L2Insomnia - Low - C5 - [17.06!!]

Zaczęty przez Apocalyptik, Kwiecień 27, 2011, 06:14:35 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ciunky

Koren event? Zgłosiła się jedna drużyna i inni, gdy zobaczyli ich lvlele to speniali - nie zapisująć się.
Online z rana w piątek bodajżeby był 1,5k. W godzinach póżniejszych napewno się powiększył.
Po co Ci jakieś factor uba klany ? Na moje oko klany są równoważne i będzie dobre, wyrównane pvp.
Nie spotykam się już teraz z ludzmi którzy mają delaya, lagi etc - to było na początku.

Jeśli chcesz puścić emo quita to śmiało, lecz nie odbieraj przyjemności z gry innym. End :)

zapraszam na server !

ps: tomi wbiłeś na server dzień? dwa dni temu? Pewnie jeszcze nie skończyłeś 1 profy a gadasz "że ten u góry ma racje". Śmiech na sali -,-

He4DSh0t

Cytat: plejor1 w Czerwiec 27, 2011, 12:46:00 AM
To może ja dorzucę od siebie swoje 3 grosze na temat tego serwera (grałem od początku aż do dzisiaj). Niestety będzie to krytyka serwera, więc może zacznę:

1. Online - Fail, gdyż patrząc jakie zainteresowanie było na forum itp przed startem serwera, gdzie zarejestrowanych było 4k ludzi to po prostu żal, 1,2k ludzi na starcie?, no dobrze 2 dni po starcie się rozkręciło trochę i niby było 1,7k no dobrze, ale później niestety i to było i widać, że online koło 1k się waha, a czemu? bo tylko w tych najpopularniejszych można znaleźć jakiś ludzi. A patrząc na taki giran to szczerze szału nie ma, gdzie gludio i startowe wioski prawie opustoszały, a aden to świeci pustkami, gdzie może kilka osób przy gk stoi. Następnie jak ktoś chce się dowiedzieć jaki online i robi posta na forum to zaraz mu zamykają posta a gm nic wprawdzie nie napisze na ten temat jak się pytają w grze ludzie o to.

2.  Boty i Dual Boxy - częsciowy fail, gdyż jednak zdarzyło mi się spotkać pół party które śmierdziało botem ostro, ale dowodów nie mam jak pokazać, ale i podobno ktoś już na tym forum wspominał coś na ten temat i podobno działa bez problemów. Dualbox - no dobrze nie można odpalić normalnie, ale jak się ma komputer i laptop to 0 problemów z tym bo i tak GM są ślepi, ze szok jeżeli chodzi o dualbox bo sam akurat jechałem w taki sposób i to publicznie i widziałem sporo osób które też mogły tak robić i mimo, że niby ludzie płakali, że to dualboxy to GMowie nic nie robili z tym.

3. Klany - Fail, gdyż według Insomni miały jakieś uba klany grać na tym serwerze, a tu co? Nic. Same noname. I dodatku te randomowe klany co się zdeklarowały na forum, że będą grały to połowy tych klanów nie widać na serwerze.

4. Auckje na CH - Fail, na jakim porządnym serwerze większość CH nie zostaje wykupionych w pierwszym terminie? (gdzie nie ma fortec). Kilka CH tylko zostało wykupionych, gdzie na Aerithcie zostały wykupione prawie wszystkie CH w pierwszym terminie. (Wiem nie ma co porównywać  Aeritha z takim lolserwem)

5. Event PvP 5vs5 - Totalny Fail, przez dwa dni spamowali o tym, że event 5vs5 będzie chyba chcieli z tego zrobić jakiś szał, a co z tego wyszło? Jeden Team tylko się zapisał. Kupa śmiechu, n/c.

To tyle co mi przychodzi do głowy po tygodniu grania na tym serwerze. I niestety 95% z tego co napisałem to prawda, ze względu na to, że wszystkiego na 100% nigdy się nie wie. No i oczywiście niektórzy ludzie  ma problemy z lagami, dc, delayami. O i jeszcze jedno mi się przypomniało, że ten serwer został postawiony dla donate, bo GMów tylko to obchodzi, gdy wchodzą na serwer to już tylko piszą o donate itp. A ciekawe to też było, że Aderyn nagle po starcie serwera ogłosił, że będzie otwierał serwer GF:>. No nic nie będę więcej się rozpisywał, powiem tylko jedno: Fail. Nie polecam serwera.

AD1.
Średni online 1500. Rynek w giran jak na taka ilośc bardzo fajnie rozwiniety, zobaczymy dzisiaj co będzie po mamonie. Aden sporo ludzi rynek tam tez sie powoli rozwija.

AD2.
Racja, da rade duala na dwóch kompach ale wystarczy pm do gma i perma ban.  Może admini nie zwalczają tego w 100% ale znam sporo osób które dostały bany za to i inne rzeczy więc nie jest źle.

AD3.
Prawda, nie grają tu jakieś bardzo znane klany ale serwer zapowiada się pod tym względem bardzo ciekawie 3-4 side??

AD4.
Goddard. Adden wszystkie zajęte z tego co sie orientuje, kilka większych klanów zostało przebindowanych i nie zdarzyło kupić innego. Jak możesz porównywać serwer C5 za czasów C5, a serwer C5 za czasów GF,H5 lol :O

AD5.
Z tego co wiem ludziom nie odpowiadała godzina...

Podsumowując serwer może nie osiągnął takich rozmiarów jak mogło się wydawać przed startem ale mimo to gra się bardzo przyjemnie :) Serdecznie zapraszam :P
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

tomi90

My Nick: Tipi,Tapsik

ShamaU

Cytat: plejor1 w Czerwiec 27, 2011, 12:46:00 AM
To może ja dorzucę od siebie swoje 3 grosze na temat tego serwera (grałem od początku aż do dzisiaj). Niestety będzie to krytyka serwera, więc może zacznę:

1. Online - Fail, gdyż patrząc jakie zainteresowanie było na forum itp przed startem serwera, gdzie zarejestrowanych było 4k ludzi to po prostu żal, 1,2k ludzi na starcie?, no dobrze 2 dni po starcie się rozkręciło trochę i niby było 1,7k no dobrze, ale później niestety i to było i widać, że online koło 1k się waha, a czemu? bo tylko w tych najpopularniejszych można znaleźć jakiś ludzi. A patrząc na taki giran to szczerze szału nie ma, gdzie gludio i startowe wioski prawie opustoszały, a aden to świeci pustkami, gdzie może kilka osób przy gk stoi. Następnie jak ktoś chce się dowiedzieć jaki online i robi posta na forum to zaraz mu zamykają posta a gm nic wprawdzie nie napisze na ten temat jak się pytają w grze ludzie o to.

2.  Boty i Dual Boxy - częsciowy fail, gdyż jednak zdarzyło mi się spotkać pół party które śmierdziało botem ostro, ale dowodów nie mam jak pokazać, ale i podobno ktoś już na tym forum wspominał coś na ten temat i podobno działa bez problemów. Dualbox - no dobrze nie można odpalić normalnie, ale jak się ma komputer i laptop to 0 problemów z tym bo i tak GM są ślepi, ze szok jeżeli chodzi o dualbox bo sam akurat jechałem w taki sposób i to publicznie i widziałem sporo osób które też mogły tak robić i mimo, że niby ludzie płakali, że to dualboxy to GMowie nic nie robili z tym.

3. Klany - Fail, gdyż według Insomni miały jakieś uba klany grać na tym serwerze, a tu co? Nic. Same noname. I dodatku te randomowe klany co się zdeklarowały na forum, że będą grały to połowy tych klanów nie widać na serwerze.

4. Auckje na CH - Fail, na jakim porządnym serwerze większość CH nie zostaje wykupionych w pierwszym terminie? (gdzie nie ma fortec). Kilka CH tylko zostało wykupionych, gdzie na Aerithcie zostały wykupione prawie wszystkie CH w pierwszym terminie. (Wiem nie ma co porównywać  Aeritha z takim lolserwem)

5. Event PvP 5vs5 - Totalny Fail, przez dwa dni spamowali o tym, że event 5vs5 będzie chyba chcieli z tego zrobić jakiś szał, a co z tego wyszło? Jeden Team tylko się zapisał. Kupa śmiechu, n/c.

To tyle co mi przychodzi do głowy po tygodniu grania na tym serwerze. I niestety 95% z tego co napisałem to prawda, ze względu na to, że wszystkiego na 100% nigdy się nie wie. No i oczywiście niektórzy ludzie  ma problemy z lagami, dc, delayami. O i jeszcze jedno mi się przypomniało, że ten serwer został postawiony dla donate, bo GMów tylko to obchodzi, gdy wchodzą na serwer to już tylko piszą o donate itp. A ciekawe to też było, że Aderyn nagle po starcie serwera ogłosił, że będzie otwierał serwer GF:>. No nic nie będę więcej się rozpisywał, powiem tylko jedno: Fail. Nie polecam serwera.
Failem mozna jedynie nazwac to co napisales, server ew moze sie nie podobac. 1.7k online bez boxow to jak na ta kronike i te "czasy" to dzisaj co 2 osoba lata na triple boxie lub co jeszcze... pewnie wlasnie dlatego ten server ci sie nie podoba bo nie mozesz tego zrobic, z tego tez wynika ilosc sklepow w miescie.

Cytat: Jacu w Czerwiec 27, 2011, 12:07:49 AM
dex wstaje za nie spelna tydzien to pewnie was ddosuje zeby server zamknac ;)
Jacu ze ty po failu an hydrze jeszcze sie pod ziemie nie zapadles xD

ciunky

Cytat: tomi90 w Czerwiec 27, 2011, 09:40:38 AM
ciunky  skąd wiesz? :D:D

Cytat« Odpowiedź #585 dnia: Czerwiec 26, 2011, 01:29:41 »
pomoże  mi ktoś ? nie moge zrobić konta : /// nie wiem co wpisac w Random Question:...

Rior

Witam, jako zwolennik kronik maksymalnie do Interlude a najlepiej c4 dawno skonczylem gre w L2 a teraz z ciekawosci wszedlem na to forum i zobaczylem reklame tego serwera co od razu mnie zainteresowalo dlatego mam pytanie: jak wyglada online? Jest to dla mnie najwazniejsza rzecz zeby nie grac samemu, jesli online jest dobry to spodziewam sie ze serwer jest stabilny itp.
P.S. Rozumiem ze mana potow nie ma?

roli

Rior

Cytat: roli w Czerwiec 27, 2011, 11:19:31 AM
2 posty wyżej piszą ci o online ;f
a myslisz ze mi sie chcialo czytac tamte posty :P to sadze ze zagram w takim razie :)

jh0ri

@ plejor1
  To jak ci sie nie podoba daj passy ja zrobie cos z twoimi itemami napewno sie nie zmarnuja
Тихий!!! Тихий!!!

He4DSh0t

Cytat: jh0ri w Czerwiec 27, 2011, 01:34:39 PM
@ plejor1
  To jak ci sie nie podoba daj passy ja zrobie cos z twoimi itemami napewno sie nie zmarnuja
Broni od kota nie da rady ztradować, a ng armor nic nie warty....
sQam sQuad Old Member - Core
7Sins Old Member - Lilith

Jacu

Cytat: Jacu w Czerwiec 27, 2011, 12:07:49 AM
dex wstaje za nie spelna tydzien to pewnie was ddosuje zeby server zamknac ;)
"Jacu ze ty po failu an hydrze jeszcze sie pod ziemie nie zapadles xD"

jakim failu uswiadom mi ? failu z hero gdzie glad jedzie kazda klase? bo jak sobie przypominam nawet jak twoj Lastheroes wyszedl z ally i pomagal dla AdiosMofos to majac 2 pt wiecej dostaliscie baty pod frytka az milo to ze mialem 5 hero a oni 20 ? to jest fail ?
failem to wy byliscie skoro majac taka przewage hero gowno mogliscie zrobic i bilismy sie wyrownanie

jh0ri

Cytat: He4DSh0t w Czerwiec 27, 2011, 01:37:51 PM
Cytat: jh0ri w Czerwiec 27, 2011, 01:34:39 PM
@ plejor1
Broni od kota nie da rady ztradować, a ng armor nic nie warty....

hehe dobre
wts karmian buts 250k
Тихий!!! Тихий!!!

ShamaU

Kazdy to stwiedzi ze ooww zaliczylo faila na hydrze, 5 letni factor został zowniony przez "jakies tfd".
A tfd itp lh pomoglo z 3 razy ^^ [1pt]

plejor1

cóż, nie chciałem się wypowiadać więcej na ten temat ale trzeba sprostować niektóre wasze wypowiedzi:

1. 1.7k online to był maksymalny i to wtedy GMowie odpowiadali na ten temat (pewnie ze względu, że te 1,7k to jednak nie był fail), ale później jakoś zamilkli, czyżby z powodu mniejszego online?  bo co im szkodzi jeżeli by podawali online rzędu ~1,2k-1,5k jeżeli jest do dobry wynik dla serwera niby bez boxów.

2. Ktoś tam pisał, że pora nie pasowała na ten event 5v5, czyli weekend i godzina 21 to najgorsza pora dla ludzi?

3. I tak 20-30% ludzi boxuje (jak nie wiecej), ze względu na to, że w dzisiejszych czasach większość ludzi posiada w domu dwa komputery, lub jedna osoba przeważnie posiada komputer stacjonarny i laptop/notebooka, więc nie ma problemów z odpaleniem i to wygląda tak przeważnie to jest on odpalany by tylko krasia wystawić na rynku i skupować / sprzedawać rzeczy (zauważcie, że połowa ludzi na rynku to krasie  bez sprzetu lub w d grade) lub pewnie magowie sobie robią SE na 30 by mieć empa 1 i ww lvl 2.

Więc realny online jest mniejszy niż ten który jest podawany przez GMów.

ShamaU

To twoja relacja została sprostowana a ty probojesz sprostowac sprostowanie .QQ
Wiec gdzie grasz ze tak na insomnie narzekasz ?kolejny dex fan^^ ?
A dual nie dziala tez na 1 IP, wiec podziel liczbe boxow przez 3
Nie kazdy lubi kroniki typu gracja itp a dla insomni nie ma obecnie alternatywy.

tomi90

Apocalyptik

Ten pvp korean event to akurat fail pomysł moim zdaniem. Na takich levelach i z takim sprzętem to bez sensu.

We ride together, we die together.

plejor1

Cytat: ShamaU w Czerwiec 27, 2011, 02:09:42 PM
To twoja relacja została sprostowana a ty probojesz sprostowac sprostowanie .QQ
Wiec gdzie grasz ze tak na insomnie narzekasz ?kolejny dex fan^^ ?
A dual nie dziala tez na 1 IP, wiec podziel liczbe boxow przez 3
Nie kazdy lubi kroniki typu gracja itp a dla insomni nie ma obecnie alternatywy.

Sorry, że znowu się odezwę, ale takie rażące oczy posty trza sprostować^^ bo z tym IP to grubo przesadziłeś. To może coś napisze więcej na ten temat, iż zauważ, że coraz więcej w domach, blokach, akademikach itp. masz tylko jedno IP. IP to jest przydzielane do porządniejszego Routera, które rozsyła lokalny sygnał (kablem lub po prostu bez przewodowo) to poszczególnych mieszkań, pokoi itp. Wiec wszystkie komputery które korzystają z tego routera mają jedno IP wychodzące na zewnątrz i jest to coraz bardziej popularne. I jak już wcześniej pisałem, sam jechałem na boxie i to z jednego IP więc nie wiem skąd wziąłeś takie info.

cleaner

Plejor1
Data rejestracji:
    Czerwiec 16, 2011, 07:41:11
Razielowi sie chyba nudzi

jh0ri

Nie widzę sensu kłócenia się z nim.
Moje zdanie jest takie kto chce grac ten gra. a nawet jak jest 1k online (Sporo) bez boxa to daje nam 2 k z dualboxem a 3 k z multiboxem wiec znajdz sobie server na ktorym te dwa wymienione wyżej są dozwolone i baw się dobrze bo ja np wole grac z aktywnymi graczami !!
Тихий!!! Тихий!!!

Apocalyptik

Ludzi gra wystarczająco, random party złożyć to kilka minut. Na serwerach z dualboxami powodzenia w składaniu random pt.

We ride together, we die together.

Dickert

Dokładnie. To nie jest już tak, że support musi przekopywać góry, żeby sobie pt bez boxa znaleźć. Teraz wszystkie dd'ki i nukerzy spamią na chacie o BD czy już na wyższych lvl SWS'a ^^.

Eyvee

nom racja, dualbox zakazany - bezproblemowo znajdzie sie pt random, gdzie tam na dualboxach znajde pt na PP....O.o
Serwer godny polecenia, online naprawde dobry, rynek sie rozwija, a i ciekawa walka na festiwalu byla pomiedzy Duskiem i Dawnem ;D Powstaje coraz wiecej klanow, rbki padaja bo krzycza czesto o pt na shoucie, szczerze to na tym serwie gra mi sie o wiele wiele lepiej niz np. na tych all freyach,gracia finalach nie wspominajac o h5. Ale to juz kwestia gustow ;)

polecam i pozdrawiam :)

tomi90

:shock: ale tam laguje lag  taki odczuwalny jest 1s i to da sie zauwazyc ... wiec tam nie gram .....

Tyr

Problem podobny jw. chciałem, ale się nie da :(

Wrócę do BF'a BD2 :)
Lineage 2 Classic EU