Bleach

Zaczęty przez Pheonix, Październik 30, 2008, 07:57:38 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Hermit

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 18, 2009, 09:18:32 PM
czarnej Getsugi pierwszy użył Ogichi, ale samej Getsugi Ichigo nauczył się po Shi-Kai jak go trenował Kisuke...a why tak sądzisz? bo nie chce mi się uważnie oglądać po raz drugi odcinka.

W sumie to nie wiem, bo widziałem rawa.
Ale tam było coś takiego, że Zangetsu mówił, że w Ichigo mieszka tez inna dusza
A więc gdy Zangetsu sobie poszedł to Ichigo teoretycznie nie powinien mieć w ogóle jego mocy.
Tutaj dochodzi kwestia, że on ma tylko Shi kai ale nadal powinien przecież stracić całą moc i zostać nawet bez shi kai
A podczas walki walczył normalnie używając czarnej getsugi
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

Ryltar

Normalna Getsuga jest niebieska.Czarnej uzyl na Ban Kai Hollow.Sam Hollow tez tlumaczyl ichigo ze gdy on uzywal czesciej mocy hollowa to jego moc rosla a zangetsu malala i odwrotnie.Zreszta Ulek sam stwierdzil ze Getsuga u ichigo na Bankai(ta czarna) przypomina bardziej Cero jezeli chodzi o energie.

DIO

do tego pierwsza Getsuga ichigo (nie licze tej  ktorej uzyl Hollow w finalowej walce w SS) byla nedzna kopia tego co pokazal Hollow. Ichigo caly czas uzywa tak mocy shinigami jak i Hollowa raz obu a raz tylko jednej wybranej (jak walka z Ulqiora gdzie wylazl z niego jeszcze paskudniejszy niz wczesniej hollow) wiec nawet ewentualna strata Zangetsu nie uniemozliwi mu dlaszych dzialan bojowych

Hermit

Więc biała = Zangetsu
Czarna = Hollow?
Ale wychodzi na to, że Zangetsu jest tyle co jest
Chyba, że na bankai w sensie szybkość = zangetsu getsuga = hollow
=

YoungPadawan

imo czarna Getsuga=Zangetsu+Ogichi. w końcu jest tam zarówno moc hollowa (czornyj kolorek, energia jak Cero), ale sama technika pochodzi od Zangetsu, jakby to była sama moc hollowa, to Ichigo nie naparzałby sierpowatym kształtem, tylko kulistym jak reszta Cero, no i jakby nie patrzeć Ichigo pokonał Ogichiego i przywrócił Zangetsu, a jakoś używać nie przestał czarnej Getsugi...
I'm offline.

ugh

Tym razem mylisz się Asta.... moc czarnej getsugi pochodzi od pustego. To dlatego po każdym użyciu w bankai getsugi, pusty przejmował coraz większą kontrolę. Widać to podczas walki z Grimmjow'owem - gdzie ichigo i arrancar stwiedzili, że jeszcze 3 (albo 2) razy może jej użyć nim przejmie pusty nad nim kontrolę.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

YoungPadawan

oj, to sry, odcinków w Hueco Mundo za uważnie nie oglądałem :oops:
I'm offline.

Hermit

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 19, 2009, 09:08:45 PM

Chyba chodziło o ten gdy Grimmjow przyszedł na ziemie?
=

ugh

Cytat: Hermit w Sierpień 19, 2009, 10:02:48 PM
Cytat: YoungPadawan w Sierpień 19, 2009, 09:08:45 PM

Chyba chodziło o ten gdy Grimmjow przyszedł na ziemie?

true

Zanim ichigo opanował moc pustego

EDIT: btw, imo hollow ichigo po przemianie w jaszczura wygląda niesamowicie  :D

DIO

e tam biorac nazewnictwo z DB wersja SSJ2 Hollowa Ichigo jest fajniejsza. Tak poza tym jak na filler clakiem fajny epizod, tylko mogli troche dluzej ichigo zostawic w fajniejszej formie zeby narobil troche balaganu :/

Hermit

Cytat: DIO w Sierpień 19, 2009, 10:37:46 PM
e tam biorac nazewnictwo z DB wersja SSJ2 Hollowa Ichigo jest fajniejsza. Tak poza tym jak na filler clakiem fajny epizod, tylko mogli troche dluzej ichigo zostawic w fajniejszej formie zeby narobil troche balaganu :/

Właśnie nie, mam nadzieje, że jako ten z mangi będzie fajniejszy :D
=

ugh

Cytat: DIO w Sierpień 19, 2009, 10:37:46 PM

Chyba miałeś na myśli SSJ3  :D

DIO

nie no pierwsze stadium hollowa to ten "jaszczur" , drugie bylow  wlace z ulquiora  , maski Vaizarda nie licze bo to zupelnie inna bajka :p

dzisiaj mi przyszlo na mysl o ile fajniejszy bylby ten filler gdyby ichigo pozostalw  formie hollowa i zaczal rozwalac wszystko co napotka w Soul Society a pozniej probowal dostac sie dos wiata ludzi, wtedy cala reszta musialaby sie zjednoczyc w walce przeciwko Ichigo  :D. Niestety tak fajnie to raczej nie bedzie  :?

ugh

Jest jeszcze lepiej. Imo the best filler!  :D

EDIT: Czyżby znów dzięki hollow, wszystko się potoczy na korzyść ichigo?  :D

Hollow ichigo:
"What the shit are you?"

Klasyka 8)

DIO

Cytat: ugh w Sierpień 26, 2009, 10:17:18 PM
Jest jeszcze lepiej. Imo the best filler!  :D

EDIT: Czyżby znów dzięki hollow, wszystko się potoczy na korzyść ichigo?  :D

Hollow ichigo:
"What the shit are you?"

Klasyka 8)

Muramas liczyl ze Ogichi zechce byc "wolny" jak Zangetsu ale podejzewam ze jemu sie cialo ichigo podoba wiec teraz z Ichigo polacza sily i nakopia kazdemu kto jest tego godny

Materid

Obejrzalem 12 epkow i jakos mnie nie kreci to anime taka zwykla nawalanka :S chyba juz z takich troche wyrosłem :D kiedys DB sie ubostwialo a teraz jak sie to oglada to taka przeciagana nawalana sie wydaje i takie same odczucia mam przy bleachu ;S
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Alarion

Nie oszukujmy się, że zwykły tasiemiec pokroju DB, tyle że z odświeżoną grafiką wg współczesnych standardów i może odrobinę bardziej nieschematyczne. Ale tylko odrobinę. Ja bym 2 bleacha nei zaczął oglądać, ale skoro już to zrobiłem, to ten 1 odcinek (o ile nie jest to filer) to już mi niewiele szkodzi. A czasem są nawet dość efekciarskie akcje.

Mimo to wole dużo ambitniejsze anime.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Hermit

nie przesadzaj, całkiem fajnie się to ogląda
=

YoungPadawan

no nie przesadzajmy właśnie, w Bleachu nie ma głębi ani niczego, co by do niej pretendowało :P
czyli proste, płytkie, nieskomplikowane anime, które zajefajnie się ogląda xD
I'm offline.

Materid

Cytat: Alarion w Wrzesień 06, 2009, 10:05:21 PM

Co mi z nich polecisz bo na tygodniu skoncze DEATH NOTA mam za soba DB i HELLSINGA, troche NARUTO (nudy :P jak dla mnie)Sailor Moon, troche BLEACH (tez nudy), troche Elfen Lied,  ;) ale to dawno i nic nie pamietma poza tym ze jakas laska byla mutantem miala niewidzialne rece i OWNOWALA wszystkich zolnierzy ;)

Cos AMBITNEGO :P

EJ tylko nie HENTAI xD chyba ze rly ambitne !
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Alarion

mogę zaproponować zapoznać się z moją listą: http://myanimelist.net/animelist/Alarion

Tytuły które dostały 10 (poza DN, który oglądałeś zapewne) są dla mnie po prostu masterpiecie. Szczególnie anime, które dziś miało odsłonę 23 odcinka (na 26) , czyli niedługo się kończy: "Phantom"

Generalnie poza bleachem brak u mnie anime takich łatwych lekkich i przyjemnych w każdym calu. :)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Ryltar

Cytat: Materid w Wrzesień 06, 2009, 10:17:44 PM
Cytat: Alarion w Wrzesień 06, 2009, 10:05:21 PM

Co mi z nich polecisz bo na tygodniu skoncze DEATH NOTA mam za soba DB i HELLSINGA, troche NARUTO (nudy :P jak dla mnie)Sailor Moon, troche BLEACH (tez nudy), troche Elfen Lied,  ;) ale to dawno i nic nie pamietma poza tym ze jakas laska byla mutantem miala niewidzialne rece i OWNOWALA wszystkich zolnierzy ;)

Cos AMBITNEGO :P

EJ tylko nie HENTAI xD chyba ze rly ambitne !

Elfen Lied fajne xD Mozesz obejrzec Evangeliona a jak lubisz mala Savagery obejrzec to Berserk jest nice tylko nie robia juz anime ;/

YoungPadawan

Zangetsu używający czarnej Getsugi...WTF?
I'm offline.

Tro1an

No przecież zrobił ban-kai  :D

YoungPadawan

popatrz nasze wywody na temat getsugi parę stron temu :P
I'm offline.