T.E.R.A Online - dyskusje, opinie, gameplay etc.

Zaczęty przez Melhir, Kwiecień 26, 2009, 06:20:29 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shen

Lancerzy maja dobrze, juz mialem sytuacje gdzie lancer kazal wywalic zerka zeby dropy wszystkie szly do niego  :D

Arimas

Cytat: Shen w Maj 20, 2012, 03:35:01 PM
Lancerzy maja dobrze, juz mialem sytuacje gdzie lancer kazal wywalic zerka zeby dropy wszystkie szly do niego  :D
My z deliosem braliśmy samych sorców trololo

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

haran

Cytat: Shen w Maj 20, 2012, 01:27:14 PM
Dwie kaprimy i same itemy heavy, tylko niebieskie duale wpadly.
Przynajmniej coś zrobiłeś! Ja dzisiaj cały dzień z randomami i tylko wysypałem z 300 golda w kryształach :/

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Bubacz

Self-rez i ten nowy heal na 60 na priescie bardzo fajne ;)
---
ShiningWill - Me haz shield!

Shen

Cytat: haran w Maj 20, 2012, 07:31:35 PM
Przynajmniej coś zrobiłeś! Ja dzisiaj cały dzień z randomami i tylko wysypałem z 300 golda w kryształach :/
lol to co ty za krysztaly bierzesz na insty z randomami ;d

Delios

Cytat: Arimas w Maj 20, 2012, 03:53:54 PM
Cytat: Shen w Maj 20, 2012, 03:35:01 PM
My z deliosem braliśmy samych sorców trololo

Ja jestem tankiem - ja ustalam zasady. :D:D:D
Archeage <3

seken

Ze tak was spytam z ciekawosci.
Wiecie moze kiedy bedzie planowany jakis wiekszy update? Zastanawiam sie nad kupnem, ale jak widze, ze 3/4 ludzi narzeka na brak end game to nie wiem co myslec.

haran

Cytat: Shen w Maj 20, 2012, 08:47:34 PM
Cytat: haran w Maj 20, 2012, 07:31:35 PM
lol to co ty za krysztaly bierzesz na insty z randomami ;d
Z shopu... może przesadziłem, kupiłem za 300 golda na zapas i straciłem tak połowę z tego. Odechciewa mi się już grać, czekam 2 godziny i kick, a jak już mnie wezmą to insty nie da się skończyć :/
W ogóle te rebirth weapony mają mniej ataku niż zwykłe 2 levele niżej, z tą różnicą, że można enchantowac (odpowiednio bonusy +3/+6/+9) i jeden więcej bonus z enigmatic czy mi się tylko tak wydaje?

Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Shen

Znajdz sobie klan albo zrob reroll na healera/tanka.

haran

Dupa, nie chce mi się robić nowej postaci, poza tym warrior bardzo mi odpowiada.
A z gildią nie jest tak łatwo, zaglądam na to forum teraonline.info.pl i na bieżąco sprawdzam jakie polskie gildie się tam deklarują, ale żadna mi za bardzo nie odpowiada, a ja lubię się zadomowić w gildii, a nie zmieniać co chwilę. Myślałem też nad international, ale nie dość, że się w nich nie orientuję to na dodatek siedzenie na TS i rozmawianie po angielsku jest męczące. 

Arimas

Cytat: haran w Maj 21, 2012, 01:03:53 AM
Dupa, nie chce mi się robić nowej postaci, poza tym warrior bardzo mi odpowiada.
A z gildią nie jest tak łatwo, zaglądam na to forum teraonline.info.pl i na bieżąco sprawdzam jakie polskie gildie się tam deklarują, ale żadna mi za bardzo nie odpowiada, a ja lubię się zadomowić w gildii, a nie zmieniać co chwilę. Myślałem też nad international, ale nie dość, że się w nich nie orientuję to na dodatek siedzenie na TS i rozmawianie po angielsku jest męczące. 
Wstydzioch  :D
W international guildach połowa osób ma -_- angielski więc nie masz się czym przejmować czy wstydzić, np. mój angielski mówiony jest IMO beznadziejny ale jakoś nigdy nie miałem problemu z byciem rozumianym :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

LinC

Cytat: Shen w Maj 21, 2012, 12:58:54 AM
Znajdz sobie klan albo zrob reroll na healera/tanka.
healera odradzam, postac jako postac ciekawa i dosc skillowa jak ma sie szrot w party
jak chcesz chodzic na instancje i byc ,,branym wszedzie" to tylko lancer  :( healerem czeka sie identycznie jak dps'em

Shen

No ja już reroll na lancera zrobilem, warriorem jak jedna instancja dziennie sie trafi to jest super.

haran

Lancer+priest w znajomych i teraz można chodzić na insty!
Potrzebuje uświadomienia:
-Czym się różni common enigmatic scroll od common? To samo z identification scrollem, jest common i intricate.
- Jaki jest najlepszy bonus z enigmatic w butach dla warriora?

Shen

Jakie to swietne ze klikam lancerem na party matching i z bomby mnie wrzuca do party ;d

Arimas

Cytat: haran w Maj 21, 2012, 11:04:20 PM
Lancer+priest w znajomych i teraz można chodzić na insty!
Potrzebuje uświadomienia:
-Czym się różni common enigmatic scroll od common? To samo z identification scrollem, jest common i intricate.
- Jaki jest najlepszy bonus z enigmatic w butach dla warriora?
Chodzi o to, że tymi lepszymi możesz tak odenigmować item, że będzie się nadawał do enchantu powyżej +9 (aka luxowanie itemu)
Więc generalnie spamujesz tymi za 5 golda aż trafisz na pożądany stat

http://segmentnext.com/2012/05/02/tera-online-gear-guide-how-to-upgrade-gear-attributes/
Tutaj bardziej przejrzyście
http://www.swgaming.com/topic/9167-guide-gear-attributes-and-upgrading/

Jest tam cała lista dostępnych bonusów

Np. ja kupiłem miecz enigmatyczny który miał pasywną statystykę +8% atk.speed (której nie dało się zmienić)
I re-enigmowałem aż trafił mi się drugi +8% atk.speed na +6

haran

Już trochę ogarnąłem. Nie opłaca się luxować rebirthów, prawda? Tylko na +9 wbijać?

Obsess

Pod opisem Rebirth itemów jest napis, że nie można z nich zrobić masterwork ergo nie da się ich luxować.

Bubacz

CytatApologies for the continued delay. We are now working to get TERA back online by 16:00 CEST. The work required to complete our maintenance tasks continues to prove to be more time consuming than initially expected.

Oni sobie chyba jaja robią...

Edit:

Po 8h maintance, serwery wstają tylko, żeby zostać zaspamowane enchant bugiem, bardzo dużo +9.
(potrzebny enchantowalny item +5 albo mniej, umieszcza sie go w okienku do enchantu, potem normalny alkahest, potem wklada sie itemek+6 i jazda).

Ktoś gra u EnM? Jakie tam pingi itp?
---
ShiningWill - Me haz shield!

Shen

Dziwne że serwera jeszcze nie wyłączyli. Pewnie bedzie rollback, wiec spadam, nie ma co grac.

CytatWe do not plan to execute a rollback at this moment in time. We are currently working with Bluehole Studio to create a patch that will address this issue. Any use or promotion of a potential game exploit is a breach of the terms you agree to adhere by when availing of our services, and they can result in a permanent ban.
Jeśli faktycznie nie planują rollbacka zrobić to ja kończe z grą, ten cały frogster taki sam fail jak innova.

alite

co kurwa pare h mnie nie bylo a tu takie akcje Oo

Arimas

https://forum.tera-europe.com/showthread.php?t=91930&p=1696732#post1696732
Dunno, nie exploitowałem tutaj

Jak zobaczyłem log-liste za co zostałem zbanowany na core wtedy za buggowanie speziona to mi szczęka opadła jak dokładne to jest, więc jakoś nie wydaje mi się żeby mieli z tym problem

Shen

Ten bug to juz podobno od jakiegos czasu dziala tylko dzisiaj ktos sie wygadal na forum. Przez ostatnie pare dni widzialem kilka przypadkow wbicia +9.

LinC

ludzie to maja leb... serv wstaje a ci juz wiedza jaki exploit i jak go uzywac  hahaha hahaha