Witaj
Gość

Wątek: Prophet [PP]  (Przeczytany 136646 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Prophet [PP]
« Odpowiedź #400 dnia: Sierpień 20, 2010, 08:27:23 pm »
sad but true...
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #401 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:02:15 pm »
sad but true...

Ma ktoś coś mądrego do dodania?

Nie ma dobrych pt, ponieważ od C4 mało kto gra PP, przyjęło się że jest to buffpet, na offie zostało kilku, na ru offie prawdopodobnie też mało kto robił taką postać. Po drugie, ile czasu minęło od dodania rasy kamael? Teraz pomyślcie kiedy w top const zaczęły pojawiać się Slh.

• Banned

• ((4i + 6i) :10) - 3u < 0, rly!
« Odpowiedź #402 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:28:18 pm »
No to podsumowanie: jeśli prophet jest taki świetny do open pvp to dlaczego w 95% party go nie ma?
roznica miedzy live pp a oop to tylko res/mana burn/slaby heal w ostatecznosci dlatego wiekszosc pt woli dodac dd/tanka/healera i trzymac pp oop.
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

« Odpowiedź #403 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:43:08 pm »
sad but true...

Nie ma dobrych pt, ponieważ od C4 mało kto gra PP, przyjęło się że jest to buffpet, na offie zostało kilku, na ru offie prawdopodobnie też mało kto robił taką postać. Po drugie, ile czasu minęło od dodania rasy kamael? Teraz pomyślcie kiedy w top const zaczęły pojawiać się Slh.

Tak, faktycznie potencjał kamaeli dostrzeżono późno, ale to wynika z nowości tych profek oraz tego, że od momentu gdy weszli, zostały poczynione wielkie modyfikacje w ich działaniu (pamiętacie początkowo "linke" SB która chwytała nawet Baiuma?), a co się zmieniło u PP? Nie trzeba wielkiej filozofii, żeby przeprowadzić symulację przydatności PP w jakimkolwiek party.

Przed Freyą, to może ta postać miała sens (w sumie to nawet niezły jak się przyjrzeć potrzebie tych resistów) ale obecnie? Szukacie jego przydatności na siłę, a jedyna to buff z 83. Idealnie by trzymać go out of PT. Ten res, mana burn i słaby heal to za mało, by zastąpić dobrego 4 slota dla DD.

Cat Drama Maker

• Pochwał: 3

• Prawie jak Jezus
« Odpowiedź #404 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:45:42 pm »
Ja tam jak gram pp to mnie zawsze trzymają w pt ;p. Ewentualnie jakby miał taki pp 3 nuki 3 vespery ze 150 (trochę grindu ^^) to może by się go i opłacało w pt trzymać :P.

2003-2011 - HellGuards Clan Leader ;)

« Odpowiedź #405 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:08:02 pm »
sad but true...

Tak, faktycznie potencjał kamaeli dostrzeżono późno, ale to wynika z nowości tych profek oraz tego, że od momentu gdy weszli, zostały poczynione wielkie modyfikacje w ich działaniu (pamiętacie początkowo "linke" SB która chwytała nawet Baiuma?), a co się zmieniło u PP? Nie trzeba wielkiej filozofii, żeby przeprowadzić symulację przydatności PP w jakimkolwiek party.

Przed Freyą, to może ta postać miała sens (w sumie to nawet niezły jak się przyjrzeć potrzebie tych resistów) ale obecnie? Szukacie jego przydatności na siłę, a jedyna to buff z 83. Idealnie by trzymać go out of PT. Ten res, mana burn i słaby heal to za mało, by zastąpić dobrego 4 slota dla DD.

Ad 1. Taką samą symulację można było przeprowadzić, jak działa kradzenie buffów- nikt tego nie zrobił, mimo iż kamael był jedną wielką niewiadomą i było to prawdopodobne, że któraś klasa może być OP. Co się zmieniło u PP? Niewiele, ale tyleż samo zmieniło się u łuczników- zmieniły się okoliczności rozgrywki, o ile dla łuczników przybył song/dance +cop, o tyle w przypadku PP wzrosła rola mana burna, pvp mniej polega na szybkiej asyście, a bardziej na debuffowaniu/efektywnym zarządzaniu mp, więc przechodząc do...

...Ad 2. Trzymanie PP poza pt jest jak trzymanie kolejnego rechargera na boxie, nie dość że trzeba się "naebać" z wbiciem 83+nobless+fame+oly+targanie czasami i kolejnego boxa wszędzie, o tyle traci się olbrzymi walor mana burna- skill chyba bardzo lekceważony przez współczesne community, tak samo jak block shield/ww oraz znacznie polepszone możliwości trzymania 78 buffa na wszystkich ludziach w pt. Nie staram się bronić na siłę pp, po prostu uważam, że klasa jest bardzo niedoceniona i ja mając wybór między 4tym DD a PP, ze względu na pvp wybrałbym PP, wg. mnie najgorszą karą byłaby spora różnica w efektywności w pve 83-.

« Odpowiedź #406 dnia: Sierpień 21, 2010, 12:02:53 am »
sad but true...

Ad 1. Taką samą symulację można było przeprowadzić, jak działa kradzenie buffów- nikt tego nie zrobił, mimo iż kamael był jedną wielką niewiadomą i było to prawdopodobne, że któraś klasa może być OP. Co się zmieniło u PP? Niewiele, ale tyleż samo zmieniło się u łuczników- zmieniły się okoliczności rozgrywki, o ile dla łuczników przybył song/dance +cop, o tyle w przypadku PP wzrosła rola mana burna, pvp mniej polega na szybkiej asyście, a bardziej na debuffowaniu/efektywnym zarządzaniu mp, więc przechodząc do...

...Ad 2. Trzymanie PP poza pt jest jak trzymanie kolejnego rechargera na boxie, nie dość że trzeba się "naebać" z wbiciem 83+nobless+fame+oly+targanie czasami i kolejnego boxa wszędzie, o tyle traci się olbrzymi walor mana burna- skill chyba bardzo lekceważony przez współczesne community, tak samo jak block shield/ww oraz znacznie polepszone możliwości trzymania 78 buffa na wszystkich ludziach w pt. Nie staram się bronić na siłę pp, po prostu uważam, że klasa jest bardzo niedoceniona i ja mając wybór między 4tym DD a PP, ze względu na pvp wybrałbym PP, wg. mnie najgorszą karą byłaby spora różnica w efektywności w pve 83-.

Trzymając się tcyh argumentów wychodzi że już lepiej wziąć kolejnego bisha zamiast PP.

« Odpowiedź #407 dnia: Sierpień 21, 2010, 12:37:17 am »

Trzymając się tcyh argumentów wychodzi że już lepiej wziąć kolejnego bisha zamiast PP.

Niegłupie, jednak zamiast bishopa jeszcze lepszy byłby 2gi recharger, co jest również nie tak rzadko spotykane (cadmus mage pt). Mimo wszystko, mówiąc o przydatności PP patrzę pod kątem 83 skilla, którego można rebuffować w trakcie pvp. Gdyby chodziło o sam mana burn albo sam counter crit, to prawdopodobnie uznałbym, że PP jest useless, jednak skoro posiada oba skille, w mojej ocenie robi to z tej klasy całkiem przydatnego kompana.

• whatever.
« Odpowiedź #408 dnia: Sierpień 21, 2010, 01:13:14 am »
Kazde dobre mage pt ma 2rechargerow.
new future.

« Odpowiedź #409 dnia: Sierpień 21, 2010, 02:54:51 am »
Rola mana burn'a jest faktycznie niedoceniania. Sam się przekonałem, przy ostatnich PvP z dużo większą ilością resistów nie jest już tak ważne tyle co wspólne targetowanie (ujmijmy, że jest to podstawa), co szukanie sposobnej okoliczności by ściągnąć skutecznei jakiś target. Najlepszą metodą jest wypalić manę healerom, a scrytowany mana burne podkrecony na ++15 potrafi zabrać mi 1/3 many (DD-kowi to i połowę zabierze).

Ale tak naprawdę, to właśnie dzięki kłopotowi w szybkim ściągnięciu nawet robe userów (w poprzedniej kronice robił to sam dagger) mają sporo okoliczności na używania mana burn'a (a bp nawet mana storm'a), zatem argument, że PP mógłby tym skillem spamować nie jest wystarczający, by zapewnić mu obecnie miejsce w party.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby mieć w dużym klanie jednego takiego PP 83, który na całe CC (a przynajmniej większość część) mógłby w czasie PvP lub raidu poprzerzucać. Wtedy wprawdzie 1 party ma o 1 dd mniej, ale całe CC i tak zyskuje znacznie więcej.

A co do 2 rechargera, to wg mnie (pod kątem PvP) lepiej machnąć judasza, bo wtedy mage party masakruje tak szybko, że ten 2 recharger po prostu nie nie jest potrzebny... ; p

Cat Drama Maker

• Pochwał: 23

« Odpowiedź #410 dnia: Sierpień 21, 2010, 12:14:22 pm »
(...) od C4 mało kto gra PP, przyjęło się że jest to buffpet, (...)
podpisuję się rękami i nogami. Mało kto gra PP, ludzie mają mało kontaktu z żywym graczem i PP latają głównie na boxach. No i niestety, NCSoft nie rozpieszcza PP dodatkowymi umiejętnościami. Zmienia totalnie SE, EE, WC, OL a PP od zawsze dostaje jakieś marne resztki.
Zawsze miałem problem (i do dziś mam) z interpretacją - kim jest PP - wojem z umiejętnościami magicznymi czy też mistykiem. Jeśli wojem - na co wskazywałaby chociażby Mana Steal, to dlaczego dostaje newbie bufy dla nukera? Na cholerę mu Empower jak nie ma _żadnego_ nuka po 40tym? A skoro mistykiem - na co wskazywały by owe bufy - to czym ma bić? Chyba tylko augmentowaną bronią. No bo Wind Stike to się przydaje dopiero w FoGu...
Całe szczęście, że mamy chociaż pieski.

A co do ilości bufów i ograniczonej ilości slotów. Ilość posiadanych bufów oznacza dla mnie dużą możliwość personalizacji bufów dla każdego gracza w zależności od sytuacji/spota, a nie konieczność walenia wszystkiego wszystkim na raz. To WC nadaje sie na 2boxa, gdzie bufuje zawsze wszystkich tak samo, jak leci. Bufy na pasek, macro i heja. Rebuf  za jednym kliknięciem.

Ale nie oczekuję zrozumienia dla ciężkiego losu odwiecznego Propheta :P

Co do PvP/Olimpiady - szukajcie frapsów FatHips albo novy vs. Legion - IMVHO best PP ever.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2010, 12:29:47 pm wysłana przez MastJedi »
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

• Banned

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #411 dnia: Sierpień 21, 2010, 12:21:10 pm »
A co do 2 rechargera, to wg mnie (pod kątem PvP) lepiej machnąć judasza, bo wtedy mage party masakruje tak szybko, że ten 2 recharger po prostu nie nie jest potrzebny... ; p
na malych dymach z mp nei powinno byc problemow mass rech+sublime
na mass pvp mozna zrobic cofke calym pt i spalic soul harmony
aczkolwiek 2ee to bardzo dobre rozwiazanie
Przejćmy do rzeczy.
Myanime list:
1.Beyblade

« Odpowiedź #412 dnia: Sierpień 21, 2010, 02:03:54 pm »
na malych dymach z mp nei powinno byc problemow mass rech+sublime
na mass pvp mozna zrobic cofke calym pt i spalic soul harmony
aczkolwiek 2ee to bardzo dobre rozwiazanie

Ogólnie mage pt z 2 ładowarkami jest troszkę bardziej uniwersalne. W praktyce, często moje const bije się z Bob0 mage party (SH, Sps, sorc + support z 2 rechargerami) i jednak czegoś im brakuje. Początek wygląda tak, że ściągną 2-3 osoby od nas na scrytowane vortexy lub bustery (oczywiście szybko res od ee i ode mnie). Często pada nam SWS lub BD który w ostatniej chwili walnie agression w takiego nuka. U nas w tym czasie deska ściągnie pół ich party, ale mają 2 x mass res, przez co PvP z nimi mocno się przeciąga.

Prawda jest jednak taka, że mimo niezłego startu, brakuje im tej siły ognia. Co jakiś czas glebnie od nas SH lub jakiś support, ale przy tych dodatkowych resistach we Freyi przeżywalność względem nukerów jest dużo lepsza. Im dłużej PvP się przeciąga, tym lepiej dla nas, bo regularnie gdy ktoś od nich padnie i wstanie na resie, to po rzuceniu sobie nobla, Delios (nasz SH) kradnie go i zabijamy takiego delikwenta bez nobla. Dodatkowo ogarnięty tank przeciw nukerom (u nas akurat DA) daje kosmiczną przewagę.

W takiej konfiguracji uważam, że lepszy byłby dla nich jednak ten judasz.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2010, 02:05:27 pm wysłana przez Alarion »

Cat Drama Maker

« Odpowiedź #413 dnia: Wrzesień 08, 2010, 12:27:11 pm »
Ile trwa Mystic Immunity, ponad 30s.? I reuse pi razy drzwi. Nie wiem czy warto mi koxać boxa do 79.

• Pochwał: 23

« Odpowiedź #414 dnia: Wrzesień 08, 2010, 02:46:47 pm »
czas trwania - 30 sec
re-use 2 minuty

Counter Critical>>>> Mystic Immunity :D

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 02:50:12 pm wysłana przez MastJedi »
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

• Pochwał: 9

• Lancer PW 85|Core GH 99/GS 99|
« Odpowiedź #415 dnia: Październik 22, 2010, 01:07:02 pm »

sami szukamy aktywnego pp wlasnie ze wzgledu na te walory ktore podales wyzej. block shield,block ww mana burn, root magiczny, cc ress tez sie przydaje glowa tez jest sporym bonusem.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #416 dnia: Listopad 03, 2010, 12:26:59 am »
[gracia final]
ile dodaje enchant resistow w power? wg mojej wiedzy oraz tej stronki: http://base.l2j.ru/ kazdy +1 to 4 resist wiecej. Wbilem unholy resist +5 i zamiast 30 daje ... 32 (a powinien 50)

• Pochwał: 12

• Plan? I don't need a plan.
« Odpowiedź #417 dnia: Listopad 03, 2010, 12:35:40 am »
Mogę powiedzieć tyle, że ów unholy resistance na +15 daje 90 reist na dark

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #418 dnia: Listopad 03, 2010, 12:37:49 am »
yhm, czyli zgadza sie - kazdy +1 to +4 resist. QQ, bug na rpg club.

• Pochwał: 19

« Odpowiedź #419 dnia: Listopad 05, 2010, 10:39:02 am »
PP to fajna klasa, ale ciągle mu jeszcze czegoś brkuje, żeby stał się pożądany w party.
Zwiększenie roli mana burna w pvp dało mu jakiś atut i to całkiem silny. W chwili gdy inne party posiłkują się slh w składzie, PP staje się najlepszą odpowiedzią (mana burn strasznie slh boli a rechargerzy nie zawsze są w stanie w tym pomóc).

Top mage party w naszym klanie ma skład:
EE,cardi,sws,bd,DC,Ol,sorc,sts,necro.
I jak dla mnie jest to optymalny skład. Ol jest właśnie tym czwartym najlepszym uzupełnieniem o którym rozmawialiście.
Oczywiście, żeby takie party zaczeło działać gracze muszą być naprawdę dobrze przygotowani. Nasze party "Nuker1" wyposarzone w valakasy, antki topowe bronie i sety 3x120 jest obecnie najlepszym party na NA offie.

PP spokojnie znajdzie pve party i spokojnie może robić za głównego buffera w pve party. Np w składzie PP,bd,deska robimy aoe w stakato i zastanawiamy się po co ludzie tam przyprowadzają  7-8 osobowe party na boxach.
Natomiast uważam, że PP nie wpisuje się w żadne standardowe pvp party. Nie ma miejsca. CC oop zawsze mile widziane, ale o spot w pt ciężko.
Możnaby szukać nowej drogi, ale dopóki ktoś nie pokaże że się da to niewielu spróbuje. Też zaczyna już brakować ludzi chętnych do takich eksperymentów, którzy poświęciliby czas na tworzenie czegoś co tylko w teorii będzie działać. Gra robi się trochę skostniała pod tym względem.
Ja bym chętnie stestował skład : EE,Cardi,sws,bd,dc,pp,ol,ol,insp. Dziwne? Napewno nie zabije nikogo przez pierwsze 2 minuty, ale potem masakra. A w mass pvp gdy mamy u boku 2 inne party z klasycznymi DD - miodzio.

« Odpowiedź #420 dnia: Listopad 05, 2010, 11:07:26 am »
czy dziwne? moze nie do konca ale jako pt supportujaca debufujace na tle mass pvp moze zrobic wiele ...

« Odpowiedź #421 dnia: Listopad 05, 2010, 11:31:31 am »
Właśnie w tych kategoriach myślę. Na ostatnim teritory wars pod nasz zamek przyszło 200 osób. 5 party broniło potem jeszcze 3 z ekspedycji wróciło do obrony. Przy takim układzie AoE ma niesamowite znaczenie. AoE mana drain + debuff od oli w party o dużej przeżywalności jest niezłwykle ważne. I nie ma znaczenia, że to party powoli zabija.

• Pochwał: -2

« Odpowiedź #422 dnia: Listopad 05, 2010, 08:00:46 pm »
Właśnie w tych kategoriach myślę. Na ostatnim teritory wars pod nasz zamek przyszło 200 osób. 5 party broniło potem jeszcze 3 z ekspedycji wróciło do obrony. Przy takim układzie AoE ma niesamowite znaczenie. AoE mana drain + debuff od oli w party o dużej przeżywalności jest niezłwykle ważne. I nie ma znaczenia, że to party powoli zabija.

ej a myślałem że ludzie na offie ogarniają lepiej, a tu surprise :S  w moim starym clanie były 2x ol pt z ładowarkami/bd/sws i tankami i jedyną ich rolą było spamowanie cp, rebuf, debuf i sciaganei agro :P i to sie sprawdzało bardzo dobrze (m.in. 11 miesięcy Aden Castle należał właśnie do nich)

Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

« Odpowiedź #423 dnia: Listopad 08, 2010, 08:27:21 am »
wystarczy ci jeden max 2 ze skilami 25+.... nie wiem po co 2x ol pt.

« Odpowiedź #424 dnia: Listopad 08, 2010, 08:45:50 am »
Nie wiem gdzie grasz, ale na offie nie wygląda to tak łatwo. Po prostu brakuje ol'i. Wylewelowanie takiego to sporo czasu. A poprawne wyposarzenie to jeszcze więcej roboty i kosztów. W dużych klanach znajdziesz może ze 3 sztuki. Ol bez topowego sprzętu to nie przeciwnik. Po pierwsze obok cardi i EE, ol zawsze jest pierwszą postacią na którą idzie asysta. Jak nie posiada ponad przeciętnej przeżywalności to leży błyskawicznie i o jakimś spamie cp regen można zapomnieć. Poza tym wystawiając party potrzebny jest support. Z tym też jest zawsze problem. Jeżeli damy support dla party oli to zabraknie go dla dd.
Ol bez topowego supportu zginie zanim się zdąży rozkręcić.