Shillien Knight [SK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:33 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.

Rake

Z racji tego że Ryltar jest bardziej doświadczony w  prowadzeniu SK zostawie mu przyjemnośc dokładnego opisania tejże postaci :wink:
Mam tylko taką mała rade odnośnie uzywania w pvp łuku jako tzw.kinder niespodzianki :lol: Jeśli was stać,kupcie zamiast łuku dobrego staffa.Jak wiadomo prawdopodobieństwo wejścia LSa zależy od m.atk więc podczas pvp wyjmujesz staffa walisz LSa i jest po faworkach.Drainy również zadadzą większy dmg kiedy użyjecie staffa :wink:
[

Ryltar

Zebys wiedzial jaka to dla mnie radocha i dzieki ;)

No to jedziemy...

Zalety:
Podstawy:
-Wysoki p.atk z racji wysokiego STR dzieki czemu moby atakuja nas(zadajemy najwiekszy dmg z wszystkich tankow).
-Wysoki DEX,pomaga doganiac lucznikow i lepiej bronimy sie tarcza(po TK).
-Shadow Sense zwieksza accuary w nocy dzieki czemu przebijamy elfa(skill unikalny tylko dla DE).

Buffy:
-Attack Aura 2(to samo co might 2)
-Defense Aura 2(to samo co shield 2)
-Defect Arrow zmniejsza dmg od luku.
-Guardian Stance zwieksza p.def
-Shield Fortres zwieksza P.Def tarczy.
Pasywne:
-Heavy armor mastery zwieksza p.def
-Magic resist zwieksza m.def
-Focus mind zwieksza regeneracje many
-Final Fortres zwieksza p.def gdy spada HP
-Aegis blok tarczy z kazdej strony

Debuffy:
-hex zmniejsza p.def
-power break zmniejsza p.def
-polter cubic

Cubici:
-Poltergeist Cubic pierwszy cubic ktory potrafi zmniejsza p.atk,p.def i .patk speed.
-Vampire Cubic wysysa HP i daje je tobie(sila draina i przywraca tyle hp co Leech).
-Viper Cubic zatruwa silna trutka.

Skille Tanka:
-Aggresion(na 1 moba)
-Hate Aura( na wiecej mobow)

Drainy:
-Drain Health zadaje duzy dmg i przywraca 20% hp.
-Leech Life zadaje ciut mniejszy dmg od DH ale przywraca 80% hp
-Vampire Cubic

Inne Ataki:
-Poison zwykla trucizna ktora zadaje dmg
-Freezing Strike zadaje dmg od wody i spowalnia cel
-Lightning Strike zadaje duzy dmg i jest szansa na paraliz.

Inne zalety:
-Fajnie wygladaja.

Wady:
-Malo CON przez co ma mniej HP i jest bardziej podatny na stunta.
-Cubici pozeraja duzo krysztalow.
-Cubici trwaja 15 minut

Warlordzik

Ryltar a tu w jakim armorze Sk chodziles doom czy bw?
Bo mam z nimi maly dylemat :cry:
I nie wiem czy niewziasc bw bo skoro Sk ma i tak malo con to i tak sunt bedzie czesto wchodzil i dlatego ciebie sie pytam co porponujesz?
Server: idragon-Shadow
Race: Orc
Class:Overlord
Name: XxBlu3kxX
Klan:Khazavar

--NIEOBECNY DO KONCA SIEPRNIA--

Art00Det00

Stun - stunem ale jakby nie patrzec to tank wiec kazdy dodatkowy HP jest przydatny, osobiscie sugerowalbym Zubei'a

Ryltar

Armor to jedynie Doom bo dodaje CON.Chociaz latalem z BW i GS z focus i tez mialem dobre rezultaty.Zubei jest kijowy bo daje tylko hp a doom daje i hp i CON co da okolo 600 zycia wiecej.

Dymek69

Mam pytanie czy SK jest dobrą postacią do pvp? Waham się nad wyborem DA a SK, i nie wiem ktory lepiej radzi sobie w pvp.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Jancia

Na orphusie na forum oszukaj filmików waarefare (nie jestem pewien czy dobrze napisałem) faktem, że są to filmiki z officjala, który baaardzo sie różni od piratów, ale możesz zobaczy co potrafi SK.
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Dymek69

Oglądałem całą serie tych filmików, ale nie wiem czy DA lepszy w pvp czy SK.
Knowledge Reigns Supreme Over Nearly Everyone

Ryltar

Ten kto jest bardziej doswiadczony w pvp.A jak obydwoje sa na rownym poziomie to od farta.

Jancia

Na równym poziomie to jedynym rozwiązaniem dla SK to wkleić freezing strike i nukować, choć i tak mamy marne szanse, bo gdy wpadniemy w łapska stuna od DA i pantery, to raczej za duzo już nie zrobimy.
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Ryltar

Jak juz kiedys pisalem pierwsza ofiara staje sie pantera zeby sie nie paletala.Takie przyzwyczajenie z summonerow :P

macekplacek

jaki jest quwst na SK ?? bo nie moge znalezc a jestem nowy =P
nick kijCiWdupePL
rasa Dark Elf
klasa Pallus knight a moze kiedys cos innego
serwer Hobby =D
klan AgresywneMoby

Ryltar

Jest na stronie link do jakiejsc wiesnaickiej strony z questami.Ja uzywam tej stronki http://lineage2.xenemy.com/quests.htm

niuniusa

sorry panowie gdzie mozna kupic zbroje doom ale chodzi mi o miasto!!!

Ryltar

W miescie nei kupisz sobie dooma chyba ze serwer to obsluguje a jak tak to w giran zazwyczaj jest.

wopio

wszedzie tam gdzie ktos bedzie taka zbroje sprzedawal ;) najlepiej sprobuj w giran...

______
o nie widzialem odp ryltara
The Abyss x3 - WARLORD - Ike - 73
Supreme - SK - Ikee - 75
RU Lancer - Grand Khavatari - ForceOne - 85

Srebrny

jaki tatuaz kupic dla sk mam dooma i nie wiem chodzi mi o dokladna nazwe tego tatto...

Xavierr

jeśli chodzi o dyes to najlepiej +5 con -5 str i +4 wit -4 int, a na tych gównianych tatoosach z privow sie nie znam.
You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity, say goodbye to death
Hello to eternity I'll live for every breath

Ryltar

Dla SK akurat ciezko dobrac Tatuaze bo on jest "Ofensywnym" tankiem aj osobiscie mialem dosc glupio mieszane.

Xavierr

Cytat: Xavierrjeśli chodzi o dyes to najlepiej +5 con -5 str i +4 wit -4 int

Żeby nie było niedomówiem pisze dlaczego.

Wraz z doom heavy daje nam to -8 str (OMG! WTF? STFU NOOB!). Zdaje się, że to duży brak, ale w reczywistości dla DE fightera to tylko -15% p.atk. O +8 con nie będe się wypowiadał, ale to będzie w 3 dupy hp, no i mamy 40 con (spory resist na stuna).

-4 int +4 wit (- ~12% m.atk, +14% cast speed) --> Tak niższy int oznacza, że klątwy będą rzadziej wchodzić, a dmg z draina będzie niższy, ale w PvP nie masz za dużo czasu na rzucanie zaklęć, a +14% cast speed duuużżżooo daje, no i spokojnie możesz kitnąć z takim tatoo.
You watch the world exploding every single night
Dancing in the sun a newborn in the light
Say goodbye to gravity, say goodbye to death
Hello to eternity I'll live for every breath

Ryltar

Akurat De to moim zdaniem najbardziej posrane postacie do dawania im tatuazy.

Matjas

ja dodam od siebie że SK to potęga, nie ma drugiej takiej postaci która miałaby tak duże szanse w pvp jak ta... Ale SK jest tylko dla graczy obeznanych z grą z dobrymi taktykami. Ja swoim SK DA jechałem bezproblemowo. Stun mi praktycznie cały czas wchodził ale ja uciekałem (de jest w końcu po coś szybszy;)), uzupełniałem życie drainami i elegancko poszedł gryźć piach ;) Raz miałem sytuację gdy sobie expiłem zaatakowało mnie 3 osobników - 2TH i jeden SR kilka lvl'li gorszych i trochę gorszy sprzęt. I tu znowu SK pokazał klasę, th do mnie podbiegają ja szybko UD zarzucam i zanim zdążą odbiec to dzięki drainom i cubickom mają połowe mniej życia  i są zatruci. Potem tylko dokończenie jednego TH a reszta uciekła w popłochu:P Tak więc jak się umie grać to SK to naprawdę świetna postać w expieniu, wyglądzie i mozliwościach pvp ;) Jedynie z magami jest problem ale dobra biżuteria + LS na wejściu i od razu przyjemniej ;)

Ryltar

SK to jest teraz pikus w porownaniu z Shield Slam.Stuntuje i rozbraja przeciwnika dodattkowo gubi cel.

Silverek

Czy takie skille jak:
-Confusion
-Aggression
-Freezing Strike
sie w ogóle przydaja do walki z mobami?
Każdemu zdarza się być głupcem
przynajmniej przez pięć minut dziennie.
Mądrość polega na tym,
by nie przekroczyć limitu. xD