Witaj
Gość

Wątek: Bladedancer [BD]  (Przeczytany 258471 razy)

• Dev
  • Super Moderator

• Pochwał: 16

• Ryl to faja
Odp: Bladedancer [BD]
« Odpowiedź #525 dnia: Listopad 27, 2007, 11:05:51 am »
Albo przypierdzieli magowi kryta za 1k i sie nie pozbiera ? :D
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 53 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #526 dnia: Listopad 29, 2007, 04:39:21 am »
 :D Ello w tym niezwykle rozleglym watku jakim jest BD.
 1. Da sie solo grac bd :) mam juz 75 i 90% czasu spedzonego byla solo :F (meczarnia)
 2. Co do gratow to BW i slsy +5, nie zamierzam na A bo (elfy to geje ^^)
 3. Male pytanko na koniec na ile bym musial wciagnac slsy by podchodzily mniej wiecej czystym kesh i czy oplacalna bylaby wymiana tych co mam na subie czy lepiej probowac wciagnac je wyzej a do suby dokupic cos dla zarobku?
 4. Po przeczytaniu all przedstawionych na forum opisow (meczarnia) co do mojej suby :F bede krecil sorca :P

pozdro dla wszystkich

/edit

Jeszcze maly dodatek:)
1. arrest- skill niesamowicie przydatny :F dzialajacy na zasadzie roota dzieki temu skillowi mozemy calkowicie sprawnie spelniac role mini tanka koksajac sobie w malym pt np. w katach DO  :P
2. demonic blade dance czy jakos tak :P skill o ile mi wiadomo z wlasnego doswiadczenia calkowicie nieprzydatny zadko wchodzi i tylko na moby typu demonic wiec w pvp chyba raczej nie przydatny

tyle co do skilli z c5 na Interlude BD zostal calkowicie pominiety  :D zadnych nowych skilli tak przynajmniej jest na EPI :P

Inidriel: Edytuj posty kolego :P
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2007, 09:00:22 am wysłana przez Inidriel »

« Odpowiedź #527 dnia: Grudzień 01, 2007, 01:40:49 pm »
Więc tak:
plusy BD:
-Potrzebny w każdym party
-Łatwy do wykoxania
-Nawet nieźle zarabia(od 74 naprawdę nieźle, wampir + szarki na mobach 7x)
-Tani w utrzymaniu
-nie najmniejszy m.def

minusy:
-można powiedzieć że parodia PvP(co z tego że zasadzisz magowi kryta z uka za 1k skoro on Ci wali bez kryta za 2 razy tyle?)
-maaaaaało hp i cp
-con(stun prawie zawsze wchodzi nawet w hvy majestic i rezist stun)
-p.def nie za wysoki

jak ubrać BD?
-do 40 cokolwiek(duale to głupota przed 40, bo PK to tank i powinien biegać z tarczą)
-od 40 Full plate i duale raid*raid+4
-od 52 BW i duale tsurugi*sls+4 lub sls*sls+4(osobiście wole sls*tsurugi+4 z uwagi na SA które w połączeniu z dance of fire ma dość fajne efekty)
-od 61 Tallum(lub majestic, ale bardziej polecam Tallum) i duale kesh*damascus+4 inne duale odpadają z powodu SA(z kesh*kesh+4 i tallumem można zbankrutować) 
-od 76 duale DLE*tallum+4, set zostaje z 61

Są tacy BD co noszą lekki pancerz, osobiście sądzę że to jest głupota. BD ma dość duży spd atak i p.dmg i moby dość częst sie na niego przerzucają więc, a w takiej sytuacji BD szybko pada(czasem UD ratuje zadek, ale UD ma też swój regen). Na wojnie tym bardziej odpada, bo Uk łatwo zabije BD w lekkim pancerzu.

Co do dye... jedyne dziary jakie widze do -4dex+4str. Cona i tak ma mało, a -4 dex sprawi że biega równie szybko jak glad czyli nie tak tragicznie(mając BS lvl 2 i WW lvl2)

Co do subowania BD... mam suba na glada nie trzeba zmieniać sprzętu a to duży plus, a wC6 glad wymiata

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #528 dnia: Grudzień 01, 2007, 01:44:05 pm »
-od 76 duale DLE*tallum+4, set zostaje z 61

76 i set IC jesli cie stać.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

• Pochwał: 11

• www.xyberdesign.pl
« Odpowiedź #529 dnia: Grudzień 01, 2007, 03:07:03 pm »
Co do dye... jedyne dziary jakie widze do -4dex+4str. Cona i tak ma mało, a -4 dex sprawi że biega równie szybko jak glad czyli nie tak tragicznie(mając BS lvl 2 i WW lvl2)

Dex nie jest odpowiedzialny tylko za szybkość biegania, ale i za szybkość atakowania :/ Ja bym wolał zostać bez dye

« Odpowiedź #530 dnia: Grudzień 01, 2007, 03:13:22 pm »
Powiedziałem że jedyną opcją jaką widze są takie dziary a nie inne, ale nei poleciłem :P
Jeszcze co do PvP...
Zależy z kim sie walczy i na jakich warunkach. W Team od the dream(WarLock, SWS, PP i same uki) najlepszą opcją jest walczyć ukiem(BoP, CB ze względu na spd atak). W bezpośrednim starciu(biegając solo, na buffach) i walcząc z jakąś profką która musi do nas podejść(sztylety wojacy) odpalamy DoW WoFu DoW DoFi(walka dualem) i raczej wygramy(mamy jeszcze do dyspozycji UD i FSi drain jakby cel uciekał), a jak my musimy uciekać przed Graczem odpalamy PbD i DoM. Nie zapominajmy jakże przydatnym skillem jest Hex(na max lvlu zwiększa o ok 30% zadany dmg). W walce z magiem odpalamy DoFu DoW i DoFi i walczymy ukiem( nie ma sensu podbiegać do maga), a kryty ukiem w maga dość bolą, a nie ma sensu walczyć magią z magiem(za mały dmg, ze względu na m.defa maga).

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #531 dnia: Grudzień 01, 2007, 04:50:57 pm »
i tak BD jest jednym z ostatnich targetów w pvp, więc spokojnie można odjąć od Con i dodać do Str.
League of Legends

« Odpowiedź #532 dnia: Grudzień 01, 2007, 04:57:47 pm »
Hex(na max lvlu zwiększa o ok 30% zadany dmg)
-23% p.def

« Odpowiedź #533 dnia: Grudzień 02, 2007, 12:51:24 pm »
i tak BD jest jednym z ostatnich targetów w pvp, więc spokojnie można odjąć od Con i dodać do Str.

W Party PvP może i tak, ale na koxie moby często przyczepiają sie do BD(chyba że są w nim jacyś DDcy). Cona można co najwyżej dodać, nie odjąć.

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #534 dnia: Grudzień 02, 2007, 01:36:59 pm »
Ta proponuje zrobić z siebie jarzynę +5 con , +4 dex - 9 str.

« Odpowiedź #535 dnia: Grudzień 02, 2007, 01:37:14 pm »

W Party PvP może i tak, ale na koxie moby często przyczepiają sie do BD(chyba że są w nim jacyś DDcy). Cona można co najwyżej dodać, nie odjąć.
lol dodac CON dla DE? imo idiotyzm ... zalety postaci nalezy zwiekszac a nie probowac zrobic z niej cos pol na pol ...

btw taki przyklad z Allka ... Phoenix Knight na 78 z Basalt Battlehammerem ma o ~100 wiecej p.atk niz SK na 6x z Keshanberkiem ... moze mi ktos wytlumaczyc jaki jest sens tak zje ... zepsuc p.atk tankowi?

« Odpowiedź #536 dnia: Grudzień 02, 2007, 01:43:28 pm »
Tank nie jest po to żeby mocno bić tylko po to żeby trzymać na sobie moby

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #537 dnia: Grudzień 02, 2007, 02:05:47 pm »
Zrobie sube Se i jak bedziesz mial malo HP to ci powiem:"SE jest od buffowania a nie od leczenia lol".To takie same powiedzenie :P

Tanka nie robi HP tylko p.def i kilka dodatkowych skilli.

« Odpowiedź #538 dnia: Grudzień 02, 2007, 02:20:43 pm »
i co da HP tnakowi w tankowaniu? w zasadzie duza ilosc HP jest potrzebna tylko wtedy gdy healerowi skonczy sie mana zeby reszta ludzi miala szanse wcisnac bsoe zanim padnie tank :D.

prosty przyklad z zycia .... byla sobie akcja an RB i2 tanki, DA i SK. .... no oczywiscie lduzie stwierdziliz e DA lepiej potankuje bo ma HP wiecej, w sumie tnakowal jakis czas a z skonczyla sie mana healerowi i wszyscy padli ..... wrocili i za tankowanie wzial sie sk i co zrobil? jak padla obstawa i skonczylo sie ud zaczal biegac  w kolko ciagajac z soba bosa.... skonczylo sie an tym ze healer zuzyl tylko polowe many (przypominam ze leczac DA wywalil cala mane i jeszcze mu zabraklo :D) dlaczego? Aegis ftw :D. tank tankuje tarcza, zbroja,skilami a nie iloscia hp :p, z bd jest podobnie jezeli jzu musi robic za tnaka to BD z mala iloscia hp ale bijacy mocno i szybko  znacznie lepiej tnakuje dlaczego? rzucamy vampiric rage/chant of vampire i taniec wampira i BD im wiecej ma w str/dex wpakowane tym lepiej tnakuje :p a warzywo z +con po paru chwilach jak skonczy sie UD zaczyna uciekac :D

« Odpowiedź #539 dnia: Grudzień 02, 2007, 02:48:08 pm »
rosty przyklad z zycia .... byla sobie akcja an RB i2 tanki, DA i SK. .... no oczywiscie lduzie stwierdziliz e DA lepiej potankuje bo ma HP wiecej, w sumie tnakowal jakis czas a z skonczyla sie mana healerowi i wszyscy padli ..... wrocili i za tankowanie wzial sie sk i co zrobil? jak padla obstawa i skonczylo sie ud zaczal biegac  w kolko ciagajac z soba bosa.... skonczylo sie an tym ze healer zuzyl tylko polowe many (przypominam ze leczac DA wywalil cala mane i jeszcze mu zabraklo Very Happy) dlaczego? Aegis ftw Very Happy. tank tankuje tarcza, zbroja,skilami a nie iloscia hp :p, z bd jest podobnie jezeli jzu musi robic za tnaka to BD z mala iloscia hp ale bijacy mocno i szybko  znacznie lepiej tnakuje dlaczego? rzucamy vampiric rage/chant of vampire i taniec wampira i BD im wiecej ma w str/dex wpakowane tym lepiej tnakuje :p a warzywo z +con po paru chwilach jak skonczy sie UD zaczyna uciekac

Dokladnie.Ja tez jak tankowalem to biegalem i mnie leczyl SE(tak SE) i z many zostawalo mu okolo 1/2 do 1/3.RB potrafilismy ubic w 3 osoby(z czego ja sie leczylem HP potami lol xD) wiec mozesz miec 14k hp a tankowac jak pajac a miec 3k i tankowac genialnie(ja z 4k wyciagalem po 2 sale w kata).A wiekszy STR=lepsza efektywnosc z VR bo zadajesz wiecej dmg i szybciej sie leczysz.HP przestalo byc wazne dla wojow kiedy wprowadzili CP poty i ich spam.

« Odpowiedź #540 dnia: Grudzień 02, 2007, 03:10:08 pm »
nie no mozna zrobic +con ile wzlezie i byc wazywkiem ktore wytrzyma 1 nuka wiecej ale chyba lepiej moc tego 1 nuka mniej przyjac na klate ale za to podbiec i przywalic przeciwnikowi mocno

« Odpowiedź #541 dnia: Grudzień 02, 2007, 06:41:05 pm »
nie no mozna zrobic +con ile wzlezie i byc wazywkiem ktore wytrzyma 1 nuka wiecej ale chyba lepiej moc tego 1 nuka mniej przyjac na klate ale za to podbiec i przywalic przeciwnikowi mocno

Bula swoim ST wali krytyki w magow za 1k a regulary ma o ile pamietam za 600.Ja mam krytyki za okolo 800-900 i regulary za ~500 i to bez dye na str(nie stac nas xD).

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #542 dnia: Grudzień 02, 2007, 06:46:05 pm »
to magowie biegaja w avadonach bez buffkow? :P
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

« Odpowiedź #543 dnia: Grudzień 02, 2007, 07:29:06 pm »
Nie na PP+Dance+songi(taki poryty serw) my na tym samym.Ale krytyki za 600 wchodza w magow na buffach pp.Zreszta dlatego nie lubie magow bo sa z papieru ;/

« Odpowiedź #544 dnia: Grudzień 02, 2007, 08:51:05 pm »
Bula swoim ST wali krytyki w magow za 1k
z FB po 1k ... z luku dawno nie probowalem ^^

« Odpowiedź #545 dnia: Grudzień 02, 2007, 09:03:32 pm »
No ja mowie o FB :P Luk to jest N/C xD

• Banned

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #546 dnia: Grudzień 03, 2007, 05:30:15 pm »
Witam. Otóż zacząłem grę Bladedancerem, i mam kilka pytań. Mam dostęp do wszystkich buffów, a teraz jak on się spisuje w PvP? Jakieś techniki? I jeszcze jedno, na serwerze są Fused Subclass, czyli Łączone Subklasy, jaką subklasę (łączoną) z DE wybralibyście dla BD pod względem PvP?
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

« Odpowiedź #547 dnia: Grudzień 03, 2007, 05:35:47 pm »
mhm co do subklasy, wzialbym PR'a ...

wbiegasz w srodek war tag party ... UD ... medusa ... wyciagasz luk ... odpalasz dead eye ... i cieszysz sie z critow 5-6k ...

• Banned

• VODKA - Connecting People
« Odpowiedź #548 dnia: Grudzień 03, 2007, 05:43:56 pm »
mhm co do subklasy, wzialbym PR'a ...

wbiegasz w srodek war tag party ... UD ... medusa ... wyciagasz luk ... odpalasz dead eye ... i cieszysz sie z critow 5-6k ...

Ooo, podoba mi się :) I jeszcze jedno pytanie, ze względu na to, że rzadko grałem postaciami używającymi podwójnych mieczy, chciałbym się zapytać, jak się robi Special Ability do dual-swords weapon. Słyszałem, że broń musi być zenchantowana do +4, z tym raczej nie będzie wielkiego problemu, ale jak i gdzie można zrobić SA? U Blacksmitha?
SILENCE! I'll kill you - Achmed, Martwy Terrorysta.

« Odpowiedź #549 dnia: Grudzień 03, 2007, 05:47:15 pm »
nigdzie ... po prostu jak wejdzie na +4 to automatycznie masz SA