Kolorystyka.

Zaczęty przez Sarez, Lipiec 18, 2009, 11:01:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sarez

Hej. Włączyłem dziś komputer , i coś się stało z kolorystyką - nie ma potrzeby tego wyjaśniać. Już formatowałem komputer.

Tak się sytuacja przedstawia :

Sterowniki karty graficznej są zainstalowane.
A ja , tak system pierdolę , że nawet nie chce mi się go "rozpierdalać"

Kazuya

o co chodzi bo nic nie widzę na tym screenie?:P
rpg x5 [gh85]

Sarez

U ciebie wszystko wporzo ? ... Więc to pewnie monitor.

Tak czy siak, monitor generuje tylko żółty , niebieski czarny i biały. Wszystkie kolory zmieniły się na jaśniejsze - np. Niebieski pasek startu na fioletowy , a button "Start" na oliwkowy.

Tyr

Wygląd -> okna i przyciski?
Lineage 2 Classic EU

Sarez

Pasek z nazwą - też fioletowy. Zamiast czerwonego X jest bardzo ciemno-czerwony a minimalizuj i maximilizuj są fioletowe.

Po zmianie kolorów w monitorze , pozostaje to samo , ale... hm... jakby jaśniejsze , ciemniejsze.

PS. Po zrobieniu testu jakimś programem , wyszło na to że nie ma w ogóle "solidnego czerwonego", a zamiast zielonego jest żółtawy.

Kazuya

trzeba było nie przykładać magnes do monitora;d
rpg x5 [gh85]

Nervoson

mialem tak raz i na 100% nikt magnesu nie przykladal do monitora. A naprawilem to w nastepujacy sposob walisz go od gory/boku w monitor i dajesz taka opcje rozmagnesowanie.

Sarez

Żadnego magnesu nie przykładałem :d. A opcji "rozmagnesowanie" nie mam.... Mój monitor to BENQ FP71G+

MastJedi

Cytat: Sarez w Lipiec 18, 2009, 11:35:07 PM
U ciebie wszystko wporzo ? ... Więc to pewnie monitor.

Tak czy siak, monitor generuje tylko żółty , niebieski czarny i biały. Wszystkie kolory zmieniły się na jaśniejsze - np. Niebieski pasek startu na fioletowy , a button "Start" na oliwkowy.
A moim ekranie Twój screenshot jest OK. A więc monitor Ci sfixował :D
Do wymiany.
Albo popraw wtyczkę z kablem sygnałowym od monitora w kompie. I sprawdź, czy wszystkie bolce są tej samej wysokości :D

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Sarez

Napisałeś tego posta na siłę... nawet nie wiesz jak te bolce się nazwają :P. To piny... Tak czy siak domyśiłem się problemu , okazało się że to kabelek :). Anyway dzięki wszystkim za dobre chęci  :)