Hmm widzę topic miał się nieźle, kiedy dopiero na spokojnie miałem siły przeczytać niedawno. Bardzo mi się podobało, bo bez kadr Rudzika, to naprawdę mało co można by zauważyć (kto używa jakie debuffy itd.).
Generalnie obejrzałem na spokojnie 2-3 razy, żeby przyjrzeć się co i jak. Zdecydowanie zlamiłem pierwsze PvP, gdzie nei doceniłem naporu 3 zielonych na limitach i że sam FI nie styka na to. Kazałem opóźnić PT UD, bo wiedziałem, że na 90% Lemp użyje na początku. Nie chciałem by trwały one jednocześnie, co dało nam lekką przewagę w drugim PvP. W 1 mogłem stanąć na celce i jakoś by poszło, a tak Shogal musiał rebuffnąć i zmarnowałem kilka sekund, żeby buff uporządkować.
Diabeł tkwi w szczegółach. Bardzo podoba mi się pełna wymagana współpraca w party. Przykład jest właśnie po stronie chociażby WC.
Lol WC będzie drainował i ew. pilnował buffa. Co będzie robił dobry WC?
-pilnował buffa (w tym nobla jak sytuacja jest napięta i będzie go zakrywał combo buffami)
- współpracował z agro, rzucając fear'a w DD co biją healerów
- palił manę (ludzie tego nei doceniają, bo gdy np. Darthowi mówiłem, by to testował, to mnie wyśmiał. Wczoraj na coloseum z mazziem testowałem i wynik był taki, że na enli wypalił mi ponad pół many)
- jak trzeba cancelował odnawiając sobie MP
- wyłapywał cenne targety dla assysty, bo DD-cy assystując po sobie z ogar enemy agro mają problem, gdy mówią "mój target", a się okazuje, że w tym momencie sws/bd ich zagrował i inni DD biorą assystę na tego właśnie bd/sws-a
- b rezował
Ktoś mówi, że WC jest prostą postacią? I teraz tak ma praktycznie każdy w party. Multum szczególików i pełna współpraca. Klucz do sukcesu.
Kilka(naście) osób śmiało się, że dużo teorii, mało praktyki i by dać frapsa. Wprawdzie osobiście nie dałem, ale Delios kadry kierował ładnie. Mamy jeszcze długą drogę przed nami do naprawdę dobrej gry, ale staramy się jak możemy, mimo tego co haterzy próbują mówić, że party już ledwo zipie i kolejne osoby z amber pt odchodzą ; p
@Deep
Najwięcej resista mam ja, dokładnie 960, strong no nie? ; p
@Darth
To PvP jak mówiłem, nie powinno być opcji, żebyśmy wygrali. Wystraczyło po tym jak pt Lempa zfocusowało mnie (i ubili mnie) to wasze pt mogłoby to sam ozrobić z Kajo (i być może przerwać mu reza) i byłby prawdopodobnie gg.
Zakładając, że mieliście boxed BD (tak jak i my) to dalej posiadaliście w sumie 3 agro od discerów i kilka agro od tanka. My mamy 3 dd. To powinien być lock. PvP mogło dla nas się skończyć po kilku sekundach.
Btw, kilka debuffów sorota wchodziło, jak widać użyłem po rezie mass cleanse'a, no a potem Sorot albo nie miał już MP, albo był martwy. Ale gdyby stał dłużej i miał MP, to zrobiłoby się ciężko.