Co mogę dodać. Prawdziwą klasę SK, a właściwie to już ST pokazuje na lvl 77+.
"Przerobiłem" mojego ST na mage killera.
Z dyesów to założone mam -2 str +2 dex, -4con +4dex. Dodatkowo set DC -2 con +2 str daje nam ogólnie:
+6 dex (większy atk speed, speed, acc)
-6 con (może zaboleć, ale ja nie brałem pod uwagę)
Str na 0 wychodzimy.
Co nam to daje ?
Troche mniej życia boli SK i z wojami trochę będzie się męczył - ale z takim bonusem dex można kitować - nie skupiamy się na wojach. Sk z dużym dexem nie ma problemów z magami (oprócz sorca, jeżeli slowa dostaniemy). Odpalasz fortitude (na necro), podbiegasz (w między czasie troche cie zjedzie ale to będzie na tyle, że więcej nic nie zrobi) używasz shield bash i po walce :] Mag obrywa stunem na 3 sekundy, traci cel a my staramy się odpalić hexa i bić maga, duży dex zwiększa atack speed co jest zasadnicze przy przerywaniu zaklęć, a co najważniejsze re use shield basha się skraca, przez co mamy tylko 2-4sekundy nie "wyłączonego" oponenta. Mag ma problemy z ponownym namierzeniem nas, bo będzie probował oddalać się od nas (jesteśmy szybsi to po pierwsze), i ponownie stargetować (niektórym paralitykom daje takiego kopa zdetargetowanie, że już wygraną mamy w kieszeni),a chociaż uda mu się ztargetować to znowu dostaje basha. Bash na magów wchodzi prawie zawsze, nie jest traktowany jako stun, tylko skill fizyczny oparty na sile. Jak mamy full bufy to jest sprawa jeszcze łatwiejsza. Z czym mogą być problemy ? Z necro problem polega na tym, że trzeba dojść do wprawy z bashowaniem maga i atakowaniem jego summona. Co mnie najbardziej bawi w walce necro/sk ? Jak mamy odpalony magicall mirror to nie raz mi się zdarza, że necro sam siebie zparaliżuje. I wtedy tylko <lol>

. Sorc - tu jest troche ciężko bo jak slowa dostaniemy to po "ptokach..." bo nie mamy aż takiego speeda, żeby na slowe sorca dojechać, a na fs nie ma czasu. SpS - zanim dojdziemy to pochytamy zdeczka, ale nie powinien wejść slow/sleep. Jak dostanie basha to K.O. Z Sh nie ma problemów, chyba że jak tak jak sorc - wrzuci nam slowa.