Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

pix3l

TYLKO skillami magicznymi, czyli noble buffem. (wczesniej sie dalo break duress i infernal form ale zmienili to)

fag -> Nicolas :<
/Nico
:O

pawel89

Witam kupilem sobie dzisiaj grindery i zrobilem auga wyszlo to " m.atak +10.2 , CP Recovery +0.3 , Passive increases your p.atak in PvP  (i swieca)
poszedlem na arene patrze zadaja tylkoz 600-800 dmg, mysle cos nie jest tak poszedlem kupic b shadow i wiecej wale z tego niz z grinderow porsze o pomoc .  :?

Boże! kiedy zaczniecie pisać w przyklejonych tematach? posty przerzucam do tematu o tyrancie
/Sknerus

Pain.Torment

A shoty A masz?
Lvl do A Expertise?

SknerusKK

Cytat: pawel89 w Marzec 02, 2009, 10:56:05 PM
Witam kupilem sobie dzisiaj grindery i zrobilem auga wyszlo to " m.atak +10.2 , CP Recovery +0.3 , Passive increases your p.atak in PvP  (i swieca)
poszedlem na arene patrze zadaja tylkoz 600-800 dmg, mysle cos nie jest tak poszedlem kupic b shadow i wiecej wale z tego niz z grinderow porsze o pomoc .  :?
na pewno sprawdzałeś to na tej samej osobie, na takich samych buffach?

pawel89

tak na tej samej ^^ a wiem juz od czego to zalezy od ilosci zaladowancyh focusow

myha

od naładowania zależy tylko dmg ze skili, nie ma to wpływu na normalne hity
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

pawel89

Max384

Mam pytanie, czy siła skilli tyranta jest zwiększana przez soulshoty czy nie? dokładnie mi chodzi o to jak było w Hellboundzie.

Ireth

Tak zawsze przy uzywaniu shotow masz zwiekszony DMG ktory zadajesz :)

minias

Witam.
Ostatnio chciałem zacząć grę tyrantem lub destroyerem, ale coś nie mogę się zdecydować, więc chciałem trochę porozmawiac o tych klasach ;p mam nadzieje ze nie zrobie w tym temacie burdelu, jesli wtrace tez o innej klasie kilka slow:)

bo według mnie, to to wygląda tak:

Destroyer:
+ na frenzy nie do pokonania:) (serwer to IL, a więc frenzy nie traci swoich właściwosci na wyzszym poziomie hp).
+ duża ilość hp
+ przydatność na rb, ogólnie w PvE bardzo dobrze spisująca się postać.
+ możliwość 2hitowania ludzi;)
+ łatwo o zarobek (włócznia w łapę i jedziemy AoE, z buffami oczywiscie)
- żeby mieć frenzy trzeba zbić hp (zwykle to nie problem, ale czasami nie ma kiedy tego zrobić, a kiedy walczymy, możemy nie zdążyć..)
- co bez frenzy?(właśnie tego nie wiem, bo wszsystkie filmiki pokazują destroyera zamiatającego na frenzy+zealocie. i to mnie zastanawia, czy destroyer musi bazować na tych skillach? jak sobie radzi bez nich? średnio, słabo?)
- powolny. Minus, który za każdym razem mnie zniechęca, kiedy już jestem prawie zdecydowany zacząć nim grać. Przez ten mały speed w PvP 1vs1 nie do końca istniejemy (przeciwnik może nas wykitować albo po prostu uciec).

I teraz co uważam o tyrancie:
+ radzi sobie na rb również, trochę ciężej (zaleznie od buildu koniecznosc manewrowania itemami zeby hp trzymac nisko).
+ żeby zabijać efektywnie nie potrzebuje zealota+bizona, może walczyć skillami (duży plus, bo może zacząć walkę z full hp, a potem przejść na bizona [w przeciwienstwie do destro prawdopodobnie zdąży wszystko włączyć, bo ma bariere] i bić regularami).
+ mobilność (wysoki speed z totemów (wolf, rabbit), nie ma problemów z dogonieniem przeciwnika lub ucieczką, w przeciwienstwie do destro)
+ szybko expi
+ możliwość dostosowania się do wielu sytuacji (totemy)
- trudniejsza do opanowania postać (subiektywna opinia, ale w sumie ilość skilli o wiele bardziej wymusza dobre prowadzenie swojej postaci niż w przypadku destroyera)
- trochę drogi (ssy raczej wolno nie lecą ;p)
- bez many chyba trochę cieńko (destro bije regularami, bo to boli, tyrant raczej skille, chyba ze poniżej 30%hp, chyba ze sie myle ;p z drugiej strony połowa postaci bez many to dupa. Zastanawia mnie tylko, czy szybko ta mana schodzi w przypadku tyranta?)

Nie wiem czy o czymś nie zapomniałem :p
co do Oly to wydaje mi się, że obydwaj radzą sobie niezgorzej. Co do tego speeda destroyera to w sumie można to trochę zniwelować posiadając łuk (serwer to IL, więc łuk jest jeszcze całkiem przydatny). Inna sprawa, że to też kosztuje i na początku się tego nie ma.

Zastanawia mnie jeszcze kwestia PvP:
W walkach 1vs1 wydaje mi się, że tyrant radzi sobie lepiej niż destroyer, chyba że na małej przestrzeni/z pre-frenzy. A jak jest z mass pvp? Z jednej strony tyrant ma skille dystansowe, więc nie musi gonić specjalnie za przeciwnikiem (a hity 1k+ ze skilla to chyba dość przyzwoity dmg). Z drugiej strony, i tak w większości walk dochodzi do wymieszania grup, a wtedy destro z frenzy może każdego zabłakanego przeciwnika złożyć do grobu;) a jeśli to zamknięta przestrzeń to tymbardziej zbierze obfite żniwo. Chciałbym jednak, żeby wypowiedział się ktos, kto brał w takich walkach udział któryms z tych orków ;)

I co ze siege? Tu znów wydaje mi się, że tyrant ma przewagę dopóki walki toczą się na zewnatrz, w sali tronowej według mnie, destro>tyrant. Tylko, że ja mogę tylko teoretyzować, a wiadomo, praktyka > teoria:)

Może znajdzie się ktoś, kto się wypowie na ten temat:P
pozdrawiam.

Ireth

Hm... Destro na Frenzy da sie ubic :P to po 1 ;d Szczerze zawsze wolalem Tyranta bo lubie utrudniac sobie gre ;p Opowiem Ci jesli chodzi o Tyranta ... jesli nie masz juz tego MP to nie placz zbij do 30% hp wlacz bizona i hitami jedziesz (oczywiscie CP potki musza byc jesli nie chcesz pasc w ciagu niecalej minutki ;p ) Tyrant jest bardzo zroznicowana postacia bo posiada Totemy ktore pomagaja w grze ;) Co do Siege mysle ze obaj sprawuja sie podobnie , Tyrant posiada Force Blastera itp... napewno nigdy nie wybiegaj 1 to podobnie jak przy daggerach ... Co do PvP nie powiem Ci praktycznie niczego wiecej , taktyke musisz sobie sam wymyslic . Widzialem tez tyrantow na mass pvp biegajacych z Rabbitem ale rob wg swojego uznania :) Polecam Tyranta , jakos Destro nie lubie , mozliwe z tego wzgledu ze lubie szybkie postacie xD Pozdrawiam , mam nadzieje ze do czegos sie przydalem ;)

LuSeR

Piszecie tutaj, że są lepsze miejsca do expa niż cata( o kasę się póki co nie martwię ) więc pytam, gdzie mam expić moim tyrem(dla jak najlepszego expa, drop drugorzędna sprawa) na 56 lvlu z WC na boxie (61lvl) ? Myślałem nad początkiem LOA, ale chyba jeszcze za niski lvl. Mam doom light set, fisted blade+3+rsk haste i +4str-4dex

pix3l

zrob -con +str i idz na cementary, potem na fields of massacre az do 68

LuSeR

Kurcze, jedni mają wersję, że +str-dex drudzy, że +str-con...Opłaca mi się zmieniać dye zakładając, że na 61 będę miał NM light i Grindery(prawdopodobnie +h) no i od którego lvla śmigać na FOM ? :)

Kwadrat

sprawa wyglada tak, ze do koksu jedziesz po con ile sie da, a do pvp to juz zalezy masz dwie opcje albo robisz -con i build na hawka, albo robisz -dex i build na bizona. btw dobre miejsce do expa (i farmy jednoczesnie) to cata/necro

LuSeR

Kwadrat, parę postów wyżej ktoś pisał, że cata to kiepski pomysł ze względu na mały współczynnik expa w porównaniu do ilości HP mobów, tak więc z ciekawości zapytałem, gdzie powinienem śmigać ;) Ok thx za odpowiedź :)

pix3l

Cytat: LuSeR w Marzec 09, 2009, 06:01:47 PM
Kurcze, jedni mają wersję, że +str-dex drudzy, że +str-con...Opłaca mi się zmieniać dye zakładając, że na 61 będę miał NM light i Grindery(prawdopodobnie +h) no i od którego lvla śmigać na FOM ? :)
Bizona masz na 68levelu, wtedy robisz -dec+str -dex+con. Przed 68 odejmownaie dex nie ma sensu bo dps masz za slaby zeby bic moby x4+; najlepszym wyjsciem jest FOM/FOTD i build -con +str. Na 61 mozesz sie przeniesc na FOM/FOTD, tyle ze kup sobie low a fisty z focusem, na 68 zmienisz na DG/health (no i dye -9dex +5str +4con)

Gr8by

Siema, mam dosyć głupie pytanie (zazwyczaj nie lubię się o coś takiego pytać). Ktoś wspominał, że po za cata są też inne spoty, w których moby są x2 i 'są ściśnięte' podobnie jak tam. Mógłby ktoś poradzić gdzie znajdę coś takiego od 30 do 40 (później już sobie poradzę)? Zazwyczaj w cata lubiłem ekspić spokojnie ale, że zapisać się w tym tygodniu nie mogę to jestem zagubiony. :P Wiem, że przelicznik exp/hp nie najlepszy ale nie trzeba biegać, sporo aa/bs i FoD'ów oraz w bezpieczny sposób można pet'a wyekspić przynajmniej. W Ant Nest tragedia imo.. może sporo mobów ale ten podkręcony poison daję się za bardzo we znaki.
Pozdrawiam.

Kwadrat

na tym lvlu to raczej idz na eg, moby sa x1, ale za duzo biegania nie ma i mozna w miare szybko doexpic ten 40

Alarion

Cytat: Gr8by w Marzec 12, 2009, 01:03:52 PM
Siema, mam dosyć głupie pytanie (zazwyczaj nie lubię się o coś takiego pytać). Ktoś wspominał, że po za cata są też inne spoty, w których moby są x2 (...)

O_o Ja o czmyś nie wiem...?
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Gr8by

EG mam dosyć... od czasów C1 się na EG chodziło no ale skoro nie ma nic lepszego na tych lvl'ach to trzeba się troszku pomęczyć.. dziękować.
@Up: Chodziło mi o moby x2 hp.. nie wiem czy o czymś wiesz czy nie. :P
EDIT: Aaa ok doczytałem. :D Nie pisałem, że moby x2 tak jak w cata ale o ilość mobów w jednym miejscu jak w cata. Ktoś wcześniej pisał o jakimś spocie z mobami x2, które podobnie jak w cata są 'ściśnięte'.
Pozdrawiam.

Alarion

Pobij sobie od +34 koło hardins academy... Biegania nei ma aż tak strasznie dużo, a będzie szło znacznei szybciej niż na lolEG
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Ireth

Polecam Filed of Whisper kolo Heine ... mobki x1/2 ale za to jest ich od ......... xD Swietny exp i duzo adeny , bo malo shotow tracisz ;)

bomber1212

Ja mam dylemat..
Mam 1,5kk i muszę za to kupić zbroje i broń, lvl mam 20 Monk..
co najlepiej kupić?

DIO

top D commony, bron chyba ~80k, pancerz 20k, glovsy i reszta ...... razem w 200k sie zmiescisz