Witaj
Gość

Wątek: manual: Jak zrobić B grade broń za połowe ceny  (Przeczytany 5453 razy)

• Pochwał: 2

• Sh!t happens... So do I XD
manual: Jak zrobić B grade broń za połowe ceny
« dnia: Marzec 03, 2009, 11:53:47 pm »
buy 500x sop for 400k each = 200kk
10750x d grade crystals for 1000k=  10.750.000
2150x c grade crystals for 4k each = 8.600.000
4.392.000x ancient adena for 12 adena each= 52.704.000 (or hunt urself and its free need ~1kk seal stones)
225.000 adena

1. buy 2x dark screamer from giran luxury shop
2. sign mammon and first switch the 2 dark screamers for 2x homunkulus sword's
3. upgrade the homu's with ancient adena's to 2x samurai longsword
4. go aden blacksmith and make ur dual SLS
so u have 1 dual sls for 272.279.000 (219.575.000 if u farm ancient adena urself) more cheap as the current 430kk from shops.

enjoy!

Wiem że po anglisku jest, ale jest na tyle późno, że nie chce mi się tłumaczyć.... ale chyba wszystko jest dosyć jasne i proste.

• Pochwał: -2

Odp: manual: Jak zrobić B grade broń za połowe ceny
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2009, 02:18:35 pm »
hehe
nie chcę wyjść na kogos innego więc napiszę posta w swoim stylu.

Nie obraź się ale, to co napisałes to jest tak oczywista rzecz jak robienie stage 10 na doom knightach (czy jak się to pisze)... stary... chyba oczywiste żeby zrobić dual sls wpierw zamieniasz je u mamona a potem klepiesz u BS w mieście.....

poza tym kopiuj wklej każdy potrafi.... i również na DN 50kk różnicy to nie duzo, jak i 2kkk.... gdyż zamiast dual SLS ludzie od razu mają C-A...

ale dobra chciałes sie postarać, nie wyszło
gl w przyszłości
pozdrawiam

EDIT:
wiesz ile jest takich sposobów? chociażby zamienienie skromnego DS na homka niż kupowanie go na rynku..
tak samo można kombinować z broniami i zamieniać żeby dostać Crystal Dagera (juz nie pamietam jakie to były bronie)....
gl
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 02:20:27 pm wysłana przez Morok111 »
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 05, 2009, 10:16:11 pm »
jest tańsza metoda
1 crafter kupujesz bronie d grade w shopie krystalizujesz i masz crysztaly d grade za 750a za sztukę
2 kupujesz dalej bronie d grade w shopie sworld revolution i z 2 takich robisz u blacksmita w giran  duael c grade crystalizujes i masz cry c grade za 3000 za cry  na tym dozo zyskasz.
3 kupujesz w luxory shopie sworld of delusion  za cry  z punktów 1 i 2
4 u mamona zamieniasz je od razu na samuraj longsworld  na ty tez zyskasz bo 1 wymiana mniej aa
5 aa nie kupujesz tylko idziesz na 15 minut do kata i masz na wszystko aa taniej niz kupno
6 sop spoilujesz spiolem na 20 lvl w okolicach ork vilage na wilkach  spoilem 500 sop to 2 h  + zysk z inych matsów
7 i w taki sposób b grade duale masz za polowe ceny czyli jakies 150 kk

• Pochwał: 2

• Sh!t happens... So do I XD
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2009, 12:50:14 am »
hehe

Nie obraź się ale, to co napisałes to jest tak oczywista rzecz jak robienie stage 10 na doom knightach (czy jak się to pisze)... stary... chyba oczywiste żeby zrobić dual sls wpierw zamieniasz je u mamona a potem klepiesz u BS w mieście.....

poza tym kopiuj wklej każdy potrafi.... i również na DN 50kk różnicy to nie duzo, jak i 2kkk.... gdyż zamiast dual SLS ludzie od razu mają C-A...

gl w przyszłości
pozdrawiam

EDIT:
wiesz ile jest takich sposobów? chociażby zamienienie skromnego DS na homka niż kupowanie go na rynku..
tak samo można kombinować z broniami i zamieniać żeby dostać Crystal Dagera (juz nie pamietam jakie to były bronie)....
gl

I wiedziałeś to od razu jak tylko zdobyłeś pasywa na B-Grade po raz pierwszy ??

• Pochwał: 24

• mądrej głowie dość dwie słowie
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2009, 10:00:59 am »
hehe

gl w przyszłości
pozdrawiam

EDIT:
gl

+1
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2009, 10:39:32 pm »
hehe

gl w przyszłości
pozdrawiam

EDIT:
gl

racja nie wiedziałem o tym, ale biorąc pod uwagę obecny poziom DN (bo mówimy tutaj o tym serwie) nie istnienie praktycznie B grade, ale nie o to głównie chodzi, ale o to że przy takim stopniu rozwoju DN myślę żę każdy o tym wie...

btw.
i myślę że chociaż większość osób odwiedza główne forum DN i znajduje takie same posty... przy kopiowaniu warto czasem podać źródło czy autora..

Edit:
Ale nie róbmy z tego kłótni bo to nie od takich tematów zaczyna się sprzeczka ;)
poza tym sposób Alfika bardziej mi się podoba
bd/sh....necro + noblese  (DRAGON x 15)
TH/DA  (DRAGON x 15)
sps/ee (arena x 200) ;)