Witaj
Gość

Wątek: Elemental Summoner [ES]  (Przeczytany 80130 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Elemental Summoner [ES]
« Odpowiedź #175 dnia: Grudzień 02, 2007, 01:54:27 pm »
Witam ponownie.Ostatnio fascynują mnie summonerzy, lecz zabardzo nie wiem co i jak, mam zamiar znaleźć nowego serwa na święta i mam zamiar grać summonerem. Lecz jakim??

O expieniu nimi wiem duzo, lecz mógł by ktos mi wyjaśnić o pvp np: ESa. 

Jak sobie ES radzi w pvp z róznymi klasami w porównaniu do rówieśników(PS, WK)

Prosze o opisanie jak to wszystko wygląda i czy w ogóle ES radzi sobie na pvp, mass pvp i czy nie jest w tym gorszy od innych summonerów. THX

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #176 dnia: Grudzień 02, 2007, 02:14:52 pm »
ES_ imo summoner przeciwko wojownikowm ;> warior bane+wind schackle

graj summonerme jakim lubisz
warlock  -2 bany (cancel zdejmujacy acumena+empower lub haste +wind walk) arcane disruption (obniza cast speed) przecietne bufki dla summonow (jakos tak bez wind walk daloby sie przezyc ;> ja bym wolal might lvl 2 zamist tego ww ale roznie bywa), na mass pvp z cat queen bardzo mile widziany w party z lucznikami (+25% crt dmg robi swoje)
ps - podobno maszyna do expienia (w sumei might lvl 3 robi swoje dla summona) niewiele wiem o ps bo jakos mi nie przypadl do gustu, poza faktem ze ma swietne cubici

es - gram nim, lubie go, fajny jest :D wyspecjalizowany do walkiz  wojownikami (warior bane i wind schackle) oraz dizeki temuz e summony  czesciowo sa nukerami, fajnie sie expi,

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #177 dnia: Grudzień 02, 2007, 03:07:14 pm »
a walczac z lucznikami polecacie uciekac z rage luku czy np szarzowac na lucznika liczac na aktywacje cuba aqua?

« Odpowiedź #178 dnia: Grudzień 02, 2007, 04:48:23 pm »
Hmm...a ES myśle, że źle sobie też nieradzi z magami?? Myśle, że crit od unicorna boli robe usera, a poza tym jaki summoner jest najbardziej popularny i dlaczego??który jest naj mniej popularny??:P

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #179 dnia: Grudzień 02, 2007, 05:09:42 pm »
a walczac z lucznikami polecacie uciekac z rage luku czy np szarzowac na lucznika liczac na aktywacje cuba aqua?
Pomysl sobie ze i tak musisz podbiec zeby przywalic bane i ws wiec co to za problem podleciec blizej i troche przylac lucznikowi :P

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
[quote author=120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 02, 2007, 06:41:12 pm »
ja cubica aktywuje wind schackle(jezeli wind wejdzie a cub sie nei aktywuje poprawiam aqua swirlem bo am krotki cast i niski koszt)

z magami es tez sobie ladnie radzi :D kryt od merrowa boli tka samo jak kryt od kai tylkoze es nie okaleczy maga z cast speed tak jak warlock dlatego warlock ma ciut latwiej

warlock jest najbardizej popularny bo "wymiata" i kazde archer party go lubi
ps jest tez dosc czesto spotykany bo swietnie sie spisuje w dennych klanach w ktorych ludzie nie wiedza co to exp w party :D
es jest fajny ale z moich obserwacji najrzadziej spotykanym summonerem, imo bardoz niedoceniony a fajny i majacy naprawde wiele zastosowan.

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 02, 2007, 06:44:41 pm »
Zalezy od serwa, ale na offie wl i es sa czesciej spotykani niz ps :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #182 dnia: Grudzień 02, 2007, 07:03:20 pm »
moze ze maja dobre bufki obaj dla party

cat queen wiadomo chyba co :D
unicorn seraph potrafi zdejmowac anchora, stun,silence i sleep do tego mzoe zwiekszac regen many i skracac reuse skili magicznych wiec mozna cos z tego sobie wybrac i zastosowac a ps ...... debufer/prawie healer czyli w zasadzie nic ciekawego patrzac ze strony party ktore woli mocniej/szybciej bic niz bawic sie w jakies debufoy ktore w sumei wchodza jak chca przez co w zasadzie czesto nie wchodza

« Odpowiedź #183 dnia: Grudzień 02, 2007, 08:18:20 pm »
a np atakujac archera, daggera, lepiej wystawic mirage czy tego z 79? bo na magow to ten 79 , ale w archera z tym m.atkiem to go zaboli mirage nuke, a nukera nie za bardzo.

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #184 dnia: Grudzień 02, 2007, 08:25:00 pm »
Ten z 79 wymiata. I użyj skila wind shackle i ownuj rumuna

« Odpowiedź #185 dnia: Grudzień 02, 2007, 08:50:20 pm »
ja jakos tka im wyzszy lvl tym mniej w pvp uzywam mirage .... an niskich levelach merrowem pvp  = smierc w 10 sekund :D nie wiem dlaczego teraz w zasadzie bardzo czesto merrowa uzywam ..... ilsoc hp nadrabiam staffem z btb, do tego merrow ma sporo wiekszy patc od mirage, fakt na dagerow mirage moze byc lepszy z uwagi ze nie trafiajac zwyklymi ciosami moze nukowac dosc mocno ale w walce  z innymi profkami jakos mi bardziej merrow pasuje (cos jak warlock, im wyzszy lvl tym czesciej na pvp z kai sie biega :D i szybciej biega i mocniej bije a ilosc hp jak u tanka przestaje miec duze znaczenie)

ten z 79 w sumie fajny mocno bije jak diabli ale jakos tak nie wiem ale chyba ma malo hp? czy mi sie zdaje? niestety slaby ze mnei farmer jest i levele wolno mi leca ale mysle ze za pol roku z 74 na 79 wbije to pogadamy o tym nowym summonie ^^

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #186 dnia: Grudzień 02, 2007, 09:05:58 pm »
Ten kun z 79 ma jedna zalete,ma stun ^^ Nie dosc ze duzy dmg to stun i jeszcze ma raging wave :P

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #187 dnia: Grudzień 02, 2007, 09:52:27 pm »
moze ze maja dobre bufki obaj dla party

cat queen wiadomo chyba co :D
unicorn seraph potrafi zdejmowac anchora, stun,silence i sleep do tego mzoe zwiekszac regen many i skracac reuse skili magicznych wiec mozna cos z tego sobie wybrac i zastosowac a ps ...... debufer/prawie healer czyli w zasadzie nic ciekawego patrzac ze strony party ktore woli mocniej/szybciej bic niz bawic sie w jakies debufoy ktore w sumei wchodza jak chca przez co w zasadzie czesto nie wchodza
PS to to nie tylko debuffer/healer ale tez tank a co do tego czy go w pt niechca mnie zawsze chca ze wzgledu na mass phantom kubika :P Mi sie zdaje ze ES po c5 zostal zmarginalizowany chodzi mi o to ze jak nurkowie nie sa juz potrzebni do rb to es autmatycznie tez nie :P

Luna
Franz
Lancer

« Odpowiedź #188 dnia: Grudzień 17, 2007, 08:38:16 pm »
Ja gram ES'em i jakos ownuje... nie chodze w heavy armor bo nie mam na niego skili i to jest glupie moim zdaniem... na PvP chodzi sie w secie light najlepiej maja + blunt z health do bicia. A kiedy juz masz malo hp to zakladasz byle jaka bron z acu moze byc nawet homek i jazda battle heal dopoki nie bedziesz  mial full hp pozniej znowu blunt itp.. Tanki padaja jak muchy szczegolnie da i ta jego panterka ^^. Oczywiscie z nukerami to nie ma szans chyba ze sps bo on jest cienki.. dajemy transfer pain (obowiazek przy kazdej walce) na lev 70 oddaje 50% obrazen summonowi a wiec przy slabym m.atk sps nic wielkiego nam nie zrobi. Do walki uzywa sie mirage nie merrow. Mirage ma bardzo dobrego nuka i w dodatku ma prawie 2,5k hp wiecej niz merrow na tym samym lev...  poza tym z tego co wiem teraz gra od wprowadzenia Kamaela summonerem to bedzie przyjemnosc ^^ od lev 70+ merrow nie zzera nam exp. ^^. poza tym jak wrzucimy na mirage Wizard serwitor to kladziemy wiekszyosc przeciwnikow... Ale do tego trzeba weyxpic :P tyle odemnie pzdr:D.

• Pochwał: 4

• :D:D
« Odpowiedź #189 dnia: Luty 24, 2008, 10:34:08 am »
przenigdy nie grałem ESem (ani w sumie żadnym innym summonerem...), wiem, że ma on takiego fioletowego konika (seraphim bodaj się zwał), wiem, że konik tez ma buffa zmniejszający reuse skilli. Moje pytanie brzmi: czy zmniejsza reuse tylko skilli magicznych czy fizycznych też? gdzieś znalazłem, że tylko magicznych, jednakże nikt wtedy tego nie potwierdził. Na L2p napisne jest tylko 'skill reuse decrease'

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #190 dnia: Luty 24, 2008, 10:57:32 am »
magiczne tylko

« Odpowiedź #191 dnia: Marzec 21, 2008, 02:45:47 pm »
ES wymiata na pvp
Mam go na 65 lvlu i wymiatam paladonow na 70+ a nawet WC na 78 pokonalem:P
Zdestro tez wyrywam jak nie lapnie mocnych frezów.
Glada tez wymiotłem a mial 4 lvl wiecej.
z b itemow polacem BW light i duale sls*nm+4 (+25%hp)
Teraz zbieram na DC robe i jakąś bron A np: som i dama*dama lub inne dualki :D

« Odpowiedź #192 dnia: Marzec 21, 2008, 03:36:41 pm »
tank dla summonera to zaden problem :D troche bicia i padnie jak szmata to nie ma co sie zbyt cieszyc (za maly dps tanka wzgledem summona i healowania) chyba ze jakims cudem bedziesz stal na chain stunie no to wtedy summon po paru minutach padnie  :P

destro? widze ze destro nie wiedzial co to frenzy, nawet na oly destro po warior bane i ws jak juz walnie frenzy to potrafi zjesc summona na 3 ciosy (maly pdef) i dobrac sie do summonera (lub zostawic summona i summonera na 4 strzaly zdjac)

glad .... przed 78 roznie bywa ale ciezko przewaznie, po 3 profce to mamy tss, dss, banan gf chyba ze nie damy mu podejsc do siebie to wtedy trzeba sie pomeczyc zeby summona zywego utrzymac

bw light jest dobry na tanki,sws, bd czyli profesje ze srednim dps , trafisz na cos z duzym dps (nukerzy, tyrant, aw itp) to w dc robe z +4 wit i bronia z acu bedziesz sie meczyl zeby summona utrzymac zywego

co do pancerza ogolnie to jest tak ze kazdy rozgarniety gracz widzia summonera w:
1. light zabije summone bo zanim summoner sie pozbiera zeby zaczac leczyc to mozna narobic summonowi duze kuku
2. robe przewaznie prosto w summonera :D czyli sru sru sru sru gf

praktyka jest taka ze pancerz trzeba dobierac do przeciwnika i nie ma zlotego srodka, na jednych mozna sobie pozwolic na light(nawet warto) na innych tylko robe bo inaczej szanse mam 0.1%

p.s. z pokonania wc tez bym sie nie cieszyl bo ten zanim cokolwiek narobi szkodliwego to mu many zabraknie :p, na olimpiadzie wygranie z summonerem wc-tem jest piekielnie trudne a co dopiero w otwartym terenie gdzie summon nabufowany powinien jak swinia byc :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 03:39:44 pm wysłana przez DIO »

• Pochwał: 11

« Odpowiedź #193 dnia: Marzec 21, 2008, 07:22:03 pm »
co do pancerza ogolnie to jest tak ze kazdy rozgarniety gracz widzia summonera w:
1. light zabije summone bo zanim summoner sie pozbiera zeby zaczac leczyc to mozna narobic summonowi duze kuku
2. robe przewaznie prosto w summonera :D czyli sru sru sru sru gf

praktyka jest taka ze pancerz trzeba dobierac do przeciwnika i nie ma zlotego srodka, na jednych mozna sobie pozwolic na light(nawet warto) na innych tylko robe bo inaczej szanse mam 0.1%

p.s. z pokonania wc tez bym sie nie cieszyl bo ten zanim cokolwiek narobi szkodliwego to mu many zabraknie :p, na olimpiadzie wygranie z summonerem wc-tem jest piekielnie trudne a co dopiero w otwartym terenie gdzie summon nabufowany powinien jak swinia byc :D

Ja tam ES'em nigdy w lighcie nie biegam - za mały cspd, zawsze (jak nima zakena) nosze MJ robe i DC robe (MJ na luczników/tyrka/tanków/dorfy itp, a DC na wszystkich którzy nie maja stuna, a mocno leją)

« Odpowiedź #194 dnia: Kwiecień 27, 2008, 10:00:25 pm »
mam male pytanie jaka komende trzeba wpisac w macro zeby konik czarowal gift of seraphin bez naszej interwencji. czy jest cos takiego zeby konik automatycznie rzucal gifta co np 2 min??
jak mozna to prosze o szybka odp
THX
Abbysx300
JudeGang<<<OFF
main class-Dominator
subclass-Destro,GhostHunter,Hawkey
Nobless
Abyss x10 a
Shur1el<<on
- Abyss walker lvl 74
OnlyAdena
- Spoiler lvl 65

« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 27, 2008, 10:04:20 pm »
mam male pytanie jaka komende trzeba wpisac w macro zeby konik czarowal gift of seraphin bez naszej interwencji. czy jest cos takiego zeby konik automatycznie rzucal gifta co np 2 min??
jak mozna to prosze o szybka odp
THX
wrzucasz na swoj pasek skilli ikone buffa od kunia, potem przekladasz na macro i tak ...

shortcut na ktorym masz ikone
/delay 120
/delay 120
/delay 120
etc. etc.

« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 28, 2008, 01:01:54 am »
Tanki padaja jak muchy szczegolnie da i ta jego panterka ^^

Jak tank ma DD Setup to nie wiem czy jest tak łatwo....

/target summon
/useskill harmstring + shackle/shield stun
/target summoner
/useskill shackle/shield stun
/attack

« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 28, 2008, 08:27:14 am »
tak tylko jest maly problem .... summoner ma skil ktorym zdejmuje z summona debufy slow i hold :p, summonera na chain stunie nie utrzymasz a tank ma na tyle maly dps ze po prostu nie da rady tak dlugo sie utrzymac zeby sie summonerowi skonczyla mana na heal. a niech jeszcze betray w pantere wejdzie to juz tank walczy 1 vs 3 :D

• BO KUBUś MOżE WIęCEJ
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 28, 2008, 04:16:15 pm »
Tanki padaja jak muchy szczegolnie da i ta jego panterka ^^

Jak tank ma DD Setup to nie wiem czy jest tak łatwo....

/target summon
/useskill harmstring + shackle/shield stun
/target summoner
/useskill shackle/shield stun
/attack
Ta a co jak summoner biega w mj albo ma boss bizu XD tank na DD stylu to tylko mniej mniej hp do bicia :P

Luna
Franz
Lancer

« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 28, 2008, 04:36:09 pm »
ja mam dziwne odczucia co do summonerow
walczac wckiem 77 (a wlasciwie biegajac) w bw lighce nie mialem porblemu zeby zaspamowac cp potkami dmg kai'a , wlasciwie to nie bylo spamowanie tylko 1click na 1 sekunde
nie wiem jak mona zabic cos poza robe userem ktoremu wskoczy sie na plecy
bo na fullbuffie to pewnie jeszcze gorzej