Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

montezuma

Cytat: Scrollero 9 punktow mozna zmniejszyc jedna statystyke, teoretycznie nie ma dolnego limitu, ale nie da sie zdjac wiecej niz 9 oczek za pomoca dye.

mozna wiecej zdjac uzywajac dey sklepowych, np +4/-5
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Azu

Robie bladedancera i na razie mam 20lvl i latam ze sword of revolution i full mithril ale stac mnie na zakup top D duali od kowala. Oplaca sie nosic duale przed 40lvl czy poczekac?

RolRain

Opłaca, ponieważ będziesz mógł się już trochę do nich przyzwyczaić.

slepy13

Moim zdaniem się nie opłaca, BO PRZED 40 lvl niemasz pasywek na dual ;-)
Jak będziesz miał 40 i będziesz miał kasę to kup top c (katana*katana+4), ewentualnie dual storm i naprawdę w ostateczności do tego sor co masz kup drugi i zrób dual sor ;-)

Flauros

Ale dualami szybciej moim zdaniem sie wylevelujesz do tego 40 mimo ze nie masz mastery.
Ciągle mam -przed oczami głodnych władzy,
zimny wiatr czarnych koszul nową armię pcha !!

slepy13

Zależy co lubisz, jak kupisz te duale  będzie Ci potem na 40 lvl starczyło na jakiś udalik to możesz się pobawić, ale imo to strata kasy ;-)

Flauros

Niby tak ale raczej naepwno szybicje wyexpisz sie do 40 na dualach niz blunt/sword + shield ;]

slepy13

No, ale pomyśl, załóżmy na ratax x1.
Twoim zdaniem lepiej wyexpic szybciej, ale niemieć już kasy na C grade, czy wyexpić trochę dłużej, ale na 40 lvl'u, od razu kupić sobie top dual :?:
Kto co woli ;-)
Niech sam zrobi jak chce :-P

Flauros

No dobra lae nie mowimy o rateach x1 a nawet jesli to chlopak ma kase bo na 20 lvlu juz ma revo i mith seta ;) , pzoa tym psize ze ma kase na duale wiec jezeli woli sie szybciej wyexpic to ja radze duale, a jezeli taniej i wolniej no to sword/blunt + tarcza ;]

Azu

Gram na serwerze eXistence (raty 4). Mam tyle kasy bo to moja druga postac. Chyba jednak zaoszczedze na jakies fajne duale c grade :wink:

Ryltar

CytatAle dualami szybciej moim zdaniem sie wylevelujesz do tego 40 mimo ze nie masz mastery.

Jak masz 100% pewnosci ze idziesz na BD to bierz duale kox bedzie szybszy.

Smokie

Witam wszytskich 4umowiczów;)

Gram bd odkad zaczalem grac w l2;d ogolnie krotko gram ale akurat bd znam bardzo dobrze:)  na 66 lvl przy ratach 75x(nie mam zbytnio czasu na monotonna gre) moj bd wyciaga w dvc hity po 200 a krytyki po ponad 500...Jego szybkosc jest imponujaca bo Atk. speed wynosi 668 bodajze z dancami i potionem zwiekszajacym atak speed. Chodze z tallumem i dualami kash*kash...Mam tatoo of absolute ktory jest moim zdaniem najlepszy dla bd na +4 i wlasnie z tym tatoo p def wynosi 1138;o takze w dvc nie mam zadnych problemow z gra solo nawet nie musze uzywac potionow bo po co:> Hp mam 4200 i jest cool to mi wystarcza i tak mobek zdarzy mnie zaatakowac maxymalnie 3 razy ;d

Najwiekszy problem u bd sa dye poniewaz nie wiadomo ktore dodac;d ktos wyzej napisal +dex -con oraz +dex -str.... chodzi otot ze te +8 dex nie doda nam zbyt wiele z +4 dex na +8 zwieksza nam sie critical o 1 punkt oraz speed o 1 pkt wiec nie oplaca sie robic +dex kosztem con mam na razie jedno dye wlasnie +4dex -4str ale to i tak duzo nie robi roznicy poza tym ze szybciej uderzam ale kosztem str to tak samo jakbym nie mial nic dye;d a roznica miedzy czesciej wchodzacym krytykiem jest niewielka:/

to chyba wszytsko o mojej postac;d jezeli ktos sensowienie opracowal dye dla bd prosilbym o napisanie;d pozdrooo

nemezis_1989

AraneRiders - Ghost Sentinel 78 ^Glass Cannon^ - SoulTaker - 78 - BladeDancer xx
BloodyRose http://img399.imageshack.us/my.php?image=bloodyrosedl1.jpg

KrEdA

Co nie zmienia faktu, że masz lekko er*olniety serwer ^^. A jeśli uważasz gre, za monotonną to ją zmień. A na serwie x75, to raczej tylko sie o pvp lepiej wypowiadać. Bo tak czy siak, nei amsz zbyt duzego pojęcia o expieniu bo dostajesz chociażby odemnie lvl 70x szybciej, teoretycznie.
Bo paradise trafił szlag ;)

Flauros

Ja gralem bd na C1 i to ponad pol roku :P Ale nie bede tego czasu przytaczal, bo od c1 to sie baaardzo duzo pozmienialo :P A gra na low rateach to (prawie) prawdziwa gra (biorac pod uwage ze ktos nie moze/ nie chce grac na retailu :P), high rate jakos nie lubie :P Nie ma tam klimatu :P Wyrabiasz szybko postac, a pozniej tylko PvP, PvP (nie zebym mial cos przeciwko PvP - bo je uwielbiam, ale chyba rozumiecie o co mi chodzi :P). Jakos nie ma satysfakcji z tego ze sie robi postac w moment :P

Ryltar

@Smokie  wiesz kiedy roznica w DEX jest mala? jak masz -/+ 2 DEX.Speed zmienia sie o 2 krytyk tez tam o 2 itd.

RolRain

Dye +STR -CON, +DEX -CON
Bd to support a nie tank, więc myślę, że odjęcie cona będzie najlepszym wyjściem.

Evander

Mam pytanie jestem bd i mam juz 80lv mam top s i na ful bufach mam takie oto staty :
HP 11562
CP 3012
MP 2791   
P.Atk. 2951
M.Atk. 1741   
P.Def. 3748
M.Def. 3649
Accuracy 136
Evasion 110 
Critical 232
Speed 120
Atk. Spd. 801
Casting Spd. 501
da sie w jakis sposób wyciągnąc wiecej ??  :rotfl:
Aurora Clan Leader - retired
sQam sQuad Member
Evander - 1st Tyrr Warrior TRUE HERO on Core

wizuin

no pięknie... powiedz mi jeszcze... ten 80 lvl zrobiłeś w jeden czy dwa dni, na tym serwerze  :twisted:

Ryltar

Jak ty tyle wyciagneles skoro w sprzecie S i na 80 lvl BD wyciaga 9k hp na full buffach.

Kirdan

Objaśnie jak ja to widze:

CON +5
+4 Tallum Blade*Dark Legion's Edge
Imperial Crusader Set
Neckle of Valakas (nie moge sobie przypomnieć pierścionków i kolczyków zwiększających hp)
Bless the Body 6
Song of Vitality
Prophecy of Fire

To wszystko daje 13149 HP i 3290 CP

Czyli da się i to wcale nie musi być L2j :P

Smokie

lol ale bez przesady z tymi dmg i def;o przeciez jego w ten sposob nikt nie kropnie;o ten server musi byc ladnie zbugowany albo nie wiem co....ni spotkalem sie jeszcze z czyms takim;d ale powodzenia z serverem;d

mik0s

S graty i buffy robią cuda, a nawet więcej.  Ale swoją drogą to +5 con dla bladancer'a to raczej niezbyt trafne rozwiązanie.

Imo powinno się iść w dex i w str, albowiem BD nie jest do zbierania hitów, a do pvp 1v1 to również się zbytnio nie nadaje...
Jaka dobra kawa... Zdejm kapelusz?!

To nie jest photoshop. ;]

Ryltar

CytatP.Def. 3748

Skad tyle def? ST nie osiaga tyle...a caly imperial na +20 tez tyle nie daje.Z UD osiaga sie podobna wartosc.

CytatP.Atk. 2951

Full buffy i bron na +20 tyle nie daje.

CytatM.Def. 3649

+20 tez tyle nie daje...

Flauros

No coz zawsze mowilem ze high rate to jeden wielki chlam :P Dlatego wlsnie nie cierpie high rate ( no i z paru innych powodow :P), zero klimatu, zero wysilku wkladanego w postac, fajne bugi (sic !!) etc. :P