Jaki summoner?

Zaczęty przez Marko, Lipiec 07, 2011, 01:45:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Marko

Moje pytanie może nie jest proste, bo wiadomo, że każdy summoner ma coś czym się wyróżnia i jest odpowiedni do czego innego.
Nie wiem jednak, którym z nich najlepiej zagrać, dlatego liczę na Waszą pomoc.
          Chodzi mi raczej o sprawy związane z pvp, oli, ale też troche pve (którego najciężej koksać, którego najłatwiej, czy nadają się do kat, albo na silniejsze moby) i ew. mass pvp. Przede wszystkim jednak interesują mnie 3 pierwsze aspekty.

Kronika to Freya. Nie High Five.
Serwer low rate (x3).

A może summoner na tej kronice nie jest zbyt dobrą postacią i powinienem wybrać jakąs inną profesje? Jeśli tak jest, wspomnijcie o tym.

Z góry dziękuje za pomoc.

mały raziel

Do pvp z sumonerów to tylko ES. Ma najsilniejszego sumona, najlepsze buffy i ogólnie jest najlepszym aktualnie sumonerem do pvp i expa. W cata najlepiej radzi sobie PS ale w pvp jest słabszy.

Marko

A na tle innych klas jak wypada ogólnie ES? Można nim coś zdziałać?

mały raziel

Ogólne co do sumonerów to łatwo zbierać na nich kasę bo shoty do sumona tanie a tobie na prawdę przez większość gry wystarczy przeciętny ubiór. Dopiero potem trzeba ładnie się ubrać i mieć dobrą broń. Co do warunków 1vs1 es ładnie sobie radzi, oli też nie jest jakoś problemem, z drugiej strony masówki od konika bolą jak ma się konkretny buff. Generalnie zależy czym dysponujesz i czym przeciwnik dysponuje. Ale gra się miło i przyjemnie i na pewno z dobrym ogarnięciem można wiele zdziałać.

Marko

Ok, dzięki wielkie za pomoc :) To zrobię ES'a. Ogólnie to jest mój ulubiony spośród summoneró ale pytałem bo:
1) Wiadomo, przyjemność z gry potrzebna, ale też nie chciałbym klasy która byłaby nastawiona na expienie
2) Nie mogę zrobić SH na sube. No ale trudno, to jakoś przeżyje :P

A gdybyś zastanawiał się kogo wziąć? ES'a czy DA? Na kogo byś postawił?

mały raziel

DA? Dark Avenger ?  Sumonerem łątwiej expić i wymaga mniejszego nakładu kasy na postać. Tanki na end game są dobre jak są wyfarmione i doinwestowane konkretnie, ale z tanków na end game only pal.

Roxis

A myslisz ze w przypadku summonerow jest inaczej ? Moze i summonerem latwiej sie expi ale tylko i wylacznie expi ;p
Jezeli chcesz miec cos wiecej z tej gry zdecydowanie wybierz inna klase;p

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

mały raziel

Sumonerem łatwiej jest na oli coś zdziałać na pewno jak się nie ma super sprzętu niż tankiem.

OneGeer

ES może jest najlepszy, ale na nuków jednak nie. Na nich warlock jest kosa.
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

mały raziel

Stun konika z 3rd + masówka z magiem raczej też sobie poradzi łatwo. Chociaż tak jak mówiłem zależy na kogo się trafi itd. Ale imo na ostatnich kronikach to es jest jednak faworytem (choć nie zawsze ale w większości przypadków)

EsTeCzteryRkA

Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

Arimas

Cytat: EsTeCzteryRkA w Lipiec 08, 2011, 09:35:27 AM
imo na oly PS>ES
Jerse przedostatnio miała 19xx pkt na oli x]

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

EsTeCzteryRkA

Cytat: Arimas w Lipiec 08, 2011, 11:04:13 AM
Cytat: EsTeCzteryRkA w Lipiec 08, 2011, 09:35:27 AM
imo na oly PS>ES
Jerse przedostatnio miała 19xx pkt na oli x]
a bobra ile? nuke , heal , smart cubic, debuffy, bobry nie zabijesz ;[]
Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

Solar

ESa sie najszybciej expi :P Za to PSem się najwygodniej soluje ;P
Mały razielku rozczaruje cie ale es nie ma najsilniejszego summona XD summony do 3 profy mają takie same staty (oprócz grubasa) a po 3 profile np kuń ma najwięcej m ataku  a lord p ataku

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

mały raziel

Koń z 3rd -> stun + masówka wodna = najsilniejsze przyłożenie ze wszystkich sumonów = najsilniejszy sumon

Solar

Cytat: mały raziel w Lipiec 08, 2011, 02:35:29 PM
Koń z 3rd -> stun + masówka wodna = najsilniejsze przyłożenie ze wszystkich sumonów = najsilniejszy sumon
Dicing Death jest najsilniejszym skillem fizycznym u petow/summonow w  l2 XD. A ten stun kuń się robi mało użyteczny na end game. Do tego PS ma najlepszą transformacje z summonerow :D

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

mały raziel

Stun może i mało użyteczny aczkolwiek też czasami się przydaje. Masówka wodna jednak imo kosi ładnie. Więc tak jak mówiłem, uważam że ES->pozostali sumonerzy. Btw: taki ps to raczej wybór samotnika, do pt nikt cię nie będzie chciał a jeśli jednak się trafi ktoś to i tak es do pt ma dużo łatwiej itd. Ogólnie o całokształt gry ES ma łatwiej i jest uważany za najlepszy wybór z summonerów do tej pory.

Roxis

Wiec tak, stun jedynie wchodzi w przeciwnikow ktorych mozemy bez problemu zabic bez stuna, z kolei w tych lepszych nie wchodzi jedynie kryt kunia moze nas uratowac.

Co do PS vs ES, jezeli PS uzyje swojego z 3rd przegra, jezeli uzyje grubasa wygra bez problemu no chyba ze jest o wiele slabszy.

Mini raziel przestan pisac swoje bajki ;)

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

roli

PS też ma masówkę więc nie sikać i obstawiałbym że ma większy dmg niż ta od konia (opieram swoją tezę na porównaniu powerów skillów Corpse Burst i dowolnej innej masówki magów)