Grzeie grać? Nowi gracze.

Zaczęty przez zlasu, Sierpień 13, 2009, 12:54:20 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

zlasu

Witam

Jestem graczem prywatnych serwerów. Po kolejnym zgonie serwera na którym grałem mam dość. Chcę spróbować gry na serwerze oficjalnym. Teraz pytanie co polecacie czy serwer EU czy RU?

Jeszcze gry na RU nie udało mi się uruchomić mam pewne problemy a klient EU się jeszcze ściąga.

Każdy czyta fora itp/itd. Słyszy ze na EU są same boty, ze na RU się bez rosyjskiego nie dogadasz jak to mówią gracze "śmierdzi cyrlicą". To prawda że na EU bez kilkumiesięcznego gridu się nie pobawisz bo każdy kogo spotkasz to bot (nie wiem czy mam zdrowie poświęcić 2 miesiące by się przekonać)? Z 2 strony z zerową znajomością rosyjskiego mam po co iść na RU?

Jak doradzacie EU czy RU?

RenifeRx

Wiadomo że jako gracze l2.ru będziemy Ci polecać Rutaila ale spróbuję Ci wytłumaczyć dlaczego.
Co to retaila nie muszę mówić, boty, radary, controle i inne bajery które psują rozgrywkę, do tego mała populacja tych serwerów. Jak i lagi ostatnimi czasy.
Na rutailu możesz mieć problem z rosyjskim tym bardziej teraz kiedy zangielszczenie przeżywa kryzys i najnormalniej w świecie nie działa. Każdy z nas czuł małe zniesmaczenie na początku jednak po tygodniu rozróżniasz litery, znasz teleporty na pamięć a reszta interface'u jest dla Ciebie znajoma z poprzednich serwerów w takim stopniu że niemal klikasz "na pamięć". Co do samego rutaila to gra się bardzo fajnie, serwer pada raz na 2 tygodnie(?) we wtorki, lagów nie doświadczyłem nawet na największych siege czy na territory war gdzie zaangażowane jest 90% serwera. Zero botów, radarów i innych świństw. Co do rosjan to są cholernie zgrani w przeciwieństwie do polaków i jak zaczepisz jednego, najczęściej przychodzą z kilkoma znajomymi ale i to da się znieść. Moim zdaniem Rutail jest idealnym serwerem i nigdzie nie doświadczysz tak prawdziwego L2 jak tutaj. Nie wyobrażam sobie przejścia teraz na priva czy retaila.
Orzeł moje godło, Reni moja godność.

kabulek

Dokładnie.
Grałem z 5 lat na różnych privach i poza 2 wyjątkami sam syf. Pograłem lekko ponad tydzień na rutailu i przebija wszystkie servy na ktorych grałem wcześniej. Jeśli chodzi o cyrylice to fakt kto nie zna może mieć problem ale z takimi rzeczami jak sklepiki i nazwy matsów czy dogadywanie się z rosjanami. Z drugiej strony wszystkie polskie klany mają otwartą rekrutację tak więc kontakt z rosjanami jest praktycznie zerowy. Reszta rzeczy takich jak skille, teleporty, itemy po tylu latach gry znana na pamięć, może być nawet po chińsku i wszędzie poznasz dc seta czy bronie. Bariera językowa skutecznie blokuje wszelkie dramy, płacze wyzwiska itp.

Jedynym minusem tego serwera wg mnie jest wrogość największych (jedynych liczących się) polskich klanów. Specyfika tego serwera powinna naturalnie sprzyjać sojuszom narodowościowym i ułatwiać dogadywanie się wśród swojaków. Niestety nasza polska mentalność oczywiście nie daje szans na zawarcie porządnego polskiego alliancu. Jedni grają bez ally, drudzy w jakimś marnym słabym ally które nie istnieje na tle serwera. Ale może za jakiś czas to się zmieni, ludzie powbijają 80 to może zmądrzeją :P. W końcu wypadałoby żeby jeden zamek należał do polaków. Nic by bardziej nie wkurzało rusków jak aden w rękach polaków na rosyjskim offie ;) (tak tak wiem fantazjuję :P )

Off EU mnie kompletnie nie interesuje. Jakkolwiek expienie po jakimś czasie jest mega wkurzające jest to część gry której nie da się pominąć. Jak to Renii napisał - prawdziwe L2 (oprócz nabijania fragów to także godziny dropienia potrzebnych rzeczy, biegania w pt za mobami, budowanie jakiejs tam więzi pomiędzy klanowiczami podczas wspólnego koksu) Łatwiej wystawić bota i cieszyć michę że nabija za nas levele ale wg mnie równie dobrze można kupić postać na ebayu czy iść na high rate. Różnicy nie widzę. Gram w l2 for fun, takie rzeczy jak botowanie, scam, czy okradanie ludzi zostawiam dla innych. Podobno także na rutailu jest możliwość ustawienia bota ale ludzie pilnują takich delikwentów, jeśli nie znajdziesz spota na odludziu to doniosą gdzie trzeba i banik.
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

RenifeRx

Samo odpalenie jakiegoś bota po najnowszym udpate jest nie lada wyczynem a znalezienie spota na odludziu przy tak zaludnionym serwerze graniczy z cudem ;) przynajmniej na wyższych lvlach ;) Nie sugeruj się wypowiedziami tych którzy odpalili bota na 20 lvlu i myślą że będzie tak do końca :) Lista banów rośnie w zastraszającym tempie.

Materid

RuOff

+ darmowy
+ najnowsze pliki / update / orginalny soft
+ niski exp
+ jest tak jak sobie tego koreancy wymyslili tworzac gry
+ nie ma udziwnien
+ znajdziesz wiecej pomocy na forach poniewaz jest uznany za oficjalny i fora ktore graczy priva banuja graczy RuOffa nie
+ duzo fajnych ludzi i idzie sie dogadac
+ Fajna Gra (pvp itd) zaczyna sie juz na LOW LVL

- jezyk rosyjski
- wciaz mala liczba polakow (nie mowie tylko o Lancerze lecz o całosci)
- mała liczba graczy z innych krajow (poza rosjanami) [mam na mysli ukraincow itd]
- rosjanie czesto podkładaja polakom kłody pod nogi
- rosyjskie community
- odnosnie Lancera to jedna wielka drama i kłótnia (wlasciwie nie wiem po co i o co IMO bez sensu) miedzy 2 polskimi klanami LR i NEMEZIS
- MoneyShop
- Boty zdazaja sie lecz zadko ale sa

Retail

+ najnowsze pliki / update / orginalny soft
+ niski exp
+ jest tak jak sobie tego koreancy wymyslili tworzac gry
+ nie ma udziwnien
+ znajdziesz wiecej pomocy na forach poniewaz jest uznany za oficjalny i fora ktore graczy priva banuja graczy RuOffa nie
+ duzo fajnych ludzi i idzie sie dogadac
+ dobre community
+ duzo innych narodowosci miesza sie to wszystko bardzo fajnie

- boty
- długo juz stoi
- PŁATNY
- zeby dorównać innym musisz spedzic sporo czasu w grze
- prawdziwa gra zaczyna sie dopiero na HIGH LVL

http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

RenifeRx

Mnie dla przykładu stać a zrezygnowałem z offa dla ruoffa i nie żałuje. Jak już mówiłem,prawdziwi ludzie, brak botów, radarów i innych świństw oraz ogromna ilość ludzi sprawia że w końcu mogę grać w l2 taki jakim sobie zawsze wyobrażałem :)

netheril

Cytat: RenifeRx w Sierpień 13, 2009, 06:48:13 PM
Mnie dla przykładu stać a zrezygnowałem z offa dla ruoffa i nie żałuje. Jak już mówiłem,prawdziwi ludzie, brak botów, radarów i innych świństw oraz ogromna ilość ludzi sprawia że w końcu mogę grać w l2 taki jakim sobie zawsze wyobrażałem :)
mam dokladnie to samo ^_^; czasem tylko doluje to ze 90% serwa to ruski i zawsze jak wpitol zbiora to przychodza w 3x wiecej osob ;<
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

RenifeRx

Tirius

Cytat: netheril w Sierpień 13, 2009, 07:00:15 PM
mam dokladnie to samo ^_^; czasem tylko doluje to ze 90% serwa to ruski i zawsze jak wpitol zbiora to przychodza w 3x wiecej osob ;<

Na serwach polaczkowo pl też tak było.

Ogólnie to ta cyrylica przeszkadza w interfejsie, don't care o rusków, jeżeli gram w polskim klanie.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Materid

Cytat: Tirius w Sierpień 13, 2009, 07:36:14 PM
Cytat: netheril w Sierpień 13, 2009, 07:00:15 PM

Na serwach polaczkowo pl też tak było.

Ogólnie to ta cyrylica przeszkadza w interfejsie, don't care o rusków, jeżeli gram w polskim klanie.

Nie na kazdym podserwerze jest Polski klan a niektorzy moga grac nie tylko na Lancerze i tu sie zaczynaja schody
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

zlasu

Dzięki za wypowiedzi.

Grę uruchomiłem u kolegi. Rzeczywiście ruski jest przytłaczający. Ludzi jest maaaasa, nigdy czegoś takiego nie widziałem. Tutaj jest co robić i na niskich levelach! Cały czas ktoś się flaguje, biłem się o moba do zrobienia questa (i to jakiegoś tam pobocznego questa).

Problemem rzeczywiście jest rosyjski, przynajmniej dla mnie. Z teleportami nie mam problemów znam mapę dobrze, patrze jak się nazywa miasto i szukam tego. Zaczołem questy na 10-15-18 lvl ale to już nie tak łatwo jak się nie zna rosyjskiego, chyba poszukam opisu w sieci.

Dam sobie szanse przyzwyczajenia się do rosyjskiego, masa ludzi na razie to wynagradza. Do zobaczenia na szlaku i mam nadzieje w party niedługo.

Tirius

Ponadto, zapraszam do któregoś z polskich klanów, ew, akademia LR czy Nemezis , na pewno któryś z tych Ci pomoże.

zlasu

Itherus

Pierwszy post na tym forum bez wspolnych wyzwisk.

Gartuluje.

Polecam serdecznie Ruoffa, tego nie mozna porównać z żadnym prv serwerem.

bylyforumowicz

Cytat: kabulek w Sierpień 13, 2009, 02:52:26 PM

Off EU mnie kompletnie nie interesuje. Jakkolwiek expienie po jakimś czasie jest mega wkurzające jest to część gry której nie da się pominąć. Jak to Renii napisał - prawdziwe L2 (oprócz nabijania fragów to także godziny dropienia potrzebnych rzeczy, biegania w pt za mobami, budowanie jakiejs tam więzi pomiędzy klanowiczami podczas wspólnego koksu) Łatwiej wystawić bota i cieszyć michę że nabija za nas levele ale wg mnie równie dobrze można kupić postać na ebayu czy iść na high rate. Różnicy nie widzę. Gram w l2 for fun, takie rzeczy jak botowanie, scam, czy okradanie ludzi zostawiam dla innych. Podobno także na rutailu jest możliwość ustawienia bota ale ludzie pilnują takich delikwentów, jeśli nie znajdziesz spota na odludziu to doniosą gdzie trzeba i banik.

Bwahahahaha lol, tylu bzdur dawno nie widzialem.

Jesli myslicie, ze postawienie bota to kwestia 15 minut i mozna przez reszte dnia lezec do gory brzuchem to grubo sie mylicie. Jesli chce sie cos znaczyc na serwerze, to stety, niestety trzeba na swojej postaci siedziec przez wiekszosc czasu kiedy expi, bot zdecydowanie ulatwia niektore sprawy, np w przypadku kiedy w klanie nie ma zadnego wolnego RR, albo expia gdzies albo sa afk, mimo iz masz 8 osob to na expa nie pojdziesz, tak samo jak nie ma BD, SWSa, buffera itd. Bot bardzo to ulatwia, mozna miec jakas bostac na boxie i mozna juz isc cos skrobac. Najwiekszym problemem w robieniu pt jest wlasnie brak jakiegos supportu.

Propos nawiazywania znajomosci, to jest smiech na sali, najbardziej przeszkadza w tym obecnosc ruskiego community jesli sie nie gada po rosyjsku. Z 80% Rosjan nie da sie rozmawiac po angielsku, bardzo niechetnie biora Cie do pt i w ogole podchodza do Ciebie jako osobnika gorszej kategorii. Na EU serwerach jest duzo takiego buractwa (widze to po swoim klanie), na ru offie- przypuszczalnie jeszcze wiecej. Mi sie bardzo dobrze nawiazuje znajomosci z osobami, ktore mowia po angielsku, wszystko zalezy od czlowieka a nie od sposobu expienia. Tak czy siak trzeba z innymi ludzmi w klanie zyc, wspolpracowac. Wspolne klikanie f1 w niczym nie pomoze.

netheril

Cytat: bylyforumowicz w Sierpień 14, 2009, 12:27:41 PM
Cytat: kabulek w Sierpień 13, 2009, 02:52:26 PM

Bwahahahaha lol, tylu bzdur dawno nie widzialem.

Jesli myslicie, ze postawienie bota to kwestia 15 minut i mozna przez reszte dnia lezec do gory brzuchem to grubo sie mylicie. Jesli chce sie cos znaczyc na serwerze, to stety, niestety trzeba na swojej postaci siedziec przez wiekszosc czasu kiedy expi, bot zdecydowanie ulatwia niektore sprawy, np w przypadku kiedy w klanie nie ma zadnego wolnego RR, albo expia gdzies albo sa afk, mimo iz masz 8 osob to na expa nie pojdziesz, tak samo jak nie ma BD, SWSa, buffera itd. Bot bardzo to ulatwia, mozna miec jakas bostac na boxie i mozna juz isc cos skrobac. Najwiekszym problemem w robieniu pt jest wlasnie brak jakiegos supportu.

Propos nawiazywania znajomosci, to jest smiech na sali, najbardziej przeszkadza w tym obecnosc ruskiego community jesli sie nie gada po rosyjsku. Z 80% Rosjan nie da sie rozmawiac po angielsku, bardzo niechetnie biora Cie do pt i w ogole podchodza do Ciebie jako osobnika gorszej kategorii. Na EU serwerach jest duzo takiego buractwa (widze to po swoim klanie), na ru offie- przypuszczalnie jeszcze wiecej. Mi sie bardzo dobrze nawiazuje znajomosci z osobami, ktore mowia po angielsku, wszystko zalezy od czlowieka a nie od sposobu expienia. Tak czy siak trzeba z innymi ludzmi w klanie zyc, wspolpracowac. Wspolne klikanie f1 w niczym nie pomoze.

widze ze shiverr dalej kpi z czegos o czym niema w ogóle pojecia (jak na supreme, prawda liderze? ;>) ja jakos niemam problemu dogadania sie z wiekszoscia ruskich mimo ze nie latam w ich jezyku chociaz czasem zdarzaja sie tacy jak pisales :)
Klotnie na forach internetowych sa jak zawody w zakladzie psychiatrycznym... Czy wygrasz czy przegrasz to i tak jestes pojebany...

kabulek

kiedy w klanie nie ma zadnego wolnego RR, albo expia gdzies albo sa afk, mimo iz masz 8 osob to na expa nie pojdziesz, tak samo jak nie ma BD, SWSa, buffera itd. Bot bardzo to ulatwia, mozna miec jakas bostac na boxie i mozna juz isc cos skrobac. Najwiekszym problemem w robieniu pt jest wlasnie brak jakiegos supportu.

ale masz doświadczenia, powodzenia.

Propos nawiazywania znajomosci, to jest smiech na sali

Jak siedzisz przez 8 godzin bez słowa i klikasz jak bot to fakt śmiech. Mam sporo znajomych poznanych przez L2. Zlot klanowy czy "wyskoczenie na flaszkę bo akurat jestem w twoim mieście" widzę jest ci obce. O komunikatorach głosowych pewnie też nie słyszałeś. No cóż exp bez gadania na vencie też może być fajny...podobno...

eot. no flame.
L2C EU wannabe?
A chuuu, nic nie chce sprzedać :)))

bylyforumowicz

Mam doswiadczenia, po prostu wiem jak wyglada pve na 80+, na 5x mozna efektywnie farmic na herbach, wiec pozdro z twoim 5x necro. Poza tym po raz kolejny dajesz popis swojej ignoracnji, u mnie na vencie ktos odzywa sie srednio co 5 sekund. Niemilosierne ograniczenie.

DonK.

Cytat: zlasu w Sierpień 13, 2009, 12:54:20 PM

Każdy czyta fora itp/itd. Słyszy ze na EU są same boty, ze na RU się bez rosyjskiego nie dogadasz jak to mówią gracze "śmierdzi cyrlicą". To prawda że na EU bez kilkumiesięcznego gridu się nie pobawisz bo każdy kogo spotkasz to bot (nie wiem czy mam zdrowie poświęcić 2 miesiące by się przekonać)? Z 2 strony z zerową znajomością rosyjskiego mam po co iść na RU?

Jak doradzacie EU czy RU?

jedyne co umiem napisac po (chyba)rusku to ja je_biut tiebiu w sr_aku, mimo to nie mam zadnych problemow zeby sie z nimi dogadac, oczywiscie pelno takich co na english pls odpisza 10 sekwencji po rusku ale coz nie z kazdym trzeba gadac :) wiekszym problemem jest chwilowy brak zangielszczenia ale nad tym pare osob pracuje, co do botow nie sa tu zadnym problemem, bot button + lista banow + caly czas grzebanie przy zabezpieczeniach(wlasnie dzieki temu nie dziala poprzednie zangielszczenie) sprawuja sie bardzo dobrze
tak dlugi post bez flame, co to K ma byc? :oops:
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Madith

Imo nie wierze, ze nie ma zadnego dzialajacego radaru/cp spamu na RuOffie.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

netheril

Cytat: mdh w Sierpień 14, 2009, 07:53:12 PM

Imo nie wierze, ze nie ma zadnego dzialajacego radaru/cp spamu na RuOffie.

radar mysle ze by sie jakis znalazl a spam cp potek to mozesz sobie nawet na myszce ustawic jak masz dobra ><

Tirius

Kwestia radaru jest taka, czy długo pochodzi, jak zangielszczenie , tudzież bot.

DonK.

Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Madith

Troche gralem :)

Ruscy zawsze cos wymysla, zeby miec przewage nad reszta. Imo i tak wymysla taki radar zeby dzialal :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

zlasu

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, pograłem trochę. Niestety język rosyjsku jest nie do przełknięcia. Nie daje rady robić questów. Sprawdziłem też serwer EU-off ale tam też nie da się grać. Na Ru-off każdy lvl ma coś do roboty (pvp już nabijam od 8lvl, super) tam wszytko ładnie pięknie po angilelsku ale gra zaczyna się od 60+.

Napisałem sobie zangielszczenie to problemem był GG który rozłączał mnie po 15 minutach. Przerobiłem GG by akceptował nowe pliki to problemem jest serwer który daje bana po 1-1.5 godzinie grania. Ze zangielszczeniem byłby to najlepszy serwer jaki widziałem, niestety za bardzo mnie te wszystkie krzaczki odrzucają. Zangielszczenie może kiedyś powstanie ale będzie problem po każdym update. EU-off z kolei wydaję się być martwy dla poziomów poniżej 60.

Wniosek:
Znasz rosyjski idź na RU-off. Nie znasz, to jesteś znowu takim błąkającym się żuczkiem jak ja. Zostają tylko prywatne serwery które padają i podnoszą się jak muchy, smutne ale prawdziwe :-(.

Pozdrawiam all i życzę udanej gry.