Witaj
Gość

Wątek: Overlord [OL]  (Przeczytany 266383 razy)

• Pochwał: 2

• Ślepe oko
Odp: Overlord
« Odpowiedź #700 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:46:57 pm »
Daleko. Przy buffkach pp 52 ja bym spróbował już w apostate na poczatku (zdarzało mi się nawet znaleźć tam party). Trzeba pamiętać, że im wyższe rate serwera, tym więcej można zarobić na aa/blankach ;) Wszystko i tak zależy od tego, jaki masz jeszcze armor.
wannabe
]|[

• Pochwał: 1

• ...
« Odpowiedź #701 dnia: Styczeń 03, 2008, 10:49:58 pm »
Rate x2, armor Full Plate.

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #702 dnia: Styczeń 04, 2008, 12:07:05 am »
Daleko? Po tp z Giran na DV od razu są te moby...
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

• Pochwał: 3

« Odpowiedź #703 dnia: Styczeń 04, 2008, 01:48:31 am »
Dobra, mam pytanko... Gdzie będzie najefektywniejszy koks OL'em na 48 lvlu (broń dual Revo :/)? Mam dostęp do buffków PP 52 lvl.

Cementary koło aden. Ghost of Spiteful Ruins (te Zombie) - 5,3k expa na x1 ratach.
TEON

Lokken - Dominator/Eva Saint/Tyrant (on sale)

• ...
« Odpowiedź #704 dnia: Styczeń 06, 2008, 12:34:42 pm »
Lokken do którego lvla tam expiłeś? No i jaką miejscówkę sobie poźniej wybrałeś?

« Odpowiedź #705 dnia: Styczeń 06, 2008, 02:44:10 pm »
Opis miejscówek zawarłem w moim poradniku http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,15486.0.html
TEON

• Pochwał: 0

« Odpowiedź #706 dnia: Styczeń 10, 2008, 05:47:37 pm »
Mam pytanie, czy to jest bug i czy warto zgłaszać to do admina by naprawił, ponieważ na moim serwerze (kronika C5) Seal of Gloom pali jakieś 170-190 many na poziomie 3.
W tym temacie http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,6537.0.html są opisane zmiany które zaszły w C5.

OVERLORD/DOMINATOR
Skill Changes
- Clan/Alliance skills area of effect has been increased to range 900.
- Rage of Paagrio: Added Evasion penalty. Level 1 Evasion -2, Level 2 Evasion -4.
- Heart of Paagrio: Effect is altered to include immediate and heal over time effect so that compared to the previous effect the total heal is increased to 110~120%. When using SPS the immediate heal effect is greatly increased.
- Steal Essence: MP usage increased. About +30% MP cost.
- Seal of Gloom: Mana Burn effect has been added.
- Life Drain: MP usage increased.
- Seal of Slow: Duration has been reduced.
- Seal of Silence: Duration has been reduced.
- Dreaming Spirit: Base casting speed changed to 4s.
New Skills
- None.

Z tego co rozumiem został tylko dodany efekt spalanie many oponenta, ale nigdzie nie jest napisane "reducted" czy "decreased".
Możecie mi powiedzieć jak powinien działać ten skill na C5? Dzięki.
Azure Gaming x5:
sps 72+

« Odpowiedź #707 dnia: Styczeń 11, 2008, 01:46:19 am »
170-190 ale łącznie czy per tick ? Ogólnie ten skill zawsze był z dupy a w CT1 to już jakieś totalne nieporozumienie.
TEON

• Pochwał: 16

« Odpowiedź #708 dnia: Styczeń 11, 2008, 09:54:04 am »
170-190 ale łącznie czy per tick ? Ogólnie ten skill zawsze był z dupy a w CT1 to już jakieś totalne nieporozumienie.

jakby palili 190 mp per tick to bylby to jeden z najbardziej masakrujacych skili :D glad 0wned, nuke r0wned,dager 0wned :D

• Ślepe oko
« Odpowiedź #709 dnia: Styczeń 11, 2008, 03:15:09 pm »
Łącznie, łącznie, nie ma tak dobrze.

Syfiasty skill.
wannabe
]|[

« Odpowiedź #710 dnia: Styczeń 11, 2008, 03:34:58 pm »
Łącznie, 77 dominator jak rzucił na arence to w sumie jakieś 300 many spalił.
A z tego co słyszałem w C5 na ostatnim poziomie spalał ponad 1000. Gram na prywatnym serwerze. I wiem że w IL i CT1 jest to parodia skilla, ale w kronice piątej (pod taką właśnie działa mój server) podobno działał dość dobrze, więc chce się dowiedzieć czy warto zgłaszać że skill jest zbugowany (kiedyś w ten sposób był nerfnięty mana burn PP i obecnie już to naprawili).
Azure Gaming x5:
sps 72+

« Odpowiedź #711 dnia: Styczeń 11, 2008, 11:13:38 pm »
Na retku gram od C4. Jakoś nie przypominam sobie by ten skill był kiedykolwiek przydatny. Zawsze landrate był z dupy i mało zabierał.
TEON

« Odpowiedź #712 dnia: Styczeń 11, 2008, 11:48:24 pm »
Hmmm bo zasugerowałem się wypowiedzią w tym temacie: http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,15486.0.html TRuTheriona, że spalał 1200-1700 many do C5 i stąd moje zdziwienia wartościami rzędu 300-350 jakie odczułem gdy mi ten dominator glooma na arence zarzucił.
Azure Gaming x5:
sps 72+

• Pochwał: -1

« Odpowiedź #713 dnia: Styczeń 12, 2008, 12:32:51 am »
Nie warto sie sugerowac wypowiedziami wszystkich forumowych "ekspertow" :wink:
L2 DEX x4
Necro79/SwS79/Sps77:D - retired

• Pochwał: 20

• Ja jestem King Bruce Lee karate mistrz
« Odpowiedź #714 dnia: Styczeń 19, 2008, 06:03:20 pm »
Jaki sprzet (mam tu na mysli B grade ew. C grade bo na A to jeszcze musze sobie calkiem sporo popracowac) dla OL(ka) bedzie się nadawał (bedzie dostosowany do moich warunkow ktore zamieszczam ponizej)

- posiadam klan ktory pomoze mi w expieniu
- ale chciałbym troche poexpic sam
- zebym mial mozliwosc zaszalec w PvP

Chodzi mi tu głównie o dobranie seta i broni, chociaz z bronia latwiej po prostu chwytamy Blunta najlepszego na jakiego nas stac i chyba nie ma problemu. :) Co sadzicie o Dualach? (chodzi mi tu w tym momencie o expienie bo jak wiadomo w PvP bardziej sprawdza sie Blunt z powodu Skilli do niego ktore OL posiada). Czytalem w poradniku o "Orkach Magikach" ze dobrym rozwiazaniem jezeli chcemy posolowac bedzie takze Dagger. Ale mi chodzi o cos bardzij uniwersalnego zeby sprawdzalo sie i do Party i oczywiscie do Solowania jak i PvP.

Armor to głównie:
- Robe
- Heavy
czy
- Light

I prosze bez kłótni bo przeczytałem cały ten temat i nic z niego nie wynika bo w koło macieju się kłucicie ale i tak w działe SK jest jeszcze wiekszy harmider ale ogolnie wszyscy doszli do jednego zdania, a z tego co tu widze to do porozumienia dojsc nie mozecie. :D

Poradnik Lokkena bardzo mi sie podobal ale jakos nie jestem przkonany do biegania w
HEAVY

Czekam na szybka JEDNOZNACZNA odpowiedź  :!:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 06:24:16 pm wysłana przez Materid »
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

• Ślepe oko
« Odpowiedź #715 dnia: Styczeń 19, 2008, 07:52:25 pm »
Jak chcesz mieć build do wszystkiego, to będziesz do niczego... Chciałoby się jednoznacznie ;P

Jeśli więcej partujesz niż solujesz to na b ja bym wziął bw robe + damaszka focus (z tego co zaobserwowałem, to ol ma trochę za mało accuracy poniżej 60 lvla, żeby efektywnie używać daggera), ew. sls*tsu oed (chociaż ja bardziej bym się skłaniał ku damaszkowi...), jeśli więcej solujesz to weź bw light... W lighcie będziesz miał jednak spore problemy z mp, zwłaszcza jak w party będziesz musiał wrzucić roota albo dwa... Do tego wszystkiego Club of Nature z acumenem (sukcesywnie możesz robić OE, na +5 ma m.atk jak valhalla i już się nawet do pvp na tym poziomie nadaje ;) ). I do heala i do stuna się nada. Co do pvp tak konkretnie to nie mam pomysłów. Zbyt dużo zależy od ilości buffów/rodzaju przeciwnika/ilości cp potów, które każdy nosi, żeby móc dać coś uniwersalnego.

Jeśli chodzi o broń - sword 1h ma nieco wyższy dps od duala (chodzi mi tu o porównanie +4 sls*tsu, a +4 dama focus, ofc to drugie nieco trudniej zdobyć...), za to dualki wolniej zżerają sski (już na b grade może to nie jest tak widoczne, ale jeszcze na c to ważny czynnik ;) ). A im więcej masz buffków, tym bardziej wyraźna różnica jest na korzyść sworda/duali/daggera w stosunku do bluntów.

Na buffkach od SE możesz swobodnie solować nawet w robe.

Czyli wg mnie - bw robe + damascus w/ focus, club of nature w/ acumen w plecaku.

Plus :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2008, 09:27:30 am wysłana przez Siena »
wannabe
]|[

• Moderator - offtop, humor, rozrywka, media, inne
« Odpowiedź #716 dnia: Styczeń 19, 2008, 10:08:01 pm »
A ja zawsze biorę BW light jaki BG do pvp i do pve ( chrzanić manę napisze w party sory nie mam many ^6 ) A i defa trochę +15 % więc prawie na jedno wyjdzie. Broń .. jeżeli w party to tak jak mówiłeś najlepszy magiczny blunt na jakiego cię stać. A z ag to ofc robe bez zastanowienia.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

• Pochwał: -4

« Odpowiedź #717 dnia: Styczeń 19, 2008, 10:34:00 pm »
Jak chcesz mieć build do wszystkiego, to będziesz do niczego... Chciałoby się jednoznacznie ;P

Jeśli więcej partujesz niż solujesz to na b ja bym wziął bw robe + damaszka focus (z tego co zaobserwowałem, to ol ma trochę za mało accuracy poniżej 60 lvla, żeby efektywnie używać daggera), ew. sls*tsu oed (chociaż ja bardziej bym się skłaniał ku damaszkowi...), jeśli więcej solujesz to weź bw light... W lighcie będziesz miał jednak spore problemy z mp, zwłaszcza jak w party będziesz musiał wrzucić roota albo dwa... Do tego wszystkiego Club of Nature z acumenem (sukcesywnie możesz robić OE, na +5 ma m.atk jak valhalla i już się nawet do pvp na tym poziomie nadaje  ). I do heala i do stuna się nada. Co do pvp tak konkretnie to nie mam pomysłów. Zbyt dużo zależy od ilości buffów/rodzaju przeciwnika/ilości cp potów, które każdy nosi, żeby móc dać coś uniwersalnego.

Jeśli chodzi o broń - sword 1h ma nieco wyższy dps od duala (chodzi mi tu o porównanie +4 sls*tsu, a +4 dama focus, ofc to drugie nieco trudniej zdobyć...), za to dualki wolniej zżerają sski (już na b grade może to nie jest tak widoczne, ale jeszcze na c to ważny czynnik  ). A im więcej masz buffków, tym bardziej wyraźna różnica jest na korzyść sworda/duali/daggera w stosunku do bluntów.

Na buffkach od SE możesz swobodnie solować nawet w robe.

Czyli wg mnie - bw robe + damascus w/ focus, club of nature w/ acumen w plecaku.

dla mnie do solowania light + OE dark screamer/Kris/BO focus, do party ofc jakieś robe +c.speed i magic weapon z acu,
Swarm Member

Luna- 6x HE

« Odpowiedź #718 dnia: Styczeń 19, 2008, 10:51:56 pm »
Jaki sprzet (mam tu na mysli B grade ew. C grade bo na A to jeszcze musze sobie calkiem sporo popracowac) dla OL(ka) bedzie się nadawał (bedzie dostosowany do moich warunkow ktore zamieszczam ponizej)

- posiadam klan ktory pomoze mi w expieniu
- ale chciałbym troche poexpic sam
- zebym mial mozliwosc zaszalec w PvP

Chodzi mi tu głównie o dobranie seta i broni, chociaz z bronia latwiej po prostu chwytamy Blunta najlepszego na jakiego nas stac i chyba nie ma problemu. :) Co sadzicie o Dualach? (chodzi mi tu w tym momencie o expienie bo jak wiadomo w PvP bardziej sprawdza sie Blunt z powodu Skilli do niego ktore OL posiada). Czytalem w poradniku o "Orkach Magikach" ze dobrym rozwiazaniem jezeli chcemy posolowac bedzie takze Dagger. Ale mi chodzi o cos bardzi
j uniwersalnego zeby sprawdzalo sie i do Party i oczywiscie do Solowania jak i PvP.

Armor to głównie:
- Robe
- Heavy
czy
- Light

I prosze bez kłótni bo przeczytałem cały ten temat i nic z niego nie wynika bo w koło macieju się kłucicie ale i tak w działe SK jest jeszcze wiekszy harmider ale ogolnie wszyscy doszli do jednego zdania, a z tego co tu widze to do porozumienia dojsc nie mozecie. :D

Poradnik Lokkena bardzo mi sie podobal ale jakos nie jestem przkonany do biegania w
HEAVY

Czekam na szybka JEDNOZNACZNA odpowiedź  :!:

To w sprawie B mi sie sprawa rozwiazala dzieki Jawronowi, wielkie dzieki Ci za to ... + dla pana Jawrona prosze bardzo dobra szczegółowa wyczerpujaca odpowiedz wiec IMO sie nalezy, ale ja mam jeszcze pytanie co do C gradu bo na razie mam 48 lvl (Wrath DEX 12x) i chodze w Demonie i Strombringerach*2 lub Bluntem magicznym roznie, IMO wygodniej mi w PvE z Dualami niźli z bluntem ale wiadomo ,że o gustach się nie dyskutuje, sa  gusta i guściki.

Czy Demon to dobry wybor?
Uznałem ,że nie kupie Karmiana wkoncu nukerem nie jestem i dreinami nie sadze na prawo i lewo (a wole jednego mocnego dreina niz 3 słabsze) a kolesia zawsze mozna uspic i pare klatw mu wlepic w tym czasie  a do PvE drein z +4 INT bedzie bardziej wymiatal... i bedzie latwiejszy EXP.

Jeszcze raz dzieki Jawron bardzo mi pomogłeś i wyjaśniłeś pare spraw jednak zdecyduje sie chyba na to pierwsze rozwiazanie bw robe + damaszka focus i mysle ze bede z niego zadowolony, ale to się okaże.

Zazwyczaj grałem SK, Tyrantem lub czasami zdarzał się BladeDancer wiec OverLord jest dla mnie całkowicie nowym wyzwaniem a jak wiadomo (o czym juz sie zreszta przekonałem) nie jest to postać prosta w prowadzeniu ale w porownaniu do SK nie jest tez taka trudna (mam tu na mysli ilosc skilli do opanowania itd.).

W KAZDYM RAZIE NIE POLECAM TEJ POSTACI OSOBOM KTORE ZACZYNAJA GRE W LINEAGE :!:

z powodu ogromnej rozpietosci mozliwosci co do doboru sprzetu na ktory bardzo czesto trudno się zdecydowac.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 10:58:30 pm wysłana przez Materid »

• Ślepe oko
« Odpowiedź #719 dnia: Styczeń 19, 2008, 11:27:32 pm »
Cieszę się, że odpowiedź pasuje ;)

Draina raczej jednak lepiej puszczać szybko, niż mieć przerwany... Tak samo sprawa ma się z rootem i sleepem. To nie są skille używane ciągle, raczej w razie jakichś problemów (czyt. train na ogonie ;). A w jakimś random pvp też lepiej w ogóle wsadzić draina, niż mieć przerywany. Dopóki nie mówimy o end game, gdzie różnice w caście się zacierają (cast speed pow. 1k) raczej nie ma sensu inwestować w m.atk. Różnica w l2 calcu wyszła mi ~30 pkt w m.atk i ~80 w cast speedzie. Przy czym to drugie _jest_ zauważalne ;)

A za demon set zapewne możesz sobie kupić karmian set + composite z luxa ;) Ja tak chodziłem, aktualnie zmieniłem nieco zestaw i jestem w trakcie składania dc robe...

( chrzanić manę napisze w party sory nie mam many ^6 )

Szybko bym z party/klanu wyleciał za takie podejście ;P

Broń .. jeżeli w party to tak jak mówiłeś najlepszy magiczny blunt na jakiego cię stać.

Do czego? Do dd czy do buffowania? :D Jakiś magic weapon + acu się przydaje tylko w sytuacjach awaryjnych imo...
wannabe
]|[

« Odpowiedź #720 dnia: Styczeń 19, 2008, 11:33:09 pm »
Do czego? Do dd czy do buffowania? Very Happy Jakiś magic weapon + acu się przydaje tylko w sytuacjach awaryjnych imo...

Co masz na myśli mowiąc "sytuacje awaryjne".
Długo zastanawiałem się nad wyborem broni C-grade pomiedzy Homkiem z Acumenem a jakas bronia ktora bede mogl zadac recznie DMG. Po czasie stwierdzilem ze Homek bedzie beznadziejnym wyborem bo co wsadze w moba 2-3 dreiny załóżmy ze padnie, zabije w ten sposob 5-6 mobkow i koniec z mana i co w tedy siedzimy? to troche głupie i duzo straty czasu dlatego wybralem blunta i duale (mowilem z dualami IMO lepiej).
Wiec do czego moze przydac mi sie MAGIC WEAPON z Acumenem skoro do PvE nie bardzo i do PvP tez nie ...??

EDIT:

NO CHYBA ZE DO WRZUCANIA HEALOW ;) i ROOTow :) ale to na Mass PvP bardziej i na PvE w Party ale to wtedy IMO moj DMG z blunta czy duali tez sie przyda

Ten OL to strasznie dziwna postac  :arrow:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2008, 11:35:04 pm wysłana przez Materid »

• Ślepe oko
« Odpowiedź #721 dnia: Styczeń 20, 2008, 12:21:25 am »
Sytuacją awaryjną jest dla mnie zagrowanie się sali (lub dwóch) pełnej mobów w cata, albo np. miły kolega który przyprowadza na spota 10+ mobów + enemy jakiś dla okrasy ;) Wtedy szybkość jest najważniejsza... Root/silence/winter... O ile winter się rzuca szybko, o tyle root czy silence dość wolno, co czasami może być bolesne. Tak samo sleep/drain. W pvp za to z tego co zauważyłem to a) seale nie chcą wchodzić, poza tym musisz być blisko enemy b) heal nie jest zależny od m.atk ;) (prawie;) ) c) sleep zależy przede wszystkim od obecności mentala d) podstawa - na wszystko i tak jest za mało czasu, więc lepiej to robić jak najszybciej ;)

Ale blunta - war axe? bo z tego co zrozumiałem, to masz club of nature...

Ja zawsze noszę na expa dwie bronie, blunta magicznego i coś do dd... Aktualnie mam właśnie CoN i duale keshenberki. Jakoś jestem w stanie zapakować 2 bronie i sski, przełączam w razie potrzeby. Na 12x raczej powinieneś móc zarobić na dwie bronie top c, potem już tylko skupiasz się na broni do dd. A jak się dorobisz odpowiedniego lvla to zamieniasz na magic weapon z acu ;)

Magic weapon = club of nature, ma taki sam m. atk co homek, tyle że jest bluntem.

A OL nie jest dziwny tylko genialny ;) póki ma mp jest nie do zaciukania;)
wannabe
]|[

• Pochwał: 13

• Wake Up! Time to die...
« Odpowiedź #722 dnia: Styczeń 20, 2008, 09:39:11 am »
Genialny... ale mana szybko się kończy. :P

Ja nie lubiłem OLem expić swordem 1h, bo ma  małe acuracy w broni i rzadko nie trafia. Wolałem mieć blunta, nawet z health. A na a grade sądzę, że do expa genialny byłby Meteor + focus, chociaż nie próbowałem :P

Na c grade... napewno nie polecam broni z acumen. Chyba, że nas po prostu stać na 2-3 bronie ;). Na takim lvlu różnice w expie pomiędzy postaciami są mało wyraźnie, OL nie ma wszystkich skilli... Jesteśmy w stanie solować dość efektywnie. Do tego blunt jakiś. Ja akurat miałem duale... dobrze szło. :P Obeszło się bez acumena. OL to głównie postać na pt... na większe jakieś imprezy, tam się przydaje duży cast speed. Ale bez 64... 66... lvla i tak jesteśmy mało potrzebni komukolwiek, bo nie mamy cp heala dlatego trzeba się nastawić na exp. :D

Broń z acumenem do healów? To w zasadzie żadna różnica... od c5 chyba dodali efekt heala do tego heal over time... siła jego zależy od m.atku, ale jest to raczej niewielka różnica. Więc czy będziemy rzucać "serce" z war axe czy z homkiem, to mało ważne ;)
Piszę poprawnie po polsku

Nie smuć się, że się skończyło... ciesz się, że było...

« Odpowiedź #723 dnia: Styczeń 20, 2008, 05:05:22 pm »

Ale blunta - war axe? bo z tego co zrozumiałem, to masz club of nature...

Nie pamietam nazwy tego MAGIC BLUNTA z Luxury w Giranie

• Ślepe oko
« Odpowiedź #724 dnia: Styczeń 20, 2008, 07:01:34 pm »
Sage staff? Oj, kiepski... Wymień u blacksmith mammona na club of nature (za darmo) i wstaw do tego sa acumen - będzie się lepiej sprawować ;)

Co do accuracy - wczoraj z kumplem z klanu (wc :D ) poszliśmy na blazing swamp (ja 69, on 68). Ja biłem dualkami i w żółte moby jakichś wielkich problemów z trafianiem nie miałem - owszem, zdarzały się missy, ale nie były one tak uciążliwe. On bił daggerem i było nieco gorzej...
wannabe
]|[