Shillien Elder [SE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:58 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KsiazeOgnia

ja gram sorciem i nie ma jak to SE , a jego Empowrer to rzecz świeta. Wedlug mnie najlepszy buffer dla maga. Zawsze ktos kupi jego buffy. :P

Dohid: Koniec czyszczenia. Dobry temacik, mało spamu było a sporo konkretów
I, cry, when angels deserve to die

chudyss

Nie wiem czy tak do konca sie nie oplaca w lighcie chodzic. Prosty przykład w pvp się przydaje. Na C4 wygrywałem z bd (i to z lvl o 2 wyzszym - ekwipunek na podobnym poziomie) bez problemu bedac w:

- Tallum Light Set

Broń:

- Tallum Glaive (Health)

Także da się wygrać z niektorymi postaciami.
Szczególnie że mamy więcej kasy na sprzęt i inne rzeczy bo w party z nukerami nawet bss-ow nie trzeba urzywac. A jak wiemy sprzet duzo daje dotego troche prob i mozna cos probowac :))) WIADOMO TO BUFFER TAKZE NIE JEST STWORZONY DO PVP... ale mozna probowac i ladnie sie nauczyc ta postacia w pvp balansowac czasami mamy duza przewage nawet sprzetu/potionow(cp potow :P) takze mozemy sprawic niespodzianke nie jednemu.

Nie wiem czemu wszyscy tak sie dziwia ze SE zaklada Lighta BW daje casting spd. +15% no a w se to najgorsze jest to ze wolno castujemy czyli problem zalatwion wiadomo mniej many. Ale w nie kazdym party mamy az tyle do roboty wystarczy ze mamy pp i odpada nam praktycznie buffowanie wszystkich a vr mozna bez problemu kazdemu rzucic wojowi a empa kazdemu magowi. Do tego dochodzi wieksze P. Def a to przeciez wazne jak mamy tak malo zycia jak SE. Zreszta kazdy czarny elf ma z tym lipe. Wiem ze jest wiele za i przeciw ale nie wiem czemu az tak mocno wszyscy neguja LIGHTA na SE. Jak dla mnie dobre rozwiazanie. A z tallumem setem miod w ogóle :P

Pozdrawiam

Polecam SE dla kazdego bardzo skomplikowana i wszechstronna postac
chudy

MonT

Dobry light nie jest zly (bw), ale kazdy do party woli raczej wziac SE w dobrym robe i czyms z acumenem, nasza rola sprowadza sie przede wszystkim do buffow i leczenia; light jest calkiem dobry ale tylko w pvp 1v1

mik0s

Na siege też może sie przydać, bo w robe dla łuka jeteśmy zazwyczaj na jeden hit...

Dohid: Tja, a znacie moje zdanie na temat pvp 1vs1 healerami? :>
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

chudyss

CytatNa siege też może sie przydać, bo w robe dla łuka jeteśmy zazwyczaj na jeden hit...

Zgadzam sie a SE musi jak najdłuzej wytrzymać na polu walki żeby wspomagać innych a nie paść i wołać RESS ME :)))

Pozdrawiam
chudy

Ryltar

Na siege to ci srake oslania Tank wiec jak masz zamiar rzucac heala miesiac to rownie dobrze moglo by ciebie tam nie byc.

BaRt

Mam pytanie...czy ilość uleczonego HP zależy od m.atk?

coshoo

Cytat: BaRtMam pytanie...czy ilość uleczonego HP zależy od m.atk?

W bardzo niewielkim stopniu.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

Ryltar

Na pocieszenie powiem ze jak dasz sobie INT i rzucisz heal na chara w DC heavy to bonus bedzie wiekszy ;p

gagiczek

Cytat: mik0sNa siege też może sie przydać, bo w robe dla łuka jeteśmy zazwyczaj na jeden hit...

Dohid: Tja, a znacie moje zdanie na temat pvp 1vs1 healerami? :>

Potraktujcie to raczej jako element humorystyczny niż realne PvP, aczkolwiek zdrowo się uśmiałem przy tym filmiku! Healers>Rangers ! :D :P
c1 i słąbe lvle ale i tak Healers FTW!   8)

http://video.google.pl/videoplay?docid=-8344883833493472963&q=healers

Film roku

Bagato

zrobilem 3 profke jestem SS i dostalem secret book od giants do echantowania skilli i mam dylemata jakiego skilla ulepszyc?? mocie moze jakies o tym zdanie??

FlameHowler

Mozesz enchantowac skill na tylko jeden z efektow: chance,time, power,cost .
root,shackle- na szanse wejscia,
buffy na koszt many (imo na czas sie nieogarnia- czesto jest sie z innym bufferem w party i to spowoduje rozbieznosci rzy rebuffie),
heal - na koszt mp na pewno sie oplaca

zresztą co bede wypisywal, wejdz na http://l2wh.com/ i zobacz sobie, w koncu book of giants jest do kupienia....

Dev

dla mnie imo wejscie roota byloby najfajniejsze, ale zalezy co SE robi w party...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Eyz

Jaki najlepszy wg Was ekwipunek B grade?
(Jeżeli nie ma się żadnego spadku w postaci niżej-gradowych itemów - od razu B grade)

(Bo większość pisze, żeby zostawić sobie C grade, a mi chodzi o to, jeżeli się nie ma ;) )

Tyr

bw robe i homek z konwersją(C)
Lineage 2 Classic EU

Ashurei

Albo BW Robe + Homek z Acu

MonT

Bw robe + staf z mana upem i dyesy -5men +5wit. Ewentualnie cos z acumenem ale juz bez dye.

Ashurei

Ja bym tam raczej szedl w jednoreczne zabawki jak np. Mace of The Underworld - tez ma Mana Up, ale pozwala nosic tarcze (a noz trafi sie doskonaly blok :P)

jawron

BW robe - podstawa.
typowo pod pve - homukulu conversion (c grade niestety, jak ci nie pasuje to jest problem :P ), na serwerze c5 masz do wyboru z b grade wizard's tear i kaim vanul bones (b grade z dostępnym conversion)
multi pve&okazjonalnie pvp- mace of the underworld (znowu c grade) mana up, bo często brak tego ~1k hp, które travcimy przy conversion. (mając btb lvl 6 to różnica jest jeszcze bardziej wyraźna...) zwłaszcza w pvp. W c5 mozna brać kaim vanul bones.

Na serwerach z c4 bym zainwestował w broń c grade, homukulus sprawuje się całkiem dobrze, a oszczędności zainwestował w enchanty :)

Tarcza jako taka nie daje zbyt dużo, ale warto mieć chociaż podstawową top lux...
Cytatstaf z mana upem i dyesy -5men +5wit. Ewentualnie cos z acumenem ale juz bez dye.

Dyesy (przynajmniej +4 wit) to konieczność, dają naprawdę zauważalny zysk, stosowałbym je również z acumenem - mój rekord to 1k cast speed, a to nie jest szczyt możliwości SE :D (max to chyba wg moich wyliczeń w L2calcu - 1421) tak że PRAWIE można robić za healera na masówkach ^^.
wannabe
]|[

Thaald

Co do enchantowania skilli to najlepiej enchantowac recharge...na cholere komu root lub mniejszy koszt many przy buffach? a gdy podbijemy recharge na troszke wyzszy lvl to efekty beda lepsze
Bron? nawet na wyzszych lvlach warto miec cosik z mana upem chociazby crystall staff na pve

FullMetal Alchemist fan

Materid

Przeczytałem cały temat i musze stwierdzić ,że jest tu niezły bałagan ...
I nadal nie wiem jaką mam nosić broń D-grade...
Gram na Allseronie raty 2x i chce żeby mi się dobrze expiło...
Z góry dzięki za odpowiedź...
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

MonT

Bron D grade? Jak najlepsza jak mozesz, bronie D grade nie maja zadnego SA wiec bierz najlepsza na jakas Cie stac.

jawron

W sumie najlepiej wykorzystać to, że masz empa (lvl 1, ale zawsze) i zainwestuj w demon fangs, lub inną broń dla maga(jak najwyższy m atk.)
wannabe
]|[

Yahzon

Co do sprzętu to powiem prosto.

C grade: Karmiany i Homonku z acumen. Ten zestaw jest w pełni wystarczający i pozwala nie bawić się w dyes, bo prędkość castowania mamy wystarczającą wtedy i nie zmniejszamy many. Odradzam od razu conversion, raz że trzeba wziąć dye, dwa że to spektakularna forma samobójstwa przy jakimkolwiek sensownym pvp ( w wrogi healer/res jest zawsze jednym z pierwszych celów). Mana Up to zędna zabawka, lepiej po prostu nauczyć się i nauczyć party grać dobrze, to nie potrzeba będzie takich ilości many, zresztą nadrabia to stary bless the soul.

B grade: Ava starcza, jest łatwiej dostępna i tańsza i w zasadzie w pełni starcza. BW dla bardzo bogatych SE z dobrym klanem, gdzie SE uczestniczy w masie pvp. Wtedy rzeczywiście razem z dye na +wit cast niczym nie ustępuje ava, zaś dodatkowe premie są bardzo przydatne. Broń jesli nam się już Homonku znudził, tylko i wyłącznie Sword of Valhalla.

A Grade: W zasadzie jak się jakieś nawiną to się cieszmy i tyle :D

Dye: +wit - men z umysłowych, o ile nie gramy na secie z fast cast i bronią z acumen, w którym to wypadku to nie jest niezbędny wydatek. Z fizycznych + dex +con - str, jesli naprawdę non stop uczestniczymy w pvp, w innych wypadkach też będą siedziały i fajnie wyglądały.

Pamiętajcie, nigdy nie sprzeczajcie się z idiotą, sprowadzi was do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

arbiter_elegantiarum

Cytat: Yahzon w Luty 16, 2007, 10:04:54 AM
A Grade: W zasadzie jak się jakieś nawiną to się cieszmy i tyle :D

Nie uwazasz ze takie porady sa bezwartosciowe?