L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arrrw

A jak z dualboxem?
Mam nadzieje ze bedzie surowo zabroniony, to w sumie low-mid rate
Dajcie szanse aktywnym supportom! ;P

I czy będą jakies zmiany co do questa na subklase?

Ryane

Bedzie dozwolony. I przestan jeczec o tym, ze support nie bedzie wazny. Ten temat byl walkowany juz wiele razy, bylo mowione, ze dozwolony, wiec raczej tego juz nie zmienia.

ARCYK

Zawsze lepszy aktywny support niż boxowany. A co do zmian w queście na sube to z tego co pamiętam gdzieś na wcześniejszych stronach była wzmianka o zmianie podczas bicia Baiuma. Nie trzeba go będzie dziabnąć tylko podejść do vortexu który zamieni nożyki. Ale nie wiem czy to nadal aktualne czy może coś się zmieniło w tej sprawie?

Gandam

a ja przeczytalem i jestem pod wrazeniem :>> will see

@Seken zdecydowanie potrzebujesz specjalisty :bump:
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

Viz

a po chu dziabac baiuma jak od epiloga wystarczy 30 aniolow ubic . . .

InsOmnia-

Quest jest już zaktualizowany do GE, można wybrać czy trzeba bić baiuma czy jednego z Tribe (nie pamiętam nazwy) na bodajże toi 13.

Co do dualboxów, dozwolone. Jednak tylko dualbox, próba połączenia się 3 klientem z tego samego komputera kończy się auto kickiem już podczas logowania.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

seken

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 04, 2010, 08:57:43 PM
Quest jest już zaktualizowany do GE, można wybrać czy trzeba bić baiuma czy jednego z Tribe (nie pamiętam nazwy) na bodajże toi 13.

Co do dualboxów, dozwolone. Jednak tylko dualbox, próba połączenia się 3 klientem z tego samego komputera kończy się auto kickiem już podczas logowania.
Chodzi Ci o te farbienie 30 szmatek?

InsOmnia-

Właśnie sprawdziłem, tak chodzi o 30 szmatek.

Ryane

Jak dokladnie dziala ten system zwiazany z dualboxem? Ja jestem w dosc duzej sieci i bardzo mozliwe, ze znajomy ma to samo IP zewnetrzne co ja, a tez ma zamiar grac na tym serwerze. Co w takiej sytuacji?

L2CTommy

jako GM, o ile mi wiadomo system rozponaje bardziej szczegolowo IP i te 2 clienty dotycza tylko jednego komputera. tak wiec rozpoznaje lokalne IP dodatkowo z podzialem na ilosc komputerow

InsOmnia-

Nasz LoginServer jest bardzo mocno rozbudowany, podczas podłączania się do serwera, wykonuje tracert podego ip, zapisując również ip lokalne.

Następnie specjalny algorytm sprawdza pule zewnętrznych ip, w przypadku powtórzeń, sprawdza jakie ip wewnętrzne zostały zarejestrowane dla poszczególnych zewnętrznych adresów podczas połączenia. W ten sposób mamy mapę klientów.

Widzimy dokładnie np:

ip zewnętrzne 111.111.111.111
komputeru podłączone do tego ip: 123.123.123.123 oraz 124.124.124.124

W taki sposób już podczas wczytywania gry, serwer wykrywa czy ten klient nie jest już trzecim, jeśli jest, automatycznie go zamyka.

Jest to całkowicie sprawne i AUTOMATYCZNE zabezpieczenie przed dualboxem, którego praktycznie nie da się ominąć.

Nie jest to w żaden sposób blokada na ip zewnętrzne ponieważ cała masa osób posiada takie to ip takie samo, ale gdy ip zewnętrzne jest takie samo, to wewnętrzne MUSI być inne. W ten właśnie sposób wykrywamy 99% dualboxów. I nie jest to żadne manualne zabezpieczenie w stylu "GM będzie sprawdzał", z doświadczenia już wiemy że to się sprawdza przez pierwszy tydzień przy online 200. Automat to automat.

Pozdrawiam.

Ryane

Dobrze brzmi, mam nadzieje, ze dziala tak dobrze, jak jest napisane :)

szklasz

A ja mam pytanie czy działają prawidłowo Trapy u Arbalestera oraz Imbue Dark Seed i Imbue Seed of Destruction? Pytam ponieważ na większości serverów brakuje lvli trapów a Imbue Dark Seed i Imbue Seed of Destruction nie dają żadnych efektów, u was na beta testach ktoś sprawdzał dogłębniej kamaela?

roli

Cytat: szklasz w Czerwiec 04, 2010, 11:29:57 PM
A ja mam pytanie czy działają prawidłowo Trapy u Arbalestera oraz Imbue Dark Seed i Imbue Seed of Destruction? Pytam ponieważ na większości serverów brakuje lvli trapów a Imbue Dark Seed i Imbue Seed of Destruction nie dają żadnych efektów, u was na beta testach ktoś sprawdzał dogłębniej kamaela?
działają, jeśli chcesz sobie posprawdzać pliki DC to wbij na HR 1000x http://www.infernopvp.com/ najprawdopodobniej (mamy tu specjaliste developera niech się sam wypowie :p) są te same pliki. Jeśli chodzi o seedy to też działają, chociaż różnie bywa z landrate :f

Cytat: InsOmnia- w Czerwiec 04, 2010, 10:35:27 PM
Nasz LoginServer jest bardzo mocno rozbudowany, podczas podłączania się do serwera, wykonuje tracert podego ip, zapisując również ip lokalne.

Następnie specjalny algorytm sprawdza pule zewnętrznych ip, w przypadku powtórzeń, sprawdza jakie ip wewnętrzne zostały zarejestrowane dla poszczególnych zewnętrznych adresów podczas połączenia. W ten sposób mamy mapę klientów.

Widzimy dokładnie np:

ip zewnętrzne 111.111.111.111
komputeru podłączone do tego ip: 123.123.123.123 oraz 124.124.124.124

W taki sposób już podczas wczytywania gry, serwer wykrywa czy ten klient nie jest już trzecim, jeśli jest, automatycznie go zamyka.

Jest to całkowicie sprawne i AUTOMATYCZNE zabezpieczenie przed dualboxem, którego praktycznie nie da się ominąć.

Nie jest to w żaden sposób blokada na ip zewnętrzne ponieważ cała masa osób posiada takie to ip takie samo, ale gdy ip zewnętrzne jest takie samo, to wewnętrzne MUSI być inne. W ten właśnie sposób wykrywamy 99% dualboxów. I nie jest to żadne manualne zabezpieczenie w stylu "GM będzie sprawdzał", z doświadczenia już wiemy że to się sprawdza przez pierwszy tydzień przy online 200. Automat to automat.

Pozdrawiam.
to znaczy grałem już na serwerze z podobnym zabezpieczeniem i można je ominąć starając się logować w tym samym momencie na 2 oknach klienta. Mianowicie:
Z tego co zauważyłem gra łączy się z serwerem dopiero kiedy wciśniemy login, więc jeśli mamy dobry komputer i zwinne paluszki to po wpisaniu loginu i hasła na 2 klientach (załóżmy, że można mieć 1 klienta uruchomionego w tym samym czasie - db zabroniony) wciskamy enter i szybko się przełączamy na drugie okno i znowu enter. Owszem jest to prymitywna zabawa, ale już przy trzeciej, czwartej próbie można się wbić. O ile jak w tym przypadku klient nie jest zmodyfikowany do tego stopnia, że będzie się wyłączał :D fajna sprawa bo nie lobię multiboxów :P
Niestety mam pewne obawy dotyczące tego zabezpieczenia, z autopsji wiem, że modyfikacja klienta często kończy się crashami, disconnectami, czy kilkukrotnie uruchomionymi procesami l2.exe/l2.bin co obciąża znacząco komputer. Jednam mam nadzieję, że tutaj wszystko będzie działało sprawnie :)

InsOmnia-

Trapy - działają wszystkie + wszystkie enchant routy.
Imbue Dark Seed i Imbue Seed of Destruction - działają.

W sprawie multibox protection. Jest on wykonany całkowicie po stronie serwera, bez modyfikacji klienta. Sytuacja o której pisałeś nie ma miejsca u nas. System ten wykonuje sprawdzenia już w pakietach klienta, po zarejestrowaniu na serwerze i dodaniu do tablicy hashującej listy graczy. Nawet próba jednoczesnego włączania 2 klientów nic nie da, gracze już przed dokonaniem sprawdzenia będą zarejestrowani, dlatego jeden dostanie kicka, a jeśli byłaby sytuacja gdy udało im się logować w tym samym momencie co do 1ms, to obaj zostaną wyrzuceni :) (na temat tego zabezpieczenia wiem wszystko bo akurat jestem jego autorem i wiele przeszło zanim zostało wprowadzone).

Tak że podsumowując, nie musisz bać się crit errorów, klient jest nie ruszony. Wszystko wykonywane jest po stronie serwera w momencie w którym teoretycznie gracz już jest na serwerze zalogowany.

Arrrw

Mam pytanie, czy działają wszystkie skille pantery DA ?
Mimo, ze jest to tak stara klasa, to np. na javie nadal pare skilli u pantery nie dziala, jak jest tutaj?

GenesiZ

Cytat: Arrrw w Czerwiec 05, 2010, 01:03:08 AM
Mam pytanie, czy działają wszystkie skille pantery DA ?
Mimo, ze jest to tak stara klasa, to np. na javie nadal pare skilli u pantery nie dziala, jak jest tutaj?

Cancel panterki na przykład?
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

InsOmnia-

Wszystkie skille pantery działają.

L2DC posiada mocno zmodyfikowany silnik odpowiadający za skille. Na pewno nie ma tego na innych serwerach:

Seven Arrow, Meteor, Star Fall, zadają wielokrotne dmg.

Shield of Faith posiada brakujący od zawsze efekt, poza p.defem i m.defem przekazuje 90% obrażeń z członków party na tanka który użył skilla.

Betrayal Mark od albastera działa, debuff na enemy, bijąc enemy pod tym efektem dmg przekazywany jest na całe jego party.

Wszystkie enchant routy, łącznie z cubicami, płapkami.

I cała masa innych rzeczy :)

Gandam

jeszcze powiedz mi tylko ze cancel z ToD'a dziala, ze w ogole caly ten skil dziala to mnie kupiliscie na 100% ^^
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

Kwadrat

Viz

Inso a sprawdzales czy da sie wejsc na multi boxie przez sand boxie ?

InsOmnia-

Cytat: InsOmnia- w Maj 15, 2010, 11:16:54 AM
L2Cerberus Beta UPDATE
L2DC revision r3764-r4003
Data: IN BETA PERIOD

Link do pełnej listy zmian: http://l2cerberus.eu/2010/05/15/l2c-beta-update-r3764-to-r4003/

Changelog

• Dodano nowa metodę kalkulująca procentowe obniżanie CP (wymagane dla nowej wersji umiejętności "ToD").
  • nowa wersja umiejętności Touch of Death.

strona 5 :), tak tod działa tak jak powinien :)

Cytat: Viz w Czerwiec 05, 2010, 10:31:08 AM
Inso a sprawdzales czy da sie wejsc na multi boxie przez sand boxie ?

nie sprawdzaliśmy, ale myślę że nie będzie tutaj żadnej różnicy :) ale możesz mi przybliżyć to pojęcie (pewnie chodzi Ci o jakiś router albo jakiś program maskujący), dla mnie sandbox to system google do pozycjonowania stron :P

Viz

wpisz w google sandboxie jest to piaskownica z ktorej uruchamiasz programy i one sa tak jakby na oddzielnym kompie. Z tym programem na razie na wiekszosci "zabezpieczonych" serwerow wchodzilem na multi boxie : > On tak jakby jak to nazwales maskuje Twoje dane : >

virisken

kiedys gralem na jakims serwerze to bylo tak zrobione ze jak byl sandoboxie na kompie zainstalowany to sie nie dalo gry odpalic (z tym ze to byla modyfykacja do strony klienta chyba)

alite

to zainstalowac mozna jescze wirtual maszyne z drugim windowsem... wszystko da sie obejsc ; )