Silver Ranger [SR]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:32:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Express

Jeśli mowa o łuczniku + tallum heavy, to jedyna możliwość to oczywiście HE, który całkiem nieźle się na takim buildzie sprawdza.
Ale bez takich pomysłów przy SR, który bazuje przede wszystkim na swojej mobilności. U niego tylko light.
Siła i wrogowie albo strach i przyjaciele.

Kesai

tallum hv sprawdza sie na raidy, bo robisz wiekszy dmg niz w takim maju np.

Yoker

Dokładnie. Na raidy najlepiej założyc MJ heavy/ tallum heavy (ze wskazaniem na ten drugi).

Buby3107

Witam ja mam takie pytanie..bo chce zrobic sobie tatoo ...tylko nie wiem jakie

na 100% Dex+4/-4Con....i teraz nie wiem czy +4 Wit/-4int(czy ten casting speed naprawde działa...i moje skile beda sie szybciej odnawiac?)....czy +4 str/ -4 con?

MonT

Na twoim miejscu dałbym +2/-2 dex/con; +3/-3 dex/con i napewno nie dodawał str kosztem con. Z +wit/-int można pokombinować, wit napewno daje dużo ale, że nie testowałem tego wcale to nie wiem jak wchodzi entagle z -int. poza tym +wit nie polepszy Ci odnawiania się skilli fizycznych (jak stun, double shot) tylko magiczne (heal, entagle...).

fedur

ta ktorych w ogole nie bedziesz używał (hamstring), a heal... w swojej prawie roczej karierze SR'em użyłem moze z .... 4 razy?

bula

Dev

entagle nie będzie używal ? Zmienisz zmiane na olimpiadzie albo jak dorwiesz jakiegos meele na open ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

fedur

bula tak chodzilo mi o entagle... ktorego juz tyle bedziesz uzywal po 3 profce.. i stad ten Hamstring w nawiasie... , a na olimpiadzie tez tyle ze ho ho ho... open teren?? super... bawmy sie dalej...

Bled

mozna by +wint - int i top C blunta z SA M. power wtedy bedzie dobrze;)

PeBe

Hmmm... oceńcie taki bulid (raczej do ganku/małego pvp/1v1) :
BW light (defa ładnie dodaje a na małym pvp często trzeba dużo wytrzymać) cspd i men też się przydaje.
+4wit -4int (aktualnie mam testowo - sklepowe -5int i nawet fajnie się spamuje healem ^^)

+3dex -3str - jak bede miał mj lgt zrobie -5con
+2dex -2str

BOP QR

Troche denne do pve, ale zawsze + men z bw = troche mp regen (prawie nic)
Do pve chyba sobie zalatwie PL set .

Elitper

cona nie odejmuj  lepiej juz dodac do cona :)
+5 dex +4 con -9 str w mj :] do pvp

PeBe

Cytat: Elitper w Styczeń 03, 2008, 06:16:27 PM
cona nie odejmuj  lepiej juz dodac do cona :)
+5 dex +4 con -9 str w mj :] do pvp

-9 str 0.o to zrobi z SR'a kupe imo , a w mj mamy ładny stun resist, więc po kiego tyle con

btw. źle napisałem mam :
+3dex -3str
+2dex -2con

Dev

Pebe imo -3con, -2str byłoby lepsze, strata około 200hp więcej a str jest bardzo ważny ...

PeBe

W sumie racja.
Ale i tak teraz praktycznie już myśle o MJ a wtedy to zrobie coś w stylu -4con -1str albo -5con, więc na razie to nie ma aż takiej różnicy.

Jedyne co zmienie to wtt bop qr na CS bo teraz wojen niema a qr zaczyna wnerwiac w pve ;f

Dev

BOp + QR OE to najlepszy łuk dla SRa poza draconiciem OFC ^^

PeBe

Cytat: Dev w Styczeń 03, 2008, 08:18:57 PM
BOp + QR OE to najlepszy łuk dla SRa poza draconiciem OFC ^^
Kiedyś myślałem że to carnage  :oops: ale ma zryte SA, Soul Bow - very slow ;| a draco focus za drogi.
Zrobie chyba tak - wtt swojego bopa qr na cs (nie mam wojen teraz) jak się zabiore za wojowanie - wtt cs na qr , a potem zrobi się OE tak +6 i bedzie git.

A tak poza tym to na 1v1 BW ftw jednak na mass imo (z b grade) doom lepszy - na mass con stun resist etc. się AŻ tak nie przydaje (IMHO) a jednak troszke mdefa cspd i defa pomaga na 1v1, stuna walniemy i tak szybciej niż HE, a HE przed MJ ma zwykle i tak -con więc na moim bulidzie mamy z nim szanse, PR'a łatwo zabić (pisze o self buffie)

1 pytanko które mnie nurtuje od ... jakiegoś czasu . Po kiego SR'owi draconic leather armor? to ma takie sobie bonusy i w ogóle jest średnie, a mj tańszy i ciekawsze bonusy. (no chyba ze draconic +rb bizu +ee resist stun ;D)

bula

Cytat1 pytanko które mnie nurtuje od ... jakiegoś czasu . Po kiego SR'owi draconic leather armor? to ma takie sobie bonusy i w ogóle jest średnie, a mj tańszy i ciekawsze bonusy. (no chyba ze draconic +rb bizu +ee resist stun ;D)
i w takiej sytuacji sie zazwyczaj go nosi bo ma wiekszy p.def ... albo jak masz mass pvp to wtedy malo kto stuna uzywa

PeBe

yyy... ale czy opłaca sie na niego farmić ? no chyba że klan ma 1 niepotrzebny :D

Falconek

Nie dośc, że NCSoft zrobił pipę z SRa (przynajmniej w porównaniu z innymi łucznikami) to wy chcecie go gimpować jeszcze bardziej ściągając z STR...

imo dye dla SR to +5 STR/-5 CON a co do łuku to carnage będzie lepszy od soula jeśli będzie tak podbity, żeby mieć tyle pattaku co soul, ale wtedy będzie absurdalnie drogi. No i bez CS ciężko expić, więc dodatkowy wydatek bo soula i tak trzeba miec.

Dodam jeszcze, że różnica w czasie rzucania stuna między slow a very slow jest mniejsza niż z tego, że ktoś ma ping 50 a ktoś 120 i później zacznie skilla, a z soulem i tak reuse skilli na rapidfire mam taki, że jakbym chciał, to mógłbym na przemian walić stun - double shot - stun bez przerw na zwykłe strzały :)

Alternatywa dla draconica to majestic+6 i z tego co ludzie mówią, to zależy czy masz jewele bossowe -  jak nie masz to majestic :)

PeBe

Cytat: Falconek w Styczeń 04, 2008, 11:54:31 AM
Nie dośc, że NCSoft zrobił pipę z SRa (przynajmniej w porównaniu z innymi łucznikami) to wy chcecie go gimpować jeszcze bardziej ściągając z STR...

Hmmm imo sr nie jest taki zły, wczoraj pojechałem HE (62 lvl, doom, carnage, ja SR 63 bw gloves + reszta mithril lgt set (nie mam jeszcze full bw set'a T_T) i bop qr)
Zjechałem go 2 razy czyli 100% walk z nim. Za drugim razem zostało mi 70 hp ;f za 1 ok 1.5k

Sr i tak jest najlepszy na 1v1 lub małe ganki imo

echoes

falconek,co ty chrzanisz,sames pipa ;) sila sr-a nie tkwi w stacjonarnym waleniu regularami (he na snipe) albo modleniu sie "niech wejdzie ten kryt bo zaraz padne" (pr na counterze ;p)...sr ma byc szybki i spamowac skillami,dlatego dex to podstawa dla sr-a...+5 str to dla pr-a,jesli dla ciebie build dla pr=build dla sr to zacznij grac w l2 ;)

Falconek

Cytat: echoes w Styczeń 04, 2008, 12:52:24 PMspamowac skillami,dlatego dex to podstawa dla sr-a

Muszę ci wyjaśnić pewną podstawową rzecz. Łucznicy używają skilli tylko w 1vs1, albo strzelając do kogoś, w kogo normalnie nie mogą trafic (np różnica leveli) z kilku powodów:
Po pierwsze powyżej buffów propheta nie opłaca się używać double shota, zwłaszcza w party. Po drugie łucznicy nie mają nieskończonej ilości MP :) 2 minuty walki i bsoe?

Zresztą jestem pewien, że nawet w 1 v 1 mój SR zje każdego SR który zdjął sobie z STR. I na pewno zje każdego SR z niepodbitym carnage. Sprawdz sobie uczciwie, a nie kierując się subiektywnymi odczuciami, na swoim sr (o ile go masz) ile czasu więcej zajmie ci wrzucenie stuna czy ds z very slow niż ze slow.

Cytat: echoes w Styczeń 04, 2008, 12:52:24 PMsr ma byc szybki

Szybki - jeśli masz na myśli szybkość ataku, to śpieszę donieśc, że w pvp zabija się "spike damage" i nie ma sensu gimpowac pattack dla niewielkiego zysku w attack speed. Jeśli masz na myśli szybkośc biegania to SR będzie najszybszy, nawet jak zdejmie sobie z dex - i nie, nie mówię tu o sprincie, który pokrywa się z ww.

Cytat: echoes w Styczeń 04, 2008, 12:52:24 PM
...+5 str to dla pr-a,jesli dla ciebie build dla pr=build dla sr to zacznij grac w l2 ;)

lol, ty na razie grasz w epi a nie w l2. Zresztą jeśli zaliczasz się do ludzi, którzy gadają o "skill spamie" (który nota bene jest wykonalny również z very slow) w czymkolwiek innym niż selfbuffed 1 vs 1 to raczej nie mamy o czym rozmawiac.

Moja opinia to tylko moja opinia, ale niestety prawie każdy kto dociągnął SR do 78+ powe ci to samo tzn, że jest on gimpem w porównaniu z resztą łuczników. I to, że na selfach możesz pojechac HE nie ma tu nic do rzeczy.

PeBe

Hmmm... on imo jest po prostu na mniejsze pvp. Na pve jest dośc słaby , ale i tak są dużo gorsze postacie.
Na małe pvp attack range nie robi AŻ takiej różnicy, często jest buff np. pp + bd lub coś takiego (2 supporty+3dd takie małe gank pt) bonus 20% atkspd daje dużo bo wiekszy atk spd = 'wiekszy' % na crita. HP (na -3str -2con +5dex) ma ładne nawet, speed biegu (przy ganku dośc ważny imo) ma ładny + evasi ma niezłe i często unikamy strzału HE(bez snipe/hawkeye) Pr'a lub czegośtam.

Elitper

a ja mam -9 str +5 dex +4 con XD i nic mi nie jest straszne XD mam wiecej hp przez co nawet mag mi nie straszny:D a str niw wplywa na skile zbytnio a wole hp