pytanie o RB Tiat

Zaczęty przez ctxme2, Sierpień 18, 2009, 12:57:25 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arimas

Stuna... to możesz sobie wsadzić, rzuca się celki, w ustalonej kolejności kiedy tiat ma pół hp i zaczyna się wydzierać (taki napis na środku ekranu  :afro: )

EE/SE/Bish musi cały czas mana burnować tiata od początku do końca

To jest tak niewiarygodnie proste, nie da się skrewić dopóki któryś z bishopów nie zamuli z celką na czas, nie będą mana burnować czy ktoś nie ogranie portali

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

głównie o portale chodzi, bo tiata to i lol s80 party pocisnie (dlugo bo dlugo, ale deska to tylko opcja a nie koniecznosc, kwestia czy cchemy go bic chwile, czy 30 min ; p ), ale z tego co wiem, to najwiecej osob ma problem z ogarnieciem portali.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

coshoo

Cytat: Arimas w Wrzesień 21, 2010, 11:48:43 PM
Stuna... to możesz sobie wsadzić...
EE/SE/Bish musi cały czas mana burnować tiata od początku do końca.

Stun się ogarnia jak jest dobry tank z epikami, oczywiście celestialem dużo łatwiej zablokować leczenie. Nigdy nie manaburnowaliśmy tiata bo padał tak szybko że szkoda było marnować na to czasu.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Arimas

Cytat: coshoo w Wrzesień 22, 2010, 11:51:04 AM

Stun się ogarnia jak jest dobry tank z epikami, oczywiście celestialem dużo łatwiej zablokować leczenie. Nigdy nie manaburnowaliśmy tiata bo padał tak szybko że szkoda było marnować na to czasu.
Pozwól, że zapytam: priv czy off?
chyba, że wpadaliście całym zergiem desek na limitach ;D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

Alarion

cosho jest z ofa z długim stażem...

Cat Drama Maker

coshoo

Cytat: Arimas w Wrzesień 22, 2010, 03:31:57 PM
Cytat: coshoo w Wrzesień 22, 2010, 11:51:04 AM

Pozwól, że zapytam: priv czy off?
chyba, że wpadaliście całym zergiem desek na limitach ;D

Nazwę serwera masz w mojej sygnaturze. Było główne party z przynajmniej 2 destro + tank. Po 50% leciał Day of doom, dodawało się na chwile warlocka dla buffa, destro na frenzy i Tiat padał w 1 resong. Tak to w skrócie kiedyś robiłem z klanem. A tak przy okazji dalej działa ten sposób z robieniem soe przed końcem Tiata i nie zaliczeniem instancji? Ktoś w ogóle stosował tą taktykę ostatnio?

Arimas

Cytat: Alarion w Wrzesień 22, 2010, 04:01:19 PM
cosho jest z ofa z długim stażem...
No nie wiedziałem dlatego pytam? trochę mnie to po prostu zdziwiło.

Cytat: coshoo w Wrzesień 22, 2010, 05:54:09 PM
Nazwę serwera masz w mojej sygnaturze. Było główne party z przynajmniej 2 destro + tank. Po 50% leciał Day of doom, dodawało się na chwile warlocka dla buffa, destro na frenzy i Tiat padał w 1 resong. Tak to w skrócie kiedyś robiłem z klanem. A tak przy okazji dalej działa ten sposób z robieniem soe przed końcem Tiata i nie zaliczeniem instancji? Ktoś w ogóle stosował tą taktykę ostatnio?
Nie zawsze można mieć taki party jakby się chciało  :(
W sumie to interesujący sposób na tiata ;D

Co do soe to nie wiem, a co z dropem i w ogóle któreś party musi dobić chyba nie?

coshoo

Cytat: Arimas w Wrzesień 22, 2010, 06:36:39 PM
Co do soe to nie wiem, a co z dropem i w ogóle któreś party musi dobić chyba nie?

Przy małej ilości hp główne party destro zostawało, reszta robiła soe i następnego dnia mogli ponownie włazić.

Alarion

niestety nie. W momencie uderzenia tiata chyba, zalicza inste wszystkim, bez względu na to, czy go zabijesz czy nie.

Cat Drama Maker

coshoo

Cytat: Alarion w Wrzesień 22, 2010, 07:53:41 PM
niestety nie. W momencie uderzenia tiata chyba, zalicza inste wszystkim, bez względu na to, czy go zabijesz czy nie.

Czyli w końcu jest normalnie :P

x3nomorph

Cytat: Alarion w Wrzesień 22, 2010, 07:53:41 PM

Moze to ktos potwierdzic?
new future.

Alarion

nawet wcześniej. Nie wiem tylko czy od samego wejścia na tiata, czy chwilę później, ale wcześniej niż od uderzenia.

Cat Drama Maker

HellSign

5 Party :
1x Deska Party
1x Archer Party
3x Mage  Party

S weapons +150 Attri, sety S Attri.

najciężej jest koło kryształów i bram, ogólnie da radę do końca dojść, ale bez takiego PT zbitego na frenzy + Fusion skille (Banki) + AoE Mage nie przedostaniecie sie przez ostatni room.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

MastJedi

A my to od zawsze robimy takim składem:

party 1
1. tank (for boss) -
2. SD -
3. SWM -
4. Buffer -
5. Cardinal -
6. SE/EE -
7. Titan -
8. Titan -
9. Titan -

party2

1. tank/hvy DD -
2. SD -
3. SWM -
4. Buffer -
5. Cardinal -
6. SE/EE -
7. DD -
8. ST -
9. DD -

party 3

1. tank -
2. SD -
3. SWM -
4. Buffer -
5. Cardinal -
6. SE/EE -
7. DD -
8. DD -
9. DD -

party 4

1. tank/hvy DD -
2. SD -
3. SWM -
4. Buffer -
5. Cardinal -
6. SE/EE -
7. DD -
8. DD -
9. DD -

party 5 - członkowie klanu z ally

Na forum tylko się ludzie wpisują i jazda :)

Cytat: HellSign w Grudzień 16, 2010, 03:10:16 AM
najciężej jest koło kryształów i bram, ogólnie da radę do końca dojść, ale bez takiego PT zbitego na frenzy + Fusion skille (Banki) + AoE Mage nie przedostaniecie sie przez ostatni room.
że co? toż dojście do Tiata to bułka z masłem. Jak tam macie problem, to jak wam wychodzi Tiat? My po dojściu do głównej sali z kryształem, tam gdzie są 3 wyjścia rozdzielamy raid, 2 party "robią" jeden korytarz, 3 pozostałe drugi. Po zniszczeniu kryształów i powrocie do pokoju wszyscy razem idziemy korytarzem do Tiata. Przed samym pokojem Tiata chwila przerwy na mp regen i dalej.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

coshoo

Cytat: HellSign w Grudzień 16, 2010, 03:10:16 AM
5 Party :
1x Deska Party
1x Archer Party
3x Mage  Party

Na Tiacie tak naprawdę potrzebny jest tylko 1 nuker, necro z DoD.

Alarion

a my ostatnio w 3 melee party i też się dało ; p

Trwało to co prawda godzinę z hakiem lekkim, ale kto mówi, że ma być 5 PT?

Cat Drama Maker

Drah

My ostatnio w Fame robiliśmy 45 minut, dwie ciekawostki które 1 raz widziałem ( a biłem wcześniej tiata tylko w OC )
- Zabijali tylko kryształy przy bramie nie biliśmy w ogóle mobów tam.
- Nie zabijaliśmy portali dostaliśmy opieprz że to zrobiliśmy jak w OC...

Generalnie sam tiat trwał 3 x disco przed celkami 2 x disco po celkach...

MastJedi

Cytat: coshoo w Grudzień 16, 2010, 09:17:20 AM

Na Tiacie tak naprawdę potrzebny jest tylko 1 nuker, necro z DoD.
Dokładnie :) Specjalnie pod Tiata Liska zrobiła subę - necrusa :)
A i jeszcze wracając do samego rajdu - wybijamy wszystko po drodze, kryształów nie ruszamy dopóki lata jakiś mob po sali, nie ruszamy najbliższymi żołnierzami Tiata - Ci latają za tankiem i root, sleep, whathever; nigdy nie mana burnujemy Tiata i jedziemy na stunach + celki + debufy.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

ViveN

My dzis bilismy tiata 4 pt (40+os) i sam boss poległ w max 5 min, myslałem ze bedzie troche trudniej. :P

jac0l

Cytat: ViveN w Styczeń 06, 2011, 12:17:33 AM
My dzis bilismy tiata 4 pt (40+os) i sam boss poległ w max 5 min, myslałem ze bedzie troche trudniej. :P
4ptx9 is not 40+ bro
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

ViveN

5 pt zapomniałem ze ally jeszcze miało pt...