Pety - temat zbiorczy

Zaczęty przez WiLdEcaRd, Styczeń 07, 2009, 01:02:36 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Geko

zna ktoś staty h.lvlowych striderów star/wind ? nie wiem, czy coś z serwem nie tak, czy ogólnie słabo wypadają. Na empie zaledwie ok~ 764 m.atk wyciąga mój star strider na 73lv.

Solar

Cytat: Geko w Październik 09, 2009, 12:59:57 PM
zna ktoś staty h.lvlowych striderów star/wind ? nie wiem, czy coś z serwem nie tak, czy ogólnie słabo wypadają. Na empie zaledwie ok~ 764 m.atk wyciąga mój star strider na 73lv.
Bo one są słabe wilk dużo lepszy

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

BurnFist

niestety w wielu przypadkach , pety na privach sa zbugowane ... np maja nie kompletne buffy

Numeron

Czy ktos wie cokolwiek o nowych zwierzakach, a raczej zabawkach z questow na Gracia Continent?

DonKoks

a jakiego pet'a wybrać dla kamaela?

kure?krowe?tygrysa czy wilka? ;>

Alarion

Zależy jak koksasz.

Jeżeli tylko bijesz pojedyńcze mobki, to byk lub ew. tygrys (jeżeli grasz SB)

Jeżeli koksasz aoe i need ciągle many oraz pod kątem PvP to imho kura (recharge)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

DonKoks

hmm czyli raczej kura (pvp) ;p

Tyumio

Grając na RPG AW nie robiłem wilka bo nie znałem jego mocy (przerzucenie się z INT na GF :p).
Aktualnie expie spoilem wilka tylko, że kończąc q na profki dostawałem mase expa (lvl - dwa :/) a wilk nie i tak teraz odskoczyłem mu na 7 lvl :(. A chciałbym go wyexpić jak najszybciej. Co zrobić, żeby mu tak nie odskoczyć jak będe robił WC'eta? Jest jakiś sposób oprócz dlvl?? Z tego co słyszałem wilk expi się szybciej gdy ma się taki sam lvl :/ Aktualnie goni mnie on zyskując do mnie 20% na mój i jego lvl up :/

Proszę o szybką odp.

MastJedi

Szybka odpowiedź -
pytaj admina swojego serwa, bo w normalnym świecie L2 jeśli expisz równolegle, to _nie masz szans_ na przegonienie wilka. A jeśli go przegoniłeś, to lvlować możesz go mając 85 bez problemu. Tylko nie będzie on otrzymywał 3000% expa z moba, Ale i tak  zawsze więcej niż z moba na swoim lvlu.
Jeszcze tylko trzeba pamiętać, że za niskim lvlem postaci nie obsłużysz high lvlowego wilka. O ile pamiętam max różnica lvl do tego, by był CI posłuszny to 19. 20 lvli różnicy i już się nie słucha. Przywołasz go, ale nigdzie nie pójdzie i nic nie zrobi.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Tyumio

Słuchaj nie przeczytałeś dokładnie albo to ja tak pisze niezrozumiale :p.
Expiłem z wilkiem i wilkowi szybciej szło niż mi. Gdy zacząłem robić q (marki na zmiane profy) kończąc każdy q dostawałem mase expa (1 level - 2). Wilka miałem wyciągniętego ,a on mimo wszystko nie dostawał expa za koniec q. W taki o to sposób odkoszczyłem mu na 8 lvl. Zadałem pytanie co zrobić, żeby tak się nie stało gdy będe robił wc'eka.

MastJedi

Czytam i rozumiem co piszesz, I dlatego nadal twierdzę, że musisz iść do swojego GMa, żeby zmienił raty serwa na x1 bo:
Cytat: Tyumio w Czerwiec 06, 2010, 12:31:23 PM
(...)on mimo wszystko nie dostawał expa za koniec q(...)
to jest normalne. Ale to:
Cytat: Tyumio w Czerwiec 06, 2010, 12:31:23 PM
(...) odkoszczyłem mu na 8 lvl. (...)
już nie. IMVHO "winne" są raty serwa i tyle w temacie.
Rada - dalej go lvluj na sobie. Nie ma problemu. Wcześniej czy  później Cię prześcignie :) Zresztą sprawdź, ile % z moba dostajesz Ty a ile On i sobie policz :). Jeśli wszystko jest OK na Twoim serwie, to powinien szybciej lvlować.

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

Tyumio

Aha. Zrozumiałem :). Pet i owszem lvl'uje się szybciej. Dziękować.

Sendai27

ktos wie ile % expa zabieraja improved baby pety? kookaburra zabierala 5%. po ulepszeniu wydaje mi sie ze zabiera wiecej. ktos ma pomysl?

Xaxunio

Wez ubij sobie 2 takie same moby. Jednego z wyjetym petem, 2 bez.
Zalozmy , ze dostaniesz 1000 expa za moba.

Pet zjada 5% z tego czyli 50
Wiec ty dostaniesz a= 950 a pet b= 50

i by wiedziec ile % pet zzera b/(b+a)*100%
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

ValhasPL

a od którego lvl kura daje rech?? nigdy nie miałem kury a zastanawiam się nad zakupem vs exp :D

Ryane

Kamal

ValhasPL

Maszewski

A ja mam takie pytanko : mozna przenosic pety miedzy postaciami ?

Xaxunio

Cytat: Maszewski w Sierpień 23, 2010, 04:48:14 PM
A ja mam takie pytanko : mozna przenosic pety miedzy postaciami ?

ee normlanie?
Chowasz peta do "przyrządu" do summonowanie i trade/mail (albo freight zależy jaka kronika).

Nie każdego peta można treadować.
Z tego co pamiętam to zmienione pety w CH/zamku/gdzieś tam (nie pamiętam gdzie) na wersje luksusowe nie można treadować.
Nudzi ci się?

Kliknij i pomóżA jak mi chcesz pomóc to tu kliknij http://amorion.pl/?p=2585
http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=83836
:P

Pomógł ci ktoś na forum? Podziękuj.
Albo będzie taki cuś:

Cytat: PuFF w Marzec 07, 2011, 09:45:23 AM
wypisałem certy do pve jak i pvp :) i kurfa + nie dostałem !
//No dobra, masz plus :P Pytającemu to się przyda. Apocalyptik
:dw_4_3:

ractail

I jeśli masz na pecie cokolwiek (żarcie, armor, bizu, jakieś śmieci) to nie możesz. Trzeba wszystko przerzucić do swojego inventory i wtedy można wysyłać.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Materid

Tak ale nie wystawisz trade z przyzwanym petem, jezeli wyłączasz peta wszystko co mial na sobie trafia do Twojego equip
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

MastJedi

Materid dawno grałeś i nie wiesz juz co i jak :)
Rzeczy z inv peta wskakiwały do plecaka 2 kroniki temu :) Teraz spokojnie możesz trzymać na nim niektóre rzeczy. Wszystko dla niego (włącznie z szotami), matsy podstawowe, potki, spirit ore itd. Nie włożysz strzał, swoich szotów itd. I jak właśnie ma cokolwiek w swoim inventory to nie możesz go ani sprzedać ani oddać. Za to możesz go ze wszystkimi rzeczami wrzucić do WH :D:D Nie próbowałem CWH...

Pozdrawiam

Alarion

pet to zarąbista opcja do trzymania CP potkow ; p Moja kurka oprócz many na PvP nosi około 250 cp potkow.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

MastJedi

A ja jeszcze noszę zapasik Cursed Bone dla mojego SH :D

Pozdrawiam