Spellhowler [SH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:34:30 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arkezar

Cytat: ZychuHmm, ostatnio oglądałem sobie tabele ze zmianami statystyk i najbardziej rzuciło mi się w oczy: DE Mage - INT +4 = +24,27% m.atk(!!), INT +5 = +37,80 m.atk, INT +6 = +46,41% m.atk. No cóż, widzę, że odejmując troche MEN w dye, i walić seta na +Int, i mamy artylerię antywszystką :P

tylko ze w tym wypadku jak porownujesz do artylerii to dlugie namierzanie przed wystrzalem :P (maly casting boli) dlugie przeladowanie :P (tez casting sie klania)
jak sie chce miec dobrego casta i spory dmg to trzeba wyexpic go na 78 zalozyc A grade'y (DC set), zbuffowac na full, aktywowac arcane power i zaczac sie bawic :P (4k+ matk i 1k+ casting)

Cytat: KyskiMag wali z dystansu i on tez a on dosc mocno wali ale nie polecam bic ich szczegolnie SH, SH = malo hp,malo defa

sposob mano żerny
silence->slow->surrender->hurricane

sposob mniej mano żerny
hurricane->vampiric claw (jak hp spadnie)->powtórzyć do anihilacji moba

ew.
hurricane->(malo hp ~30%)CDL->vampiric claw

poza tym nie bez powodu dali SH olbrzymi matk

Franz:
Arkezar - Ghost Hunter 78 / Storm Screamer 7x - INActive
Aion Beta Testing

Soligor

A ja ma takie pytanie, mianowicie piszecie wszędzie, że najlepszy dla SH jest demon set i że może byc trudno dostępny na niektorych servach, na moim wlasnie tak jest, dlatego pytam jaki set na C i B grade zamiast demon?

Kyski

C: Karmian Set
B: Avadon Robe set/Zubei Robe ;)

Uzytkownik

Cytat: KyskiC: Karmian Set
B: Avadon Robe set/Zubei Robe ;)

zubei dla maga z najmniejszym cast. speed'em raczej odpada......
Nemo est casu bonus

" Ban nic nie znaczy, bana dostalo konto nie ja."

Kyski

Cytatzubei dla maga z najmniejszym cast. speed'em raczej odpada......
LoL Czemu ? Ja widzialem SH na siege z valhala + acu i avadon robe set i dyesami na wit,int i tatttosami walil okrutnie i z takim speedem...
On ma duuuzy dmg i jak mu zrobisz cast speed niezly to mmmm...

P.S. Demon jest dobry tak do 55 lvl wtedy dostajesz Fast spell Casting LvL 3
I morzesz wtedy zalorzyc cos z castem i miotasz okrutnie

mik0s

Biłęm się ostatniu moim destro z sh o równym mi lvl [62]. Jak zarzucił surrender'a i walną 2 nuki to mi szczena opadła ;x
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

KsiazeOgnia

Ja uważam, że najważniejszy dla SH jest m atack i cast speed, ale ważniejszy jest m atak aby mozna było zabic potwora jednym dmuchnieciem. Dlatego b grade set (w roli sprostowania) to Zubei Robe set zabiera nam - 5% regneracji many(tyle co nic hahaha...) ale dodaje nam +10 obrazen od magii. Jest lepszy od demon seta ktory wiecej daje m ataku ale azbiera dodatkowo - 270 hp i  ok - 20 - 30 cast speeda. :P Pozdro (od niedawna gram SH) hehe ... ale jest fajny .... bardzo
I, cry, when angels deserve to die

MonT

Cytatnajważniejszy dla SH jest m atack i cast speed
No co ty nie powiesz:P
CytatDlatego b grade set (w roli sprostowania) to Zubei Robe set zabiera nam - 5% regneracji many(tyle co nic hahaha...) ale dodaje nam +10 obrazen od magii.
Zubei jest spoko, jednak w pvp najwieksza role i tak odgrywa casting speed. Tak btw. testowal ktos doom robe? O tym secie slysze tak czesto jak o avadonie light..

KrEdA

Cytatale dodaje nam +10 obrazen od magii.
mhm. czytać ze zrozumieniem już w szkole nie uczą? dodaje 10 % do m atk.
Bo paradise trafił szlag ;)

Inidriel

Cytat: KrEdA
Cytatale dodaje nam +10 obrazen od magii.
mhm. czytać ze zrozumieniem już w szkole nie uczą? dodaje 10 % do m atk.

Może poprostu zapomniał napisać "%" ?  :twisted:

Cytat: MonTZubei jest spoko, jednak w pvp najwieksza role i tak odgrywa casting speed. Tak btw. testowal ktos doom robe? O tym secie slysze tak czesto jak o avadonie light..

Doom Robes
+7 Run Speed, Increased Breath Gauge, +5% MP Regeneration, INT +2, MEN +2, WIT -3

Dla mnie za bardzo obniża WITa, Avadon na Pvp, Zubei/Demon na moby a potem DC set na każda sytuację  :D

Zychu

A moim zdaniem warto iść w + Int :twisted: Wiecie czemu? : http://usuarios.lycos.es/elmundol2/stats_e.txt zobaczcie jakie są bonusy do m.atk przy dodawaniu Int :wink: SH z +6 Inta ma 46% więcej m.atk :P dodajcie do tego empa...

Inidriel

Tak, tak INT to priorytet u SH i co do tego nie ma nikt wątpliwości, ale WITa też nie należy olewać ;)

wogvorph

Moze mi ktos powiedziec gdzie expic sh od 36-40;40-46;46-52;52-58;58-64;
64-70..... ?

Zakladam, ze uzyjecie skrotow, ale jezeli mozecie napiszcie pelnymi nazwami bo skrotow sie jeszcze ucze :P
Graveland kupa nad kupami! Nie dajcie sie nabrac! GMi z kim chca z tym trzymaja i zachowuja sie jak dzieci!

Pavvel007

36-50 cruma tower, 52-70 lair of antharas i jaskinia do lair of antharas wez kogos ze soba w party bo jest trudno

Dev

Cytat52-70 lair of antharas i jaskinia do lair of antharas

Szybka śmierć ;p
SH na 50 już możesz iść na cmentarz i bić tam aż do 64~ (z tego co pamiętam przediały mobów to 50-64). Potem wyżej jest takie fajne miejsce, które sie zwie fields of massacre. Moby to chyba 60+. Loozem samemu tam zaexpisz ...
Można też iść do devastated castle - tam wokół są fajne andedy i chyba takie (chyba!!) jak na fields of massacre ...
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

Samael93

Cytatzakladamy na siebie Dye of Wit, i Dye of Intelligence, uzywamy Greater Acumen Potion, oraz kupujemy sety ktory maja bonusy do cast. speed (Dark Crystal Robe, Majestic Robe[A Grade oba]), stuffa zawsze najlepszego na jakiego nas stac, zakladamy rowniez bizuterie(M.Def),

czy mozna zrobic jeszcze cos zeby zmniejszyc casting time??

i od ktorej wartosci zalezy casting time? int?

p.s. gram na The Abyss x300

------------
ABYSS x300 PvP Server:
- Hagit - Shilien Knight - lvl 74
- CountessBathory - Dark Wizard - 76 <<-- Active

kobik

tak trudno znalesc na jakiejkolwiek stronie co daja poszczegolne statysktyki? wit odpowiada za cast. speed. Oprocz rzeczy napisanych powyzej do casta dodaje jeszcze SA acumen na broni(np homun, valhalla, som)

Kyski

---------- 17:49 26.10.2006 ----------

WG tej stronki

http://usuarios.lycos.es/elmundol2/stats_e.txt

SH dostaje "najwiecej" 87% do m.atk na +10 i 60% Do cast speeda a sps 47% hehe lol ;]

LoL XDD

Cytati od ktorej wartosci zalezy casting time? int?

Gadamy(rozmawiamy) o tym juz od 14 stron.... Bez przesady.... Pomoge juz.... Nie bede chamski

WIT = CAST SPEED
INT = M.ATK

kobik

Cytat: Kyski---------- 17:49 26.10.2006 ----------
SH dostaje "najwiecej" 87% do m.atk na +10 i 60% Do cast speeda a sps 47% hehe lol ;]
INT = M.ATK
czytaj uwaznie, za 10 wit 47% to dostaje elf...ale fighter, sps(jak i kazdy inny magik elfi) dostanie 73%

VAMPIRIA

Ja sama nie wiem co do setow z C dlatego ze demon niby jest najlepszym setem bo daje do inty sporo ale ma spory minus zabiera hp ktorego SH ma i tak malo wiec zastanawia mnie rowniez czy nie dobrym rozwiazaniem byl by karmian set ma 15% a. speed  jak myslicie co lepsze? :?:

Gneiss

Jezeli chcesz brac demon's seta pod PvE to bierz nie patrzac na jakiegoś tam karmiana.
Jeżeli pod PvP tu sie juz nie wypowiadam ;] Bo nie gralem SH nigdy na poważnie ...

www.supremel2.com

VAMPIRIA

a jesli chodzi o bron to co bys radzil bo zainwestowalam w Homunkulus's Sword  i nie jestem pewna czy slusznie :_delf_6_3:

Dev

Zależy w co idziesz. Idziesz w cast to homo + acumen , jak nie to coś C grade z empowerem ...
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

VAMPIRIA

a B greade co radzisz  doom robe set czy avadon i do tego sword of valhala :?:

Dev

Avadon + vahalla
         or
Chyba zubei (ten co dodawał INT w każdym razie) + staff/miecz z empower