Shillien Elder [SE]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:58 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

shevra

mial na mysli rzeciwko takim postiom, tyrant ma najwieksza ilosc uderzen w jakims konkretnym przedziale czasowym
and you will know my name is the lord when i lay my vengeance upon you

ugh

Planuje iść na offa  i myślę właśnie o SE. Dalej większość jest zboxowanych i trzeba się wyprosić o pt? :oops:

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Alarion

od kiedy EE może wziąć stigmę, to sytuacja wróciła do puktu wyjścia sprzed finala.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

ugh

Ale za to SE może wziąć major heal, resist stun, clarity i celestiana. I dodatkowe je enchantować. Nie stawia to SE wyżej niż EE?

Alarion

a party return? a buff na udźwig? i jesteś pewien, że w miejsce celestiala weźmiesz właśniego to, a nie major group heal?

Ale abstrahując od tego, to jest 1 wielki problem którego nei przeskoczysz SE: Casting speed.

póki nei zrekompensują tego w jakiś sposób SE (np. były plotki, że INT ma wpływać na siłę heala) to EE>>SE

Cat Drama Maker

lordosiem

ee zawsze byl lepszy a teraz jak jeszcze dojdzie jakis skil z innej profy to bije se na lep ;d

Alarion

Cytat: lordosiem w Kwiecień 02, 2010, 11:21:20 PM
ee zawsze byl lepszy a teraz jak jeszcze dojdzie jakis skil z innej profy to bije se na lep ;d

http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,34184.0.html

Przeczytaj kilka ostatnich postów z tego topica. Jak widać w ogólnym rozrachunku EE jest bardziej uniwersalny, ale SE też może się ogarnąć na upartego (tylko do melee pt)

Cat Drama Maker

Yoker

Standardowo PoWi zmniejsza movement speed o 20%. Jest ktos w stanie powiedziec o ile bedzie zmniejszac np. +4 decrease penalty? SE jest moim boxem i wyzej jak 79 nie mam go zamiaru ciagnac a na tym lvlu wyzszy enchant jest praktycznie niemozliwy.

czy na inkwizytorze z AM+150 holy zdzialamy cokolwiek na oly czy nuke z augmentu to mus?

ugh

na +4 kara jest ok 11% czyli się opłaca.

Co do oly, inq nie jest do pvp odkąd zadaje tylko 60% damage. Dodatkowo wkurza brak heala. Ciężko powiedzieć. Przeciw mało ogranemu przeciwnikowi może się sprawdzić.

Yoker

Alarion

Cytat: ugh w Czerwiec 16, 2010, 06:20:39 PM

Co do oly, inq nie jest do pvp odkąd zadaje tylko 60% damage. Dodatkowo wkurza brak heala. Ciężko powiedzieć. Przeciw mało ogranemu przeciwnikowi może się sprawdzić.

Zakładając, że przeciwnik jest już bez many, to można się teorytycznie bawić z nim, że switchujesz się w trakcie bicia na inqi na normal state, healujesz się na full, stawiasz na sleep/root (bo jeżeli walczysz z enemy na +80 z s80 to inqi nie zrobisz totalnie nic) i znów skaczesz na inqi.

Jest to mocno naciągane, ale zanim zdobyłem swojego nuka w augu w AM-ce to w ten sposób byłem wstanie pojechać daggerów/tyrków i innych podobnym mi lvlem (~~77) i sprzętem. Generalnie to łap nuka w augu (a najlepiej 2 nuki w 2 różne AM-ki) i dopiero coś próbuj zdziałać.

Cat Drama Maker

Yoker

ok, po nastepnym TW bede noblessem to bede kombinowac :)

Kepos

Mam pytanie jak dokładnie działa Bless the Blood bo miałem długą przerwę w L2, a ostatnio grąłem na Cerebrusie no i nie wiem czy do końca dobrze to tam działało/a.
Wystarczyło rzucić btb na tyra/wla i nawet go healować nie trzeba było przy 20+ mobach. To tak działa na offie?

jac0l

tak tam jest jakaś bazowa szansa na to że dostanie heala kiedy dostaje damage:) wiec dla wla/tyrka ktory sciaga moby jest to mega;p
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Kepos

A ma ktoś jakieś dokładniejsze info jaki jest %, że przy hicie postać dostanie heal (bo jedyne doświadczenie to z cerebrusa jak pisałem nie ma szans by postać padła z btb heal był ciągle praktycznie).

Ile hp zwraca gdy się aktywuję ?

Rickert

Przy najwyższym lvlu BtB to wychodziło chyba 50 procent na zwrócenie HP. Nie wiem ile hp zwracało ale hmm, domyślając się to nie wiem czy nie jakieś 5/10 odczutego dmg. Przy enchancie +3 time taki Wl mógł nie schodzić w ogóle z BtB. :P Fajna opcja do AoE pt nukerów na PI.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Alarion

kiedy BtB jest aktywny na kimś to masz szansę przy każdym ataku w ciebie (nawet z pięści) około 30% (grałem SE ponad rok więc mam swoje obserwacje) że healnie około 750 HP. Zajebista sprawa na trainy i gdy biją cię profki bazujące na regularach. Działa też na range skille i nuki, ale nei na debuffy (musi być zadany damage, ale nie w sposób DoT'y)

Cat Drama Maker

OsamaInAden

Cytat: Rickert w Wrzesień 12, 2010, 09:31:03 PM
Przy enchancie +3 time taki Wl mógł nie schodzić w ogóle z BtB. :P Fajna opcja do AoE pt nukerów na PI.

Jesli moge sprostowac- zeby trzymac kogos perma na BtB od Se trzeba miec OE skilla na +6 time (bez songow i dance). Testowane na SE 79 lvl na Lancerze z bronia z Acu i DC setem na bufach od tegoz SE z potka na ACU od mammona ;). Liczymy reuse + 1sec na rzucenie BtB ;)

Swietna sprawa czy to na trainach na WL - nuki wypadaja troszke gorzej bo normalny nuk nie bierze na plecy realnie tyle mobkow co WL ;)

caspar0

Witam
Posiadam Shillen Sainta 78 lvl, za pare % będzie 79..
moje pytanie brzmi: jak wykorzystać holy pommandery?
Samotne solo w pagan już się nie opłaca więc turn undead raczej odpada.
Chciałbym się kierować bardziej po CP ,  to pewnie mana i heal.
Zastanawiałem się nad: Clarity + MGH + MH + Prayer , Clarity + MGH + GBH + Balance Life/Body of Avatar.
Może jakiś inny zestaw?
Pozdrawiam,
Caspar

PS. Można później zmieniać te skille?

Tirius

Polecam przejrzeć ten topic http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,36369.0.html. Jak widzisz, balance nie da się wziąć.
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

caspar0

dzięki wielkie, a racja zapomniałem że 3rd prof skilli się nie da :)

MastJedi

No to zależy co chcesz/planujesz.
Solo pagan/cata na upartego można. Nie zapominaj o Hero rifcie :) też można :)
Ale że ja preferuje pole party z moim SE wiec mam zestaw:
Clarity - MH - PR - StunResist
Co prawda stun res nie za bardzo się przydaje w FoG, no ale jak biorę SE na 2boxa dla chara 6x na Ancient Battleground to jest jak znalazł :)

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Alarion

resist shock nie bierze się pod kątem PvE tylko PvP i jest to podstawa SE/EE...

Bez tego i krasiek ci może stuna wlepić w sumie, o zerkach/tankach/deskach/tyrkach/WL-ach nei wspomnę

Cat Drama Maker

MastJedi

No, nie powiesz mi, że stun resist jest nieprzydatny pod  trainy np w cata?
Więc nie tylko PvP. PvE tez :D

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Alarion

trainy w cata to tylko duo. po +76 jedno z gorszych miejsc do trainowania w L2... Mam wrażenie MastJedi, że twoje całe doświadczenie w L2 to gra solo/duo ; )

Cat Drama Maker