Witaj
Gość

Wątek: L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)  (Przeczytany 179495 razy)

• Pochwał: -4

Odp: L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:19:11 am »
Dokladnie : D

• Pochwał: 10

• L2Cerberus/L2DC developer
    • L2Cerberus
« Odpowiedź #201 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:35:17 am »
to zainstalowac mozna jescze wirtual maszyne z drugim windowsem... wszystko da sie obejsc ; )

Nic to nie da, to zabezpieczenie nie sprawdza procesów tak jak te wszystkie "zabezpieczenia" po przez zmodyfikowanego klienta skanującego procesy. To jest zabezpieczenie które skanuje siec wewnętrzną po przez tracerta. Wiadomo że jak ktoś się bardzo postara to może się udać, nie ma czegoś takiego jak doskonałe zabezpieczenie. Ale gwarantuje ze 90% osób po kilku nie udanych próbach zrezygnuje :)

Kod tego zabezpieczenia również nie jest znany nikomu z poza wąskiego grona, co jeszcze bardziej utrudnia złamanie go. Nie ma również możliwości dotarcia do kodu, jest po stronie serwera, nie klienta.

co do sandboxa, właśnie sprawdziłem, klient włączony przez sandboxa wysyła prawdziwe ip, łącznie z lokalnym, nie blokuje tracerta. Wiec ten program nic nie daje.

Z takim zabezpieczeniem na pewno się jeszcze nie spotkaliście, bo nie jest to zabezpieczenie systemowe, tylko serwerowe bazujące na adresach lokalnych.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 11:40:09 am wysłana przez InsOmnia- »
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #202 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:37:41 am »
Jeszcze server nie ruszył a wy już musicie kombinować jak tu obejść zabezpieczenia?

« Odpowiedź #203 dnia: Czerwiec 05, 2010, 12:08:09 pm »
ta bo gra bez boxa to nie gra : <

« Odpowiedź #204 dnia: Czerwiec 05, 2010, 12:16:42 pm »
Gra bez multiboxa, bo chyba o taką Ci chodzi ;p
Dual dozwolony :F
Co do boxów.. W l2 przyjemność sprawiają mi głównie 2 rzeczy.. pvp i komunikacja międzyludzka. Epickie teksty na ts'ie , czy vencie, przeróżne gagi itd. Exp w party to zupełnie coś innego niż jechanie na 5-boxie, a i to wolniejszy tryb, bo aktywny support też może bić (pozdro dla soul cry xd)
Do duala nic nie mam, choć teraz się o wiele szybciej expi niż za czasów c4, czy c5, gdzie nie było kamaelok itp.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 12:19:31 pm wysłana przez Linthar »

« Odpowiedź #205 dnia: Czerwiec 05, 2010, 12:21:53 pm »
ja tam se wole odpalic 9 boxow full supported party i jechane z koxem : DDD

Przeciez zartuje ;f Tez wole na vt posiedziec z ekypa i ponabijac sie trochu : D

« Odpowiedź #206 dnia: Czerwiec 05, 2010, 07:25:08 pm »
Mi za to dualbox w ogóle nie odpowiada, to psuje gre wg mnie, no, ale serwer zapowiada sie znakomicie, jak Admin bedzie dalej pracowal z takim zaangazowaniem to ten dualbox mi na pewno na drodze nie stanie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 10:58:49 pm wysłana przez Arrrw »

• (:J<-<
« Odpowiedź #207 dnia: Czerwiec 05, 2010, 08:35:53 pm »
Skoro pisaliście wcześniej o Arbalesterze to ja chciał bym się jeszcze zapytać jaką będzie miał ustawioną wartość bazową skill Deadly Roulette na wejścia Lethala na waszym serverze?

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
« Odpowiedź #208 dnia: Czerwiec 05, 2010, 08:37:54 pm »
retailowa...

• (:J<-<
« Odpowiedź #209 dnia: Czerwiec 05, 2010, 08:42:33 pm »
Czyli? Nie mam zbyt dobrych, źródeł informacji jak ten skill działa retailowo (w jednym piszą, że ma 50% zaś w innym, że 80% i bądź tu teraz mądry) dlatego pytam jakie będzie miał ustawienie konkretnie tu.

« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 05, 2010, 09:30:11 pm »
a ja chciałbym się zapytać o ten zapowiadany szmat czas temu hr :roll: będzie on w końcu, a jak tak to kiedy??

« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 05, 2010, 10:22:38 pm »
a ja chciałbym się zapytać o ten zapowiadany szmat czas temu hr :roll: będzie on w końcu, a jak tak to kiedy??

co do HR to chyba plotki, gdyż nigdzie nie było reklamy na temat takiegoż, jedynie krotka wymiana pogladow na temat nowych ratow czy servera. obecnie nie mamy zamiaru stawiac nic  hr. skupiamy sie tylko na jednym projekcie x7

• L2Cerberus
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 05, 2010, 10:40:00 pm »
Skoro pisaliście wcześniej o Arbalesterze to ja chciał bym się jeszcze zapytać jaką będzie miał ustawioną wartość bazową skill Deadly Roulette na wejścia Lethala na waszym serverze?

Deadly Roulette ma na L2Dc osobny effekt lethala, ten którego już nie ma dla innych skillów, czyli zbija do 1hp. Szansa na maksymalnym lvlu to blisko 80%.

Co do high-rate, pomysł nie wypalił, na razie skupiamy się na low x7.

Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 10:42:34 pm wysłana przez InsOmnia- »

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 05, 2010, 10:51:07 pm »
szkoda że ten Auto Loot (Auto Pickup) będzie :< a w związku z tym planowane jest "udogodnienie" z powiększonym limitem udźwigu ala raidfight?
Schylanie się po drop nikomu jeszcze nie zaszkodziło :D
Jeżeli opcja ta nie jest jeszcze definitywnie zaakceptowana i nie musi być to apeluję o wyłączenie jej ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 10:55:02 pm wysłana przez roli »

« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:06:19 pm »
każdy kto już swoje przegrał i jest to jego 6-ty bądź 7-my serwer i sie już sporo "napickował" zakładam że będzie zadowolony z auto-pickupu, przynajmniej nie bedzie syfu na ziemii a wiemy jak denerwujace jest wybierać pomiędzy szybkim expem/kasą :P głównie nukerzy/łuki

ja jestem za, po paru l2j jak wróciłem na dexa to myślałem że mnie ch** strzeli spamując f4 :P

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:08:28 pm »
jesli macie troche(duzo) czasu, to mozna powywalac z dropa (bo jest auto pickup) zbedne recki/przedmioty tak, aby po godzinie expienia nie miec plecaka pelnego recek i zbednych rzeczy, to czasami denerwuje

• L2Cerberus
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:12:28 pm »
Usuwanie przedmiotów, recek z droplisty nie wchodzi w grę, niektórzy np lubią craftnąć coś innego, coś co jest nie potrzebne nikomu ale dla samego wyglądu ktoś sobie chce to zrobić. Nad tym pickupem chyba zrobimy sondę, jakoś tydzień/2 tygodnie przed startem.

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:34:00 pm »
Ja kiedys grajac spoilem wlasnie z takich zbednych key matsow i recek moglem sobie troszke dorobic sprzedajac je w grocery :) A auto pickup jest przyjemnym urozmaiceniem, wiec raczej ludzie go beda chcieli :)

• check it
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 05, 2010, 11:49:38 pm »
Dokładnie zawsze jakaś dodatkowa kasa z tych śmieci. Nieduża ale na start dobre i to imo.

« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 06, 2010, 12:02:09 am »
Dajcie spokoj, jak mowia ludzie wyzej, ja sie juz za duzo na pick-upowalem...
Jedyne co moze to spowodowac to lagi na serwerze, nie widze w tym zadnej przyjemnosci

Są ustawienia, które utrudniając rozgrywkę robią ją jednoczesnie przyjemniejszą i ciekawszą, ale wyłączenie auto-pickupa na pewno do nich nie należy

• Pochwał: 1

• tsubasa fan
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 06, 2010, 08:19:46 am »
szkoda że ten Auto Loot (Auto Pickup) będzie :< a w związku z tym planowane jest "udogodnienie" z powiększonym limitem udźwigu ala raidfight?
Schylanie się po drop nikomu jeszcze nie zaszkodziło :D
Jeżeli opcja ta nie jest jeszcze definitywnie zaakceptowana i nie musi być to apeluję o wyłączenie jej ;)
bez sensu

• L2Cerberus
« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 06, 2010, 10:37:16 am »
A i jeszcze co do weight limitu, nie będzie podniesiony z prostego powodu, re/use cp potów i quick healing potów będzie retailowy, dlatego nie podniesiemy weight limit, gracze nosili by wtedy bardzo duże ilości tych potów, co wpłynęłoby na balans.

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 06, 2010, 10:49:56 am »
no właśnie dlatego o tym napisałem i dałem w cudzysłów ^^, ale już widzę, że sprawa z wyłączeniem tej opcji jest przegrana, ponieważ spora część ludzi zagłosuje za auto lootem i zapewnie quitnie po 2 tygodniach (oczywiście nie mówię o konkretnych osobach, ale o ogóle) :) od auto pickup'a jeszcze nikt nie umarł :}
(i tak zagłosuje na nie :P)
i jeszcze szyderczo dodam, że auto loot jest bardo retaillike ;)

czekam na serwer ^^
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2010, 11:00:33 am wysłana przez roli »

• Pochwał: 12

• And The Heavens Shall Tremble
    • gOOoogLe
« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:39:34 am »
Co ci da wylaczenie tej opcji? Ja i tak zawsze f4 f4 f4 (pick up) bo szkoda czasu na wybieranie itemkow, a ze zbednych smieci zawsze cos kasy bedzie. Uwazam, ze auto pickup powinien byc wylaczony tylko z rb, kamalok, itp Z wami jest tak jak z pewnym smiesznym polskim klanem, ktory wbija na jakis nowy slaby serwer przeglosowuje ankiete o dualboxie w wyniku czego jest on zabroniony i po 2 tygodniach zmieniaja serwer bo ciezko im sie gra... Jak dla mnie auto pickup jest udogodnieniem, ktory nikomu w niczym nie przeszkadza, moze tylko tym co lubia podbierac dropa.

« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:41:44 am »
Pamiętam, że na c4 nie spotkałem się z Auto Loot'em, a na c5 było to rzadkością. Z czasem było już wszędzie i moim zdaniem przynosiło dobre rezultaty. Wiele razy (za czasów podnoszenia itków) byłem świadkiem sytuacji, jak daggerzy w EV zajmowali się 2 sprawami ; 1 - skrzynki, 2 - obserwowanie targetu sorcka i koszenie jego dropu ; oczywiście to drugie wywoływało w nukerze ogromne wzburzenie , często urozmaicone przepięknymi wiązankami ^^ Jedni lubili wkur**, a drudzy wyrywali sobie włosy, bo lvl - lvl'em, a kasa - kasą.
Choć i jest pozytywny tego aspekt, Ty mi zabierasz, ja Cie w tubę ; no i pvp się kręci.. sry, raczej pk xd
Osobiście jestem za auto lootem, gdyż od tego podnoszenia boli mnie krzyż (^^) - po prostu się nie chce ;) Można utrudnić grę w innych aspektach, ale tu odradzam. Wielu nieogarniętych graczy najzwyczajniej w świecie walnie emo quita.