Silver Ranger [SR]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:32:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Yoker

yep, prawda na piratach też jest carnage tańszy jak BoP.
osobiście będę nawalać high OE BoPem (CS) do 78, później się ew. przesiąde na high OE BoP (gui/ qr).

carnage odpada bo trzeba często odpoczywać (brak csa, a nawet jakby był to wpakowanie SA do A grade to jest troszkę zachodu)
SB odpada bo very slow - 600 atk speeda na HE z full buffem i PoFem, z łukiem slow ponad 800.

IMO high OE BoP a później dopiero draconic (tak, zdaję sobie sprawdę, że ciężko takiego dorwać, ale jest możliwe)

Marc1n

A tam cieżko, 250kk i jest Draconic :P Od ręki...
No ale jeżeli nie do pvp ten bop do 78, to SB jest super. Ma CSa, Atk. speed wyraża tylko szybkość skilli i to wszystko, a w PVP nie jest najgorszy. Zresztą, kiedys kumpel powiedział, że PvP jest dopiero po 3rd class. Jakby się tak zastanowić...hmm, 95% wrogów ma 70+...to na co mi set do pvp na 61, jak różnica leveli miazdzy i to znacznie. Przecież buffed Dagger na 3rd da mi Backstaba za całe moje HP :P
HATE ME MOAR!

Dev

wg mnei dla sr wymiata BOP z qr. Najszybszy łuk, a dodac do tego rapid shota to mamy ak 47 ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Mosar

Ja latam z Carnagem i w Doomie na Dragonie i nie jest źle... Moby jade bez problemu. Właściwie to chciałem Soula kupić, ale mało kasy mam.  Mam 65 i jeszcze (właściwie nie wiem po co) siedzę na Forbidden Gateway na Doom Knightach, Trivesach i tych wężoludziach. Teraz nie wiem gdzie iść. Zastanawiałem się nad FOTD, ale czy jest jakieś inne miejsce, w którym by mi się też dobrze expiło ?
Siekiera, motyka, morda priesta, Mosar sobie zwalił questa.<br /><br />Mosarioos Silver Ranger 76+ lvl

adamex91

powiem tak, jak expi ci sie tam dobrze, to wal wal az zrobia sie blekitne ;]

Yoker

jeśli masz zawsze party z PP to idz do WoA, moby mają tam weakness archery (oczka) i z łuków dostają b. ładne obrażenia ;)
moim PRem krytyk wchodził za ok. 5k, co prawda byłem na full buffie i jeszcze shexowany był, ale miałem tylko Emi.

exoriou

SR dostaje rapid shot , rapid fire oraz blessing, soul, spirit of siggitarius w C5 czy interlude ?
może niektóre dopiero od interlude?

fedur

w C5

a rapid shot to hmm od c1?

Dev

rapid fire jak juz cos dostaje sie w c5. Rapid shot ma sie od c1 :)

Losica

A ja sie zapytam o pewna rzecz, na moim serwie maja wprowadzic skile c5
mam juz 64lv SR i mam pytanie na temat Rapid Fire,
Otoz na pierwszym LV calkiem sporo zwieksza atak i atak speed (i dwa pytania teraz):
1. Jak bardzo jest zmiejszany zasieg luku w 1lv i kazdym kolejnym?
2. EDG kalkulatora na stronie kolejne lv rapid fire daja niewiele do ataku a ciagle zmiejszaja zasieg luku, wiec czy to prawda, i czy oplaca sie rozwijac to na lv wyzsze niz pierwszy??

Dev

-300 na 1lvl i juz nic ci sie nie zmniejsza ...

Losica

Czyli lepiej rozwijac dalej rapid fire jezeli sp starczy.
A duzo p.atak i atak speed dodaje z kazdym kolejnym lv??

Marc1n

Rapid Fire 1   P.Atk. +62, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 2   P.Atk. +67, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 3   P.Atk. +73, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 4   P.Atk. +78, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 5   P.Atk. +83, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 6   P.Atk. +88, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 7   P.Atk. +94, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
Rapid Fire 8   P.Atk. +100, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow
HATE ME MOAR!

Losica

Czyli jak rozumiem na 1lv mam P.Atk. +62, Atk. Spd. +20%, bow range -300, only works with a bow, na drugim dodaje mi tylko 5 patak i nic wiecej nie zmienia?:P

Tyr

Nie masz +40 atk spd i -600 bow rage na RF 8lvl musisz stać bliżej niż woj target >.>

btw. tak ^^
Lineage 2 Classic EU

Buby3107

Mam pytanie..bo w ogóle nie mam pojecia po co jest skill Unlock?

Tyr

skill daggerow masz go SR'em bo to się dosatje za czasów Scouta :P

Ogólnie do otwierania drzwi - ja tego nie miałem okazji użyć - never ^_^
Lineage 2 Classic EU

Dev

ja drzwi raz otwieralem, jeszcze za czasow c3 na aw - drzwi do core na crumie :)

Yoker

yep: na bank drzwi do Core otwiera się skillem
można też skrzynki (boxy) jeśli nie ma się deluxe key chest (na wielu serwerach wgranie pliku rozróżniającego chesty i boxy jest nielegalne, ale jest też nie do wykrycia :P)

NightBird

krotka pilka

BoP + Plated Leather SET
vs
Carnage + Doom Light SET

prosze o szybką odpowiedź z uzasadnieniem.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Dev

bop będzie lepszy bo w SR liczy się szybkość strzelania. PL zmieniłbym raczej na doom light ale ejzeli chcesz możesz wziąć PL

Marc1n

Carnage ma beznadziejne SA...BOP z CS uber jest :) Szczególnie, że SR nie ma Pain of Saggitarius bla bla bla...
PL też lepszy, ale tylko do expa. Braki w P.defie widac naprawdę mocno, nawet w porównaniu do Dooma(genialny secik btw :P ), ale na levelach 52-61 to nie ma co myśleć o pvp, które zaczyna się dopiero troche później ;)
HATE ME MOAR!

Tyr

Marc1n - bierz pod uwagę, że na privach to już pvp jest od 1lvl'a :P

Bo na offie to trochę inaczej ;]
Lineage 2 Classic EU

NightBird

Cytat: DevouringOne w Maj 29, 2007, 03:11:53 PM
bop będzie lepszy bo w SR liczy się szybkość strzelania. PL zmieniłbym raczej na doom light ale ejzeli chcesz możesz wziąć PL

takiej opcji nie bylo ze wzgledow finansowych wiec

albo doom z carnage
albo plated leather z bopem.
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

adamex91

carnage kosztuje zwykle tyle co bop  :shock: