Witaj
Gość

Wątek: Lagi na abbysie  (Przeczytany 2368 razy)

• Pochwał: 0

Lagi na abbysie
« dnia: Luty 10, 2009, 11:01:01 pm »
Witam mam pewien problem na abbysie i trwa on około roku mianowicie mam dość silne lagi które raczej wygladaja jak gigantyczne losty, ogólnie w grze objawia mi sie to tak ,że jak gdzieś klikne to postac sie przemiesci po 30 sekundach albo i wiecej ,problemu tego nie mam na innym serwerze na którym zaczołem grać właśnie z tego powodu ,robilem updaty gry pisalem do adminow nic nie pomoglo. Mam internet w "Multimedia" i tu mam pytanie czy inne osoby kożystajace też z usług tego dostawcy mają/miały identyczny problem, nie pogardze też radą innych graczy którzy mogliby doradzic jak ten problem usunąć gram a raczej gralem (z oczywistych powodow) na x7 i to właśnie tam mam najwieksze problemy na innych ratach też mam lagi ale mniejsze, niemniej jednak niezbyt pozwalajace grę, dołączam screena z pingami:  http://img99.imageshack.us/img99/4949/lagdj8.jpg

• d(-.-)b
Odp: Lagi na abbysie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2009, 07:51:46 am »
Wina stoi ewidentnie po stronie abyss'a bo nie ty jeden masz lagi... Teraz trwają jakieś konfiguracje abyss'a i za jakiś czas wszytko powinno zniknąć, a przynajmniej tak mówią GM'owie, ew. możesz zainstalować programik, który usprawni szybkość wysyłania łącza(co teoretycznie zmniejsza lagi), ale na pewno nie będzie to jakaś diametralna zmiana

• Pochwał: 24

• mądrej głowie dość dwie słowie
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2009, 09:25:30 am »
Z reguly nie mam zadnych lagow, czysami jakis drobny - jak na kazdym serwie.
W ostatnim roku moze raz mialem frezza ale ogolnie 0 problemow.

Fakt - w tej chwili pracuja nad roznymi zmianymi, ulepszeniami itp - wprowadzono miedzy innymi Zachariaszka,
szykuja sie nowe updaty i z uwagi na to, ze niektorzy maja lagi (przede wszystkim item lagi) - niedlugo maja zostac wprowadzone ulepszenia techniczne poprawiajace ogolna sytuacje.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 09:28:26 am wysłana przez Koszałek Opałek »
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2009, 04:52:32 pm »
Shann zaciekawiłeś mnie: jaki programik może usprawnić szybkość wysyłania łącza do l2

• d(-.-)b
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2009, 09:07:00 pm »
Przykładowo cFosSpeed

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2009, 10:48:54 pm »
mam ten sam problem... jak grałem przez ferie to wszystko elegencko śmigało nawet na 5 kontach. Teraz mam takie freezy, że lepiej nie pytać i zastanawiam się nad zmianą serwera... Chociaż tutaj mi się świetnie gra.
PS: Skąd wiecie, że gmowie pracują nad tym serwerem i to niby przez to te lagi? Jak mi wiadomo stronka abyssa leży i nic się nie idzie dowiedzieć :/

• Pochwał: 5

• Head Shoot!
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2009, 12:06:33 am »
Po 1 stronka stoi, tyle ze rosyjska. Po 2 zawsze jakis czas od pracy nad usuwaniem nieaktywnych kont wystepuja lagi.
The Abyss x3:

Insomnia clan www.insomnia.home.pl

Ten rozdział życia mam już za sobą

Na Forum od
    Listopad 27, 2005

• d(-.-)b
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 15, 2009, 10:07:30 am »
Ostatnio był wprowadzany updrade sprzętu to może być przyczyną, ale wd. mnie abyss pracuje teraz nad testami do Kamaela i stąd te lagi

ps. Jak komuś bardzo lagi przeszkadzają, niech gra na x1 tam nie ma szans na lagi :P