Witaj
Gość

Wątek: Guild Wars 2  (Przeczytany 88262 razy)

• Pochwał: 1

Odp: Guild Wars 2
« Odpowiedź #175 dnia: Lipiec 20, 2012, 09:52:03 pm »
pare postów wyżej

This Beta Weekend Event begins Friday, July 20, at noon PDT (GMT -7) and ends Sunday, July 22, at 11:59 p.m. PDT (GMT -7).
Franc/TooHotForYou

• Pochwał: 7

• Over-LoL-E.D.
« Odpowiedź #176 dnia: Lipiec 20, 2012, 10:17:38 pm »
jak ktoś znajdzie jeszcze zbędnego keya to przyjmę :)
想うだけでは叶わないけど、想わなければ始まらない。

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 20, 2012, 10:20:17 pm »
ja również :D

« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 21, 2012, 12:41:38 am »
Gra jak gra, dla mnie to połączenie gry single player z mmo. Jako gra wcale zła nie jest, mimo że napewno nie dostarczy zabawy przez tyle lat co wow czy l2, to jednak po tym co już widziałem przez 3 beta weekendy to jest kawał dobrej roboty z całą masą bardzo dobrych pomysłów (które bedą napewno rozwijane gdyż Arena Net juz udowodniła że bierze sobie do serca sugestie graczy), które są niewątpliwie nowością na rynku gier mmo, który mimo że coraz wiekszy to powiela cały czas te same schematy przez co nie ma żadnej nowej produkcji która  mogła by na dłużej przykuć uwage. Gra w sam raz dla kogoś komu znudziło się farmienie całymi dniamy tego samego albo z jakiś przyczyn nie ma na to czasu, a w gw2 można sie świetnie bawić poświęcając jej tą godzine czy dwie raz na kilka dni.
Plus nalerzy się również optymalizacji, gra już smiga ładnie na sprzęcie z przed 3-4 lat, a do startu zapowiedzieli już ze jeszcze nad tym bedą pracować.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2012, 12:50:17 am wysłana przez Grande »

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #179 dnia: Lipiec 21, 2012, 11:37:29 am »
Moze mi ktos napisac mniej wiecej jak sie zapisac na battlegroundy albo WvW?

« Odpowiedź #180 dnia: Lipiec 21, 2012, 11:49:50 am »
Witajcie, ma ktoś jeszcze jeden klucz, lub pomysł aby go zdobyć? :D
dzieki

« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 21, 2012, 11:51:44 am »
na structured pvp wchodzisz przez klawisz H potem zakladke PvP (tam na lewo te 2 miecze) klikasz go to heart of the mists i jeszcze raz w to samo miejsce, a na wvwvw to przez klawisz B klikasz na samej gorze go to wvwvw czy jakos tak

« Odpowiedź #182 dnia: Lipiec 21, 2012, 12:23:01 pm »
Dobra kliknalem H przeteleportowalem sie do Mists, ale do kogo mam zagadac, zeby isc sie "tluc"? Tak samo w WvW?

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #183 dnia: Lipiec 21, 2012, 12:36:24 pm »
Trafiles teraz na "tutorial" , kazde konto musi go przejsc raz , jesli wejdziesz na szczyt schodow ktore sa po przeciwnej stronie od punktu w ktorym sie pojawiles to znajdzesz npc-a ktory przeniesie cie do wlasciwej lokacji gdzie juz powinienes sobie dac rade.

Btw ja siedze na Desolation

« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 21, 2012, 12:48:28 pm »
Trafiles teraz na "tutorial" , kazde konto musi go przejsc raz , jesli wejdziesz na szczyt schodow ktore sa po przeciwnej stronie od punktu w ktorym sie pojawiles to znajdzesz npc-a ktory przeniesie cie do wlasciwej lokacji gdzie juz powinienes sobie dac rade.

Btw ja siedze na Desolation
Dobra troche zle to sformuowalem, dlaczego jak jest ten PvP browser to jak klikam join game nic sie nie dzieje?
edit:
Nvm juz ogarniam.
Pogralem troche na tych bg i szczerze mowiac to brainless spamowalem skille, ekranem krecilem jak porabany, a fragow zbieralem sporo.
Poki co srednio mi sie ta gra podoba, typowy target system z tego co widze.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2012, 01:13:51 pm wysłana przez seken »

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #185 dnia: Lipiec 21, 2012, 01:14:41 pm »
Ma ktoś keya :< ?
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #186 dnia: Lipiec 21, 2012, 02:09:53 pm »
Sebal jak chcesz mogę dać Ci moje konto, mi ta gra nie przypadłą wgl do gustu. Nawet mi się na Becie nie chce siedzieć.
Albo po prostu tej gry nie rozumiem ^.-

Byłem na WvW, duże te a lagi w pewnym momeńcie jak dorwały to 5s na skillu xD
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2012, 02:40:30 pm wysłana przez Polopiryn »
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

« Odpowiedź #187 dnia: Lipiec 21, 2012, 11:27:34 pm »
L2 nie przebije to prawda, ale póki jakaś ekipa nie zrobi z L2 porządnie działającej gry na dzisiejszym sprzęcie to GW2 bije go o dekadę :>  btw. dzisiaj na siege przy core i5 3,7ghz miałem zaledwie 10 fps (przy około 50 graczach na raz), a na instancji frei na full detalach ponad 40, a że mmo to głównie pvp, a nie ma możliwości takowej przy "moim sprzęcie" to pozostaje cieszenie się guild warsem i jego systemem rozgrywki :)
Cytat: skrzydlaty
Jak wykupisz Premium Life u Pana Boga to zwiększy Ci dobe do 30h.
:D :D :D :D

« Odpowiedź #188 dnia: Lipiec 22, 2012, 12:48:48 am »
Ja się strasznie rozczarowałem, twórcy zapowiadali że ta gra wniesie coś nowego, czego do tej pory nie miała żadna gra. Jak dla mnie brak open pvp to fail. A pvp na battlegroundach wygląda ze wszyscy walczą w tych samych itemach a nie w wyfarmionych podczas gry itemach to też jakies nieporozumienie. Instancje nie powiem fajnie wyglądają, ale ja kładę nacisk na engame pvp, a nie na farmę. Boli tez to ze nie ma w grze typowych healerow . Graficznie wygląda bardzo dobrze ale optymalizacja leży, choć jest lepiej niż na wcześniejszej becie. To jest moje osobiste odczucie po becie, ale wiadomo innym gra mogła się spodobać, mnie niestety nie przekonuje.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 01:20:50 am wysłana przez Mauro »

« Odpowiedź #189 dnia: Lipiec 22, 2012, 01:13:05 am »
Ja się strasznie rozczarowałem, twórcy zapowiadali że ta gra wniesie coś nowego, czego do tej pory nie miała żadna gra. Jak dla mnie brak open pvp to fail. A pvp na battlegroundach wygląda ze wszyscy walczą w tych samych itemach a nie w wyfarmionych podczas gry itemach to też jakies nieporozumienie. Instancje nie powiem fajnie wyglądają, ale ja kładę nacisk na engame pvp, a nie na farmę.Graficznie wygląda bardzo dobrze ale optymalizacja leży, choć jest lepiej niż na wcześniejszej becie.
Na WvW walczysz swoim sprzetem jesli sie nie myle.

• Pochwał: 13

• Travian Games ;]
« Odpowiedź #190 dnia: Lipiec 22, 2012, 01:36:21 am »
Mnie ta gra jednak nie rusza, przyznaję fajnie to wszystko wygląda, ale zawsze będzie ale :P.

Optymalizacja gdzieś leży, grafa nie wytrzymuje full detali z wyłączonymi cieniami i aa. Więc coś nie tak, TERA z tym problemów nie miała. Świat niby wydaje się strasznie duży, a tak naprawdę poszczególne rejony są małe. Eventy pomysł też bardzo fajny, ale jak dla mnie za dużo ich na raz na początku to fajny pomysł by sobie broń wy skillować  czy podbić szybciej lvl. Niby nie trzeba ich robić, ale jednak te nagrody też się przydają. Dla mnie te eventy powinni być 3-4 razy na dzień powiedzmy co 3h i wtedy trudniejsze i z lepszymi nagrodami.
Mapa niby wszystko ładnie, ale jak jakieś miasto ma ileś kondygnacji to nerwicy dostajesz bo ikonki na siebie nachodzą i się gubisz.
Na pewno naprawianie + dla areny za naprawianie bugów, był wczoraj bug z windą u sylvani(chyba), że windą to naprawili po jednym dniu. Niby to wszystko ładnie wygląda, ale jednak grafika TERY byłą ładniejsza :P.
Jednak wielki + za postacie naprawdę, inna broń i zupełnie inny game play. Tutaj jest pomysł bardzo trafiony.
Niby są te WvWvW, ale żeby to było jakieś pasjonujące....... już bardziej pvp w cruma na L2 mnie poruszało ;o

Nie wiem co tam jeszcze napisać, też się nie przekonałem ^.-

Ja się strasznie rozczarowałem, twórcy zapowiadali że ta gra wniesie coś nowego, czego do tej pory nie miała żadna gra.

Bo jest mało nowości, to wszystko to są zlepki z różnych gier WoW, GW1, Ages cośtam..... tylko połączone w jedno.

//btw. Konto oddałem Sebalowi, niech on teraz sobie pogra :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 01:39:27 am wysłana przez Polopiryn »
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #191 dnia: Lipiec 22, 2012, 05:04:34 am »
A mi tam sie podoba. Tere z dysku wywalilem po 1 dniu, a GW2 ma to coś w sobie co lubie w grach i chyba jednak go kupie.

« Odpowiedź #192 dnia: Lipiec 22, 2012, 07:19:12 am »
Dla mnie GW2 ma to do siebie ze jest innowacyjne i tworcze, a w dodatku wprowadza wiele nowych rzeczy jakie chcialbym widziec w lineage2. Samo Lineage2 nie dorasta pod wzgledem jakosciowym do guild warsa 2, dlatego ze jedyna zaleta lineage2 to pvp i nic wiecej, ja nawet klimatu nie czuje grajac w L2, a GW2 to cos nowego. Po za tym brak abonamentu... To zadecydowalo ze gre kupilem, tylko szkoda ze nie ma swietej trojcy tank healer dps, ale i tak dynamika gry jest przednia, a animacje 100 razy lepsze.
Podobaja mi sie miasta w GW2, duze ale za to zryty jest system teleportow bo jestes tam gdzie chcesz w chwile poprzez 1 click myszki. Kampanie tez jakas ta gra ma, a w dodatku opcje dialogowe podczas wykonywania zadan sa zarabiste.
Jest co wymieniac plusy i minusy Gw2 ale i tak to lineage2(GoD) ma wiecej minusow aktualnie niz plusow, bo nie bede porownywac gw2 do aiona czy wowa bo w to nie gram i nie mam zamiaru.

« Odpowiedź #193 dnia: Lipiec 22, 2012, 09:35:36 am »
Polopiryn to że tyle eventów i trwają cały czas to akurat plus dla mnie, zwróć uwage że gdyby były co 3 godziny to znowu by wymuszało się logowanie do gry o poszczególnych godzinach, a gra jest zrobiona w ten sposób aby nie narzucać takich zachowań, logujesz się kiedy chcesz i robisz co chcesz i ile chcesz, a nie kampisz jednego rb tydzien aby q zrobic jak w l2 było dawniej. Ludzie z ArenyNet już pare lat temu powiedzieli że to gra dla ludzi którzy cieszą się z zabawy logując cie co kilka dni, wiedząc że nie bedą odstawać z lvl/sprzętem, a nolify bedą się poprostu nudzić w tej grze i narzekać jaka to ona zła. Co do osób które narzekają że na becie każdy gra w tym samym sprzęcie to dopiero beta co można zdobyć przez 1 dzień. Po 2-3 tyg to się zmieni i zapewniam że dość cięzko będzie spotkać osobe z takim samym wyglądem. A że nie ma klas podzielonych na tank/dps/heal to też innowacja i albo się komuś podoba albo nie.

« Odpowiedź #194 dnia: Lipiec 22, 2012, 10:41:17 am »
Co do sprzetu na pvp to dostaje sie tylko tzw newbie gear , juz vendor rangi 1 moze dac odrobine lepszy sprzet a im wyzsza ranga tym masz dostep do nowych vendorow i lepszego sprzetu.

Mi sie podoba z uwagi na fakt ze nie musze nic farmic zeby zaczac pvp a ja lubie sobie najzwyczajniej z siekiera polatac i potluc innych graczy  :oops:

Co do klas i heali , to jest tak ze kazda klasa ma swojego self heala, chyba kazda klasa ma jakies skile ktore bufuja innych w poblizu i chyba kazda klasa ma conajmniej jednego jak nie wiecej skili ktore moga leczyc innych.

Jak ktos widzial rated battlegroundy w wowie to zrozumie ze jak nie ma healerow to rozgrywka moze byc czasem ciekawsza bo na rated przy dobrych teamach bywa czesto tak ze przez caly mecz nie ginie nawet 1 gracz a bywa tak ze 1 trup powoduje przegrana calej druzyny.

Mi sie podoba i nie zaluje , kupilem gw2 zamiast diablo 3 i to byl strzal w dziesiatke bo diablo bym odstawil na polke po 3 dniach i zmarnowal tylko kase a tak bede mogl sie zalogowac na godzinke lub dwie i dac komus siekiera po nerkach  hahaha

« Odpowiedź #195 dnia: Lipiec 22, 2012, 11:48:38 am »
Zdradzę Wam sekret: osoby, które narzekają na GW2, po prostu go nie znają:noob: Wchodzą do gry, miotają się po tym świecie, nie mając w ogóle pojęcia, o co chodzi. Zamiast wczuć się w klimat, historię postaci, zrozumieć wykonywane przez siebie zadania - oni tłuką wszystko na oślep, biegają bez sensu rodem z L2.
GW2 ma WSZYSTKO, co najlepsze w grach MMO.
Lubisz open PvP? Idziesz na WvW.
Lubisz e-sport? Jazda na sPvP!
Lubisz PvE? Masz do wyboru: osobistą historię postaci, eventy, serca, dungeony
Brak tanków i healerów to DUŻY PLUS, a nie minus
Mała liczba skilli pozwala na balans, to też jest PLUS

Casuale mogą się logować raz na jakiś czas i dobrze się bawić. "No-life'y" też się nie będą nudzić, bo jest mnóstwo osiągnięć, itemków z super wyglądem i innych rzeczy do jarania się przed znajomymi.
Porównywanie L2 do GW2 mija się z celem... L2 nie ma NICZEGO, czego GW2 nie oferuje. Naprawdę. Jedynie wspomnienia powodują, że komuś się może wydawać, że Lineage więcej oferuje czy kiedyś było ciekawsze. Też mam czasem takie wrażenie, a potem włączam tą grę i... NUDA. Pokażcie komuś, kto nigdy nie grał w MMO: GW2 i L2. Jednoznacznie oceni GW2 za dużo ciekawsze od tego drugiego.

Optymalizacja NIE leży. To, że niektórym z Was muli, to jeszcze nie znaczy, że wszystkim. Mi na przykład chodzi idealnie, a nie mam takiego najnowszego komputera - mojej koleżance na tanim lapku też poszło. Po prostu gra ma jeszcze problem z niektórymi sterownikami, ale to się na pewno poprawi...
Na pewno działa lepiej, niż chociażby L2.

Nie wiem tez jak można oceniać np. wielkość świata. Przecież nie zwiedziliście nawet 10% mapy! Zalatuje mi czystym hate'm.

Technicznie grafika w TERA lepsza. Ale artystycznie - ta w TERA była tandetna i nie umywa się do tej artystycznej, dopracowanej z GW2. :) Ale to już kwestia gustu.

WvW jest świetne! Te machiny oblężnicze, możliwość rozbudowywania umocnień... Tylko na początku jest ciężko ogarnąć, no i warto mieć do tego zgraną gildię.

GW2 - mało nowości? Błagam Was. Wymieńcie mi, które MMO miały cechy GW2. Jak zwykle gadanina bez dowodów.

P.S. Jak ktoś mi będzie chciał zarzucić bycie fanboyem, to proszę od razu o jakieś argumenty. Dziękuje.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 11:50:27 am wysłana przez Faeith »

« Odpowiedź #196 dnia: Lipiec 22, 2012, 12:13:01 pm »
Jedyne co mi sie nie podoba to, ze taka walka np. thief vs elementalist potrafi trwac sporo czasu, przy czym powinna sie zakonczyc po 15 sekundach, z tego co widze "papierowe" postaci nie istnieja. Elementalist moze sobie bezkarnie wychodzic do przodu i przezyc mase czasu.

• Pochwał: 18

• <3
« Odpowiedź #197 dnia: Lipiec 22, 2012, 12:47:06 pm »
Muszę czekać aż mi się pobierze gra ;x a co do samej bety, to Ona ma trwać do jutra do ok ~ 9 rano, tak?
Sebal- Life ...

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

« Odpowiedź #198 dnia: Lipiec 22, 2012, 12:59:20 pm »
Beta czasem nie bedzie trwac do dzisiaj 20-21? Ja kupilem orginala Pre-purchase... I bedzie zabawa. Tylko musze w pcku wymienic procesora bo nie udzwiga mi tego i jak jest 20 ludzi to lagi w... Ciekawe na jakim sevie bedzie sie grac w sumie, bo duzo gildii ma zamiar isc.

Właśnie nie wiem do której, jak patrzyłęm na jakiejś stronce to obliczył mi, że 23:59 PDT to 8:55 w poniedziałek.
/Sebal
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2012, 02:02:11 pm wysłana przez Sebal »

« Odpowiedź #199 dnia: Lipiec 22, 2012, 01:05:04 pm »
Seken sporo czasu ? Podales 2 klasy z chyba najwiekszym burstem w grze i walka miedzy nimi moze skonczyc sie po 15 sekundach , oczywiscie pod warunkiem ze nie uzywaja domyslnego buildu jaki sie dostaje na starcie bo praktycznie przy kazdej klasie wszystkie runy w pancerzu, sigile w broniach i traity wymagaja calkowitej wymiany zeby klasa zaczela dzialac tak jak czlowiekowi potrzeba.