Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266358 razy)

• Pochwał: 0

Odp: Overlord
« Odpowiedź #250 dnia: Kwiecień 03, 2007, 08:12:04 pm »
Mam 41 lvl Olkiem , expiłem do tej pory w heavy i z toporkiem :). Zastanawiam się czy brać teraz karmiana bo daje 15% do cs , mane :D czy zostać przy heavy (composite) i czy brać toporek czy sage staff i zamienić u mammona na jakaś rozge z odpowiednim dla mnie *sa jakie dla mnie najlepsze (c grade)*. Chciałbym tak być wyposażony żebym mógł i skoczyć solo na exp, w party i na pvp (1vs1[szczególnie] i mass pvp )coś zawojować :).
--------------------------------------------------
Co do pvp mam pytanie co zrobić z tym że jak bije moba/ppl to draina przerywa mi od 2 do 4 na 5 drainow .
Co robić najpierw stunować czy próbować wrzucić sleepa w pvp ofcoz?

--------------------------------------------------
Gdzie expic olem jesli bym zdecydował sie skoczyc na build nuka (karmian+jakaś rózga)
------------------------------------------------
Chciałbym tylko dowiedzieć sie co do C grade nic poza tym zadne Dc ,MAJ czy BW mnie nie interesuja na dzień dzisiejszy

Z góry dziękuję :) :)

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #251 dnia: Kwiecień 03, 2007, 09:42:45 pm »
Jeśli chcesz być uniwersalny to jak dla mnie najlepiej wybierz jakąś light zbroje. Do tego może być jakiś staff z acumen/ mana up.
Drainy ci przerywa, bo pewnie za wolno je rzucasz, więc w takim wypadku sleep nie da za wiele, popracuj nad cast. speedem ;)
OLa wg. mnie nie da się zrobić na nukera. Bardzo szybko zejdzie Ci mana i prędzej czy później będziesz musiał podjąć walkę melee.
Ogólnie co do C grade zbyt dużego wyboru nie masz. Light i Heavy mają dość tępe premie, natomiast robe nie wpłynie dobrze na solo exp. Ja na C brałem Theca + Staff, i było całkiem fajnie ;)
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

« Odpowiedź #252 dnia: Kwiecień 03, 2007, 10:43:34 pm »
Już cosik wiem

Mam taki dylemat z tymi Heavy/Robe/Light bo mam teraz zbroje heavy jak pisałem przy niej + potion na cs mam jakies 290(około) cs z devotion nie set+potion okolo 390 (około)csz setem+potion440 (około)cs
[mowa o itemkach bez seta]:
+ Od początku brałem skille do heavy więc coś tam daje heavy do cs na
+Do robe nie brałem a różnica jest spora
+ Lighta nie próbowałem i nie wiem ile by było przy lightcie tego cs
------------------------------------------------------
Przez ta wypowiedź chciałbym zapytać czy light da więcej do cs od heavy :) Bo jeśli nie to nie ;D
--------------------------------
Wymyśliłem sobie ze może bym kupił gore karmiana[+ xxx many] :D,doł chain .. i wtedy i miałbym ta 100 do csa i arma z lighta :D. Ofcoz nic z tego nie jest sprawdzone , takie moje przemyślenia :)
-------------------------
Gram na C5 l2j niestety :D powiem tak... zabrakło dla mnie miejsca na supreme :D

... Dzięki Siena .. Pls more :)

« Odpowiedź #253 dnia: Kwiecień 03, 2007, 10:48:16 pm »
Przez ta wypowiedź chciałbym zapytać czy light da więcej do cs od heavy Smile Bo jeśli nie to nie ;D
Daje więcej.
;P

Wymyśliłem sobie ze może bym kupił gore karmiana[+ xxx many] Very Happy,doł chain .. i wtedy i miałbym ta 100 do csa i arma z lighta Very Happy. Ofcoz nic z tego nie jest sprawdzone , takie moje przemyślenia Smile
Ale premie w taki sposób się nie dzielą :P Musisz mieć góre i dół zbroi żeby była premia ze skilla, albo cały set aby dodatkowo był + za niego.

« Odpowiedź #254 dnia: Kwiecień 04, 2007, 07:33:29 am »
To chyba będzie light :D:D

A gdy będe miał Soul of Guard nie wyrównałby mi ten skill różnicy między robe a light?? :)
------------------------
Jakie buffy ola mógłbym na siebie zarzucać przed exp/pvp (gdy jestem sam) , aby manki trochę zostało.
Czy używać Soul Cry podczas pvp 1vs1 ? Podczas exp używam.
Nie mam jeszcze Soul of Guard ale wiem ze na pvp np. z wojem jakimś biorę to na bank. Czy używać tego podczas exp?
---------------

Dzięki :]

« Odpowiedź #255 dnia: Kwiecień 05, 2007, 11:01:38 pm »
Mam pytanko. Czy OL może rzucic na siebie buffy (czanty) nie bedac w żadnym klanie?

« Odpowiedź #256 dnia: Kwiecień 05, 2007, 11:08:58 pm »
Jakie buffy ola mógłbym na siebie zarzucać przed exp/pvp (gdy jestem sam) , aby manki trochę zostało.
Czy używać Soul Cry podczas pvp 1vs1 ? Podczas exp używam.

- najlepiej wszystkie :P
- jeśli starcza ci many to w pvp możesz używać. ale podczas expa Cry to tylko strata many. Za szybko się zużyje.

Szperacz22 -> może rzucać na siebie.

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #257 dnia: Kwiecień 11, 2007, 03:56:49 pm »
Seale ogolnie maja mala szanse wejscia dlatego ze sa obszarowe.
lvl   Base Rate   
+1   80%   
+2   81%   
+3   82%   
+4   82%      
+5   83%   
+6   84%   
+7   84%   
+8   85%   
+9   86%   
+10   86%   
To jest dla przykladu Silence Necromanty na +30 rate jest 100%
lvl   Base Rate   
+1   40%   
+2   40%      
+3   41%   
+4   41%   
+5   41%      
+6   42%   
+7   42%   
+8   42%   
+9   43%   
+10   43%
A to seal of silence Olka na +30 ma szanse 50%
Nie wiem czemu tak cudujecie imo skoro to support to robe najlepszy bo:
-buffy, debuffy, cp, heart, drain duzo kosztuja manny
-lepszy cast spd
-lepszy regen mp
A jaki to juz zalezy od stylu gry, dla jednych lepszy dc dla innych majestic...

• Pochwał: 14

« Odpowiedź #258 dnia: Kwiecień 11, 2007, 11:10:53 pm »
lvl   Base Rate   
+1   80%   
+2   81%   
+3   82%   
+4   82%      
+5   83%   
+6   84%   
+7   84%   
+8   85%   
+9   86%   
+10   86%   

Totalna bzdura.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

• Natchniony moca wiatru
« Odpowiedź #259 dnia: Kwiecień 12, 2007, 12:42:49 am »
nie do konca bzdura, to jest szansa wejscia gdy przeciwnik rzuca czar uzywajac bsps a przeciwnik nie ma zadnych bufow i posiada bardzo bliski lvl naszemu, przy bufach jest juz zupelnie inaczej, nie majac dokladnych danych (te ma tylko ncsoft) mozemy przyjac ze tak jest, powod naprawde rzadko silence nie wchodzi gdy przeciwnik nie ma bufow. Wiem z autopsji. Chociaz w pewnym sensie montezuma masz racje bo to sa tylko nasze domysly, a raczej tych co testowali

L2 retail Chaotic Throne I
server : Bartz
klan : AmberEye forever
Fenrirus - spellhowler - lvl 70+
Zdzisiek - artisan lvl 22
Pyqq - tyrant lvl 42
http://livepvp.com/index.php?p=viewfiles&fileid=930
Wczoraj wieczorem rozpocząłem swoja przygodą z L2 Retail :) Serwer Teon.
Naprawde pozytywne wrażenia. Jak ktos ma mozliwość przejścia na retail to  nie powinien się zastanawiać :D.

« Odpowiedź #260 dnia: Kwiecień 12, 2007, 09:46:40 am »
A nawet gdyby, jakby ktoś miał Skill na +30,to niezły wynik, taka sama szansa praktycznie jak na broń +33. Wtedy niech ma sobie ownującego Silenca -> Należy mu się.
HATE ME MOAR!

• Pochwał: 2

« Odpowiedź #261 dnia: Kwiecień 12, 2007, 01:24:07 pm »
lvl   Base Rate   
+1   80%   
+2   81%   
+3   82%   
+4   82%      
+5   83%   
+6   84%   
+7   84%   
+8   85%   
+9   86%   
+10   86%   

Totalna bzdura.
Sam jestes totalna bzdura a nawet klapa... takie odpowiedzi bez sensu zachowaj dla siebie... to sa dane z l2.bravehost... a Ty czym sie sugerujesz piszac takie "bzdury"? Skille enchantowane lepiej wchodza na przeciwnika nawet jesli ma buffy. Zaloze sie ze nigdy nie miales enchantowanego skilla.

« Odpowiedź #262 dnia: Kwiecień 12, 2007, 02:17:29 pm »
lvl   Base Rate   
+1   80%   
+2   81%   
+3   82%   
+4   82%      
+5   83%   
+6   84%   
+7   84%   
+8   85%   
+9   86%   
+10   86%   

Totalna bzdura.
Sam jestes totalna bzdura a nawet klapa... takie odpowiedzi bez sensu zachowaj dla siebie... to sa dane z l2.bravehost... a Ty czym sie sugerujesz piszac takie "bzdury"? Skille enchantowane lepiej wchodza na przeciwnika nawet jesli ma buffy. Zaloze sie ze nigdy nie miales enchantowanego skilla.

i wez z takim dyskutuj. To co napisales to sa bzdury poniewaz:
1. Przy obecnym % sukcesu nie ma szans zrobic +30enchant skilla
2. Te teoretyczne 100% land silence przy +30 odnosi sie do podstawowego land ratio ktory nie uwzglednia wielu dodatkowych czynnikow. Czyli rzeczywiste land ratio jest calkowicie inne.

Nie wystarczy przekopowiac i wkleic.

Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

« Odpowiedź #263 dnia: Kwiecień 12, 2007, 04:19:23 pm »
Jeżeli jest tabela, to jest szansa, niska, ale jest, więc nie mów, że nie ma. Co do teorii landrate, ten współczynnik, to współczynnik bazowy. Jest obiektywny.
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #264 dnia: Kwiecień 12, 2007, 04:51:13 pm »
Jeżeli jest tabela, to jest szansa, niska, ale jest, więc nie mów, że nie ma. Co do teorii landrate, ten współczynnik, to współczynnik bazowy. Jest obiektywny.

rozumiem ze twoj post jest na "nie" tylko dlatego ze ja go napisalem?

+30enchant skill mozna zrobic tylko jezeli ma sie 85lvl (lol) a szansa wedlug http://l2p.bravehost.com/skillenchant.html wynosi 0% wiec nie wiem jakim cudem mozna miec ten +30, to tak jak z enchantem broni, max to +50 ale nikt nigdy nie przekroczyl +25

Wspolczynnik bazowy, coz zacytuje samego autora strony http://l2p.bravehost.com

They are not the final land rates and you can't simply rely on this as your chance to land or resist a debuff.

Naia - oficjalny server

« Odpowiedź #265 dnia: Kwiecień 12, 2007, 07:32:53 pm »
0% to zaokrąglenie jest. Nie możliwe jest jednak, nawet nie zauważylem, że trzeba mieć 85 lvl, a go sie mieć nie da, wiec jednak poenchantowali sobie.
montezuma chodź czasami się z toba nie zgadzam, to osobiście jakiś niesmaków do Ciebie nie mam, żeby coś pisać "bo Ty to napisałeś" :P
HATE ME MOAR!

« Odpowiedź #266 dnia: Kwiecień 14, 2007, 10:36:31 pm »
Mam OL lvl 57 i zacząłem składać B gr, na początku myślałem Ava robe, ale po przejrzeniu CWH stwierdziłem, że na avadona jest bardzo mało matsow(chodzi o key matsy, bo inne to sam nazbierałem na spoilerze)... Mój klan posiada bardzo dużo zubei robe materiałów i tu mam dylemat - czy dla OLka Zubei będzie odpowiedni? Czy odczuję bardzo te -5% do mp regen? Dodam, że zazwyczaj w party mam SE.
Wybór mam tylko między tymi armorami bo jednak lighty i heavy odpadają - za mało mp, doom robe ma -WIT to też kiepski pomysł, a BW ma staty piękne, ale nie ma róży bez kolców - cena jest zbyt wysoka.

• Pochwał: 6

« Odpowiedź #267 dnia: Kwiecień 14, 2007, 10:39:06 pm »
Zubei to jak dla mnie porażka dla OLa, już lepiej zostać przy karmianie/demonie i zbierac na bw/ava robe.

• Pochwał: 1

« Odpowiedź #268 dnia: Kwiecień 15, 2007, 09:40:11 am »
i wez z takim dyskutuj. To co napisales to sa bzdury poniewaz:
1. Przy obecnym % sukcesu nie ma szans zrobic +30enchant skilla
2. Te teoretyczne 100% land silence przy +30 odnosi sie do podstawowego land ratio ktory nie uwzglednia wielu dodatkowych czynnikow. Czyli rzeczywiste land ratio jest calkowicie inne.

Nie wystarczy przekopowiac i wkleic.

skoro +30 lvl jest ciezko to wez po prostu pod uwage lvl 1, widac wyraznie ze szansa jest 2x mniejsza, jest to podstawowe land ratio, ale finalne zalezy wlasnie od niego, czyli dalej jesli wezmiesz ola i necro, tak samo zbuffowanego, cel bedzie mial te same buffy, to szansa dla necro dalej bedzie 2x wieksza, lub cos kolo tego. A fakt ze necrowi jednak czesto ten silence nie wchodzi oznacza ze u ola bedzie naprawde ciezko z zapuszczeniem debuffa;)

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #269 dnia: Kwiecień 22, 2007, 11:38:35 pm »
tak sobie ględzicie o tych masowych debuffach... ale zapominacie o jednej sprawie...
tak debuffy wchodzą żadko, mają ratę 0.4 , gdy wszystkie inne debuffy (u SH, necro itd) maja rate 0.8,
ALE, jest pewien wyjątek, taki seal of suspension ma większy rate 'wchodzolności' bo 0.6 (aczkolwiek nie jestem pewien czy na C4 nie jest to 0.8), a co robi suspension w pvp to chyba mówić nie trzeba? :)
i pamiętajcie że to są masowe debuffy, nie na 1 osobę... jak rzucisz seal na 10 osob to w któregoś kurna wlezie, a na mass pvp jak wlezie suspension w takiego nuka to mamy juz nie nuka a pół nuka

• Pochwał: 7

• Slutty McSlut Fan//Oficjalny fanklub SK//RAWR Fan
« Odpowiedź #270 dnia: Kwiecień 23, 2007, 12:44:41 am »
Zubei będzie odpowiedni? Czy odczuję bardzo te -5% do mp regen?

Zdejmij cos co daje ci set i tyle jak odpoczywasz regen masz normalny a potem zakladasz.

« Odpowiedź #271 dnia: Kwiecień 23, 2007, 02:39:48 pm »
Nie wszystkie debuffy OLa mają, 40%, czy 60%, tak samo jak niewszystkie np. Necro mają 80%. Mało tego. Weźmy pod uwage, że to bazowa ilośc jak podkreśla montezuma. Jest ona potem brata pod rozliczenia rachunkowe L2 i liczona szansa rzeczywista, uwzględniająca "pomagacze" i "przeszkadzacze" :)
HATE ME MOAR!

• Watch your Back
« Odpowiedź #272 dnia: Kwiecień 25, 2007, 08:45:16 am »
Coza skille dostaje Overlord w C5 ??
l Coke and Pepsi are the same thing. Wake up people !!!

http://slomianywdowiec.mybrute.com

• Pochwał: 4

« Odpowiedź #273 dnia: Kwiecień 25, 2007, 08:47:46 am »
Coza skille dostaje Overlord w C5 ??
żadne?

« Odpowiedź #274 dnia: Kwiecień 25, 2007, 09:25:27 pm »
W C5 OL nowych skilli nie dostał, natomiast w Interlude, z tego co czytałem dostał niezłego kopa w postaci fajnych skilli. Pamiętam tylko odpowiednik CoV WCta, jak na buffy OLa przystało, dla całego ally.