matura 2010

Zaczęty przez muchosQQ, Maj 04, 2010, 12:25:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

muchosQQ

I jak tam po polskim? Z tematem lepiej nie moglem trafic, dobrze ze rano nie sluchalem streszczen lalki, wesela itp. :D No to do wtorku spokoj, tylko nauczyc sie tej prezentacji bedzie tragediaaaa.

Lasarus

Powinno być OK, 3 strony lania wody, temat drugi  :P, choć nigdy do końca nie mogę być pewien ;p.

Bled

troche w chuja zrobili ze takie mniej znane lektury dali
ale cieszy brak frazy "odnies sie do calosci utworu" + latwe tematy ogolnie

serdel

Tematy maksymalnie lajtowe, wszystko co trzeba bylo napisac bylo zawarte w podanym fragmencie. Nie wymagały praktycznie zadnej wiedzy od zdającego. A to, ze bedzie wspolczenosci bylo bardzo prawdopodobne, bo w formule nowej matury jeszcze nigdy nie bylo tekstu z tej epoki :)

Ryane

Ja liczylem na Wesele, lecz te tematy tez mi sie podobaly. Spodziewalem sie czegos trudniejszego :D Jutro matematyka i koniec nerwow.

Bled

Cytat: serdel w Maj 04, 2010, 01:38:38 PM
Tematy maksymalnie lajtowe, wszystko co trzeba bylo napisac bylo zawarte w podanym fragmencie. Nie wymagały praktycznie zadnej wiedzy od zdającego. A to, ze bedzie wspolczenosci bylo bardzo prawdopodobne, bo w formule nowej matury jeszcze nigdy nie bylo tekstu z tej epoki :)
mozna bylo sie jebnac na ocenie elmiry w swietoszku

Kamal

Czekam na komentarze z maty :)

wypowiedz kumpli maturzystów: "prosta" or "pochujane to było"

Ryane

mhm jak to mowia sa 3 opcje: zdam dobrze, zdam marnie albo zdam za rok :P

Ale jakos tej matymatyki sie nie boje :D

serdel

Cytat: Bled w Maj 04, 2010, 04:33:50 PM
Cytat: serdel w Maj 04, 2010, 01:38:38 PM
mozna bylo sie -_-'nac na ocenie elmiry w swietoszku

Dlatego rozsądnie wybrałem temat 2 :)

Co do matmy - zobaczymy - chodzą sluchy, ze powinna byc lajtowa, w koncu jestesmy pierwszym rocznikiem z obowiazkowa matma i ministerstwo musi odniesc sukces :)

eSkel

Na rozszerzeniu tez nie byly tragiczne : ) Proza proza proza proza prozaaaa fuck yeah : D
CytatPorównać sposób przedstawienia człowieka w utworze Reja i Olgi Tokarczuk lub porównać konwencję literacką w "Lalce" Prusa i "Sklepach cynamonowych" Schulza

serdel

eSkel Ty tez dopiero mature zdawałes O.o ?

eSkel

90', technikum. A to ci niespodzianka, co ? : )

serdel

A no, myslalem ze troche starszy ode mnie jestes :)

Bled

ja mam jutro 2 matmy :)
na tigerze moze wyrobie, jak nie to zasne czytajac zadanie ;)
moze byc wszystko byle nie:
'całka potrójna dziewiątego stopnia z logarytmu naturalnego granicy sinusa z pierwiastka sześciennego po obszarze omega! '

serdel

Ja w czwartek i sobote po dwa angielskie ....

Bled ty nie jestes czasem z okolic Szczecina?

Bled

Materid

A to jakie dokladnie byly wypracowania?
Jak sie prezentowala pierwsza czesc (testowa)?

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Ryane

Na podstawowej:
1. Na podstawie podanych fragmentów komedii Moliera "Świętoszek" scharakteryzuj głównego bohatera oraz omów postawy Orgona, Kleanta i Elmiry wobec tytułowej postaci
2. Na podstawie podanego fragmentu utworu Hanny Krall "Zdążyć przed Panem Bogiem" przedstaw przemyślenia Marka Edelmana o możliwościach godnego życia w czasach Zagłady i różnych poglądach na temat godnej śmierc

Mi sie podoba to, ze mielismy napisac wypracowanie na podstawie podanego fragmentu :D Czytanie ze zrozumieniem podobnie bylo latwe, ale jutro bedzie najgorsze :(

muchosQQ

Matma jakas taka latwa mi sie wydawala.

serdel

matma lajtowa, calkiem sympatyczne zadania

Cytat: Bled w Maj 04, 2010, 09:52:41 PM
jestes

Wybierasz sie moze na ZUT?

Madith

Cytat: Bled w Maj 04, 2010, 09:11:24 PM
ja mam jutro 2 matmy :)
na tigerze moze wyrobie, jak nie to zasne czytajac zadanie ;)
moze byc wszystko byle nie:
'całka potrójna dziewiątego stopnia z logarytmu naturalnego granicy sinusa z pierwiastka sześciennego po obszarze omega! '

<3 ^^

Eh..dobrze, ze ja to mam za soba juz ^^

Piszcie jak Wam majca poszla :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Ryane

22 pkt na 25  z zamknietych :D

Bardziej polskiego sie boje, bo teraz przeczytalem jak to ma byc i nie jestem pewien czy glownym bohaterem byl Orgon czy Tartuffe ;p

Bled

ZUT budownictwo najprawdopodobniej
ja na matmie zrabalem prawdopodobienstwo tzn nie zauwazylem ze 1 zdarzenie zawarte jest w 2 bo robilem na liczbach a nie na tabelce QQ
-1 w zamknietych , nie ma to jak 28przekatny siedmiokąt ;DDD
a tak to na plus wszystko
swoja droga myslalem ze ta matura bedzie bardzo bardzo latwa zeby ludzie pozdawali a zapodali cos podobnego jak ta probna listopadowa gdzie troche ludzi oblalo
tartuffe jest głownym bohaterem , droga dedukcji , miales polecenie scharakteryzuj glownego bohatera i stosnek wobec niego orgona,kleanta i elmiry  - zostaje tartufffffffffe.
duzy +  dla oke za pisanie 2 matur w 1 dzien , okolo 16godziny rozkminialem po kilka minut przerzucenie jakiegos wyrazenia na druga strone rownania  :)

muchosQQ

To prawda ze na obcym rozszerzonym jest przerwa miedzy czesciami?

bula

Cytat: muchosQQ w Maj 05, 2010, 06:51:42 PM
To prawda ze na obcym rozszerzonym jest przerwa miedzy czesciami?
w tamtym roku tak bylo u,u