L2Cerberus - New Age Of Lineage 2 - LOW-RATE (L2DC)

Zaczęty przez jh0ri, Kwiecień 16, 2010, 11:56:26 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

virisken

w sumei fakt offy to l2 a privy to nie do konca co nei zmienia sprawy ze kazdy normalny gracz nie quitnie z powodu braku autopickup'a.
co do tego ps jestli jest to tez do mnei - mi to zupelninie ryba jaki bedzie pickup, wole nawet auto

InsOmnia-

ja również proponuje skończyć dyskusje o pickupie, jest ankienta, 30 czerwca zostanie podjęta decyzja bazując na ankiecie.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

EaX

RB na sube beda normalne? i jak ma wygladac to "uproszczenie" czesci z Baiumem ?

Ryane

I tak im blizej startu bedzie wiecej durnych propozycji. Jestem pewien, ze w tym temacie za jakis czas rozpocznie sie dyskusja o tym, by zabronic dualboxa :D imo nie powinno robic sie ankiet, zbyt duzo dzieci gra w l2, ktore nie pomysla zanim cos zrobia. Do tego dodatkowa robota, bo bedzie trzeba sprawdzac IP kont z ktorych glosowano, a w kazdej ankiecie znajdzie sie kilka glosow z tego samego IP :)

Cytat: EaX w Czerwiec 06, 2010, 10:16:43 PM
RB na sube beda normalne? i jak ma wygladac to "uproszczenie" czesci z Baiumem ?
Bylo pisane o tym z 2-3 strony wczesniej

Aza

w epilogu i tak juz masz ułatwienie w postaci 30 szmatek zamiast baiuma wiec nawet jak bedzie jakies uproszczenie to duzej roznicy to nie zrobi :P

InsOmnia-

Cytat: Aza w Czerwiec 06, 2010, 10:21:05 PM
w epilogu i tak juz masz ułatwienie w postaci 30 szmatek zamiast baiuma wiec nawet jak bedzie jakies uproszczenie to duzej roznicy to nie zrobi :P

Tak właśnie zapomniałem o tym, dlatego pisaliśmy o uproszczeniu. Ta część już działa u nas, więc nie będzie żadnego dodatkowego uproszczenia. Po prostu albo baium albo 30 szmatek.

Vortighern

Insomnia sprawdzcie sobie czy za 100 teritory badge NPC daje nobla i czy można wtedy automatycznie wziąć sube.
Na bfdj właśnie wyszedł problem b nobla dał ale dalej wymaga q na subklase a nie powinien
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

InsOmnia-

CytatTimestamp:
    06/03/10 03:48:23 (4 days ago)
    DP: When gaining the nobles status from the territory manager you should be able to subclass without quest too

Vincent

Dzis zapadla decyzja w sprawie championow, mianowicie, nie bedzie ich w ogole :)

Rickert

Cytat: Vincent w Czerwiec 07, 2010, 02:13:45 PM
Dzis zapadla decyzja w sprawie championow, mianowicie, nie bedzie ich w ogole :)
Tylko nie rozumiem, jak tutaj można w ogóle mieć dylemat... Jakieś championy.. lulz. ;o
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

DuzaMirinda2L

w sumie mozna by je zostawic, do lvl 60+- powiedzmy
a btw. widzialem screena z jakiegos serwa, Baium champion xD

Rickert

No ta, grałem na jednym loll2j pl serwerze, gdzie jak był champion Raid boss, to admin musiał usuwać i respawnować aż się pojawi normall rb. :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Naito

Championy piekna sprawa i szkoda ze z nich zrezygnowaliscie.

+ Wzmocnione ciekawsze RaidBossy co jakis czas.
+ Dodatkowe zabezpieczenie przeciwko botom, ktore beda ustawione na zwyklego moba a z czempionem moga sobie nie poradzic.
+ Urozmaicenie walki z mobami.
+ Co jakis czas wieksza szansa na udany spoil czy drop itemow, ktore jest bardzo ciezko wyspoilowac czy wydropic.
+ Mozna ustawic Champion Reward np jakis Coin ktorego po uzbieraniu odpowiedniej ilosci mozna wymienic np na czapke 7 dniowa.

Dla mnie to same kozysci ale to wasz wybór i szkoda ze z niego zrezygnowaliscie.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

ARCYK

Cytat: Naito w Czerwiec 07, 2010, 03:36:33 PM
Championy piekna sprawa i szkoda ze z nich zrezygnowaliscie.

+ Wzmocnione ciekawsze RaidBossy co jakis czas.
+ Dodatkowe zabezpieczenie przeciwko botom, ktore beda ustawione na zwyklego moba a z czempionem moga sobie nie poradzic.
+ Urozmaicenie walki z mobami.
+ Co jakis czas wieksza szansa na udany spoil czy drop itemow, ktore jest bardzo ciezko wyspoilowac czy wydropic.
+ Mozna ustawic Champion Reward np jakis Coin ktorego po uzbieraniu odpowiedniej ilosci mozna wymienic np na czapke 7 dniowa.

Dla mnie to same kozysci ale to wasz wybór i szkoda ze z niego zrezygnowaliscie.

Popieram. Dodatkowo jeszcze żeby taki champion był social bo na jednym serwie się spotkałem z social a na innym z agro więc nie wiem jak powinno być ale imo social. No ale skoro już decyzja zapadła no to cóż...

Ryane

Champy sa dobre, ale pojawia sie problem gdy champem staje sie np mob w pailace, kamaloka lub rb.

Naito

Mozna ich ustawic aby byly pasywne i jesli ci sie taki zrespi to bedziesz mial czas aby przygotowac sie na niego odpowiednio tak aby z nim wygrac. Rowniez champion nie musi byc taki pro w koncu da sie go ladnie dostosowac a i reward z niego nie musi byc wcale duzo wiekszy niz z normalnego tak ze nie ma takiego championa, ktorego by sie nie dalo zabic i ktory by zniszczyl gospodarke na serwerze poprzez pojawienie sie zbyt sporej ilosci trudnych do zdobycia przedmiotow.

No ale jest juz po fakcie tak ze nie ma co sie rozpisywac ;)
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Corvax

ARCYK, mówisz ze nie wiesz jak powinno być. Champy to wymysł prywatnych serverow, na offie ich niema wiec wszystko zależy jak dany server sobie je ustawie.

Co do champow w pailace/kamaloce - da się w prosty sposób ustawić po ID które mobki nie pojawia się jako champy. Na naszym starym x15 nie było ich w żadnej z tych instancji

Pedros87

No i pięknie, wiec moze da rade jeszcze sie zastanowic nad tymi Championami? To na prawde ciekawa sprawa, i jezeli nie miały by być aggro, to ja w 100% popieram!

roli

mam jeszcze jedno pytanko, jak będzie wyglądał spoil jeśli w party mamy np nuker 78 lvl i bounty hunter lvl powiedzmy 40 i są na spocie gdzie moby mają ~40 lvl (nuker zabija moba)?
Na bfdj było tak, że spoil wchodził, ale ze sweepera nic się nie wyciągało, niezależnie od tego kto zabił. W party czy bez gdy ktoś z dużym lvl'em dotknął moba to nie było ani spoila ani dropu (który ofc leciał na ziemie :P - bez dalszych aluzji ^^)
Może to jest cecha epilogue?

InsOmnia-

Tak powinno być. Gdy high lvl dla którego mob ma kolor niebieski uderzy go, automatycznie low char z party nie dostanie sweepa.

Co do champów, zapadła taka decyzja i tak pozostanie. Były plusy i minusy, ale generalnie chodziło o to ze po prostu jest to custom mod. Nie chcieliśmy ustawiać aby champy były słabe i dawały dobry drop/spoil, bo nie zależy nam na ułatwieniach.

Zamiast systemu championów na serwerze zostanie uruchomiony nasz autorski "event", Exalted Energy. Myślę że dzięki temu rozgrywka będzie znacznie ciekawsza niż z championami :)

Viz

InsOmnia-

W dużym skrócie:

Event będzie włączony cały czas. Moby będą mieć poziom od bardzo niskiego do bardzo wysokiego, w zależności od lokacji. Każdy z nich będzie znacznie mocniejszy od zwykłych mobów, będą posiadać specjalne AI z cała masa przeróżnych zachowań (klony, bomby, rzucanie enemy, kiting, summony etc).
Po zabiciu będą dropić specjalny eventowy item, za który będzie można dostać różne przedmioty. Moby te będą spawnić się w losowych miejscach, nie zawsze w tym samym.

W przyszłości planuje również rozwinąć ten event (może nawet przed startem zdąże to zrobić), po zabiciu przez cały serwer pewnej ilości exalted mobów, zostanie odblokowany specjalny exalted raid (kolejne BARDZO rozbudowane AI). Po zabiciu raidu licznik zabitych exalted leci od 0.

Event ten będzie również rozbudowany o exalted instancje, ale to raczej na 99% już po starcie.

Pozdrawiam.

Kwadrat

Vincent

dodam tylko ze exalted moby beda mialy respawn przyblizony do raidbossow, jaki dokladnie, pozostanie to raczej tajemnica