Dział Bugi!

Zaczęty przez Rickert, Lipiec 03, 2010, 08:23:45 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

szponiasty

Cytat: Villie w Luty 08, 2011, 08:30:09 AM
No to tak, problemem jest Cytadelka.
Przejście Labiryntu i tych małych komnat z wampirzymi daggerami nie przynosi żadnych problemów. Zaczynają się one niestety w wieży. Gzy zrobię party recall, cofa nas do tego gostka teleportującego (niektórych wywala do labiryntu). Problem jest w tym, że w całej cytadeli znikają mobki... czy to normalne? (;
Nie. Nie powinieneś móc w ogóle używać tam skilli typu pt. recall, summon friend, my teleport... :P
Oj tam oj tam

Villie

No dobrze. Jednak jeśli użyłabym soe (bo tego chyba można używać). To gdzie bym wylądowała? (: I jak powinno otoczenie wyglądać?
(summon friend, gate nie działają)

BTW. jestem kobietą (:
Life isn't about waiting for the storm to pass... it's about learning to dance in the rain!

Rake

Cytat: Villie w Luty 09, 2011, 10:49:26 AM
No dobrze. Jednak jeśli użyłabym soe (bo tego chyba można używać). To gdzie bym wylądowała? (: I jak powinno otoczenie wyglądać?

BTW. jestem kobietą (:

Villie zostaw balroka w spokoju bo zmienie passy :P
[

szponiasty

Cytat: Villie w Luty 09, 2011, 10:49:26 AM

BTW. jestem kobietą (:
To w sumie zmieniało się w różnych kronikach, a hb dawno się nie interesowałem. Ale wydaje mi się, że powinnaś wylądować poza instancją (wieżą).

PS. Sorry - z góry założyłem, że jesteś tylko avatarem :)
Oj tam oj tam

Mur

Skill Patience u paladyna nie dodaje p. atk gdy sie załaczy :/ expilem na vanguardzie.

Polopiryn

Cytat: Mur w Luty 09, 2011, 10:18:18 PM
Skill Patience u paladyna nie dodaje p. atk gdy sie załaczy :/ expilem na vanguardzie.

Bo dodaje 20% p.atk ale skilli. P.atk-u gracza wgl nie rusza.

Cytathttp://boards.lineage2.com/showthread.php?t=210476&highlight=Patience

Cytatwhat it says it is
passive - raises patk 20% when attacked

what it really is
trigger buff - raises skill patk by 20% and takes up a buff slot
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Villie

Dziękuję za odpowiedź (:
Balroka nie biorę na HB, więc nie wiem o co chodzi xD
Life isn't about waiting for the storm to pass... it's about learning to dance in the rain!

skiinS

A ja znowu z tym samym. Dreadnought na combat zone bez ctrl bije klany z ally. Pytalem juz wielu userow czy tak to ma dzialac czy nie i juz sam nie wiem, wiec proste pytanie do graczy: Czy jest to bug: tak/nie?

Pozdrawiam
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

Zephos

Oczywiście że jest to bug

Kakarif

a ja mam pytanie. bylem na forcie, razem ze mna farmil inny klan, jednak zaciekawila mnie jedna sprawa a mianowicie: budynek z kapitanem posuada dwoje drzwi, w momencie kiedy rozwalone zostaly 1 z nich ja nie moglem bic ani wejsc do srodka pomieszczenia natomiast ten klan obok mnie normalnie zabijal sobie giardy w srodku. Czy w takim razie to jest bug ze da sie bic nie rozwalajac obu drzwi czy po prostu ten kto rozwali 1 pare moze juz zabijac guardy?

skiinS

Cytat: Kakarif w Luty 26, 2011, 07:43:55 PM
a ja mam pytanie. bylem na forcie, razem ze mna farmil inny klan, jednak zaciekawila mnie jedna sprawa a mianowicie: budynek z kapitanem posuada dwoje drzwi, w momencie kiedy rozwalone zostaly 1 z nich ja nie moglem bic ani wejsc do srodka pomieszczenia natomiast ten klan obok mnie normalnie zabijal sobie giardy w srodku. Czy w takim razie to jest bug ze da sie bic nie rozwalajac obu drzwi czy po prostu ten kto rozwali 1 pare moze juz zabijac guardy?

Jesli chodzi ci o barak to tam jest zepsuta geo chyba, po rozwaleniu drzwi trzeba robic male kroczki i wchodzisz do srodka ;d i jazda :)
l2Cerberus
Dreadnought 85lvl.

Blondas

1. Kama 63, nie dodaje vit, nie daje exp, i ma zly drop.
2. Rb na rifcie, blokuje sie, nie mozna go oznaczyc, rb nie bije, jest niesmiertelny badz wszystko jest ok i nagle po zabiciu rb pojawia sie nastepny
3. Postac po dc , badz uzyciu exita zostaje w grze czasami poand 20 min (nie chodzi  mi offline shop)
4. Na paliace 73, zapory nie atakuja, badz atakuja pojedynczo, praktycznie nie dropia herbow many, (1 herb of mana i 1 herb g. mana przez caly quest co to jest-.-) paliaka atakuje za slabo.
5. Lepsze herb jak terminator etc.
a nie zwieksza sie drop po uzyciu skillu kiss od eva
b po zebraniu (immortal) postac zadaje 0 dmg  mobowi
6. exp i sp uzyskiwane w niektorych questach przystosowane sa dla rat #1
7. pomimo ally lvl 1 z ketra, moby (z ketry) sa nadal agro
8. hurricane, shadow flare maja za duzy re-use u sh
9. Niektore rb daja cancel co chwile!
10. Kura wyplukuje sie z many szybciej niz menel z 2 zlotych
11. w Fogu jest za malo mobow
Always demand another sacrifice!

Vataril

Fell Swoop  u wla ulepszony na +12 zwieksza ilosc celow jakie moge bic z wluczni tylko do 6. czy tak powinno byc czy to jakis bug?

Arsey

Od wczorajszego update'u Imperial Phoenix jako jedyny nie dostaje self-buffow wlasciciela. Zglaszam ten problem na forum cerberusa i chyba zostalem zle zrozumiany, bo dostalem wiadomosc od Probe'a, ze jest to 100% retail like. Ja bym sie tutaj chcial zapytac na jakim retailu imperial phoenix na kronice: Freya nie dostaje ZADNEGO selbuffa? Podawalem na forum filmiki z ruOFFa gdzie jest pokazane nawet wiecej buffow przechodzacych na phoenixa niz kiedykolwiek bylo na cerbie, a teraz ten ptasior jest niczym warzywo, 1-2 skille fizyczne i pada, 3x szybciej od pantery.

Moim glownym pytaniem jest czy to zostanie naprawione czy tak zostanie?
Phoenix Knight lv. 86 !!

"Niczego wielkiego nie osiągnie się nigdy bez wielkich ludzi, a ludzie stają się wielcy, kiedy są zdecydowani, by się takimi stać."

Dexter69

Arsey i tak jesteś wyfarmiony jak świnia, nie przejmuj się. ^^

InsOmnia-

Self buffy petow naprawione.
Archers bug naprawiony.
Rift i 4s powinny juz działac.
Crystal Caverns poprawione.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Prapradziadek

Hmm , co z skilem Kameala Curse of Life Flow ? od jakiegos czasu nie zwraca HP samemu Soul Breaker'owi. Ludki z pt owszem, wilki tez a SB niet.

Długo szukałem a nie znalazłem info o zmianie takowej, opis skilla się nie zmienił ...

Widziałem ze na forum cerbera kos zgłaszał to ale jakoś bez odpowiedzi....

Insomia sorry ze tu a nie tam ale mój angielski ....

Kakarif

Podczas siege kiedy ktoś zapisze się na fort który aktualnie jest w posiadaniu klanu atakujacego zamek, znaczek nad głową zmienia sie z mieczyka na tarczę, fame nadal leci jak by sie było na siege, natomiast kiedy fort sie skonczy fame nie leci juz wcale ;/

Eol

Exploration of Giant's Cave quest part II:
dropią mi ancient titan booki, ale nie da się ich otwierać. Wyskakuje komunikat, że nie mam wystarczającej ilości itemów, żeby użyć tego skilla.
proszę o szybką odpowiedź

Kelemvor

Problem z questem How to oposse with evil, otóż najpierw zrobiłem Good Day To fly, następnie chciałem zrobić how to oppose with evil, nie mogłem, bo muszę wykonać q Good Day to Fly. Skasowałem how to oposse... bo myślałem, że to coś da. Teraz w ogóle nie mogę wziąć q how to oposse...

Proszę o pomoc, może gm skasować mi te questy żebym zrobił je pokolei?

Kakarif

Gracz o nicku underground bije na oli zza muru podnoszac sie do gory razem z brama, musi w tym momencie wychodzic poza siege zone poniewaz zlapalem na nim flage. Łapanie flagi na oli nie jest chyba niczym normalnym mam screeny na to.
I mam pytanie: od czego zalezy wygrana na olimpiadzie? od tego kto zadał większy dmg czy od tego komu ile hp/cp zostalo na koniec walki?

Polopiryn

To daj pierw screena na to panie mądralo.

Wygrana od ilości DMG
Jak się wszyscy wpisują to ja też, nie chce być inny :(

Core:

Nobopiryn - 64 ES ;)

Kakarif

prosze o to screen na to ze jest flaga na oli zlapana na gosciu. Tu juz jest po walce bo w trakcie nie bede robil screenow. wiec widac jak sobie juz wylazl z bramy i stanal na arenie ale flaga jest nadal http://img715.imageshack.us/f/shot00045u.png/

a co do tego dmg to tez musi byc cos przeklamane mi sie wydaje. Walczylem z paldkiem i wygral na time. Jednak z pewnoscia zadalem mu wiecej dmg poniewaz co chwile sie leczyl pozniej juz nie mialem many a latalem z polowa cp bo nie mogl mnie dogonic wiec cos musi byc nie teges. 

Kakarif

UP
jest ktoś odpowiedzialny za ten dział... tu chyba nikt niezaglada;/

czy mozna sprawdzic paliake 61+ na statku zakena? ja rozumiem ze moby maja leczyc ostatniego bossa ale to juz jest przesada ich czas respa jest chyba 3 sekundy i od razu boss ma full hp... nie do zabicia

InsOmnia-

W h5 pailaka 100% retail like. Serwer testowy już działa.
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.