stoned najnowsze servery to Van Holter, desparion, ale nie jestem pewien czy ramshert tez czy jak tam tym serverom...
Na VH jest jakies 1 polskie cp ale zapewne Quitna lub rozpadna sie i przejda na lancera... (Big Polish Community Playerz)
Na desparionie i ramshercie chyba polakow nie ma, zrobili to co wyzej napisalem.
Nie chodzi mi o lokacje dokladnie w okolicy 40 lvl ale o sam fakt ze SN zabrali farme zabrali
W sumie to w GoD czyli nastepnym dodatku maja dac 20 nowych lokacji. I slyszalem ze wioski startowe zostana zniszczone?
Nie masz zielonego pojęcia co to za polskie cp więc nie pisz
Oba polskie cp które grają na VH na Lancerze miały 80+ i im się Lancer znudził dlatego przeszły na VH moje cp ma codziennie o 19 100% online więc nie martw się do quita daleko, i nie mów że na Lancerze jest big polsih community bo to communiti to jakaś 1/3 tego co było pół roku temu i to community ma tendencje do zmniejszania się w przeciwieństwie do tego na VH. Wystarczy to że na Lancerze zostało może 7 polskich cp gdy pół roku temu było ich 13-14+ masa ludzi bez cp
Wiesz Eltharion, ja nie będę pisał tak ostro jak Tytus, bo nie jest mi to oceniać, z racji iż gdy wy w końcu wbiliście jakiś sensowny lvl i dokupiliście resztę postaci, ja z Amber party byłem już w LR.
Wiem, że bawić można się dobrze wszędzie, szczególnie jeżeli komuś nie przeszkadza bycie w ruskim klanie i potrafią się tam odnaleźć (vide: Terror team i Dywany)
Kwestia jest tylko: Dlaczego nowy serwer, gdzie jest jeszcze większy wyścig szczurów?
Sam dostrzegasz chyba, że jest już bardzo dużo ruskich +80 i śmiem twierdzić, że proporcja tych wyżej lvlowych od was jest podobna do tej jaką mieliście na Lancerze. Różnica polega tylko na tym, że tu macie rozbieżność między 70+, a 80+. Na Lancerze mieliście między +80, a +85, ale proporcja ta sama.
Tłumaczenie się casualowym graniem jest brednią w przypadku VH, bo jest tam dużo większa napinka i konkurencja niż tutaj (gdzie ludzie po prostu doganiają tych co już od jakiegoś czasu mają 85 lvl). Zresztą sam piszesz, że macie bardzo dobry online, więc u was ten argument byłby podwójnie nietrafiony.
Czy będąc w tym useless LR źle się bawiliśmy? Myślę, że nie gorzej od was, bo PvP mieliśmy na każdym kroku gdzie tylko chcieliśmy. Teraz jest jeszcze zabawniej, bo jak pójdziesz wieczorem do Hunters V, zobaczysz tam z 7-8 enemy party (aegis, revival i acc) i drugie tyle biegające gdzieś po DV/LoA. PvP masz co 5 min z każdym typem party (Mele, mage, archer) bo spot jest do przystosowany do każdego party.
Wiem też, że teraz w perspektywie merge clanów tych PvP będzie póki co mniej (jakieś konkretne plany polityczne będą ustalane po siege w przyszłym tygodniu), ale przynajmniej się wykorzysta event i dobije całemu party 82-83, bo u nas średnia lvli to 81-82.
Czy merge wypali? Się zobaczy. Po to jest ten okres próbny 2 tygodni, aby zdać sobie sprawę, czy można w 1 polskim klanie coś więcej niż tiat.
Co do Fame, to wiesz, póki tam było party Bob0, korveta to jeszcze jakoś ten klan wyglądał. (taka lepsza wersja justice), ale obecnie mam wrażenie, że to tylko mięso armatnie Acc, które za pomoc na siege dostaje rune lub goddard. Nie mówię, by to było źle, bo fajnie mieć zamek lepszy itd. ale w Factor klanie nie byliście na pewno ; )
Akurat PvP z Fame zawsze lubiłem, bo PvP były często na naszym poziomie (ich najlepsze pt expiło porównywalnie z nami, będąc zawsze jedynie kilka lvli do przodu przed moim) i poza Bob0 większość wygrywaliśmy lajtowo dosyć. Z waszym nie było w końcu okazji zrobić jakiegoś duela, a szkoda, bo mieliście fajne lvle i zawsze chciałem for fun zawalczyć z jakimś przyzwoitym lvlowo nuker party polskim : >
Pytanie zasadnicze, czy merge przyniesie jakąś korzyść. Jeżeli tak, to nowi gracze będą mieli wybór, czy chcą spróbować w takim klanie (chociaż jeżeli wszystko wypali, to trzeba będzie zrobić jakąś sensowną rekrutację, a nie brać z łapanki), gdzie jednak gra te 8-9 constów polskich, czy na VH, gdzie są z tego co rozumiem 2 polskie consty w ruskim klanie i 2 w polskim klanie, o ile wszystkie mają pełne kadry bez braków.
Szansa, że na VH pojawi się kolejne constans (nawet to lov lvlowe) jest taka sama, jak to, że będzie takowe na Lancerze. Kwestia, gdzie prędzej znajdzie się osoba z jajami, by takie pt stworzyć i gdzie będzie widziała dla tego party większe profity i przyjemność z gry.