęty przez Helioks, Wrzesień 16, 2008, 09:23:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Helioks

Witam, mam zamiar zaczac grac na Abyssie i mam kilka pytań o ten server ^^:

1.Czy łatwo tam o party od lvlu +40 ?
2.Czy są organizowane jakies eventy?
3.Czy występuje tam "nadmierny" dual box ?

thx za odpwiedz ^^

doman18

Za mało grałem żeby odpowiedzieć na 1 i 2 ale co do trzeciego muszę coś skrobnąć. Gdy robiłem spoila widziałem jednego dwarfa koło DV za którym latał PP,SE,BD i chyba coś jeszcze ale nie pamiętam dokładnie jak to było. Heh a kiedyś myślałem że wspomaganie się smokiem na początku jest nie w porządku :D. Ale ogólnie jest to najfajniejszy, najbardziej profesjonalny serwer na jakim zdarzyło mi się grać i gdy wrócę do l2 to wrócę w sumie na Abbysa. Polecam ogromnie.

PS. W sumie gdy tak patrzę teraz na stronkę to wciąż jest ponad 3k ludzi na x3 więc myślę że jeżeli chodzi o 1. to masz odpowiedź ale i tak prawdopodobnie zaraz tu się odezwie Koszałek i wszystko klarownie wyjaśni :)
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Ainulindale

odp. 2. Na abyssie nie ma eventow organozowanych przez GMow (pvp itp), sa tylko te systemowe jak Event Medalowy czy na Boze narodzenie. Obecnie zaden nie jest uruchomiony.

x3nomorph

mhm, to moze na x10 nie ma ale na x3 co jakis czas jest jakis event dotyczacy pvp, wyscigu striderow itd
new future.

Ainulindale

Czyli sie na x10 obijaja :/
Super. W sumie dawno nie zagladalem na x3 :P
Tak pisalem ze starego doswiadczenia :)
Warte swieczki sa te eventy pvp ?? Mozna tam wygrac cos konkretnego ??

HatSauce

buzi w pompke od GMa  :D heh no na 300x gm to ludzie dawno nie widzieli ^^
Celes x7
HatSauce - Arcana Lord 77/HE 62

The Abyss x300 - retired
Hatsaucee - Th/He/Sps/SwS - BloodyFist member, Schuttgart owner
Hatsauce - Necro - farmer, last BadBoyPL

Koszałek Opałek

Ad 1.
Nie ma wiekszych problemow

Ad 2.
Sa - ale tylko dlugotrwale, np.:
- Choinki - tzn. mozesz np. przez 2 tygodnie zbierac czesci do choinek (extra drop), wymieniac je u Event NPCs na choinki,
lub inne drobiazgi. Co to daje? Choinka postawiona w poblizu Twojego party przyspiesza regeneracje HP i MP.
- Dynie - zbierasz nektar (extra drop) i wymieniasz czesc na male lub duze nasiona i specjalny instrument,
z nasion sadzisz male lub duze dynki i rozbijasz je tym instrumentem - z malych dyn wypadaja ci np. CP potki,
Quick Recovery HP potki itp, a z duzych Enchanty - glownie D i C, ale zdarzaly mi sie i inee ;).

To sa przyklady 2 eventow, ktore traly po kilka tygodni.

Ad. 3.
Rozumiem, ze "nadmierny dualbox" jest stwierdzeniem negatywnym.
Kwestia DualBox'u na The Abyss w moich oczach:
DB jest dozwolony - w pelni - to znaczy, ze moszesz np. postawic sklepik w miescie,
a do tego ciagnac buffera na plecach gdzies "w terenie".
Oczywiscie prowadzi to do sytuacjio w ktorej wielu graczy korzysta z tej mozliwosci.
Ocene zjawiska pozostawiam kazdemu osobno.
Dla mnie jest to mozliwosc grania i Handlu jednoczesnie - dzieki temu mamy stabilny rynek, wiecej ofert i przystepne ceny.

Gang

co do eventow uuuu co to byly za czasy jak zrobili event z którego mogłeś dostać AQ, cholernie ciężko było ale szanse zawsze były
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
subclass-Destro,GhostHunter,Hawkey
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65