To może ja dorzucę od siebie swoje 3 grosze na temat tego serwera (grałem od początku aż do dzisiaj). Niestety będzie to krytyka serwera, więc może zacznę:
1. Online - Fail, gdyż patrząc jakie zainteresowanie było na forum itp przed startem serwera, gdzie zarejestrowanych było 4k ludzi to po prostu żal, 1,2k ludzi na starcie?, no dobrze 2 dni po starcie się rozkręciło trochę i niby było 1,7k no dobrze, ale później niestety i to było i widać, że online koło 1k się waha, a czemu? bo tylko w tych najpopularniejszych można znaleźć jakiś ludzi. A patrząc na taki giran to szczerze szału nie ma, gdzie gludio i startowe wioski prawie opustoszały, a aden to świeci pustkami, gdzie może kilka osób przy gk stoi. Następnie jak ktoś chce się dowiedzieć jaki online i robi posta na forum to zaraz mu zamykają posta a gm nic wprawdzie nie napisze na ten temat jak się pytają w grze ludzie o to.
2. Boty i Dual Boxy - częsciowy fail, gdyż jednak zdarzyło mi się spotkać pół party które śmierdziało botem ostro, ale dowodów nie mam jak pokazać, ale i podobno ktoś już na tym forum wspominał coś na ten temat i podobno działa bez problemów. Dualbox - no dobrze nie można odpalić normalnie, ale jak się ma komputer i laptop to 0 problemów z tym bo i tak GM są ślepi, ze szok jeżeli chodzi o dualbox bo sam akurat jechałem w taki sposób i to publicznie i widziałem sporo osób które też mogły tak robić i mimo, że niby ludzie płakali, że to dualboxy to GMowie nic nie robili z tym.
3. Klany - Fail, gdyż według Insomni miały jakieś uba klany grać na tym serwerze, a tu co? Nic. Same noname. I dodatku te randomowe klany co się zdeklarowały na forum, że będą grały to połowy tych klanów nie widać na serwerze.
4. Auckje na CH - Fail, na jakim porządnym serwerze większość CH nie zostaje wykupionych w pierwszym terminie? (gdzie nie ma fortec). Kilka CH tylko zostało wykupionych, gdzie na Aerithcie zostały wykupione prawie wszystkie CH w pierwszym terminie. (Wiem nie ma co porównywać Aeritha z takim lolserwem)
5. Event PvP 5vs5 - Totalny Fail, przez dwa dni spamowali o tym, że event 5vs5 będzie chyba chcieli z tego zrobić jakiś szał, a co z tego wyszło? Jeden Team tylko się zapisał. Kupa śmiechu, n/c.
To tyle co mi przychodzi do głowy po tygodniu grania na tym serwerze. I niestety 95% z tego co napisałem to prawda, ze względu na to, że wszystkiego na 100% nigdy się nie wie. No i oczywiście niektórzy ludzie ma problemy z lagami, dc, delayami. O i jeszcze jedno mi się przypomniało, że ten serwer został postawiony dla donate, bo GMów tylko to obchodzi, gdy wchodzą na serwer to już tylko piszą o donate itp. A ciekawe to też było, że Aderyn nagle po starcie serwera ogłosił, że będzie otwierał serwer GF:>. No nic nie będę więcej się rozpisywał, powiem tylko jedno: Fail. Nie polecam serwera.