Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266376 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Overlord
« Odpowiedź #225 dnia: Marzec 23, 2007, 01:36:37 am »
Siemka nie chce zakladac nowego watku wiec tu zapytam.Gdzie dostaje sie te wszystkie amulety dla overlorda??Niechce tego wszystkiego kupowac a nie mam pojecia gdzie je mozna zdobyc jak mozecie to napiszcie mi  :)

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #226 dnia: Marzec 23, 2007, 07:43:49 am »
Witam ... jak zdobyc amulet: heart of paagrio ?? slyszalem ze trzeba zrobic jakiegos questa ?? jak tak to gdzie sie go bierze ??

http://lineage2.bo.pl/questpage.php?id=17

Siemka nie chce zakladac nowego watku wiec tu zapytam.Gdzie dostaje sie te wszystkie amulety dla overlorda??Niechce tego wszystkiego kupowac a nie mam pojecia gdzie je mozna zdobyc jak mozecie to napiszcie mi  Smile

Z dropa mistrzu, z dropa...

Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• Pochwał: 9

• Showtime!
« Odpowiedź #227 dnia: Marzec 23, 2007, 11:39:50 am »
Heart Of Paagrio mozna zdobyc tylko z questa z tego co pamietam.

Nothing lasts forever...
...even cold November Rain

« Odpowiedź #228 dnia: Marzec 24, 2007, 11:25:30 pm »
poradzi ktos jaka nosic zbroje z A na stałe Olem a nie ze ta dobra na pvp  ta na siege a ta do koksanie ?????????????? Wątpie zeby ludzie skladali sobie 4 rozne armory!!!!!

« Odpowiedź #229 dnia: Marzec 25, 2007, 10:12:50 am »
poradzi ktos jaka nosic zbroje z A na stałe Olem a nie ze ta dobra na pvp  ta na siege a ta do koksanie ?????????????? Wątpie zeby ludzie skladali sobie 4 rozne armory!!!!!

No to powiedz do czego chcesz używać swojego OLa. Inaczej każdy dalej będzie Ci mówił wszystkie typy...

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #230 dnia: Marzec 25, 2007, 05:56:34 pm »
Dark Crystal robe.

« Odpowiedź #231 dnia: Marzec 25, 2007, 09:12:29 pm »
Tallum Robe ^^ Zalezy jakiego Ty wolisz Olka ;] I jaki build Ci bardziej pasuje :P Poszperaj, pokombinuj i wybierz to co Ci najlepiej pasuje :)

« Odpowiedź #232 dnia: Marzec 25, 2007, 11:37:51 pm »
Majestic Robe. Njadroższy ale najbardziej "wszechstronny", moim zdaniem.

• Pochwał: 49

« Odpowiedź #233 dnia: Marzec 26, 2007, 02:42:50 pm »
No i tak łatwo go złożyć niemal jak Long Sworda :]
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #234 dnia: Marzec 26, 2007, 10:13:22 pm »
Wlasnie mi Mj sie nie podoba za bardzo :p fakt daje mp regen co jest cuudem :P bo jakos przy men -4 to zregowac cala mp to ... -_- A i stun rest jest fajny ale... nie ma wit+2 =p

« Odpowiedź #235 dnia: Marzec 30, 2007, 07:20:01 am »
jak to jest z tymi debuffami? aktualnie w przeciwnika nie moge póścić nic więcej niż "sleepa", reszte moge tylko na moby.... to tak ma być?

« Odpowiedź #236 dnia: Marzec 30, 2007, 01:31:06 pm »
Nie muszą być oflagowani... I toje debuffy działają OBSZAROWO... Na arenie możesz ciskać czym chcesz...
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #237 dnia: Marzec 31, 2007, 11:57:21 am »
debufy itak zadko wchodza ^^ Bo w sumie kazdy na bufach chodzi wiec jak cos Ci sie uda wsadzic to swieto lasu poza tym seale maja o polowe mniejsza szanse na wejscie niz normalne debufy :p Raz mnie wmurowalo jak sie lalem z innym olem i on mi na mentalu silenca zasadzil he =p czasem i na bufah wejdzie ;] Najczesciej itak chyba uzywa sie stuna i draina ^^ i ew ritual ;p, choc to zalezy od sytuacji

« Odpowiedź #238 dnia: Marzec 31, 2007, 01:15:57 pm »
Tia i najlepiej w ogole ich nie kupować bo "zadko wchodza"
Lineage 2 Classic EU

« Odpowiedź #239 dnia: Marzec 31, 2007, 05:41:56 pm »
Rituala nie opłaca się wsadzać bo woooolno idzie. O wiele lepiej honorka...
A debuffy wchodzą w miarę często. Zależy jaki masz lvl. Ale taki Flame, Binding, Slow, Poison, Scourge, moim zdanie wchodzą całkiem dobrze. Już gorzej z Silencem... a szkoda :( :P

• Pochwał: 36

« Odpowiedź #240 dnia: Marzec 31, 2007, 07:12:28 pm »
W pvp OL to chodząca apteka, szkoda many na debuffy które mają małą szansę na wejście, lepije skupić sie na healu i CP regen.
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

« Odpowiedź #241 dnia: Kwiecień 01, 2007, 09:46:52 am »
Pierwszy raz gram i nie wiem :(. Mam pytanie skąd wziąć Amulety dla ol'a? Czy dobrze wybrałem jak założyłem na siebie Karmiana i Stage staff?

• Pochwał: 1

• ...
« Odpowiedź #242 dnia: Kwiecień 01, 2007, 10:01:38 am »
Amulety musisz wydropic lub kupic od innego gracza.A co do armoru to dobrze wybrałeś,jeśli biegasz w party,bo solując szybko wypstrykasz się z many.

« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 01, 2007, 10:16:17 am »
Jak dla mnie to dla OLa jakiego armoru byś nie wybrał to będzie on miał jakieś plusy. Po prostu jest ogromna dowolność i możliwość gry jaką się lubi. ;)

• Strona klanowa
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 02, 2007, 11:56:27 am »
Rituala nie opłaca się wsadzać bo woooolno idzie. O wiele lepiej honorka...
A debuffy wchodzą w miarę często. Zależy jaki masz lvl. Ale taki Flame, Binding, Slow, Poison, Scourge, moim zdanie wchodzą całkiem dobrze. Już gorzej z Silencem... a szkoda :( :P
Panie PRO OLu wie Pan może od czego według Pana zależy szansa na wejście debuffów?? Bo na pewno nie bezpośrednio od levelu postaci... Za prawidłowe wymienienie wszystkich czynników czeka wysoka nagroda ;-)

P.S. Nie mogę już czytać głupot, że OL jest kiepski, bo nie wchodzą debuffy... Jak ktoś nie wie jak sobie z tym poradzić nie powinien tutaj udzielać rad...

P.S. 2 Szansa wejścia debuffów zależy od:

1. Współczynnika INT - pomagamy sobie dye +4 INT oraz odpowiednim setem robe - najlepszy jest Demon Set
2. Ilości magic attk - im większy matk tym większa szansa na wejście debuffów - pomagamy sobie wyżej wspomnianymi + buffami od SE/PP/WC/OL/BD
3. Poziomu wykupionych skillów (pośrednio ma na to wpływ level postaci, ale w końcu ktoś może mieć np. 60 lv postaci, a skille wykupione z 52 lv)
4. Wskaźnika WIT w c4 u wrogów lub MEN w c5
5. Ilości magic def u mobów/wrogów - mogą sobie pomagać dyesami na +WIT/MEN (c4/c5) oraz buffkami typu mental aegis itp.
6. Szczęścia ;-)

PODSUMOWUJĄC

Dobrze ubrany OL  (demon set), który ma pełne buffki od PP/SE/BD jest MASZYNĄ do debuffowania i skuteczność wchodzenia debuffów na celach porównywalnych poziomami wynosi >60%
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2007, 02:36:04 pm wysłana przez Simonus* »

• Pochwał: 23

• さいごの武士.
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 02, 2007, 02:13:57 pm »
1. Współczynnika INT - pomagamy sobie dye +4 INT oraz odpowiednim setem robe - najlepszy jest Demon Set

U Overlorda nie podniesiesz sobie INT za pomocą DYE.

• Strona klanowa
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 02, 2007, 02:33:31 pm »

U Overlorda nie podniesiesz sobie INT za pomocą DYE.
Faktycznie moje przeoczenie - poirytowały mnie co po niektóre wypowiedzi i troszke się zagalopowałem. Panowie z NCSoft traktują OLa jako support :-) W każdym razie współczynnik INT odpowiada jak najbardziej za wchodzenie debuffów i demon set daje w tej materii największy bonus

« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 02, 2007, 06:20:40 pm »
Panie drugi-pro OLu, chodziło mi oczywiście że ważny jest lvl skilla, a nie postaci... nie dopisałem po prostu. Ale czy to nie jest praktyszcie to samo? Bo z tego co wiem to w miarę jak lvl rośnie jest możliwość zakupienia lepszych debuffów(lvli debuffów - jakby znowu ktoś nie zrozumiał).

Dobrze ubrany OL  (demon set), który ma pełne buffki od PP/SE/BD jest MASZYNĄ do debuffowania i skuteczność wchodzenia debuffów na celach porównywalnych poziomami wynosi >60%

Aleee dobrze ubrany OL. Naprawdę... chyba do 55lvla. ^^
Na 70+ czy by się chodziło w heavy DC, czy w DC robe, czy w NM/ Demonie, o wsadzenie debuffa jest ciężkooo. Bo jakiego byś nie miał m.atku/inta to przeciwnik zwykle chodzi full nabuffowany, z mental shieldem itp. A ludzie na tym forum niejednokrotnie wymieniają skrajne przypadki, jakieś z buszu, czy skądś.^^ Piszą (m.in. jak poprzednik) że "oo tutaj, pięknie-ładnie mi debuffki wchodzą jak mam full zestaw 156 buffów od PP, SE, EE, SwS, BD" itp... a o przeciwniku nic nie mówią. Skoro mamy być obiektywni to wyrównujmy szanse, więc dając full buffy dla nas dajmy dla przeciwnika, a wtedy napewno tak wesoło(>60%) nie będzie. :O
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2007, 06:29:51 pm wysłana przez Siena »

• Strona klanowa
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 03, 2007, 10:12:57 am »
Panie drugi-pro OLu, chodziło mi oczywiście że ważny jest lvl skilla, a nie postaci... nie dopisałem po prostu. Ale czy to nie jest praktyszcie to samo? Bo z tego co wiem to w miarę jak lvl rośnie jest możliwość zakupienia lepszych debuffów(lvli debuffów - jakby znowu ktoś nie zrozumiał).

Aleee dobrze ubrany OL. Naprawdę... chyba do 55lvla. ^^
Na 70+ czy by się chodziło w heavy DC, czy w DC robe, czy w NM/ Demonie, o wsadzenie debuffa jest ciężkooo. Bo jakiego byś nie miał m.atku/inta to przeciwnik zwykle chodzi full nabuffowany, z mental shieldem itp. A ludzie na tym forum niejednokrotnie wymieniają skrajne przypadki, jakieś z buszu, czy skądś.^^ Piszą (m.in. jak poprzednik) że "oo tutaj, pięknie-ładnie mi debuffki wchodzą jak mam full zestaw 156 buffów od PP, SE, EE, SwS, BD" itp... a o przeciwniku nic nie mówią. Skoro mamy być obiektywni to wyrównujmy szanse, więc dając full buffy dla nas dajmy dla przeciwnika, a wtedy napewno tak wesoło(>60%) nie będzie. :O
OL to nie jest postać do solowania.
To jest postać stworzona do chodzenia w party (szczególnie AoE), a głównie do mass pvp oraz siege. Zadaniem OLa w takich wypadkach jest buffowanie klanu/ally, odnawianie CP lub można spróbować debuffować wrogów. I właśnie w tym celu OL musi mieć PEŁNE buffy, żeby debuffował efektywnie.
Są takie sety jak demon czy plated leather, których się używa nawet mając 7X level postaci - ale to nie są zestawy dla newbie... Od tego jest w party dobry healer, zeby nie pozwolić umrzeć naszemu OLowi zbyt szybko...
>60% skuteczności jest na calach = mobach o porównywalnych leveleach. Natomiast w pvp nie da się tego ocenić, gdyż jest dużo zmiennych, o których wspomniałem w poprzednim poście.
Myślenie nie boli

P.S. Jeśli masz zgrane i dobrze zorganizowane party w D/C grade to możesz bez problemu pokonać inne party w full C/B sprzęcie nawet bez żadnych strat. Akurat l2 jest taką grą, że bardziej niż sprzet i levele liczy się zgranie i umiejętności graczy - i dlatego między innymi ją KOCHAM :-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2007, 10:55:32 am wysłana przez Simonus* »

« Odpowiedź #249 dnia: Kwiecień 03, 2007, 10:56:15 am »
OL to nie jest postać do solowania.
A czy ja powiedziałem, że jest?! oO

Poza tym, jeśli podczas mass pvp OL padnie, to potem już nie będzie miał pełnego zestawu buffów, więc jest to jedynie chwilowy stan, w którym można poszczycić się wymiataniem. ^^
A poza tym po co biegać i starać się zdebuffować wroga, podczas gdy jesteś potrzebny swoim przyjaciołom? Uciekniesz, wróg cię zabije zanim podbiegniesz(w końcu ztargetuje go jako pierwszego^^) i już, jesteś kaleką, bo ani nie pomogłeś kolegom przywracając im CP, ani nie zdebuffowałeś choćby jednej osoby. :O